te puzzle podobno jest bardzo trudno znalesc ale w necie poszukaj-chyba jest w jakiejs jaskini czy cus
Wejścia do Puzzle Chanell sa banalne (kraty ścieków) ale nie wiem o co w tym chodzi, wyrzuca cie w różnych miejscach budowni pałacu na zewnątrz po krótkiej wizycie w ściekach i zabiciu jednego szczura na kondygnacje a w plotkach o tym miejscu mówią, że jest to miejsce, gdzie sprawdza się śmiałków, gdzie wiele skarbów jest chronionych przez Daedrycznych strazników (czy jakoś tak...) w ciemnych korytarzach labiryntu.
Btw znalazł ktoś może Master`s Lockpicks ? Ja mam jedną sztukę, swoje znalazłem w Vivec w Haunted House w dolnej części taboretu w pierwszym pokoju po prawej. Szkoda tylko, że też sie zużyją po 25 włamaniach.
Ciekawe czy jest cos takiego jak Grandmaster`s Lockpicks bo widziałem juz Grandmaster aparaturę do robienia buteleczek, też gdzieś w Vivec bo na razie nie wychodze z tego miasta. Porobiłem tam kilkanascie questów dla różnych frakcji, między innymi dostałem sie do Morag Tong i wykonałem na razie dwa zabójstwa, trzecie zlecenie jest poza Vivec więc na razie się za nie nie biorę.
Znalazłem w Vivec pannę, która jest chodzacą encyklopedią, zaznaczyła mi na mapie z 12 nowych lokacji gdzieś na północy i kilka na wyspach na wschodzie i zachodzie. Pamiętam, że znajduje się za zamkniętymi drzwiami (lock 35) w niskich kondygnacjach Vivec.
Jak ktoś bawił się w czyszczenie ścieków w Vivec (jest między innymi quest ze szczurami od czarodzieja) to pewnie trafił na dwa lub trzy ołtarze poświęcone bożkom Daedra i zaciekle bronione przez miejscowych.
Przy jednym z bożków (god of madness) jak zagadasz do posągu dostajesz zlecenie na zabicie jakimś świętym widelcem kogośtam. Doprawdy wariactwo. Podobno nagroda jest duża.
Oprócz tego nie wahajcie się postawić miejscowemu pijaczkowi buteleczki jego ulubionego trunku, ja dostałem za to wytyczne co do pogrzebania jakiegoś wielkiego bohatera i jego broni, legendarnego topora. Na razie nie sprawdzam tego bo sie dalej bawię w Vivec ale jak ktoś ma ochotę na szybko to załatwić to spox.
Znalazłem tez fajny sposób na kasę. Wystarczy tauntować strażników a sami się na ciebie rzucą. Heh wystarczy wam, że maczugę sprzedajecie za 15.000 nie mówiąc o całym komplecie zbroi medium armor około 40 (przy moim poziomie medium armor). Generalnie jeden straznik to jest boost kasowy około 15.000 bo gość, który ma najwięcej kasy to kowal w Foreign Quaters (2.500) czyba, że ktos wyczaił kogoś kto ma więcej. Może jest to kowal w Fighter`s Guild w Vivec ale ja na razie mam za niski stopień aby od niego sie uczyć i handlować.
Co do statystyk na dzień dzisiejszy:
Poziom 22.
str - 48
int - 59
will - 38
agility - 97
spd - 78
end - 50
per - 78
luck - 43
Główne skille:
stealth - 78
speechcraft - 100
secure - 72
short blade - 82
Więcej grzechów nie pamiętam poza tym, że badając w ściekach ołtarze i kradnąc diamenty z misy ofiarnej musisz walczyć z jeszcze jednym stworem, który najpierw rzuca ognem a potem rzuc asie na ciebie hehe. goście bardzo często mają Daedric weapons, np long sword na 40.000 z obrażeniami od 4 do 40 (lub nawet trochę więcej) a do tego tarcza w drugą rekę i wypas.