Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pilka nozna- pytaj i odpowiadaj :) :)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Sarni
A i mam jeszcze jedna sprawe - zwracam sie do jednego z pytajacych  - to kto jest tym aktualnym mistrzem Antyli Holenderskich ?smile.gif bo przydaloby sie wiedziec a nie chce mi sie szukac smile.gif

Deportivo Barber

arrow.gif Sarni, w 1998 piłkarze Karlsruhe byli w I lidze, ale w 2000 już w tylko w trzeciej.

Wiem. Ale obecnie z tego co wiem grają w II lidze i radzą sobie całkiem przyzwoicie.
SeJo
mam pytanie... Kto został mistrzem Anglii w sezonie 2002/2003? No kto?
Sarni
Jak to kto ?
MANCHESTER UNITED !!!!!!!!!!!!!!
SeJo
Jak to kto ?
MANCHESTER UNITED !!!!!!!!!!!!!!

dobrze smile.gif skąd wiedziałeś cool.gif to było podchwytliwe...
toudi
a czy mi ktos powie wkoncu czy dobrze odpowiedzialem na to pytanie??
Sarni
Dobrze odpowiedziałeś, dawaj dalej.
toudi
z cyklu latwe pytania:
Kto spotkal sie w finale ligi mistrzow w sezonie 1993/1994, jaki padl wynik, kto strzelil bramki i jakie byly sklady druzyn ????
Sarni
Nie chce mi się szukać wszelkich danych...wiem, że był to mecz AC Milan - FC Barcelona i skończył się wynikiem 4:0 dla Milanu.
toudi
to moze chociaz powiesz kto byl autorem bramek, a co do szukania, to ktos madry kiedys powiedzial: "Szukajcie a znajdziecie" biggrin.gif a jak nie chce ci sie szukac to wal pytanie biggrin.gif
Sarni
To jest test wiedzy, nie polega na szukaniu, lecz wykazywaniu się wiedzą na temat danego sportu...

OK, moje pytanie:

Pewien klub, dość niedawno będąc beniaminkiem zdobył mistrzostwo swojego kraju. Jaki to klub ?
fabryk
RC Lens???
miguel
FC Kaiserslautern. Nie chce mi się szukac, kiedy to było dokładnie, ale chyba z 5 lat temu.
Sarni
FC Kaiserslautern. Nie chce mi się szukac, kiedy to było dokładnie, ale chyba z 5 lat temu.

Prawidłowa odpowiedź. Zadawaj pytanie. A było to w 1998 roku.
miguel
Wymień 15 klubów piłkarskich, ktore mają w nazwie człon "Real". Żeby nie było za łatwo, stawiam warunek: niech co najmniej 2 z nich będą spoza Hiszpanii.
Sarni
Pytanie trochę głupie, ale odpowiedź znam smile.gif

Real Mallorca
Real Sociedad San Sebastian
Real Oviedo
Real Valladolid
Real Saragossa
Real Santa Cruz
Real Betis Sewilla
Real Cuslatelo
Real Madryt
Real Madryt B
Real Rovers
Real Avila
Real Union
Real Betis Sewilla B
Real Ferrol
miguel
Doszukaj jeszcze dwóch biggrin.gif drużyna B to ten sam klub (ale jestem upierdliwy).
Sarni
Zespoły te znałem ze SWOS'a (od 5 lat w to czasami pogram i co nieco pamiętam), aczkolwiek kilka znam z pamięci. Żadnego szukania. Więcej nie znam, nie będę szukał bo to nieuczciwe. Niech odpowie ktoś inny.
miguel
Dobra, niech będzie. Skoro wymiękasz, to uznaję odpowiedź.

Choć wymienienie nawet i 20 Realów nie jest trudne. Klubów o tej nazwie jest w pytę: Real Murcia, Real Jaen (Hiszpania) i wiele, wiele innych.

A spoza Hiszpanii też cała masa: Real Potosi (Boliwia - najwyżej położony pierwszoligowy klub na swiecie - 4050 m.n.p.m), Real Cartagena (Kolumbia), Real Maya (Honduras), Real Espana (Honduras)...
Sarni
Real Murcia znam, reszty nie biggrin.gif

Teraz bardzo łatwe pytanie:

Podaj wszystkie kluby w jakich występował Ronaldo w swojej europejskiej karierze.
toudi
PSV Eindhoven, FC Barcelona, Inter Mediolan, Real Madryt, a w przyszlosci moze MAnchester United biggrin.gif
Sarni
W MU nie będzie grał. Ale na pytanie odpowiedziałeś dobrze.
toudi
moje pytanie brzmi nastepujaco - historia ligi mistrzow jak zwykle tongue.gif
kto spotkal sie w finale, na jakim stadionie i jaki padl wynik w sezonie 1991/1992 ????
fabryk
Barcelona 1-0 Sampdoria Genua po dogrywce na Wembley
toudi
dobrze, dawaj nastepne, twoja kolej smile.gif
fabryk
Ile razy Real Madryt zdobył Puchar krola???
toudi
17 razy ??
fabryk
17 razy ??

Jak najbardziej toudi, zadawaj pytanie!!!
toudi
Jakie zespoly zaliczyly najwiecej startow w lidze mistrzow i ile tych startow bylo??? (podpowiedz chodzi o 2 zespoly i maja na koncie tyle samo startow)
toudi
no co wy czyzby nikt nie wiedzial ????
Krzychu
Strzelam: Dynamo Kijów i Ajax Amsteram question.gif
SkViOt
a ja strzelam ze FC Barcelona i Real Madryt
Sarni
Bayern Monachium i Real Madryt.
toudi
zle odpowiedzi, chociaz jedna z tych druzyn juz padla biggrin.gif probojcie dalej
Krzychu
Dynamo Kijow i Manchester Utd question.gif
Sarni
Manchester United i Real Madryt ?
fabryk
Real Madry & AC Milan???
toudi
i znowu zla odpowiedz, jak jush mowilem jeden zespol zostal jush wymieniony, dodam ze chodzi o druzyne hiszpanska, ale nie krolewskich a druga druzyna jest troszki mniej znana, gdyz nie reprezentuje obecnie zbyt wysokiego poziomu, a jako ciekawostke podam ze pochodzi z skandynawii, na chyba jush za duzo powiedzialem tongue.gif teraz powinniscie sobie poradzic biggrin.gif zycze milego odgadywania
Sarni
Rosenborg Trondheim i FC Barcelona.
toudi
no wreszcie poprawnie smile.gif i kto by przypuszczal ze Rosenborg Trondheim ma tyle udzialow w CL (az 9), slyszalem to pytanko chyba w awanturze o kase biggrin.gif Sarni dawaj kolejne
Sarni
Tylko 9 ????

OK. Moje pytanie brzmi: Jaki zespół w eliminacjach do Ligi Mistrzów wyeliminował Manchester United, kiedy sięgał po ten puchar ostatni raz ?
Bossxx
ŁKS Łódź?
Sarni
Tak.
Bossxx
niech ktos zada, mi sie nie chce cool.gif
Bossxx
albo zadam. jaki pilkarz grajacy w tamtym czasie w ŁKSie gra obecnie w Jagiellonii.
Sarni
Marcin Danielewicz.
Bossxx
dobrze
Sarni
Moje pytanie brzmi: Kto strzelił bramkę w półfinałowym meczu Ajax Amsterdam - Panathinaikos Ateny (0:1) w 1996 roku ?
Bossxx
K. Warzycha?
Sarni
TAK.
Bossxx
Pewien klub pilkarski ma przydomek THE TIGERS. Graja w 4 lidze. Barwy klubu pomaranczowo-czarni. Jaki to zespol?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.