a co jest w tej uczcie złodzieja?
i o co chodzi z tym grobowcem wikingów? z której częsci on jest(morrowind, tribunal, bloodmoon)?
ja w Morrowinda też troche pogrywałem
a co do przywoływania golden saintsów to napisałem że chyba nie da się zaklnać ich duszy, w każdym bądz razie nie prubowałem tego

ja tylko zaklinałem dusze linatyków(?) bo wtedy efekt czarów był na stałe, tzn przy założeniu przedmiotu z i ch duszą
Co jest?

Zayebiste zakonczenie... Chcialem ostro polewac, ale jape mialem otwarta a szczenie na ziemii, wiec to bylo niemozliwe ;P Z grobowcem wikingow? Hmm pewien pijak w karczmie Jaszczurzy Leb, za postawienie mu Mazte opowie ci o Storm Kiss... Taki topor krola wikingow. Na wschod od Bal Fell, a na zachod od Tel Branora... Jest grobowiec rodziny Marvani. Jak dobrze poszukasz, to znajdziesz dosc glebokie przejscie w dol... No oczywiscie wszystko na zamek rowny 80. Wiec duzo czarow proponuje

Za drzwiami... Labirynt

Z szkieletami bohaterami w rolach glownych

Potem przejscie i juz lodka ze szkleoietem z pelna zbroja cesarska ze smoczej luski, z toporem w rece... Niby ten topor slaby... ale lookaj w gore! Tam jest polka skalna, i tam jest prawdziwy skarb... Daedryczne oblicze boga, czyli najlepszy helm ciezki w grze

.
Co do lunatykow nie sprawdzalem, wiem ze cos na stale dziala gdy sie takowe zamowi

A lowilem oczywiscie Golden Sainty
Wlasnie rozpoczalem przygode w Morrowind czyms w rodzaju maga.Rzecz jasna mam juz wyrobione nawyki z innych erpegow,wiec zaraz po zapisaniu sie do Gildii magow podp,ierdolilem wszystkie soul gem'y ktore fajnie wygladaly i okazaly sie dosc cenne-gdzie sie sprzedaje tak drogie przedmioty?W samej Balmorze chyba nie znalazlem kupca ktory ma tyle kasy
Aha i jeszcze jedno,czy da sie kupic konia jak w Daggerfall?
Konikiem nie pojezdzisz

Musisz cisnac butem, albo korzystac z gondol, tych duzych owadow, czy tez z teleportow... Akurat, byc moze by sie znalazl, ale gadajacy krab blotny, majacy na stanie 10000, nie skupuje tego

(niedaleko Ball Fell, na wysepkach na wschod od Vivek... W poradniku bylo pisane jak na niego trafic). Mozna zrobic tak, by najpierw kupic cos u kogos w zamian za krysztal... jakies po prostu rzeczy. Poczekac dzien, i je potem sprzedac (kasa mu sie odnawia). Czekac mozesz nawet u niego! Wiekszosc osob nie robi sobie z tego ze przespisz sie w ich sklepie, ale zdarza sie ze mozesz za to zaplacic grzywne... Ale mi sie rzadko zdarzalo... To ze pisze ze zabronione, to ma tylko to zlego do siebie, ze jak chcesz zdobyc level (a trzeba sie przespac), to w miejscu gdzie jest to zabronione, levelu nie dostaniesz... Soul Gemy cenne sa dopiero jak sa zapelnione

Im dusza lepszego stworka, tym wiecej daja za gemy. Heh. Ja zrobilem sobie istne laboratorium. Najlepszym domkiem jest domek Commona Tong niedaleko Vivek (plantacja Gro- Bagrak... jakos tak... Niewazne, bo i tak zaloga idzie na mielone

). Commona Tong zabijam z przyjemnoscia (bo sciemniaja

), stad wlasnie znalazlem sobie zastepczy domek. Potem jest wiekszy dom budowany od rodu, ale jakos nie przenosilem wszystkiego... Aha na dole jest wlasnie taie labolatorium. Ja je tylko ulepszylem. Jadalnia i sypialnia tez jest

I jest git