Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pilka nozna- pytaj i odpowiadaj :) :)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Partyzant
Sorry będzie off-topicowo. Rafi czy my nie poznaliśmy sie na Olimpijczyk Cup 2?? Byliśmy w grupie, grałeś Włochami, ja Brazylią i mielismy remis 1-1. Jeżeli tak to mam nadzieję że wpadniesz na Silesia Cup 2 do Zabrza??
Sado
Trochę trudniaste pytania.
świerzbik
Trochę trudniaste pytania.

Są trudne, bo takie muszą być :wink: , ale za to jaką masz satysfakcje jak uda ci sie odpowiedzieć he he.
Sado
Dobrze że są trudne, bo pytanie pokroju kto został ME... HEHE
Veron
!. Wydaje mi sie, ze obronil 3 karne
2. Stanal miedzy slupkami, bo pierwszy bramkarz w pierwszym meczu zlamal reke.
3. Carlos Bilardo
Partyzant
1. 3 karne.
2. przez kontuzje 1-go bramkarza
3.Cesar Luis Menotti??
Veron
HA! Przypomnialem sobie - tym trenerem byl Carlos Bilardo.
rafi
Sorry będzie off-topicowo. Rafi czy my nie poznaliśmy sie na Olimpijczyk Cup 2?? Byliśmy w grupie, grałeś Włochami, ja Brazylią i mielismy remis 1-1. Jeżeli tak to mam nadzieję że wpadniesz na Silesia Cup 2 do Zabrza??

Zgadza sie - poznalismy sie. Ale nasz remis nie wnosil juz nic do ukladu tabeli - wygralem grupe bez porazki, by dac sie frajersko pokonac w karnych... :wink:
Wiesz... niewykluczone, ze zjawie sie w Zabrzu; tym razem po to, zeby wygrac. :wink: Zreszta gadalem ostatnio z Blazejem Predkim i pewnie on tez sie zjawi. Partyzant, pozdrawiam serdecznie, i szykuj sie na ciezka przeprawe! :wink: laugh.gif
rafi
Czas na odpowiedz na zadane przeze mnie pytanka; nie przesadzajcie - nie byly az tak bardzo trudne :wink:

Choc nikt poprawnie nie odpowiedzial, ze Goycochea obronil 4 rzuty karne, ktore wykonywali kolejno: Brnovic, Hadzibegic, Donadoni i Serena (w poprzeczke bramki Goycochei trafil Stojkovic).
Dalej juz bylo latwiej: Goycochea zastapil kontuzjowanego Pumpido (choc wydaje mi sie, ze ten zlamal noge, nie reke :wink: ), a trenerem kadry byl wowczas oczywiscie Carlos Bilardo.

Niech ktos przejmie paleczke i zada pytanko;) Chyba Veron byl najblizej...?
Partyzant

Zgadza sie - poznalismy sie. Ale nasz remis nie wnosil juz nic do ukladu tabeli - wygralem grupe bez porazki, by dac sie frajersko pokonac w karnych... :wink:
Wiesz... niewykluczone, ze zjawie sie w Zabrzu; tym razem po to, zeby wygrac. :wink: Zreszta gadalem ostatnio z Blazejem Predkim i pewnie on tez sie zjawi. Partyzant, pozdrawiam serdecznie, i szykuj sie na ciezka przeprawe! :wink: laugh.gif

Czekam niecierpliwie, chcociaż z tą wygraną Silesia Cup 2 może byc problem... :wink: Poziom się podniósł jak cholera. Dobra , widzimy się w Zabrzu, pozdrawiam Rafi cool.gif
rafi
Dzieki za pozdrowienia i wzajemnie, ale... pytanka zadnego nie widze :? Nie mam weny do pracy to chetnie bym sie zmierzyl z jakims konkretnym :wink:
Partyzant
To może ja: Który z dzisiejszych piłkarzy uwiódł (byłą już) żonę Ronaldo, Milenę?? (podczas jego gry w Interze Mediolan dla ułatwienia). Rafi , dasz radę? :wink:
Deks
Nikt nic nie wie to niech ktoś zada inne pytanie...;p
Pablo_el
seedorf biggrin.gif
yoj
To może ja: Który z dzisiejszych piłkarzy uwiódł (byłą już) żonę Ronaldo, Milenę?? (podczas jego gry w Interze Mediolan dla ułatwienia). Rafi , dasz radę?  :wink:

David Aganzo?
Miłosz
seedorf biggrin.gif

Widze, że partyzant nie daje znaku zycia od miesiąca.
Pablo_el --> dobra odpowiedź, zadawaj pytanie.
Sado
Może Domenico Morfeo? smile.gif
Partyzant
Pablo - dobra odpowiedź. Wal pytanko
Pablo_el
w ktorym roku i z jakim klubem grała Jagiellonia Białystok w Pucharze Polski?

EDIT -> chodzilo oczywiscie i final wink.gif

pytanko latwe -> moze cos sie ruszy wink.gif
Partyzant
Chodzi Ci o Finał PP?
Z Legia przegrała chyba 2-5 a w roku...1989????
Yasio da rial madafaka
Pytanie trochę źle sformułowane, Jaga wiele razy grała w PP, a jeśli chodzi o finał to faktycznie z Legią, nie jestem pewny, ale zdaje mi się że to było w 1988.
_Globus_
2004 smile.gif U siebie dostali walkowera, a w Wa-wie bodajże 0:0 było. Rzeczywiście prościzna tongue.gif
Yasio da rial madafaka
2004 smile.gif U siebie dostali walkowera, a w Wa-wie bodajże 0:0 było. Rzeczywiście prościzna tongue.gif

No ale przecież wcześniej też grali w PP.Proponuję anulować to pytanie i zadać nowe.
Pablo_el
Pytanie trochę źle sformułowane, Jaga wiele razy grała w PP, a jeśli chodzi o finał to faktycznie z Legią, nie jestem pewny, ale zdaje mi się że to było w 1988.

masz racje chodzilo mi o final -> sorki za zamieszanie wink.gif Ale rok to 1989 wg mojego zrodla. Partyzant dajesz wink.gif
Partyzant
No dobra. Teraz bedzie trudne pytanie:

Który polski piłkarz (wystarczy nazwisko) jako pierwszy zaczął używać w polskiej lidze zagrania typu "wślizg" - nieznane i nieużywane u nas jeszcze wtedy?? Na dodatek w jakim grał klubie??

O rok juz nie będę pytał :wink: ale było to dość dawno.
lukasz
Andrzej Zygmunt?
Partyzant
Niestety nie. Dla ułatwienia - brał udział w ostatnim zjeździe sław na Śtadionie Śląskim przy okazji meczu z Anglią.
Furbik
Hmm. Oślizło? Grał w Górniku.
Partyzant
Nie -dla kolejnego ułatwienia, było to w latach 50-tych i facet był też reprezentantem Polski
Furbik
Ja się poddaję.
Partyzant
Ja się poddaję.

Bo to trudne pytanie. Jak do niedzieli nikt nie zgadnie zadam jakies inne
Furbik
Ja się poddaję.

Bo to trudne pytanie. Jak do niedzieli nikt nie zgadnie zadam jakies inne
Weź już zadaj bo nikt za dupę tego nie zgadnie. Chyba ze jakiś dziad
Miłosz
Ryszard KONCEWICZ ??
Partyzant
Odpowiedź brzmi - Stefan Floreński, grał w Górniku Zabrze, lata 50-te.

No to teraz łatwiejsze:

Rok 1986, Mistrzostwa Świata w Meksyku. Ćwierćfinał Brazylia - Francja 1-1 (Careca - Platini). W karnych wygrywa Francja. I teraz dwa pytania:

1. W drugiej połowie Brazylia miała karnego - strzelał go gracz , który minuty wcześniej wszedł na boisko. Nie wykorzystał go -obronił Batts. O jakiego gracza chodzi??

2. Kto strzelił decydującego karnego dla Francji w tym meczu , który dał im awans do półfinału??
rafi
1. Tym pilkarzem byl Zico - wszedl na boisko 3 minuty wczesniej i nie wykorzystal "jedenastki". Co ciekawe podchodzil do wykonywania karnego rowniez w serii rzutow karnych. Wtedy nie zawiodl - trafil bodajze na 2:2, ale Brazylijczycy i tak przegrali...

2. Decydujacy strzal oddal Fernandez - na 4:3, w piatej kolejce...
rafi
mam jedna kwestie... czy mozna zadawac pytania z innych dyscyplin, czy tylko pilkarskie?smile.gif
Furbik
mam jedna kwestie... czy mozna zadawac pytania z innych dyscyplin, czy tylko pilkarskie?smile.gif
Przeczytaj temat
rafi
Przeczytalem, wczesniej niz Ci sie wydaje. Zawsze jednak mozna urozmaicic zabawe, po to zapytalem.
Mackal21
Przeczytalem, wczesniej niz Ci sie wydaje. Zawsze jednak mozna urozmaicic zabawe, po to zapytalem.

Do zadawania pytań z innych dziedzin sportu służy ten topic:

http://forum.psxextreme.pl/viewtopic.php?t...=18543&start=30
Partyzant
Dobrze Rafi - zadawaj biggrin.gif
rafi
Ktory kraj ma w dorobku najwiecej MEDALI Mistrzostw Europy?
Osobno liczymy medale zdobyte przez poszczegolne kraje przed rozpadem / po rozpadze itd. kiedy to zmienial sie jakikolwiek czlon nazwy danego panstwa. Prosciej: np. ZSRR i Rosja, Niemcy i RFN, Czechosłowacja i Czechy - wszystko liczymy oddzielnie.
Wiec ktory to kraj? :wink:
_Globus_
Trzeba podać ilość? Bo jak nie to zgaduję: Francja
rafi
Nie trzeba podawac ilosci.
Francja zdobyla do tej pory "tylko" 3 medale, kraj o ktory pytam - 5. :wink:
Miłosz
Chodzi o Niemcy.
Danilo1972
Holandia
Macieq
Włochy question.gif
_Globus_
Anglia? smile.gif
Partyzant
RFN
rafi
Holandia

Bingo laugh.gif

Holandia zdobyla 5 medali - złoty w 1988 roku i 4 brązowe (1976, 1992, 2000, 2004).
Gwoli wyjasnienia: RFN zdobyła 4 medale (2-1-1), a Niemcy po zjednoczeniu - 2 (złoty w 1996 i srebrny w 1992). Gdyby zsumowac wszystkie medale daloby to liczbe 6, stad kruczek w pytaniu. Ponadto po zsumowaniu 5 medali mieliby tez Czechosłowacy / Czesi. No ale dlaczegóż w takim razie nie zaliczyc tych zdobyczy rowniez na konto Słowacji? laugh.gif Powstaloby zamieszanie, dlatego statystycy z reguły licza te osiagniecia osobno.

Zadawaj :wink:
Danilo1972
Jaki trener osiągnął z AC Milan w latach 60-tych jedne z największych sukcesów tego klubu (2x puchar mistrzów, podwójną koronę i puchar interkontynentalny)?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.