Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pilka nozna- pytaj i odpowiadaj :) :)
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39
Deks
Korzystajac z pomyslu Bandziego ( Bandzi thx ) tym razem otwieram topic o polskiej ekstraklasie. Jezeli ktos patrzyl na jego topic to zna zasady. Ja zadaje pierwsze pytanie, kto odpowie poprawnie moze zadac nastepne itd. Zachecam do zabawy smile.gif biggrin.gif
Deks
I moje pierwsze pytanie:

Ktory polski klub zdobyl w 1982 roku puchar Polski????
Bandzi
Nie ma za co Deksiu , zycze ci conajmniej 10 stron postow :wink: moze czasem poszperam po internecie za poprawna odpowiedzia smile.gif pozdro
GOPA
buheheheeh dlaczego akurat w 1982 ?? zerkam gdzie mieszka Deksiu i wszystko jasne :wink: puchar polski w 1982 roku zdobyl Lech Poznan laugh.gif
Bandzi
qrde własnie to znalazłem , ale niezdazyłem odpowiedziec tongue.gif GOPA był szybszy smile.gif
Krzychu
No to GOPA zadawaj pytanie bo jo tyz chca a ni moga bo je twojo kolej :wink:
Deks
GOPA a jak... HEHE biggrin.gif biggrin.gif dobra zadawaj pytanie.

P.S. thx Bandzi, tez sie dolacz.
Bandzi
oka dolacze sie czekam az GOPA zada pytanie
GOPA
oki no to lecimy z pytaniem:

w sezonie 1970/71 Ruch Chorzow i GKS Katowice graly w pucharze uefa.Przypomij z kim odpadli i jakie byly wyniki meczow.
Poziom hard :wink:
Deks
Bodajze:
GKS - Barcelona 0-1 ????
Ruch - Fiorentina 1-1 i 0-2 ????
Bandzi
o qrde , niewiem czy siem tu dołacze , nieznam sie nie dla mnie to , bawcie sie , choc nie mowie ze tu nie wpadne :wink:
Słoniu
Mam propozycje. Nie zadawjcie pytań o tak odległej historii, bo to sie sprowadza tylko do wyszukiwania w internecie czy innych źrodłach. Co wy na to?
GOPA
Bodajze:
GKS - Barcelona 0-1 ????
Ruch - Fiorentina 1-1 i 0-2 ????

GKS - Barsa 2-3 to drugi wynik :wink:

Sloniu wszystko znajdziesz w necie wiec mozna by powiedziec ze nawet najwiekszy lamer odpowie na najtrudniejsze pytanie.
Krzychu

GKS - Barsa 2-3 to drugi wynik

A do przerwy 2:0 do GieKSy w Barcelonie...

Ponoc otrzymali oni wtedy info z Katowic ze maja sie podlozyc bo klubu nie stac na kolejne wyjazdy sad.gif Tak moze by wygrali. Wtedy to sie nazywalo Puchar Miast Targowych.

No ale spoznilem sie. Deksiu twoja kolej.
GOPA
niop do wlasnie tego sezonu tak ten puchar sie nazywal.Co do tego telefonu to sa to informacje niepewne.
Miłosz
Mam pytanie. Czy niemoglibyście zadawać pytań nie tylko z LIGI POLSKIEJ ale także z zagranicznych lig. Wtedy wpadało by tu więcej osób a topic mógłby sięlepiej rozwinąć.
Deks
Poki co to pytajmy sie o ekstraklase a pozniej mozna rozwinac topic. A teraz jednak bym chcial zeby ktos odpowiedzial GOPIE zeby moc zadawac nastepne pytanie. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
miguel
Pytanie nie z historii: czy mozna zdobyc dwa gole pod rzad, ale tak, zeby przeciwnik nie dotknal w miedzyczasie ani razu pilki.
Deks
Ej, ale pyta ten co wczesniej dobrze odpowiedzial poprzednie pytanie a ty miguel chyba tego nie zrobiles, sorry. W tej chwili o tym kto ma pytac decyduje GOPA.

P.s. GOPA kogo wyznaczasz bo na twoje pytanie w sumie juz chyba znamy odpowiedz ???
Bandzi
hehehe deksiu , na temetach tego typu własnie najgorsze jest takie zamieszanie tongue.gif
Deks
Wlasnie dlatego czekam teraz na GOPE bo nie wiem czy uznal moja odpowiedz za poprawna....
Krzychu
Wlasnie dlatego czekam teraz na GOPE bo nie wiem czy uznal moja odpowiedz za poprawna....

W sumie mozesz chyba zadawac pytanie wg mnie bo ta odpowiedz na 100% jest dobra i wszystko juz na ten temat zostalo powiedziane. Zreszta GOPA juz pisal cos tam po twojej odp. i nie napisal ze jest zle, wiec...

PYTAJ :!: :wink:
Deks
Dobra, jakby co GOPA do problemy do Krzycha biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif .
Pytanie o latwym poziomie trudnosci:
Na obecny sezon z pewnej polskiej druzyny odszedl prezes Jacek Kardela, co to za klub i jak nazywa sie czlowiek ktory zajal jego miejsce????.
Czekam na poprawne odpowiedzi smile.gif
GOPA
chyba chodzi o Zaglebie Lubin ale nie dam glowy , a kto go zastapil tez nie wiem.
Miquel idzie , najpierw sobie strzelic samobojcza bramke a pozniej rozpoczac i nie dac dotknac pilki przeciwnikowi i strzelic mu tora laugh.gif
Dobrze mowie??
Krzychu

Na obecny sezon z pewnej polskiej druzyny odszedl prezes Jacek Kardela, co to za klub i jak nazywa sie czlowiek ktory zajal jego miejsce????.

Pelna odpowiedz:
chodzi o Zaglebie Lubin. Miejsce Jacka Kardeli zajal Jerzy Kozinski.

Pytanie:

W 1994 roku GKS Katowice gral w Pucharze UEFA. Chlopcy z Bukowej zaszli w tych rozgrywkach wysoko, bo az do III rundy PUEFA. Z kim zagrali (i wygrali) wlasnie w III rundzie wspanialy dwumecz po ktorym zaczeto uzywac okreslenia "Europa na Bukowej"? Jaki znany, obecnie jeden z najdrozszych pilkarzy swiata, wystepowal wtedy w druzynie rywali GieKSy?

poziom: medium :wink: smile.gif
GOPA
Krzychu jestes z Katowic ?? mala poprawka co do napisu skad jestes.Katowice to stolica slaska a nie gornego.Dolny slask to nie slask laugh.gif Chodzisz na mecze docwelu ??
Krzychu
Krzychu jestes z Katowic ??  mala poprawka co do napisu skad jestes.Katowice to stolica slaska a nie gornego.Dolny slask to nie slask  laugh.gif Chodzisz na mecze docwelu ??

Jestem z Katowic, a jakze :!:
Ziemia Slaska - piastowska - historycznie siega od Brynicy po dzisiejszy Dolny Slask daleko az za Wroclaw, a na poludnie az za Ostrave do Karviny, wiec w sumie Dolny Sl. to zdecydowanie tez Slask. To ze my nie identyfikujemy sie dzisiaj z tymi terenami (bo D. Sl. to przeciez gorole :wink: ) to nie znaczy ze to nie Slask. Slask, ale Dolny. Ale faktycznie, jesli mowi sie "Slask" to od razu na mysli mamy nasza ziemie ze stolica w Katowicach. Jesli mowi sie "Gorny Slask" - to podobnie. Dopiero trzeba powiedziec "Dolny Slask" zeby bylo wiadomo ze chodzi o ziemie wokol Wroclawia.
Tak wiec wydaje mi sie ze opisow "Stolica Gornego Slaska" i "Stolica Slaska" mozna uzywac zamiennie, a i tak zawsze bedzie chodzilo o Katowice.
Ale ok, zmienilem biggrin.gif

A na mecze GKS-u laze, jakzeby inaczej :wink:
Jesli czytales tak z tydzien temu Gazete Wyborcza to wiesz ze Dupspelu nie ma - ktos tam nie dopelnil formalnosci w sadzie rejestrowym i nazwy nie zatwierdzili. Przez jakis czas mialem nawet dola, bo na dupspel to bym nie lazil - to nie jest moj klub (jest nim GKS). Ale okazalo sie ze wszystko jest po staremu - i oby tak zostalo. A sprzedawczyki niech se ida wlasne d*** sprzedac icon_evil.gif Chociaz media juz sie przyzwyczaily i beda nazwy dupspel uzywac, ale klubu o takiej nazwie nie ma tak naprawde.
A ponoc od sezonu 2004/2005 PZPN ma wprowadzic przepis ze niewolno zmieniac historycznych nazw klubow dla celow marketingowych. No i moze wreszcie PZPN cos dobrego zrobi.

GOPA a ty nie mieszkasz czasem w tym samym bloku co Viro question.gif

A bedzie jeszcze jakis turniej starego dobrego ISS PRO EVO 2 question.gif Tez jestem zwolennikiem tej czesci. Mozna by sie spotkac i pyknac pare meczykow biggrin.gif Ale na razie to mnie mecza z sesja egz. sad.gif

No a tymczasem - gdzie odp. na pytanie question.gif smile.gif smile.gif
Deks
Dobra chlopaki ale nie spamujcie a co do pytania to biore przyklad od bandziego, ze kolejne mozna zadac dopiero wtedy gdy poprzednia osoba potwierdzi odpowiedz (a odpowiedz jest dobra Krzychu, czyli z tego wynika ze dopiero teraz moglbys zadac kolejne pytanie ale dobra....). A na pytanie odpowiem (jak jeszcze bedzie) dopiero po poludniu smile.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
to tak dla formalnosci...
GOPA
Krzychu jaki Viro ?? nie tak czasami Viruss ?? mieszkam na osiedlu 1000-lecia w bloku numer 88 , to ten jedyny na tauzenie co wszyscy ida za ruchem laugh.gif
Spotkac sie mozna a jak tylko powiedz kaj ty mieszkosz??
Słoik
Nie mam pojęcia czy ktoś odpowiedział na pytanie Krzycha, jednak chyba pamiętam ten mecz. Było to z Bordeaux (dobrze napisałem?:) pierwsze spotkanie wygrali chyba 1-0(Walczak). W drugim byl remis 1-1. A piłkarz-gwiazdor o ktorego chodzi to oczywiscie Zizu. Racja ?

P.S czy to nie było czasem w drugiej rundzie ? Potem trafili na Bayer Leverkuse ?
Deks
No sloik, wlasnie tez to znalazlem na necie i chyba ta odpowiedz jest dobra a przed toba nikt nie opdpowiedzial wiec teraz czekamy za Krzychem zeby potwierdzil odpowiedz zebys mogl zadac nastepne pytanie.

P.S. GOPA a jak to jest na slasku z kibicami druzyn? lubia sie, nie lubia?
Krzychu
Nie mam pojęcia czy ktoś odpowiedział na pytanie Krzycha, jednak chyba pamiętam ten mecz. Było to z Bordeaux (dobrze napisałem?smile.gif pierwsze spotkanie wygrali chyba 1-0(Walczak). W drugim byl remis 1-1. A piłkarz-gwiazdor o ktorego chodzi to oczywiscie Zizu. Racja ?

P.S czy to nie było czasem w drugiej rundzie ? Potem trafili na Bayer Leverkuse ?

Wszystko sie zgadza, slusznie mnie poprawiles :wink: , to byla II runda, zaszli do III. Zidane przegral na Bukowej, racja icon_twisted.gif

Zadawaj pytanie :!:

A do GOPY: nie wiem nie znam tam nikogo, jkest tylko taki kibic Viro z Tauzena, ktory sie bardzo udziela na wszystkich forach. I on tez chyba jest z bloku 88, wiec moze to jedna i ta sama osoba question.gif Ale nie jestem pewien.

A ja mieszkam w Centrum troche w strone poludniowych dzielnic, dokl. naprzeciwko akademika AWF.
A bedzie jeszcze jakis turniej starego dobrego ISS PRO EVO 2 question.gif
GOPA
Deksiu na slasku sa 3 czolowe druzyny.Ruch Chorzow , GKS Katowice i Gornik Zabrze.Wiez mi ze kibice tych klubow bardziej siebie nie lubia niz kiboli np. z poznania.Dziwne nie?? Hanysy napieprzaja sie z hanysami laugh.gif

Krzychu hehe juz wiem jaki Viro :wink: nio on tez mieszka w 88.Lazilem z tym tuflem do podstawowy hehe.Teraz juz chyba nie bedzie turnieju ISS 2 , wszyscy zaczli grac w PES na psxa.Ale towarzyskie zawsze mozna sobie pograc.Jak bedziesz gadac z Viro to mu powiedz lub napisz ze go rozwalisz w ISSa laugh.gif on tez gra , nawet uczestniczyl w lidze ale narazie nie bede ci mowil kto to :wink:
Krzychu
Deksiu na slasku sa  3 czolowe druzyny.Ruch Chorzow , GKS Katowice i Gornik Zabrze.Wiez mi ze kibice tych klubow bardziej siebie nie lubia niz kiboli np. z poznania.Dziwne nie?? Hanysy napieprzaja sie z hanysami laugh.gif

Niz z Poznania to moze tak, ale na pewno najbardziej nielubia Legii i Zaglebia Sosnowiec. Zreszta ja np. jak gra Wisla, Legia, Amica czy jakis inny wynalazek w jakims pucharze czy LM to mnie to wiele nie interesuje. Ale jezeli gralby np. Ruch, Gornik czy Oderka to bede im wtedy kibicowal pomimo ze na co dzien kibicuje GieKSie smile.gif

Krzychu hehe juz wiem jaki Viro :wink:  nio on tez mieszka w 88.Lazilem z tym tuflem do podstawowy hehe.Teraz juz chyba nie bedzie turnieju ISS 2 , wszyscy zaczli grac w PES na psxa.Ale towarzyskie zawsze mozna sobie pograc.Jak bedziesz gadac z Viro to mu powiedz lub napisz ze go rozwalisz w ISSa  laugh.gif on tez gra , nawet uczestniczyl w lidze ale narazie nie bede ci mowil kto to :wink:

No ja tam tego Viro nie znam i tylko czasem widze ze jest bardzo aktywny na necie (i pewnie poza nim tez) ale jak wszedlem na strone o waszej sieci to patrze - blok nr 88. Tak sobie mysle ze przeciez ten Viro pisal kiedys ze jest wlasnie z 88 na Tauzenie no to spytalem o niego. A ze bral udzial w lidze to mnie zaskoczyles. Ale spoko biggrin.gif

PES jest spoko, ale jeszcze sie nie przyzwyczailem do tych wszystkich kombinacji, fiksowania - szczegolnie ze nie gralem w PES, wiec tym trudniej sie przyzwyczaic.

Lo w morde, ale spamujemy icon_twisted.gif icon_twisted.gif icon_twisted.gif
GOPA
no to fakt LEgia i Zaglebie bo te pierony z sosnowca maja sztame z wawa grrrr
Viro wyglada jak gamera , zminiaturyzowany czolg bojowy hehehe zawsze z niego leje ze mu te miesnie zanikaja laugh.gif
Dlaczego zaskoczylem jak powiedzialem ze gra w lidze??

Co ty opanowywujesz w PES na psxa?? przeciez wszystko prawie po staremu zostalo , roznice sa tylko w grze
Krzychu

Viro wyglada jak gamera , zminiaturyzowany czolg bojowy hehehe zawsze z niego leje ze mu te miesnie zanikaja laugh.gif

No to kurde nie chcialbym z nim wygrac w ISSa laugh.gif laugh.gif

Dlaczego zaskoczylem jak powiedzialem ze gra w lidze??

No bo sie nie spodziewalem biggrin.gif

Co ty opanowywujesz w PES na psxa?? przeciez wszystko prawie po staremu zostalo , roznice sa tylko w grze

Mowilem o tym, ze trudno mi sie przyzwyczaic do PES 2 na Playstation 2 bo tam jest masa tych sztuczek technicznych (z R2, L1 itp. itd.), rozne rodzaje biegu i wiele zmian. A w PES 1 nie gralem wiec tym bardziej ciezko mi sie przezucic z ISS EVO 2 na Szaraka na PES na PS2.
Deks
W Poznaniu tez nie lubimy Legii i Zaglebia ( Legia Pogon Zaglebie kurvy sledzie golebie smile.gif ) a co do waszych kibicow to jakis paradoks chyba smile.gif chociaz Lech z Amica i Groclinem tez za soba nie przepadaja smile.gif !!! Dobra, teraz czekamy na sloika... a taki jakis maly turniej PS2 to ktos w Poznaniu by mogl zoorganizowac.
Deks
Z racji tego ze sloik nie odpowiada o dwoch dni i wsztrzymuje nasza gre wiec ja zadaje za niego pytanie:
Ktory stadion polskiego klubu pomiesci prawie polowe miasta w ktorym sie znajduje?
Czekam na poprawne odpowiedzi...
Verb
Ale pod uwage bierzemy tylko pierwsza lige? jak tak to chyba Jaworzno :P
Deks
Tylko ekstraklasa, ale chodzi mi o inny stadion. Czekam dalej !!!!!!!!
Verb
No to Wodzislaw.
Deks
No to tez nie, czekam dalej.
Verb
Dobra, zeby sie do konca nie kompromitowac poddaje sie w tym pytaniu i z pokora poczekam na nastepne ;)
Krzychu
Ale pod uwage bierzemy tylko pierwsza lige? jak tak to chyba Jaworzno tongue.gif

Daj spokoj...przeciez Jaworzno to miasto kolo 100 tys. mieszkancow, Wodzislaw Slaski ma gdzies 70-80 tys.
Sugerujesz ze Szczakowianka i Odra maja stadiony odpowiednio 50 tys.(wiecej niz Stadion Slaski w Chorzowie :!: ) i 40 tys. Wolne zarty...

Chodzi oczywiscie o Legle :!: I taka dziure co nazywa sie Warśafka.
Wies az piszczy icon_twisted.gif icon_twisted.gif :!:

A poprawna odpowiedz: sa 2 takie kluby, Dyskobolia i Amica. Ale chodzi raczej o Dyskobolie bo stadion ma ok. 5 - 6 tys. a mieszkancow ze 12 tys. We Wronkach tez jest ok 12 tys. ludzi ale stadion ma najwyzej 4 tys. wiec to by bylo gdzies 1/3.
Słoik
Sorki że tak długo nie zadawałem pytania, lecz miałem drobne perturbacje....Cóż moja strata.
Podobnie jak Krzychu stawiam na Amicę Wronki. A jaka jest poprawna odpowiedź ?
miguel
Odpowiedz jest banalna. Zagłębie Lubin.
Deks
Prawidlowa odpowiedz to Amica Wronki (zaglebie ? hm.... ). Sloik zadajesz pytanie, ale sie pospiesz bo jak do jutra wieczorem nie bedzie to zadaje nastepne ale odp gut. biggrin.gif biggrin.gif Mieszkancow jest ok 10000 a stadion pomiesci 5000.
marshall
W Poznaniu tez nie lubimy Legii i Zaglebia ( Legia Pogon Zaglebie kurvy sledzie golebie)
WZAJEMNIE (Lech,Lech Poznanskie Psy) POGON FOREVER biggrin.gif
Deks
THX, tylko nie przenosmy tych "sympatii" na forum bo szczerze mowia nie bawi mnie to tu. ohmy.gif
marshall
To ty zaczales icon_twisted.gif ok ale na Forum sztama :mrgreen:
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.