Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z gc
Forum PSX Extreme > Platforma > Nintendo > GameCube
filtr
Mam problem, kumpel z klasy dał mi na ferie swojego gamecube'a żebym sobie na nim pograł i ewentualnie jak mi się spodoba to od niego odkupił.Kolegamówi że konsoli nie przerabiał i nic w niej nie grzebał.Pierwsze pytanie:czy da się sprawdzić czy ta konsolka naprawdę jest nie ''ruszana"?
Dał mi jeszcze pierwszego Metroida.Tu jest mój drugi problem grając pierwszy raz w tego Metroida po jakiejś godzinie gry nagle wszystkie tekstury "fiknęły" tzn. ściany prześwitywały,Wszystkie obiekty były złożone z kolorowych trójkątów jak w kalejdoskopie,po naciśnięciu pauzy napisy przybrały postać hieroglifów i nuie dało się nic zrobić ani odczytać.Pomyślałem sobie że przecież każda konsola wywinęłą komuś jakiś numer.Następnego dnia rano odpalam metroida na 2 godziny i jest gitara żadnych "kalejdoskopów".wieczorem tego samego dnia znowu grałem z godzinkę i pojawił się kalejdoskop.
Na konsoli tej grałem tylko w mettroida, konsola była kupiona 1,5 roku temu(jest na rachunku).

Co zrobić?Może ktoś spotkał się już z takim problemem?Może to wina gry a nie konsoli.Już sam nie wiem czy dać kumplowi kasę.

POMOCY
damianekmic
Jak zobaczyłeś tego typu "kwiatki" to powinieneś uważać. Ja osobiście bym nie kupił.
nWo
Jako papież - głowa kościoła mówie ci że ta konsola jest całkowicie sprawna i mozesz w nią inwestować bez żadnych obaw. hahaha.gif

Ale jako anonimowa osoba ukrywająca sie za nickiem nWo na tym forum. Odradzam kupna, oddaj konsole z drwiącym uśmieszkiem rolleyes.gif
chrno-x
Stary nie ryzykuj, nie sądze aby to była wina gry, nigdy czegoś takiego nie widziałem, ale to będzie prędzej wina konsoli, konsola nie musi być rozkręcana moze mieć wade wrodzoną albo twóje kolega postawił ją w wąskim miejscu gdzie nie było żadnej cyrkulacji powietrza a wentylatory były istnie do półki przytknięte, to wtedy też mogło się cuś nie tak zrobić.Ale jeśli chcesz się upewnić to dorwij jakiś inny tytuł, jeżeli będzie to samo znaczy że konsola, jeżeli nie znaczy że dany egzemplarz MP jest zepsuty.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.