Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pilka nozna- pytaj i odpowiadaj :) :)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Kubaa__
Tez nie.
Deks
Bayern raczej, co nie?
Kubaa__
No raczej tak.
Bresiu
kurcze temat sie zaciął
Mackal21
Dobra,zadaję pytanie.
Podaj imię, nazwisko i narodowość bramkarza,który zagrał w podstawowej jedenastce przeciwko Anglii w 1/8 finału Mistrzostw Świata w 1998 roku we Francji.
Danilo1972
Nareszcie ktoś ruszył temacik smile.gif
Bramkarzem tym był Carlos Roa z Argentyny.
Mackal21
Prawidłowa odpowiedź(swoją drogą bardzo lubiłem tego bramkarza,szkoda,że nie gra)
Danilo1972,zadawaj pytanie(tylko nie trudne i nie w stylu kto został mistrzem 3 ligi poskiej w roku 98)Zadawajcie pytania z klasą,najlepiej ze świata.
Danilo1972
OK, będzie z piłki światowej :wink:
Jak nazywa się najstarszy piłkarz, który wystąpił w mistrzostwach świata, ile wtedy miał lat i w którym to było roku?
Shanahan
Może Roger Mila z Kamerunu? Stawiałbym na Mś w USA w 94'.
Danilo1972
jeszcze tylko ile wtedy miał lat?
Pozostałe odpowiedzi są dobre.
Shanahan
Mój błąd, bo nie doczytałem do końca pytania, ale ile miał lat nie pamiętam.
Wydaje mi się, że niespełna 42 - 41 z jakimś wąsem. Mogę za to odpowiedzieć precyzyjnie ile ja wtedy miąłem lat - 16 :wink: .

A Milę pamiętam z racji fantastycznej gry na MŚ we Włoszech- Kamerun grał świetnie, a Mila strzelał cudowne bramki, po których obtańcowywał chorągiewki.
Danilo1972
W meczu z Rosją miał 42 lata i 39 dni.
Zadawaj pytanie Shanahan.
Shanahan
OK, wydaje nam się , że kartki były w piłce od zawsze tymczasem to w miarę nowa instytucja.

Pytanko: na których MŚ wprowadzono po raz pierwszy karanie zawodników żółtymi i czerwonymi kartkami ( wcześniej istniała jedynie kara usunięcia z boiska ) ?
Mackal21
Chyba kartki wprowadzono na MŚ w Meksyku 1970 rok.
Shanahan
Dobra odpowiedź. Mackal, zadawaj.
Mackal21
Oto pytanie.Kogo opluł Frank Rijkard na Mistrzostwach Świata we Włoszech w 1990 roku?
Saunter
Rudi'ego Voller'a biggrin.gif
Mackal21
Tak jest.Zadawaj pytanie Saunter.
Saunter
Czemu przed nazwa Barcelona jest angielskia nazwa Football Club?
iaikO
Czemu przed nazwa Barcelona jest angielskia nazwa Football Club?

ROTFL!!!! laugh.gif laugh.gif laugh.gif Bo tak XD
Saunter
Jesli nie wiesz to nie pisz. JEst powod dla ktorego ejst angielski a nie hiszpanski napis.
dee
question.gif Bo założyli go ludzie z Wysp Brytyjskich question.gif
Saunter
dokladnie... biggrin.gif Pierwszy prezes tez byl angolem
dee
OK to zadaję pytanie.Jest strasznie gorąco,nic się nie chce,nie będę więc was przemęczał.
Otto Rehhagel odnosił sukcesy jako trener w Bundeslidze .Z jakimi drużynami sięgnął po tytuł mistrza Niemiec?
Danilo1972
Na pewno było to Kaiserslautern, ale innych nie znam.
Bresiu
Dwukrotnie z Werderem (1988, 1993) i raz z FC Kaiserslautern (1998) [to był wtedy beniaminek!!!]
dee
Bresiu-zadajesz pytanie.
Bresiu
dzięki dee

pytanie proste (żeby temat znowu nie"stanął") podaj nazwiska przynajmniej 6 (6 par) braci znanych z polskich i światowych boisk
Danilo1972
Michał i Marcin Żewłakow
Ronald i Frank deBoer
Erwin i zapomniałem (ale chyba Ronald) :wink: Koeman
Gary i Phil Neville
Nwankwo i "nie znam imienia" Kanu
Jerzy i Dariusz Dudek
Paweł i Piotr Brożek
Bresiu
Danilo1972 - dobrze zadawaj pytanie

inna odpowiedz - bracia: Yakin, Żewłakow, Neville, Dudek, DeBoer i Brozek
Danilo1972
Jaka polska drużyna w 1992 roku wyeliminowała Sampdorię Genua w PZP? Dodatkowo proszę podać kto strzelił oba gole dla Polaków, w meczu we Włoszech.
lukasz
Legia Warszawa.Wojciech Kowalczyk.
Danilo1972
Prawidłowo.
Zadajesz pytanie icon_twisted.gif
lukasz
Jaki gracz miał pseudonim Kici?
Mackal21
Pytanie na poziomie(taki dziwaczny pseudonim to mógł mieć nawet gracz trzecioligowy).Wiara-zadawajcie pytanie na poziomie.
Danilo1972
Zdaje się że Lucjan Brychczy miał pseudonim Kici.
lukasz
Dobrze. smile.gif Zadajesz.
Danilo1972
Od kiedy była na ważnej imprezie (chodzi o mecze reprezentacji) stosowana zasada "złotego gola" i kto wygrał dzięki temu puchar (podaj również wynik)?
dee
Od ME'96.Mecz finałowy tej imprezy Niemcy-Czechy2-1.
Danilo1972
Prawidłowo.
Nabyłeś uprawnienia do zadania następnego pytania :wink:
dee
Eliminacje do MŚ'2006 Polacy zakończą wyjazdowym meczem przeciwko Anglii.Gdzie i na jakim stadionie ów mecz się odbędzie?
Mackal21
Stadion Old Trafford w Manchasterze?
dee
Tak jest.Dobra odpowiedź.
Deks
Stadion Old Trafford w Manchasterze?

Zadawaj...
Mackal21
Dzięki Deks za przypomnienie.
W meczu 1/8 finału mistrzostw świata we Francji 98 między Argentyna-Anglia doszło do serii rzutów karnych.Kto nie wykorzystał ostatniego rzutu karnego wykonywanego przez Anglików i w jaki sposób go zmarnował?
rafi
Carlos Roa obronil ostatni rzut karny, wykonywany przez Davida Batty' ego.
To, notabene, jeden z tzw. "czarnych meczow" Beckhama :wink:
rafi
Jaka polska drużyna w 1992 roku wyeliminowała Sampdorię Genua w PZP? Dodatkowo proszę podać kto strzelił oba gole dla Polaków, w meczu we Włoszech.

Legia wyeliminowala Sampdorie w cwiercfinale PZP w sezonie 1990-1991, a nie w roku 1992...
Danilo1972

Legia wyeliminowala Sampdorie w cwiercfinale PZP w sezonie 1990-1991, a nie w roku 1992...

Faktycznie - mój błąd, ale i tak wiadomo było o co chodzi :wink:
Mackal21
Dobra odpowiedź rafi8200.Zadawaj.
rafi
Sorki, ze nie odpisuje od razu, ale mam sporo pracy...

Nie wiem tez czy pytanie nie padlo wczesniej, wiec w razie zdublowania ktoregos z wczesniejszych pytan dajcie znac. :wink:
Jeszcze jedna rada: probujcie zadawac pytania ciekawe, zawierajace w swojej tresci nie tylko jakis watek futbolowej historii, ale takze wymagajace od odpowiadajacego obeznania w temacie i choc troche fachowej wiedzy. Slowem: pytania w stylu - "Kto byl mistrzem Polski w 19xx roku?" i wiele mu podobnych sa komiczne, biorac pod uwage specyfike tego typu zabawy w internecie. Sprobujcie ulozyc pytanie (nie musi byc wcale ultratrudne) w taki sposob, by autorowi odpowiedzi nie wystarczylo wpisac hasla kluczowego w ktorejkolwiek wyszukiwarce. :wink:

Zadam 3 pytania, tyczace sie jednak jednego motywu (jezeli w jakis sposob zburzy to Wasz porzadek to przepraszam, ale wnioskujac z czestotliwosci pytan - nie bedziecie mieli nic przeciwko temu; zalozmy ze ten kto odpowie pierwszy na dwa z nich - zada nastepne), milosnikom, dziennikarzom, czy po prostu ludziom kochajacym futbol nie powinny sprawic wiekszych klopotow, co nie oznacza wcale ze beda latwe :wink:

1. Na MŚ w roku 1990, broniaca tytulu Argentyna nie prezentowala najwyzszej formy. W meczu otwarcia doznala sensacyjnej porazki ze skazanym na pozarcie Kamerunem. Argentynscy pilkarze dotarli jednak az do finalu, przegrywajac w nim z Niemcami po kontrowersyjnym rzucie karnym. Bohaterem druzyny okrzyknieto rezerwowego bramkarza, byl nim - Sergio Goycochea. Zaslynal on z niesamowitego instynktu i refleksu do bronienia rzutow karnych. Wlasnie dzieki niemu Argentynczycy rozstrzygneli na swoja korzysc zarowno mecz cwiercfinalowy, jak i polfinal.

Pytanie brzmi: - Ile "jedenastek" podczas Mundialu' 90 OBRONIL Goycochea (wylaczajac te rzuty karne, kiedy strzelec/strzelcy PUDLOWALI).

2. Drugie i trzecie pytanie dotycza powyzszego watku.
- Dlaczego Goycochea stanal miedzy slupkami argentynskiej bramki, chociaz byl on drugim golkiperem reprezentacji?

3. Jak nazywal sie legendarny juz trener argentynski, ktory powiedzial: "Rzuty karne to nie jest loteria, czy kwestia szczescia... Trzeba miec 5 NIEZAWODNYCH strzelcow i niezlego bramkarza..."
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.