Krzychu jestes z Katowic ?? mala poprawka co do napisu skad jestes.Katowice to stolica slaska a nie gornego.Dolny slask to nie slask

Chodzisz na mecze docwelu ??
Jestem z Katowic, a jakze :!:
Ziemia Slaska - piastowska - historycznie siega od Brynicy po dzisiejszy Dolny Slask daleko az za Wroclaw, a na poludnie az za Ostrave do Karviny, wiec w sumie Dolny Sl. to zdecydowanie tez Slask. To ze my nie identyfikujemy sie dzisiaj z tymi terenami (bo D. Sl. to przeciez gorole :wink: ) to nie znaczy ze to nie Slask. Slask, ale Dolny. Ale faktycznie, jesli mowi sie "Slask" to od razu na mysli mamy nasza ziemie ze stolica w Katowicach. Jesli mowi sie "Gorny Slask" - to podobnie. Dopiero trzeba powiedziec "Dolny Slask" zeby bylo wiadomo ze chodzi o ziemie wokol Wroclawia.
Tak wiec wydaje mi sie ze opisow "Stolica Gornego Slaska" i "Stolica Slaska" mozna uzywac zamiennie, a i tak zawsze bedzie chodzilo o Katowice.
Ale ok, zmienilem
A na mecze GKS-u laze, jakzeby inaczej :wink:
Jesli czytales tak z tydzien temu Gazete Wyborcza to wiesz ze Dupspelu nie ma - ktos tam nie dopelnil formalnosci w sadzie rejestrowym i nazwy nie zatwierdzili. Przez jakis czas mialem nawet dola, bo na dupspel to bym nie lazil - to nie jest moj klub (jest nim
GKS). Ale okazalo sie ze wszystko jest po staremu - i oby tak zostalo. A sprzedawczyki niech se ida wlasne d*** sprzedac

Chociaz media juz sie przyzwyczaily i beda nazwy dupspel uzywac, ale klubu o takiej nazwie nie ma tak naprawde.
A ponoc od sezonu 2004/2005 PZPN ma wprowadzic przepis ze niewolno zmieniac historycznych nazw klubow dla celow marketingowych. No i moze wreszcie PZPN cos dobrego zrobi.
GOPA a ty nie mieszkasz czasem w tym samym bloku co Viro
A bedzie jeszcze jakis turniej starego dobrego ISS PRO EVO 2

Tez jestem zwolennikiem tej czesci. Mozna by sie spotkac i pyknac pare meczykow

Ale na razie to mnie mecza z sesja egz.
No a tymczasem - gdzie odp. na pytanie