Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: I GULA MI ROśNIE
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Pablo100
wpisujcie to swoje niemiłe przeżycia związane z bugami i tym co was denerwuje w grach na psp

mnie np; denerwuja '' niewidzialne'' chydranty w GTA VCS censored2.gif i
zacinająca sie muzyka podczas loading-ów w Def Jam-ie
Dark koki
Za dużo konwersji z PS2. Jeżeli ktoś nie ma to ta konsola jest dla niego. Czasem loadingi są zbyt długie.
signap
-90 czy moze nawet 95% gier to porty z ps2 czy tytuly multiplatformowe (np. wydanie MK Decemptiom gdy na konsolach jest Armagedon, POP: Revelation - inaczej POP2 tyle ze pod inna nazwa)
-loadingi w niektorych grach confused.gif
lechu
Ja jestem estetą więc najbardziej denerwują mnie liczne wpadki graficzne. Niestety ale grając w różne tytuły dochodzę do wniosku że gry na PSP robią ludzie conajmniej niedbali. Najbardziej irytuje mnie przenikanie obiektów - np. stopy wchodzące w podłoże, broń przenikająca przez ręke tudzież inne elementy ubioru postaci. Często denerwuje mnie również przesadnie zaniżana jakość tekstur (vide niebo w Tomb Raider: Legend). Denerwuje mnie doczytywanie danych w locie tak jak ma to miejsce w GTA - najlepiej to widać gdy przez dłuższą chwilę mkniemy przez miasto z dużą prędkością - prostokątne katrony na naszych oczach przemieniają się w budynki. I na koniec chociaż konwersje z PS2 mnie nie rażą (przecież właśnie dla nich kupowałem PSP), razi mnie ich częste wykonanie na odwal się - "tu się wytnie, to się obniży i będzie" - przez co niektóre gry nagle zaczynają wyraźnie zwalniać tam gdzie nie powinny (tzw brak optymalizacji kodu, znany także pod bardziej potocznymi nazwami - lenistwo, olewatyzm, tumiwisizm).
Pablo100
no macie racje powinni coś zrobic z tym wgrywanem danych w locie to jest irytujace i utrudnia gre ale miejmy nadzieje ze sony coą na to poradzi icon_wink.gif
Labik
locoroco - trudno jest zrobic taki balans i np wskoczyc w jakies ukryte miejsce albo nie wejsc w ta chmurke czarna
Kimari
Psp sie zuzywa ... Wszystkie klapki jaki ma po jakims czasie uzytkowania intensywnego same sie otwierają, laser sie zuzywa - trudniej mu to wychodzi loading'i jeszcze dluzsze. (uczepile msie psp ; P )
Gry są kwadratowe, brzydko wykonane biggrin.gif nawet najlepszym grafika nie wychodzi, ciekawe jak bedzie z sh i ff
Gry są krótkie a wydaje sie na nie wszystkie oszczęsności
Mały wybor :> w Czestochowie nie ma zadnej gry dla mnie Po Za MediEvil hihi w medi animacja szarpie, przy pierwszym zetknieciu widac najlepiej
SzC
Noo, znajdzie się parę rzeczy:
- konwersje z PS2
- większość jRPG to również konwersje, tyle że tym razem z PSX
- po roku obcowania z konsolką zaczął mi się źle wciskać kwadrat, skrzypieć d-pad, klapka UMD jest poluzowana, triggery skrzypią i są za luźne
- wspomniane już niedbałości w grafice, czyli przenikanie obiektów i niska jakość tekstur
- mało naprawdę pomysłowych i nowatorskich gier
- ślady palców na kosoli

Gdyby nie 3.03 OE-C to pewnie niedługo sprzedałbym PSP i kupił DS. Mam nadzieję że w 2007 roku coś się poprawi, przynajmniej w kwestii gier bo jakoś wątpię by moje PSP dotrwało 2008 happy.gif
kazner
Mnie wkurza trigger R gdyż chodzi on troszke ciężej od L confused.gif . Po za tym dopiero gdy kupiłem acces point zaczełem się wkurzać że jest tak malutko gier z trybem infrastructure(akurat na DS też ich jest mało, ale mogli by robić ich więcej).
wakeup
mnie od białej gorączki doprowadziła ostatnia liga wyścigów w ridge racerze(pierwszej części)-toż to taki harkor że gdybym nie był sobą to bym nie przeszedł!
no ale po 4 dniach męczarń udało się closedeyes.gif
lechu
Ja jeszcze dodam że, choć gra mi się strasznie podoba, to jednak do pasji szewskiej doprowadza mnie kamera w Monster Hunter Freedom.
Dante
To jak pada bateria podczas gry a nie mam ładowarki pod ręką
Saq
a mnie wkurzają wszelkie błędy w grach wynikajace z kulawej kamery , niedopracowania kolizji lub kieprawego lockowania na cel. Ale kamera rządzi w tej kwestii - nienawidzę gdy zawiesi sie gdzieś i pokazuje mi wszystko tylko nie to jak do mnie strzelają smile.gif

W ogóle błędy w grach doprowadzają mnie do szewskiej pasji. Jak mi cos nie wychodzi to zawsze zrzucam na nie smile.gif

Na PSP nie narzekam, bo naprawdę jest to wspaniały pożeracz czasu. Że niby konwersje z PS2? Mi to nie przeszkadza, żadko bywam w domu, żeby pograć na PS2 i cieszy mnie, jak moge zagrać w to na PSP.
vulcan69
QUOTE(Kimari @ 30 01 2007, 13:22) *

Psp sie zuzywa ... Wszystkie klapki jaki ma po jakims czasie uzytkowania intensywnego same sie otwierają, laser sie zuzywa - trudniej mu to wychodzi loading'i jeszcze dluzsze. (uczepile msie psp ; P )
Gry są kwadratowe, brzydko wykonane biggrin.gif nawet najlepszym grafika nie wychodzi, ciekawe jak bedzie z sh i ff
Mały wybor :> w Czestochowie nie ma zadnej gry dla mnie Po Za MediEvil hihi w medi animacja szarpie, przy pierwszym zetknieciu widac najlepiej

Jak narzekasz na zuzywanie sie konsoli, to proponuje wgrac sobie firmware 3.03 OE-C, kupic duza karte pamieci np. 2 lub 4GB, do kieszeni na UMD wrzucic demo disc, i zripowac sobie swoje oryginaly na karte pamieci i smigac z karty (loadingi tez sie wtedy skracaja) no i jest ciszej bo napedu UMD nie slychac(demo disc jest w nim tylko dlatego, ze niektore kopie bez plytki w napedzie UMD nie ruszaja). A gry mozesz kupowac na sieci, albo skoczyc sobie osobowka do katowic na gielde komputerowa (nie wiem czy macie w czestochowie, wiec stad moja propozycja), gdzie mozesz kupic lub wymienic gierki, gielda jest w budynku dworca wiec sie nie nachodzisz. Co do gier na 3.03 OE-C lub innych OE, to sa jeszcze inne alternatywy, bez wychodzenia z domu, no ale o tym to juz pewnie wiesz:)
STRETCH
mnie wkurzaja nielogiczne zagadki w grach.
Weedu
QUOTE(vulcan69 @ 1 02 2007, 12:22) *

Jak narzekasz na zuzywanie sie konsoli, to proponuje wgrac sobie firmware 3.03 OE-C, kupic duza karte pamieci np. 2 lub 4GB, do kieszeni na UMD wrzucic demo disc, i zripowac sobie swoje oryginaly na karte pamieci i smigac z karty (loadingi tez sie wtedy skracaja) no i jest ciszej bo napedu UMD nie slychac(demo disc jest w nim tylko dlatego, ze niektore kopie bez plytki w napedzie UMD nie ruszaja). A gry mozesz kupowac na sieci, albo skoczyc sobie osobowka do katowic na gielde komputerowa (nie wiem czy macie w czestochowie, wiec stad moja propozycja), gdzie mozesz kupic lub wymienic gierki, gielda jest w budynku dworca wiec sie nie nachodzisz. Co do gier na 3.03 OE-C lub innych OE, to sa jeszcze inne alternatywy, bez wychodzenia z domu, no ale o tym to juz pewnie wiesz:)

Pogratulowac toku myslenia dzieki takim ludzia jak Ty gry zawsze bede slabsze bo slabiej sie sprzedaja
KOMODO
QUOTE(vulcan69 @ 1 02 2007, 12:22) *

W Czestochowie nie ma takiej gieldy. Zapamietaj sobie na przyszlosc ze w czestochowie NIC NIE MA. Co to? Kononowicz u nas rzadzi?biggrin.gif W Czestochowie nie ma nic. Z kupnem PSP w MM zwlekalem ponad miesiac, bo ciagle bylo "dostawa bedzie jutro". Koniec koncow dostawa byla jakies 2 miesiace po tym jak kupilem konsole przez neta. A co mnie denerwuje w PSP?
- łatwo niszczacy sie ekran (obudowa nie jesli nosi sie w jakims "pudelku na PSP")
- brak drugiego analoga (mozna przymknac na to oko - dobrze ze jest chociaz jeden!)
- za szybko wyczerpujaca sie bateria. W ogole czemu nie ma jakics bezprzewodowych zrodel pradu... albo akumulatora napedzanego obracajaca sie plytka:D.

To chyba tyle, PSP to solidny sprzet.
Pablo100
hmm. .. nie moge zlokalizowac zadnej nowszej gry (oprucz gta bo on ma prawo) która sie w znacznym stopniu zacina i przycina
Tori
zbyt późno dorysowujące się elementy miasta przy szybkiej jeździe w vcs
KOMODO
I jeszcze jeden zonk - zbyt "wyluzowany" suwak Wi-Fi, ktorego nie trzeba "kliknac" zeby sie wylacyl a wystaczy nim lekko ruszyc nie przesuwajac go. Wnerwia jak cholera. Grasz sobie fajny meczyk a tu nagle cyk - i po zabawie:|.
Pablo100
QUOTE(KOMODO @ 7 02 2007, 14:36) *

I jeszcze jeden zonk - zbyt "wyluzowany" suwak Wi-Fi, ktorego nie trzeba "kliknac" zeby sie wylacyl a wystaczy nim lekko ruszyc nie przesuwajac go. Wnerwia jak cholera. Grasz sobie fajny meczyk a tu nagle cyk - i po zabawie:|.

z tymi suwakami to różnie bywa u kolegi (pozdro szc ..patryk) u jego co prawda to power szwankuje i trzeba go włączać ''z wyczuciem'' *czyt. (na hama)
Sito
No z tymi suwakami to 'smisznie' czasem bywa bo samemu czesto mi sie zdarza jak zbyt nerwowo gram w wipeouta ze przesune power'a w ktoras strone tongue.gif ale jakos mi to nie przeszkadza bo PSP to na tyle madre urzadzenie ze po przesunieciu powera do gory zaraz wracam do gry bez zadnej straty a jak przesyne w dol to automatucznie wlacza sie 'pause' biggrin.gif wiec o co wam chodzi ? tongue.gif

Inna rzecz ze ostatnio zauwazylem ze obudowa mi trzeszczy tongue.gif TAK, trzeszczy, zawsze gram na sluchawkach wiec nie slyszalem ale ostatnio sie popsuly i kilka dni bylem bez, wtedy zauwazylem (takze przy nerwowych sesjach wipeout'a) ze przy mocniejszych zakretach TRZESZCZY jak stara obudowa od Siemensa!!!! tongue.gif
SzC
QUOTE(Pablo100 @ 7 02 2007, 16:04) *

QUOTE(KOMODO @ 7 02 2007, 14:36) *

z tymi suwakami to różnie bywa u kolegi (pozdro szc ..patryk) u jego co prawda to power szwankuje i trzeba go włączać ''z wyczuciem'' *czyt. (na hama)

Z tym suwakiem to się stało po tym jak konsola spadła mi z około metra na kafelki w łazience happy.gif Ogólnie, na wytrzymałość na upadki w PSP nie narzekam.

A chama się pisze przez CH Pawle smile.gif
KOMODO
QUOTE(Sito @ 7 02 2007, 18:45) *

No z tymi suwakami to 'smisznie' czasem bywa bo samemu czesto mi sie zdarza jak zbyt nerwowo gram w wipeouta ze przesune power'a w ktoras strone tongue.gif ale jakos mi to nie przeszkadza bo PSP to na tyle madre urzadzenie ze po przesunieciu powera do gory zaraz wracam do gry bez zadnej straty a jak przesyne w dol to automatucznie wlacza sie 'pause' biggrin.gif wiec o co wam chodzi ? tongue.gif
Mowie o suwaku WI-FI! Tym drugim:). I to jest denerwujace jak sie przesunie podczas gry w sieci i masz po zabawie - pozniej laczysz sie na nowo i rozpoczynasz gre od poczatku. Poza tym moj suwak Wi-Fi jest chyba uszkodzony. Wystarczy go musnac zeby PSP myslalo ze calkiem go przesunalem - drazniace. Chyba uzyje tasmy klejacej:P.
MasterOD
Mnie także wkurza ten "suwak" (wiele razy popsuło mi fajną gierkę), a także suwak w którym się blokuje klawisze w PSP. W TEKKENIE jak grałem zablokowałem przez przypadek i przegrałem:/ a tak to już chyba nic:)
kubson
ale mi przed chwila gul skoczyl ku*wa gralem sobie w gta vcs glowny watek skonczony wiec bralem sie za misje poboczne.misja z naroktykami wszystko elegancko juz jestem na ukocznczeniu podjezdzam pod kryjowke wjezdzam w sciane i juz jestem w tej scianie confused.gif normlanie dramat.

w ogole gta vcs ma tyle takich bledow ze poprostu szok.

i tez wkurza mnie czasem zanikajaca muzyka confused.gif

ble
Pablo100
Och tak znam ten ból w gta vcs też dawno przeszedłem główny wątek i jak wziełem sie za wyścigi to myślałem ze mnie hu.. piorun strzeli jak rozbijałem sie o niewidzialne chydranty mad.gif censored2.gif
MasterOD
O tak... GTA VCS to jedna z niewielu (może jedyna) gra z taką ilością błedów. Ja ostatnio wukonuję jakąś misję (niewiem jakątongue.gif ale jedną z głównego wątku) a tu nagle okzuje się że jedę po wodzie i bojam się o niwdzialne ściany... co do kur**?? Neiwiem ale musiałem zresetować PSP (uruchomić ponownie:P). Te błędy sprawiaią że granie w tągrę przestaje być zabawą... za często się to zdaża.
Ale w ścianę jeszcze mi się wjechać nie udało biggrin.gif
jurget
WRC

czasem gdy zaliczy się mocnego dzwona w drzewo(inne rzeczy też) to samochód nie potrafi z tego drzewa wyjechać, wygląda to tak jakby samochód swoimi obrzeżami robił za hula-hop na około drzewa.
Jest to bardzo wkurzające choć teoretycznie nikt w drzewa nie wjeżdża biggrin.gif
Kid
Jak dla mnie, to za mało jRPG na PSP jest... dry.gif
BartX
a mnie wkurza to, że o FW 3.03 OE dowiedziałem się wtedy, gdy miałem 3.03 i nie moge nawet dowgradu do 2,71 zrobic ;[
Suboshi
CYTAT(BartX @ 18 03 2007, 12:23) *
a mnie wkurza to, że o FW 3.03 OE dowiedziałem się wtedy, gdy miałem 3.03 i nie moge nawet dowgradu do 2,71 zrobic ;[

Z 3.03 mozna zejść przy pomocy GTA:LBC.

Żeby nie było offa to denerwuje mnie to że po włączeniu konsoli automatycznie odpala się UMD.
Gawlick
To można chyba wyłączyć w ustawieniach...
BartX
CYTAT(Suboshi @ 18 03 2007, 13:03) *
CYTAT(BartX @ 18 03 2007, 12:23) *

Z 3.03 mozna zejść przy pomocy GTA:LBC.

Żeby nie było offa to denerwuje mnie to że po włączeniu konsoli automatycznie odpala się UMD.

Wiem, ale po pierwsze: nie mam niezałatanej wersji GTA:LCS, a po drugie: teraz mam FW 3.11 sad.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.