Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Morrowind
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Ozi
Że ma klimat to przyznaję ale gameplay? Jak masz wyszkoloną postać to gra wygląda tak:

- 10 minut biegania,
- 2 minuty loadingów,
- zlecenie (quest),
- 10 minut biegania,
- 2 minuty loadingów
- 10 sekund walki.

i do usra... śmierci.

Faaaaaaaaaaaaaaaascynujące. laugh.gif
.:Kondzik:.
Zaj,ebista gierka.Mam ją i ciągle w nia gram.Grafa lux fajny jest motyw wody. tongue.gif
Guados lord
A teraz przyznajcie sie. Jak gracie w moro to staracie sie "odgrywac" postać (miec jakieś zasady) czy olewacie to i gracie mechanicznie np. szlachetny rycerz okradający chałupy jak nikt nie patrzy?

Macie może jakieś porady jak zrobić dobrego skrytobójce (czy powinien dodatkowo parać się prostą magią, Iluzją?)
mario87
to zalezy od ciebie smile.gif
estel
Wiesz... ja w sumie mialem najpierw zasady grywaniem potezna Archmaginia (pure mage). Ale zrezygnowalem... Poniewaz mam 100 Willpowera i Inta, a to sie przeklada na tylko 300 many ;? Poza tym jakie obrazenia wchodza wtedy sa... przegiete :wink: I dlatego teraz chodze w zbroi Indoril + extravagant skirt chyba (taka niebieska w kazdym razie, equisite nie pasuje smile.gif )

Wlasnie orypalem Telvanni Vault na jakies 100k. Nie sprzedawalem rzeczy ebony, glass i daedric oraz regow. Jest swietnie :-]

Obecnie w Morrowindzie mam taka smieszna sprawe... Gdy tylko znajde sie w zasiegu wzroku Ordinatora to od razu mnie atakuje. Moze zabilem ich za duzo (o jakis 20 tongue.gif )?

Obecnie 35 level i jakies 200k w plecaku zlota + domek (Caldera: Shenk's Shovel sobie wynajalem :wink: ), a w nim 2 claymory daedric, ebony longsword, ebony staff, ebony spear, glass longsword, glass dagger, ebony graves, ebony tower shield, ebony cuircass, ebony helm, ebony boots + kilka rzeczy equisite, soul gemy itd. :-]

Powiedzcie gdzie mozna spotkac Golden Sainta (jestem zlakniony nowych dusz :roll: ). Moj qmpel odkryl (moze juz to znacie) ze w ruinach na zachod od Dragon Fell (jak macie oryginalnego Morro to bedzie na mapie dolaczonej do pudelka zaznaczona), na prawie ostatniej wyspie jest taka swiatynia, w ktorej kilka szkielecikow itd. Ale... mozna zdobyc kielich, z ktorego po wypiciu podwyzsza sie o 20 najwyzszy wspolczynnik, a obniza o 20 najnizszy. Fajna sprawa jak sie chce miec np. 145 inta (100 domyslnie + 20 z kielicha + 25 z Necromancer Amulet). Nie wiem co sie dzieje jak sie ma kilka statow na 100 bo mnie tam rozwalil szkielecik z jakas laska tongue.gif Ale dobrze jest. Oblookajcie. Jeszcze jedna ciekawostka, pewnie juz znana dosyc. Na polnoc od Gnisis idac droga, w koncu powinismy dojsc do mostu. Gdy zeskoczymy z mostu do takiego malego jeziorka nizej, i wyjdziemy z niego powinismy zobaczyc jakas paniusie co stoi obok. Poprosi nas zebysmy zebrali od niej pierscien i... to juz sami oblookajcie :wink: . W kazdym razie obok niej stoi taki pan co ma amulet chameleon 80% for chyba 90 sec on self. Idealne combo z snake'em :wink:
mario87
wszustko znam..... i owiele więcej smile.gif
http://www.morrowind.now.pl/ tutaj jest baaaaaaardzo dużo o świecie Vvardenfall jest o wersji na PC ale z tego co czytałem to prawie niczym się nie różni od wersji na xboxa smile.gif
Ozi
Powiedzcie gdzie mozna spotkac Golden Sainta

Najlepiej przywołać samemu. smile.gif
mario87
ale jak je się przywołuje to chyba nie da się zaklnąć jej duszy w kamień....

uwaga spoilery!!

Golden Sainta najlepiej szukać w deadrycznych ruinach...
polecał bym wycieczke na północ i gdziesz niedaleko brzegu jest pewna jaskinia(niepamiętam nazwy tongue.gif ) wchodzimy tam i tam jest kilka Golden Saint, Deadr i jeszcze kilka stworków... jest tam też kilka niezłych fantów a najlepsza to pewna tarcza smile.gif

najlepsza zbroja w grze: idzemy do Vivec i płyniemy do Ebonheart, puźniej wybieramy się na południowy wschód, tam powinny być takie małe wysepki i gdzieś podwodą powinno być wejscie do jaskini, w tej jaskini będzie zatopiona twierdza dwemerów, trzeba ją przeszukać i znajdziemy najlepszą zbroje w grze + kilka słabszych smile.gif możliwe że w pobliżu jest kilka wejsc do jaskiń ale i tak warto sie przejsc smile.gif

oczywiście nie bluzgajcie na mnie jęsli nie znajdziecie tych jaskiń, grałem dosyć dawno temu i w wersje na PC (ale raczej ta wersja niczym się nie rózni) laugh.gif
Ozi

Zapewniam Cię, że sie da. biggrin.gif
Mendrek
Wiesz... ja w sumie mialem najpierw zasady grywaniem potezna Archmaginia (pure mage). Ale zrezygnowalem... Poniewaz mam 100 Willpowera i Inta, a to sie przeklada na tylko 300 many ;? Poza tym jakie obrazenia wchodza wtedy sa... przegiete :wink: I dlatego teraz chodze w zbroi Indoril + extravagant skirt chyba (taka niebieska w kazdym razie, equisite nie pasuje smile.gif )

Wlasnie orypalem Telvanni Vault na jakies 100k. Nie sprzedawalem rzeczy ebony, glass i daedric oraz regow. Jest swietnie :-]

Obecnie w Morrowindzie mam taka smieszna sprawe... Gdy tylko znajde sie w zasiegu wzroku Ordinatora to od razu mnie atakuje. Moze zabilem ich za duzo (o jakis 20 tongue.gif )?

Obecnie 35 level i jakies 200k w plecaku zlota + domek (Caldera: Shenk's Shovel sobie wynajalem :wink: ), a w nim 2 claymory daedric, ebony longsword, ebony staff, ebony spear, glass longsword, glass dagger, ebony graves, ebony tower shield, ebony cuircass, ebony helm, ebony boots + kilka rzeczy equisite, soul gemy itd. :-]

Powiedzcie gdzie mozna spotkac Golden Sainta (jestem zlakniony nowych dusz :roll: ). Moj qmpel odkryl (moze juz to znacie) ze w ruinach na zachod od Dragon Fell (jak macie oryginalnego Morro to bedzie na mapie dolaczonej do pudelka zaznaczona), na prawie ostatniej wyspie jest taka swiatynia, w ktorej kilka szkielecikow itd. Ale... mozna zdobyc kielich, z ktorego po wypiciu podwyzsza sie o 20 najwyzszy wspolczynnik, a obniza o 20 najnizszy. Fajna sprawa jak sie chce miec np. 145 inta (100 domyslnie + 20 z kielicha + 25 z Necromancer Amulet). Nie wiem co sie dzieje jak sie ma kilka statow na 100 bo mnie tam rozwalil szkielecik z jakas laska tongue.gif Ale dobrze jest. Oblookajcie. Jeszcze jedna ciekawostka, pewnie juz znana dosyc. Na polnoc od Gnisis idac droga, w koncu powinismy dojsc do mostu. Gdy zeskoczymy z mostu do takiego malego jeziorka nizej, i wyjdziemy z niego powinismy zobaczyc jakas paniusie co stoi obok. Poprosi nas zebysmy zebrali od niej pierscien i... to juz sami oblookajcie :wink: . W kazdym razie obok niej stoi taki pan co ma amulet chameleon 80% for chyba 90 sec on self. Idealne combo z snake'em :wink:

Goldeny zwykle same sie pojawiaja przyu daedrycznych ruinach na wyzszych levelach. Najczesciej chyba na polnocnym wschodzie, na ziemiach popielnych (polany). Ow kielich jest potrzebny do wykonania questu. Trzeba go dac przywodcy gildii wojownikow w Balmorze, by odwrocila sie og arcymistrza. To droga by zostac arcymistrzem zlodzei i jednoczesnie arcymistrzem gildii wojownikow. Statow na 100 nie podnosi... (z tego co wiem). Hmm... Moim najwieszkym sukcesem jest znalezienie Daedric Longbow. Cholernie ciezka sprawa... Chyba sobie przypomne gdzie lezal, ale wiem ze gdzies na Zapomnianych Galeriach...
Aha no i najciekawszy quest to oczywiscie ten z grobowcem wikingow... tongue.gif Na morrowind.now.pl jest opis tego... Heh i ja sie przyznam ze skorzystalem (*tylko dlatego ze potraktowalem ta historyjke pijaka za jakis podrzedny quest... a tu taka niespodzianka! tongue.gif ).

Zapewniam Cię, że sie da. biggrin.gif

Nie mam X, ale mam Morka na Pc... W kazdym badz razie da sie... Lapalem juz przywolane Sainty w Azura Star. Rzadnych problemow...

I w sumie gram od dosc dawna, wciagnal mnie... Polecam ci co maja polska wersje, lub znaja angielski ksiazke "Uczta zlodziei" (nie wiem jak sie to po angliku nazywa), no i jeszcze jedna o polaczeniach (plciowych) roznych ras... co i jak wychodzi (dostajesz ja od mnicha z Tamriel za ktorys quest). Heh... Jakby jakies problemy, to tez sluze tu pomoca tongue.gif
mario87
a co jest w tej uczcie złodzieja?
i o co chodzi z tym grobowcem wikingów? z której częsci on jest(morrowind, tribunal, bloodmoon)?

ja w Morrowinda też troche pogrywałem smile.gif

a co do przywoływania golden saintsów to napisałem że chyba nie da się zaklnać ich duszy, w każdym bądz razie nie prubowałem tego smile.gif ja tylko zaklinałem dusze linatyków(?) bo wtedy efekt czarów był na stałe, tzn przy założeniu przedmiotu z i ch duszą smile.gif
Mq
Wlasnie rozpoczalem przygode w Morrowind czyms w rodzaju maga.Rzecz jasna mam juz wyrobione nawyki z innych erpegow,wiec zaraz po zapisaniu sie do Gildii magow podp,ierdolilem wszystkie soul gem'y ktore fajnie wygladaly i okazaly sie dosc cenne-gdzie sie sprzedaje tak drogie przedmioty?W samej Balmorze chyba nie znalazlem kupca ktory ma tyle kasy ;)
Aha i jeszcze jedno,czy da sie kupic konia jak w Daggerfall?
Mendrek
a co jest w tej uczcie złodzieja? 
i o co chodzi z tym grobowcem wikingów? z której częsci on jest(morrowind, tribunal, bloodmoon)?

ja w Morrowinda też troche pogrywałem smile.gif 

a co do przywoływania golden saintsów to napisałem że chyba nie da się zaklnać ich duszy, w każdym bądz razie nie prubowałem tego smile.gif ja tylko zaklinałem dusze linatyków(?) bo wtedy efekt czarów był na stałe, tzn przy założeniu przedmiotu z i ch duszą smile.gif

Co jest? tongue.gif Zayebiste zakonczenie... Chcialem ostro polewac, ale jape mialem otwarta a szczenie na ziemii, wiec to bylo niemozliwe ;P Z grobowcem wikingow? Hmm pewien pijak w karczmie Jaszczurzy Leb, za postawienie mu Mazte opowie ci o Storm Kiss... Taki topor krola wikingow. Na wschod od Bal Fell, a na zachod od Tel Branora... Jest grobowiec rodziny Marvani. Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz dosc glebokie przejscie w dol... No oczywiscie wszystko na zamek rowny 80. Wiec duzo czarow proponuje tongue.gif Za drzwiami... Labirynt tongue.gif Z szkieletami bohaterami w rolach glownych tongue.gif Potem przejscie i juz lodka ze szkleoietem z pelna zbroja cesarska ze smoczej luski, z toporem w rece... Niby ten topor slaby... ale lookaj w gore! Tam jest polka skalna, i tam jest prawdziwy skarb... Daedryczne oblicze boga, czyli najlepszy helm ciezki w grze tongue.gif.
Co do lunatykow nie sprawdzalem, wiem ze cos na stale dziala gdy sie takowe zamowi tongue.gif A lowilem oczywiscie Golden Sainty tongue.gif

Wlasnie rozpoczalem przygode w Morrowind czyms w rodzaju maga.Rzecz jasna mam juz wyrobione nawyki z innych erpegow,wiec zaraz po zapisaniu sie do Gildii magow podp,ierdolilem wszystkie soul gem'y ktore fajnie wygladaly i okazaly sie dosc cenne-gdzie sie sprzedaje tak drogie przedmioty?W samej Balmorze chyba nie znalazlem kupca ktory ma tyle kasy wink.gif
Aha i jeszcze jedno,czy da sie kupic konia jak w Daggerfall?

Konikiem nie pojezdzisz tongue.gif Musisz cisnac butem, albo korzystac z gondol, tych duzych owadow, czy tez z teleportow... Akurat, byc moze by sie znalazl, ale gadajacy krab blotny, majacy na stanie 10000, nie skupuje tego tongue.gif (niedaleko Ball Fell, na wysepkach na wschod od Vivek... W poradniku bylo pisane jak na niego trafic). Mozna zrobic tak, by najpierw kupic cos u kogos w zamian za krysztal... jakies po prostu rzeczy. Poczekac dzien, i je potem sprzedac (kasa mu sie odnawia). Czekac mozesz nawet u niego! Wiekszosc osob nie robi sobie z tego ze przespisz sie w ich sklepie, ale zdarza sie ze mozesz za to zaplacic grzywne... Ale mi sie rzadko zdarzalo... To ze pisze ze zabronione, to ma tylko to zlego do siebie, ze jak chcesz zdobyc level (a trzeba sie przespac), to w miejscu gdzie jest to zabronione, levelu nie dostaniesz... Soul Gemy cenne sa dopiero jak sa zapelnione tongue.gif Im dusza lepszego stworka, tym wiecej daja za gemy. Heh. Ja zrobilem sobie istne laboratorium. Najlepszym domkiem jest domek Commona Tong niedaleko Vivek (plantacja Gro- Bagrak... jakos tak... Niewazne, bo i tak zaloga idzie na mielone tongue.gif ). Commona Tong zabijam z przyjemnoscia (bo sciemniaja tongue.gif ), stad wlasnie znalazlem sobie zastepczy domek. Potem jest wiekszy dom budowany od rodu, ale jakos nie przenosilem wszystkiego... Aha na dole jest wlasnie taie labolatorium. Ja je tylko ulepszylem. Jadalnia i sypialnia tez jest tongue.gif I jest git biggrin.gif
Mq
Soul Gemy cenne sa dopiero jak sa zapelnione :P Im dusza lepszego stworka, tym wiecej daja za gemy.

Mam soul gema ktory jest,jesli wierzyc grze,warty 60 000(Winged Twilight).Gdzie sa sklepy(nie bede przeciez handlowal z krabem) z drogim i dobrym stuffem,bo sie troche glupio czuje noszac to ze soba?;p I co mysleli tworcy zostawiajac go na widoku?;p
mario87
są o wiele lepsze kamienie i dusze smile.gif
normalnie w wersji na PC nie dało się sprzedać drogich rzeczy, żaden kupiec nie miał tyle kasy confused.gif
dlaetego gracze ratowali sie plug-insami zrobionymi w edytorze do gry(edytor i możliwos dodawania plug-insów do gry to wielki +!!) ale nie wiem jak sprawy stoją z plug-insami w wersji konsolowej :wink:
estel
Ja wszystko sprzedaje u Creeperza w Gnorak Mar (czy jakos tak) w Calderze. Tylko musisz miec kase na inwestycje, np. zeby sprzedac tego gema musisz miec 55k zlota przy sobie (60k chcesz sprzedac - 5k zloto zioma = 55k) ;]
kamson11
Od dziś gram w Morrowinda jestem na poczatku dopiero 1 level tongue.gif:P

MAm pare pytań :!:
arrow.gif Jak kraść i współczynniki temu sprzyjające podbijać question.gif Wiem, że przy kradzieźy wciskać lewy analog to tyle i jak pokazuje się taka ikonka u dołu, ale jak wciskam analog to tylko nie raz sie pokazuje ona icon_evil.gif
arrow.gif Gdzie leży ciało poborcy chodzi mi o quest poboczny w SEYDA NEEN :|
arrow.gif Jak współczynniki magii podbijać i level question.gif
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
to by bylo na tyle od niedawna zacząłem grać ale wszystkiego nie kapuje dltaego pytam weźcie mi pomóżcie :roll: tongue.gif
z gory thx.

[Gram Leśnym Elfem]
estel
Ta ikonka na dole pokazuje ze dziala Sneak. Zeby podbijac Sneak'a musisz sie skradac w obecnosci kilku osob (zalatw sobie zaklecia z chameleonem albo amulet of shadow) albo potworow (na mobach lepiej rosnie). Stworz sobie kilka zaklec (1 z kazdego rodzaju magii) co biora 1 pkt. many i rzucaj az do usranej smierci. Cialo lezy na wzgorzy gdzies w okolicach miasta, chyba na lewo jak wychodzisz ale nie jestem pewien :-]
kamson11
Ta ikonka na dole pokazuje ze dziala Sneak. Zeby podbijac Sneak'a musisz sie skradac w obecnosci kilku osob (zalatw sobie zaklecia z chameleonem albo amulet of shadow) albo potworow (na mobach lepiej rosnie). Stworz sobie kilka zaklec (1 z kazdego rodzaju magii) co biora 1 pkt. many i rzucaj az do usranej smierci. Cialo lezy na wzgorzy gdzies w okolicach miasta, chyba na lewo jak wychodzisz ale nie jestem pewien :-]

Taaa o czarach mów do mnie jeszcze :?
thx
To żeby podbić sneak musze poprostu chodzic z wsicnietym analogiem przy ludziach laugh.gif ?
A gdzie załatwic te zaklecia question.gif
Mq
Problem rozwiazalem za pomoca moda-kupca z wieksza iloscia gotowki.Btw jestem mile zaskoczony iloscia roznorodnych przydatnych modow - uzywam teraz paru(lepsze tekstury twarzy,dzwieki tla,wiecej stworzen,kupcy wedrujacy po drogach,nowe stroje etc.) i wrazenia jak najbardziej pozytywne ;)
Ozi
Tak mnie się wydaje, że w przypadku konsolowej wersji (o której jest przecież ten temat) nie ma możliwości korzystania z modów.

Ale mogę się mylić. smile.gif
Mq
Mam wobec tego zalozyc oddzielny temat o Morrowindzie na pc?To nie moj problem ze wersja konsolowa jest gorsza ;p
Ozi
No comments.
kamson11
Mam wobec tego zalozyc oddzielny temat o Morrowindzie na pc?To nie moj problem ze wersja konsolowa jest gorsza ;p

Oki ale gadajmy lepiej tylko o ty rzeczach co są w obu wersjach :!:
Zaraz zaczniesz napiepszac o innych modach nie modach itp. icon_evil.gif
Wywalaj na forum piecowcow jak kcesz gadac o takich rzeczach :x
Mq
Ojej,nie musicie sie tak obruszac,to byla taka moja mala prowokacyjka wink.gif A tak na powaznie to watpie zebym byl jedynym osobnikiem ktory gra w MW na pc i nie widze przeciwskazan abym mogl rozmawiac o sprawach z tym zwiazanych.Ciasnoglowi fakof.

A tak w ogole to chodze sobie po swiecie,zbieram grzybki i ziolka i mieszam.Fascynujace i na pewno obecne w obu wersjach ;p
mario87
Długo oczekiwane miejsce spotkań wszystkich wielbicieli gier RPG(konsolowe, pecetowe, papierowe) stoi przed wami otworem. Zapraszamy!

ja grałem w morrowinda na PC, ale narazie odstawiłem na półke płytki :wink:
Mendrek
Od dziś gram w Morrowinda jestem na poczatku dopiero 1 level tongue.gif:P

MAm pare pytań  :!:  
arrow.gif Jak kraść i współczynniki temu sprzyjające podbijać question.gif Wiem, że przy kradzieźy wciskać lewy analog to tyle i jak pokazuje się taka ikonka u dołu, ale jak wciskam analog to tylko nie raz sie pokazuje ona  :evil:  
arrow.gif Gdzie leży ciało poborcy chodzi mi o quest poboczny w SEYDA NEEN :|
arrow.gif Jak współczynniki magii podbijać i level  :?:  
:roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  :roll:  
to by bylo na tyle od niedawna zacząłem grać ale wszystkiego nie kapuje dltaego pytam weźcie mi pomóżcie  :roll:  :P  
z gory thx.  

[Gram Leśnym Elfem]

Cialo poborcy? Poszukaj... smile.gif Chyba na drodze do Vivek/Ebonheart. Z tego co pamietam... Hmm... Zeby podbijac jakikolwiek level czegokolwiek mozna podbijac u pewnych osob ktore sa nauczycielami (poszukaj, sa tu i owdzie, najczesciej w gildiach i rodach). Ale trzeba miec kase, i malo zdarza sie ktory podbije ci to do maximum. Drugi, nieco zmudzniejszy sposob, to po prostu uzywanie tego... Rzucajac czarami zniszczenia, za kazdy sukses zwieksza ci sie wspolczynnik. Jak szybko to bedzie trwalo, zalezy tez od tego jaki typ umiejetnosci sobie za ow ja wlasnie wybrales. Sa umiejetnosci glowne... To te na samej gorze po prawej stronie postaci.
Potem sa chyba poboczne i reszta... Bodajze trzy takie tabelki, jedna pod druga... Nad twarza postaci, masz taki czerwony pasek z liczba n/10. N to liczba punktow umiejetnosci. Jesli dojdzie lub przekroczy, dostajesz poziom. Jak sa przydzielane punkty? Za kazdy punkt rozwiniecia umiejetnosci glownej, dostajesz 1 punkt to paska. Za 2 punkty z pobocznych, jeden punkt do paska, a za reszte co 3 jeden punkt do paska. Jak juz wypelnisz pasek, wystarczy ze przespisz sie w legalnym miejscu godzinke i level masz... Wybierasz sobie trzy kropy do jakis statsow. Jesli rozwijales sie w czarach powiedzmy 5 punktow poszlo do szkol magii, dostajesz mnoznik odpowiadajacy ilosci tych punktow... do statystyki odpowiadajacej magii... W tym wypadku INTeligencja... Ma to do siebie takze, ze poziom umiejetnosci nie moze byc wyzszy od odpowiedzialnej za niego statystyki (przy kazdej umiejetnosci jest podane od jakiej statystyki to zalezy). Co do czarow, to uczysz sie je od nauczycieli, lub uzywasz z przedmiotow... Konczy sie czas w cafe. Pozdroo...
mario87
ciało poborcy można znaleźć w w okolicach drogi z Seyda Nneen do Balmory, musisz tak się poszwędać w okolicach tej drogi
kamson11
ciało poborcy można znaleźć w w okolicach drogi z Seyda Nneen do Balmory, musisz tak się poszwędać w okolicach tej drogi

godzine szukałem i chooy nie ja sie poddaje icon_evil.gif
Ozi
Po wyjściu z Seyda skieruj się po skosie w lewo. Nie leży jakoś specjalnie daleko, nie powinieneś mieć problemów.
Mq
Mam jedno pytanie-zauwazylem cos dziwnego-nosze chitynowa zbroje na calym ciele(tylko helmu nie mam)i na to jeszcze szate a w czasie walk podnosi mi sie unarmored zamiast light armor.O co w tym chodzi??
mario87
z tego co pamiętam to unarmored podnosi się zawsze podzas walki albo jak masz zbroje troche uszkodzoną.... sprawdz KP i stan twojej zbroi
Ozi
Możliwe też że właśnie w głowę obrywasz bęcki - wtedy też nalicza unarmored.
estel
Rzeczywiscie modziki to (pipi)ioza totalna :-]
No ale to forum konsolowe a ja na swoim X'ie modzikow odpalic nie moge wiec smaczka mi nie rob :wink:
Stworz sobie kilka zaklec (opcja Spellsmaking) co zabieraja 1 pkt. many i zadaja minimalne obrazenia i rzucaj je. A ja masz duzo hajsu to ucz sie u nauczycieli.

BTW: Moze mi ktos podac dokladna lokalizacje nauczyciela od Destruction?
mario87
ja tam wcześniej podawałem strone o morrowindzie, tam jest spis wszystkich nauczycieli i spis nauczycieli którzy uczą do najwyższego stopnia smile.gif
Zaknafein
Na http://www.morrowind.now.pl/ można znaleźć lokalizację wszystkich trenerów uczących nowych umiejętności w Morrowindzie.
mario87
Na http://www.morrowind.now.pl/ można znaleźć lokalizację wszystkich trenerów uczących nowych umiejętności w Morrowindzie.

własnie o tej stronie mówiłem :wink:
Gleb
Gram na Xboxie i mam problem z tą cholerną grą.
Pytanie,wiesza się wam ta gralub wyskakuje napis że dysk jest uszkodzony lub zanieczyszczony?
Raz szlak trafił mi sejf,normalnie podczas sejwowania wyskoczył mi taki
napis i po kodzie,miałem 56 level,skończony częsciowo główny wątek.
Gram od począdku postać stosunkowo szybko wylewelowałem,fakt że stosuje lewitacje nonstop(przedmiot z constat efect) i do tego buty(200 speed).Goscie następnym razem może zrobią lepszy silnik gry,bo animacja w tej grze nie istnieje.
warto kupic to nową wersje?już ja widziałem,44 euro
Nieraz to mam dosyć tej gry,normalnie odruch wymiotny.
Ozi
Masz chłopie problemy ze spójnością wypowiedzi... :?
mario87
dodatek naprawde warto kupić, nowe przedmioty i lokacje
a silnik gry jest dobrze napisany....
Mq
Czy level potworow ktore sie napotyka ma zwiazek z levelem postaci?Bo podbilem sobie go troche i teraz spotykam bydlaki ktore mnie powalaja dwoma ciosami i w sumie troche slabo bo nie moge dojsc do miejsca wykonania questu ;)
mario87
tak, ale nie wszędzie i nie zawsze, w niektórych miejscach spotykasz i tak ciężkich przeciwników a w niektórych spotykasz i tak cięzkich przeciwników i ze wszrostem poziomy spotykasz tam jeszcze cięższych icon_twisted.gif a niekiedy idąc polną dróżką spotykasz zwkłe kraby i tym podobne mięso
to zalezy też od lokacji, w ruinach i w questach masz czasami cięzkich przeciników a czasami słabszych, w quesrtach przeciwnicy raczej mają taki sam poziom trudności......
Zaknafein
Tak się dzieje za sprawą tak zwanego „Leveled loot”, który polega na tym, że będąc na dość niskim poziomie doświadczenia będziesz napotykał na swojej drodze słabych przeciwników takich jak szczury itp., a kiedy będziesz na np. 50 levelu, to w tych samych miejscach spotkasz już groźniejsze potwory.
Mq
Wycwanilem sie-zaczalem omijac czasem pojawiajace sie Flame Atronach'y szerokim lukiem i za pomoca lewitacji-tylko po to zeby w finale zalosnej walki zostac zabitym przez jakas larwe...Morrowind jest zabawna gra.;)
Gleb
jakie przedmioty zrobiliście ?Chodzi mi o te z constant efect,ja mam

restore healing
levitation
night eye
to dla mnie podstawowe przedmioty bez których się nie obejdzie,zapomniałbym o podnieśieniu strong,niezła rzecz.
Natomiast niewidzialnośći niewarto robić
mario87
ja zwykle robiłem sobie jakieś zajefane bronie (oczywiscie tylko z deadrycznych broni) i zaklinałem ubrania i rękawice, najczęściej podnosiłem siłe na stałe żby więcej udzwignać ale i tak prawie tych rzeczy nie nosilem bo miałem mase bardzo dobrych magicznych rzeczy do noszenia icon_twisted.gif
Gleb
Odnawianie zdrowia przydaje sie bardzo,próbowałeś lewitacja plus kusza lub łuk?
Z handlem w tej grze to jest kicha,wystarczy podbić współczynik sympati nastepnie kupujesz i sprzedajesz tą sama rzecz aż do momentu skończenia się u handlarza kasy
Wszystko złoto pakuje w treningi,tak mozna stosunkowo szybko wylewelować postać
Gleb
Odnawianie zdrowia przydaje sie bardzo,próbowałeś lewitacja plus kusza lub łuk?
Z handlem w tej grze to jest kicha,wystarczy podbić współczynik sympati nastepnie kupujesz i sprzedajesz tą sama rzecz aż do momentu skończenia się u handlarza kasy
Wszystko złoto pakuje w treningi,tak mozna stosunkowo szybko wylewelować postać
mario87
tak lewitacja jest niezła, do wykańczania trudnych przeciwników i do skrócenia sobie drogi, np przez góry albo upiorną brame, ja mialem chyba koszuke z zaklęciem lewitacji,
Gleb
problem jest znaledzienie odpowiedniego przedmiotu w którego można
wsadzić jak najwiekszą ilość punktów danego czaru.
znalazłes zbroje z 100%odporności na fire?jest na południe od Ebonheart
na morzu jest taka łacha piachu pare skał i wejście do groty,która jest poniżej poziomu lustra wody, masa nurkowania,pużniej wejscie do ruin
to jest last checkpoint,opłaca się
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.