Danilo1972
15 01 2005, 20:04
Stawiam więc na szafkę Geowanniego.
Partyzant, proponuje dla podpowiedzi podac wymiary owej szafki.
Partyzant
15 01 2005, 22:41
Nie no usmiałem sie - ludzie zastanówcie się :!: Chyba nie myslicie że jak Ronaldinho wszedł po raz pierwszy do szatni to prezes walnął taki text w czasie treningu:
"Ty, Overmars idź zobacz czy cie nie ma za drzwiami i wez se swoje zabawki bo teraz Ronnie będzie miał twoją szafkę "
Więc napewno żaden z piłkarzy którzy z nim grali !! W kwestii innych odpowiedzi - to nie trafiliście.
Dla ułatwienia: jest to szafka pod ścianą pólnocna, trzecia od lewej (na osiem obecnych w tym miejscu) i Ronaldinho jest siódmym zawodnikiem z kolei który ją zajął odkąd zostały w tejże szatni zamontowane.
Walcie dalej
Partyzant
16 01 2005, 00:38
Dobra - odpowiem na pierwsze pytanie o dotyczace transferu bo widzę że teraz każdy tylko o tej szafce myśli
Pierwszym zawodnikiem w historii który przeszedł za 1 mln $ jest "Boski" Johan Cruiyff. Stało się to w 1973 roku , przechodził z Ajaxu Amsterdam do FC Barcelona .
Czekam na odpowiedź na temat szafki !!
Partyzant za trudne to pytanie z tą szafką :oops:
nawet jak dasz zdjęcie gościa co miał te szafke nikt nie zgadnie hehe
(pipi) to pytanie z ta szafka, nie ma co! Jesli ktos prawidlowo odpowie, niech zada nastepujace: Ktory zawodnik Realu Madryt korzysta zawsze jako jedyny z klubu z srodkowego (pipi)za w szatni :P
(pipi) to pytanie z ta szafka, nie ma co! Jesli ktos prawidlowo odpowie, niech zada nastepujace: Ktory zawodnik Realu Madryt korzysta zawsze jako jedyny z klubu z srodkowego (pipi)za w szatni

Powiem Ci, kolego drogi tak:
ja znam odpowiedz, i wcale pytanie nie jest durne. PRAWDZIWI, wierni i zagorzali kibice "Barcy" powinni po paru chwil zastanowienia znalezc na nie odpowiedz. Jest "do wyłapania" dla tych, ktorzy sledza wszystko, co z katalońskim klubem zwiazane... :wink:
konstant
17 01 2005, 20:23
(pipi) to pytanie z ta szafka, nie ma co! Jesli ktos prawidlowo odpowie, niech zada nastepujace: Ktory zawodnik Realu Madryt korzysta zawsze jako jedyny z klubu z srodkowego (pipi)za w szatni

Powiem Ci, kolego drogi tak:
ja znam odpowiedz, i wcale pytanie nie jest durne. PRAWDZIWI, wierni i zagorzali kibice \"Barcy\" powinni po paru chwil zastanowienia znalezc na nie odpowiedz. Jest \"do wyłapania\" dla tych, ktorzy sledza wszystko, co z katalońskim klubem zwiazane... :wink:
Czyli widocznie malo jest takich osob buehehehe
Dla ułatwienia: jest to szafka pod ścianą pólnocna, trzecia od lewej (na osiem obecnych w tym miejscu) i Ronaldinho jest siódmym zawodnikiem z kolei który ją zajął odkąd zostały w tejże szatni zamontowane.
Walcie dalej

kurde nie byle mw szatni Barcy wiec nie wiem hyhy
stawiam na Gerard Piqué albo Saviole
Walcie dalej

GOPA, gdyby zapytano o szafkę Daei'a - pewnie bys wiedzial
Pozdrawiam!
PS. pamietaj o naszym meczu :wink:
Partyzant
17 01 2005, 22:52

Hehe, niestety GOPA .
Chodzi Ci o czolowego snajpera reprezentacji Iranu , Ali Daei ktory gra w Persepolis Tehran.Wczesniej szarpal w lidze Niemieckiej Hertha Berlin,Bayern Munich und Arminia Bielefeld (GER).Urodzil sie 21 Marca 1969 w Ardabilu.136 razy wystapil w kadrze strzelajac 103 , pierwszy raz zagral w 1993 roku.O tego ci chodzi ??
Partyzant
17 01 2005, 23:23
Ty GOPA Barca poszukuje jak wiemy napastnika - ten Daei by się nadał (oczywiście jeżeli nie wypali prawie pewny juz transfer Rasiaka :wink:

).
Ok, na błędne typowania nie będę odpisywał - poczekam aż ktoś wykaże się wiedzą.
PArti ten Daei byl kiedys dobry , jakies 5 lat temu ale teraz to chlop sie nie stara
odp.Pytanie jest podchwytliwe bo prawdziwy fan Barcelony wie ze oni nie maja szafek tylko wieszaki takie jak byly w szatni u nas w pedalbudzie
Part: Czy chodzi o Romana?:)
Part: Czy chodzi o Romana?

Koseckiego? :wink:
Niestety nie, on by miał szafkę bliżej kuchni.
Partyzant
18 01 2005, 15:41
Odpowiem dopiero jak ktos zgadnie jak juz pisałem :wink:
sory za off top ale dzis w wiadomosciach mowili ze kolejnym celem strategicznym USA (U(pipi)aste S(pipi)*ysynkie Abstynenty ) jest Iran :cry: Oni chca mi uwalic Iran
Dobra, chyba "ciężkawka" jest... :wink:
Podaje w imieniu Partyzanta pierwszą literę: "c". A wlasciwie: "ch".
O ile znam dobrą odpowiedz, to jednak ON, Parti...?
Partyzant
23 01 2005, 11:38
Nareszcie - bravo Miłosz

Zadawaj
Yeah
Chyba proste:
Podaj przeciwnika i wyniki ćwierćfinałowych meczy Manchesteru United w LM w sezonie 1967/68.
konstant
23 01 2005, 20:41
Przeciwnik : Górnik Zabrze
wynik I meczu 2 : 0 dla ManU
wynik II meczu 1 : 0 dla Górnika
Oczywiście

Konstant, zadawaj.
konstant
24 01 2005, 18:15
Proszę podać 4(cztery) stadiony z zamykanym dachem.
Difficulty : easy
ArenA, Arena auf Schalke, Sapporo Dome, Millenium Stadium.
konstant
24 01 2005, 20:30
ArenA, Arena auf Schalke, Sapporo Dome, Millenium Stadium.
Git, zadawaj...
W Anglii od lata 2003. pojawiają się coraz to nowi "najdrozsi nastolatkowie". Najpierw był to zawodnik Chelsea, miesiąc później przebił go piłkarz Manchesteru United, a w tym roku własny rekord poprawiła ekipa z Old Trafford. Jacy piłkarze byli bohaterami wszystkich trzech transferów i z jakich klubów przenosili się do nowych ekip?
Robben - z PSV
C. Ronaldo - ze Sportingu Lisbona
Rooney - z Evertonu
Nie, Robben w momencie transferu miał 20 lat, a to już nie jest nastolatek. Poza tym Ronaldo przeszedł do Manchesteru zanim Robben trafił do Chelsea.
Podp: Zawodnik ten trafił do Chelsea po zaledwie kilkunastu występach w innym stołecznym klubie.
Hm... nie do końca precyzyjne chyba to pytanie. Chodzi o zawodnika, ktory zadebiutował już w lidze, czy też wystarczy, że jest w kadrze Chelsea, ewentualnie gdzieś na wypożyczeniu?
Może Glen Johnson?
To będzie tak:
Glen Johnson (West Ham - Chelsea)
Alan Smith (Leeds UTD - Man U)
Wayne Rooney (Everton - Man U)
Glen Johnson
Alan Smith
Wayne Rooney
Tak, Glen Johnson. On nie tylko zadebiutował w lidze, ale także był podstawowym prawym obrońcą w minionym sezonie, więc nie wiem o co chodzi z tym brakiem precyzji.
Brak prezycji polegał na tym, ze nie bylo okreslone, czy ci zawodnicy uczestniczyli czynnie w jakimkolwiek meczu, czy nie (innymi słowy mowiac: czy zadebiutowali w Premiership;). Niby oczywiste, jednak jeśli ktoś by się uparł, moglby mu przyjsc do glowy np. zaangażowany przez londyński Arsenal - nigeryjski 7-latek Alex Lowbi. Lub też (bo chodzilo o nastolatka;) bohater podobnego transferu. Oczywiscie sie czepiam...

:wink:
Niewazne, koniec tych "rozważań"
W sumie chyba Glenna Johnsona udało mi się trafić, lecz oddaje pytanie pierwszemu, kto bedzie mial ochote zadać. :wink:
Partyzant
4 02 2005, 21:56
Który ze światowej sławy piłkarzy nosił pseudonim "Mane" ?
Poziom: easy
Który ze światowej sławy piłkarzy nosił pseudonim \"Mane\" ?
Poziom: easy
Very easy raczej. :wink:
Santos Manoel Francisco, czyli po prostu: Garrincha
"Mane" oznacza "szalony", ale w bardzo pozytywnym tego słowa znaczeniu. Swój przydomek zawdzięcza genialnemu dryblingowi, bajecznej technice i niekonwencjonalnym pomysłom na grę.
To teraz ja kontynuuje:
CZY GARRINCHA BYŁ KIEDYKOLWIEK KRÓLEM STRZELCÓW PIŁKARSKICH MŚ, I JEŚLI TAK TO
W JAKICH OKOLICZNOŚCIACH?
Pytanie łatwe, ale ciut podchwytliwe. :wink:
konstant
5 02 2005, 18:51
Był w roku 1962 razem z 5 innymi piłkarzami
Był w roku 1962 razem z 5 innymi piłkarzami 8)
Tak, "Manolo" (bo i tak go nazywano w Kraju Kawy;) został też bezdyskusyjnie najlepszym pilkarzem tych MŚ.
CO CIEKAWE - W CAŁYM TURNIEJU WYSTĄPIŁO ZALEDWIE 12 PIŁKARZY BRAZYLIJSKICH. A gdyby nie kontuzja Pele, prawdopodobnie mistrzostwo świata zdobyłaby "niewymienna jedenastka", co dzisiaj wydaje sie wręcz nieprawdopodobne.
Zadawaj. :wink:
konstant
6 02 2005, 14:11
Banał, nie chce mi sie wymyślać "jakiś gupich gupot"
Podaj największy(ogólnie) klub rosyjski.
Kanu_napier
6 02 2005, 14:14
spartak moskwa
Nie znam się na lidze Rosyjskiej więc sie nie śmiać
FK Moskwa ?
konstant
6 02 2005, 18:09
Obie odpowiedzi złe
konstant
6 02 2005, 18:25
konstant
6 02 2005, 18:41
Tyż nie ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.