Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Morrowind
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
mario87
UWAGA mogą wystąpić spoilery
tak znalazłem ją, jest ona w szafie w zatopionej dwemerowej twierdzy jak dobrze pamiętam, tutaj wcześniej nawet prubowałem opisać jej położenie, niedaleko niej znajdje się najlepsza zbroja w grze, Goods Mall czy jakoś tak, nazwy juz nie pamiętam, ukradł ja dezerter z legionów cesarskich i ukrywa się w pooziemiach, są 2 wejśącia do tych podziemi... tą zbroje trzeba też zdobyć żeby zostać arcymiostrzem w legionach cesarskich
estel
Nie wiem czy zwrociliscie uwage na pogrubiony wyraz "dokladna". Myslicie ze nie patrze najpierw na strone zanim zadam pytanie? :? Tam po prostu nie jest dokladnie napisane. A farme ktora podaja nie moge znalezc na najlepszej mapie do Morrowinda.
mario87
tam na tamtej stronie co podawałem w dziale pliki jest do ściagnięcia mapa Vvardenfall, w kilku jakościach, ściagasz ten programik-mape wpisujesz nazwe lokacji i ten program pokazuje ta lokacje, masz tam możliwosć powiekszania i zmniejszania, są tam wszystkie lokacje, nawet jaskinie i grobowce wszystkie, mapke polecam icon_twisted.gif
estel
Tym razem chyba nie zauwazyles ostatniego zdania zatem je wrzuce jako bardziej widoczne.
CODE
A farme ktora podaja nie moge znalezc na najlepszej mapie do Morrowinda.
mario87
to powiedz co to za farma i co na niej ma być, może ktoś będzie wiedział gdzie ona jest smile.gif i powiedz z kond masz zadanie te....
Mq
Zainstalowalem Tribunala.Czy ataki DB sie skoncza,czy trzeba wykonywac glownego questa zbey sie ich pozbyc?Zalatwilem juz 5...
mario87
ataki mrocznego bractwa się skończą jak pojedziesz do murncholand (nie wiem czy dobrze napisałem, w każdym bądz razie chodzi mi o te nowe miasto)
estel
Albo ja mam takie wrazenie, albo ty naprawde nie umiesz czytac. Wczesniej napisalem
BTW: Moze mi ktos podac dokladna lokalizacje nauczyciela od Destruction?

Wiec o jakim zadaniu mowisz?

Proponujesz mi zebym spojrzal na strone, bo tam moge znalezc odpowiedzi na wszystkie pytania, po czym samemu mam ci podawac dokladnie info. Spx, prosze bardzo:
CODE
Leles Birian - droga na wschód od farmy Pirnette, na wschód od Pelagiadu

Ostatnio nie jestem w humorze wiec nie bierz tego tak do siebie za bardzo ;]
mario87
farma piernette:
http://members.lycos.co.uk/mg0ds/mor1.jpg
http://members.lycos.co.uk/mg0ds/mor2.jpg

większe i mniejsze powiększenie
chyba nie musze pisać gdzie jest wschód?

pytałem się o dokładne info bo nie wiem czy chodzi o to samo czy już o coś innego, w morrowindzie jest setki zadań i tysiące lokacji.....
estel
Spx, znalazlem zanim mi podales te linki :wink: Mam jeszcze jedne pytanko. Po odbyciu wszystkich pielgrzymek zostane awansowany chyba na akolite, czy to wystarczy zeby korzystac z uslug wszystkich nauczycieli? Niektorzy mowia, ze mam za mala range.
Mq
Czy tylko mi sie wydaje,ze noszac szklana zbroje wyglada sie jak potwor z power rangers?
http://czikaka.w.interia.pl/emkjus.JPG
mario87
Czy tylko mi sie wydaje,ze noszac szklana zbroje wyglada sie jak potwor z power rangers? http://czikaka.w.interia.pl/emkjus.JPG

nie wiem jak ty, ale ja power rangers nie oglądałem laugh.gif
ps. masz zaisntalowanego moda giants czy tego ze smokami? a może jakiś inny? powiedz jakie masz dodatkowe potworki i ich poziom trudności
ps2. mi to bardziej przypomina takiego potworka z kosmosu co był w laboratorium dextera icon_twisted.gif
Mq
masz zaisntalowanego moda giants czy tego ze smokami? a może jakiś inny? powiedz jakie masz dodatkowe potworki i ich poziom trudności 

Nah,Giants sie boje instalowac bo i tak na razie dostaje palpitacji serca przy starciu z czymkolwiek co nie pada po dwoch ciosach.Mod od smokow to bodajze Dragon Riding Service ktory dodaje nowy srodek transportu miedzy miastami,ktorym sa oczywiscie smoki.
Mody ktorych obecnie uzywam to:
Morrowind comes alive
Animal behaviour
Real signposts
Travelling Merchants
kupa modow z nowymi twarzami i wdziankami
Atmospheric Sound Effects
Dynamic Magicka Regenaration
Vampire Embrace
Npc Replace
Sea of Destiny
I to chyba wszystko 8O Dossam jeszcze Wilderness 2.0 jak sie pojawi
mario87
coś ich mało masz :wink: u mnie spakowane mody zajmowały conajmniej 200mb i ich wszystkich uzywałem icon_twisted.gif
tylko chyba niestety przez to gra mi się krzeczyła, tzn miałem błędy różne, raz mi gra nawet niechciała się odpalić przez dużą ilosć modów albo po prostu z sobą nie współpracowały :roll:

a jaka jest twoja postać?
Mq
Ah,wlasnie mysle ze troche malo ale nie znalazlem nic zbyt ciekawego poza tymi modami ktorych uzywam.Chyba ze mozesz cos polecic :) Gram wlasna klasa,choc moze to troche zbyt mocno powiedziane gdy to po prostu mag ktory ma spore Long Blade ;) Bretonczyk szybko pnie sie po drabinie awansow w Gildii Magow i Telvanni(kocham tych szalencow-mieszkaja w grzybach jak smerfy)zabijajac wszystkich ktorzy staja mu na drodze,najlepiej od tylu i z rozsadnej odleglosci.Niedawno osiagnal 18 level i wzial sie za rozwiazywanie zagadki przepowiedni ;)

jeszcze zdjecia z albumu rodzinnego
http://czikaka.w.interia.pl/screen.jpg -slodkie poczatki,chitynowa zbroja

http://czikaka.w.interia.pl/SKRIN.JPG -w Sadrith Mora po wizycie od Dark Brotherhood.Dzieki za nakrycie glowy
mario87
hmmm fajny jest mod dracula czy jakoś tak, dostajemy nową lokacje, a dokładnie zamek i troche schodów, lokacja jest bardzo ciekawa.....

jeśli masz wersje kinową to musisz koniecznie sobie sprawić moda dialogi icon_twisted.gif

A good place to stay, dzięki niemu dostajemy nieżły domek w Balmorze, jest tam łużko, dużo skrzyń, miejsca na zioła (masz 3 pólki i pojemniki ze zdjęciem do każdego zielska), małą zbrojownie do zapełnienia(manekiny, na nie wkładasz zbroje i masz fajną kolekcje) po prostu niezła chata do urządzenia i nie ma tam zbędnych fantów wink.gif

Bank, po morrowind są porozrzucane banki, skłądasz tam kase, kupujesz dom, możesz wziąć pożyczke...

różne mody z nowymi profesjami i znakami....

ja te mody miałem i używałem, oczywiście było ich duuuuuuuuużo więcej ale już niepamiętam jakie to byłu tongue.gif
Mazzi
Teraz moja kolej na pochwalenie sie moim pecetowym domkiem i postacią. Prosze, oto dwa screeny mojej elfki i jej uroczego siedliska smile.gif

http://www.mazzi.neostrada.pl/mor2.jpg
http://www.mazzi.neostrada.pl/mor1.jpg

A to model twarzy mojej elfki:

Po lewej nowa wersja, po prawej twarz w wykonaniu Bethestdy. Co ciekawe ta ładniejsza wersja zostala stworzona z uzyciem mniejszej ilosci tekstur!
mario87
Mazzi bardzo ciekawy mod, ale mam tylko jedno pytanie, czy wszyscy ludzie z PE są zafascynowani Japonnią? wink.gif

ja niestety nie moge się pochwalić moim bohaterem.... miałem na dysku kiedyś screeny ale już kilka razy go formatowałem sad.gif może jak ktoś kiedyś szukał informacji o Morrowindzie to trafił na strone www.morrowind.prv.pl(teraz tą domene przejeło morrowind.now.pl) i tam był ranking postaci, swóją tam wysłałem była tam umieszczona, zwał się Ra'Viarin, miał wtedy ok 40lv....
moze mam na płycie sejvy stare, jak zainstaluje morrowinda i sejvy zadziałają to pokaże go tongue.gif
Ozi
Co jak co ale na nadmiar wybitnych artystów od designu postaci to Bethesda nie narzeka.

A nie można było - tak jak u Mazziego - od razu? icon_evil.gif
Mazzi
Mi sie ten Morrowind chyba nigdy nie znudzi - najpierw 1.5 roku w wersje na XBOXa a teraz zupgradowalem pieca i dorwalem ten (pipi) zestaw kolekcjonerski Morrowind z CD PROJEKTU. Zaczelo sie od nowa ;-) Zawale uczelnie, prace i (pipi) wie co jeszcze, ale zabawa z modami jest przednia. Dzisiaj caly dzien zapelnialem swiat roznymi nowymi elementami, ulepszalem wyglad postaci, dodawalem nowe dzwieki, melodie, efekty i ogolnie mam full wypasiona wersje. Troszke jeszcze teraz dopieszcze i od jutra moge zaczac normalnie grac w wersje hiper mega zrywajaca klipsy smile.gif

W redakcji nie wszyscy fascynuja sie Japonia, ale nie bierzcie tego tak doslownie. Ja naprawde lubie ten kraj, jego historie, architekture i wiele innych elementow ktore spowodowaly ze moj wymarzony Morrowindowy domek wyglada jak wyglada ;-))))
Mazzi
Ej panowie patrzcie na to smile.gif To już jest chore smile.gif

http://lotysoftware.free.fr/FF7-reborn/index.htm

mario87
Mazzi nie przesadzaj z modami bo gra może nezbyt dobrze działać, nie szystkie mody współpracują ze sobą i gra może przestać działać(ale zacznie znowy jak wyłaczysz odpowiednie mody) :x ja niestety tak miałem...

a co do tych zdjeć to mi troche dragon baala przypomina tongue.gif

a to dla tych co chcą pograć we wcześniejszą wersje gry, Arene

http://www.rpgplanet.com/morrowind/modcont...ntrols/mods.asp - strona z modami do morrowinda

http://www.gamersroam.com/modules.php?name=Downloads - kolejna strona z modami

i www.morrowind.now.pl tam też jest sporo modów, goscie robią też swój własny mod smile.gif
Mazzi
Moja postac i moj dom smile.gif

http://www.mazzi.neostrada.pl/mor3.jpg

Final version smile.gif
Mackal21
Morrowind to najlepsze nie japońskie rpg jakie grałem w życiu.Możliwości w tej grze są wielkie.Możesz robić co chcesz.W tej chwili wykonuje zadania dla Caiusa Cosadesa.Kradnę w Morrowind ile wlezie.Polecam.
akodo_ryu
Morrowind rządzi pod każdym względem, oprócz tego, że jest cholernie łatwy.
W tej grze możesz być każdym naraz.
Moja Postać:
Akodo Ryu
Mistrz wojowników
Arcyzłodziej
Arcymag
Arcymistrz Morag Tong
Arcymistrz rodu Hlaalu
nie pamiętam czy coś jeszcze.
Oczywiście wielkie umiejętności w magii, mieczem macha jak mało kto, genialny złodziej (otworzy wszystko) i Bóg wie co jeszcze.
Ale czy o to w tym chodzi. To w takim razie po co jest wybór profesji, poza tym, że ustala proporcje Życie/Mana/Wytrzymałość?
Uważam, że postacie powinny być bardziej zróżnicowane + multiplayer biggrin.gif

Nie znaczy to, że gry nie lubię. M. + oba dodatki stoją u mnie na połce, kupione zaraz po premierze polskiej. mam praktycznie ołtarz tej gry, ale nie zmienia to mojego zdania na temat postaci.
Karn
Roznica miedzy postaciami przestaje byc widoczna po 15 poziomie. Almalexie naklepalem Battlemagem na 17 nie uzywajac czarow- kiszka. Sprawe ratuje Solstheim i Riekling Raiders.
Mq
Mam dosc smutne w sumie pytanie-jak sie strzela z luku? :/ Wiem ze tragiczne ale sam nie moge(nie chce mi sie?)dojsc ;p Byloby glupio gdyby postac ktora jest najlepsza z lukami nie umiala sie nimi poslugiwac(choc w sumie jest to zabawnie ironiczne;p)

Anyway,coby post nie byl calkowicie bezwartosciowy,dodam ze probuje sobie czegos nowego-miast mego ulubionego maga stworzylem hybryde wojownika ze zlodziejem i alchemikiem-ciekawe jak sie sprawdzi w boju ;)
mario87
jak się strzela z łuku?? laugh.gif
wchodzisz do inwentarza, przenosisz łuk na sylwetke delikwenta i tak samo robisz ze strzałami, wybierasz łuk i nararzasz, tylko musisz przytrzymać przycisks strzału żeby napiać łuk :wink:
Ölschmitz
jak juz przy lukach jestesmy. gdzie mozna znalesc niezly luk, ale taki zeby bylo go latwo zdobyc (kupno tez moze byc).
mario87
będzie taki quest w którym będziemy musieli przyniesć łuk z grobowca, puźniej łuk ten dostajemy.....
jest taka jaskinia na N wyspy, niedaleko brzehu i takich ruin, jest tam kilka deadr, deadrotchów, złotych świętych, na końcu jest takie pomieszczenie z bajeranckimi rzeczami, łuk chyba też tam był wink.gif
w upiornej brami można chyba kupić od gościa

najlepiej to znalexć jakiś deadryczny albo ebonowy łuk i go zaklnąć :wink:

ja to pisze z pamięci wiec moge sie mylić tongue.gif

najlepiej wejdz na www.morrowind.now.pl i tam napewno w przedmiotach będzie napisane gdzie łuk dobry zdobyć :wink:
Mendrek
Nie lepiej daedryczny sobie zdobyc na Zapomnianych Galeriach? Zaklac w ogien i strzaly tez... the best. Dawno nie gralem... do gdzies na zachodzie blisko konca, i gdzies tak na srodku jesli chodzi o kierunku polnoc-poludnie, w daedrycznych ruinach na pierwszym pietrze. Mialem gdzies na kartce dokladne polozenie... bo o ile pamietam na morrowind.pl jest to niejasno napisane. A ten luk na 100 % jest tylko w jednym miejcu, wlasnie na Zapomnianych Galeriach.
Flik
Hej.
Próbowałem już kilka razy do tej gry podchodzić i zwykle gram około 10h i później już nie mam ochoty. Możecie mi powiedzić o co chodzi? Dawniej grałem tylko w jRPG oraz HoMM 3 i nie wiem jak to ugryźć. I jeśli mozecie to rzyćcie swoje typy na postać wojownika który jednocześnie bedzie dobry z łuku. Tak rzeby trafiały prawie wszystkie strzały bo raz zrobiłem jakiegos typa który trafial tylko co 10.
mario87
musisz wziąść na początku gry jako swoje główne umiejętnosci celnosc i strzelanie z łuku(chyba jest tam taka umiejętnosc wink.gif ) wtedy dostaniesz wyższy poziom celnosci, żeby częściej trafiać musisz używać czesto łuku, inaczej sam z siebie nie będziesz mistrzem łucznictwa.... mozesz też isc do jakiegoś trenera i u niego nauczyć się celności :wink:
Flik
Po kilku próbach zmontowałem postać.

Nord
Combat
Agility
Speed

Long Blade
Heavy Armor
Block
Restoration
Alchemy

Security
Acrobatics
Mercantile
Speechcraft
Atheletics

Znak : LADY

I co myślicie. Jeśli mozecie to sie wypowiedzcie bo nie mam zamiaru po dziecięciu godzinach gry stwierdzac że postać jest do dypy, Czekam na opinie doświadczonych graczy.
Hela
Calkiem tylko znak bym zmienil na inny, obojetnie ktory, bo ten mi nie lezy, ale moze Tobie bedzie.
Mq
Po kilku próbach zmontowałem postać.  

Nord
Combat
Agility
Speed

Long Blade
Heavy Armor
Block
Restoration
Alchemy

Security
Acrobatics
Mercantile
Speechcraft
Atheletics

Znak : LADY

I co myślicie. Jeśli mozecie to sie wypowiedzcie bo nie mam zamiaru po dziecięciu godzinach gry stwierdzac że postać jest do dypy, Czekam na opinie doświadczonych graczy.

Mam teraz prawie identyczna postac jesli chodzi o dobor skillow i znaku ale jednak rozniaca sie wazymi szczegolami smile.gif Wybor acrobatics i athletics wydaje mi sie zly bo tak czy inaczej beda sie same z siebie podnosic w czasie wedrowek i marnuja miejsce na bardziej pozyteczne umiejetnosci,np sneak ktory sobie ostatnio upodobalem,ale to juz zalezy od typu postaci ktora chcesz stworzyc.Moze armorer ktory pasuje do wojownika i jest uzyteczny,tudziez jakis typ broni coby nie byc ograniczonym do long blades.A zamiast speed jako ulubiona cecha intelligence albo strength wink.gif Takie sa moje drobne sugestie

Znak jest w porzadku,50 darmowych punktow dla postaci piechota nie chodzi wink.gif
mario87
Mq acrobatics i athletics to dobry wybór bo własnie dzięki temu szybciej uzyskasz wyższy poziom wink.gif
Mq
Nie chce sie klocic ale imo umiejetnosc skakania i biegania jest glupia w porownaniu do kradziezy albo wlasnorecznego reperowania swojego sprzetu ;p Tanie levelupowanie to nie argument ;) Szczegolnie kiedy mozna stworzyc zamiast tego bardziej wszechstronna,charakterystyczna postac ,no chyba ze chcial stworzyc biegacza co wydaje mi sie mozliwe po ponownym przyjrzeniu sie postaci ;)

Btw liczba modow ktore posiadam przekracza 90 ;0 teraz to praktycznie inna gra ;)
Flik
Mały update. Jak zwykle doszedlem do wniosku że postać mi trochę nie pasuje i stąd kilka zmian biggrin.gif

Po pierwsze rasa zamiast Norda zrobiłem WOOD ELFA
Po drugie zamiast Restoration założyłem MARKSMAN

To chyba wszystko. Co myślicie o zmianach?
mario87
Mq co do modów to ciekawe ile ku.rw rzucisz jak np. po formacie dyku będziesz chciał odpalić starego sejwa na nowo zainstalowane grze a gra będzie przez godzine wywalać komunikaty że niema jakiegoś pliku albo coś się niezgadza icon_twisted.gif sam tak miałem a miałem ok 20-30 modów wcześniej tongue.gif icon_twisted.gif

Flik jeśli to ma być wojak to lepiej żeby był Nordem, Redgarem(?) czy Dark Elfem :wink:
Flik

Flik jeśli to ma być wojak to lepiej żeby był Nordem, Redgarem(?) czy Dark Elfem :wink:

Redguard biggrin.gif

Ma być wojem tylko że jak przez calą gre mam na pałe walić z miecza czy innego shitu to ja podziekuję. Kwestia zmiany razy tylko z powodu większego zawaansowania w MARKSMAN. Pomimo podniesienia AGILITY i tak rzadko mój NORD trafiał.

Jeśli od czasu do czasu sobie trochę postrzelam to nie bede się tak nudził. Po za tym mam sentyment to łuków. Bardzo lubię ten typ broni.

Czy na Nord w czasie levelowania mam jakies większe bonusy do używania jakiś broni niż na ElF jeśli nawet cały czas korzystam u obu z LONG BLADEa?
mario87
chyba tylko na początku dana rasa ma bomus do umiejętności, Nord jest chyba dobry od walenia toporkiem, redgard(w polskiej wersji chyba tak on sie zwie tongue.gif ) i mroczny elf są nieźli w mieczykach(long blade)

picze to wszystko z pamięci bo w morrowinda dawno grałem wink.gif
Flik
Ok już sobie ładnie elfem gram tylko mam kilka pytań:

Czy jest jakaś możliwośc podniesienia siły (strengh) gdyż moja postać ma jej tylko 40 a nosi full Heavy Armor + łuk i strzały. Troche niefortunne połaczenie ale mi się podoba. Pomijam czasowe mozliwości mikstur oraz ziółek i levelowanie postaci.

Jestem u Enchantera w Vivec (taki dinozaur w jakiejś ćwiartce) i mam problem ze zrobieniem zaczarowanego przedmiotu. W skaładzie mam EXPENSIVE RING. jakiś AMULET, zbroje i 3 rodzaje SOUL GEM. Gdy wybiorę jedną z tych rzeczy i chcę dorzucić SOUL GEM pisze że nie mam żadnego kryształu. O co chodzi?
mario87
zaczne od zaklinania przedmiotów wink.gif żeby zaklnać przedmiot trzeba mieć jakiś Soul Gem i czar do łapania dusz, gdy już to mamy wybieramy si na jakieś potworki, najlepiej jakieś silne a jeszcze lepiej będzie jeśli znajdziesz Lunatyka i złotoą świętą(można dzięki tym duszom zrobić tak że zklęcie w przedmiocie będzie miało stały efekt). Gdy widzimy stworka, rzucamy na niego czar chwytania dusz(Soul Gem musimy mieć w ekwipunku) i zabijamy potworka, jesli zrobiliśmy to dobrze(w czasie trwania zkalęcia) to na dole powinien pojawić sie stosowny komunikat

a co do siły to możemy to zrobić dzięki zaklinaniu duszy w przedmiot, wybieramy czar podnoszenia siły i wybieramy sposób działania(jak chcemy żeby było na stałe to musimy mieć dusze lunatyka!! ale w pierwszych kilkunastu godzinach grania nawet nie masz co mażyć żeby zdobyć jego dusze tongue.gif )

możemy też znaleźć pewien puchar który podnosi o 20 nasze najsłabsze umiejętności a obniża o 20 najlepsze(mozemy je sobie wybrać przez obniżanie i podwyższanie ich dzięki eliksirkom) z tego co pamiętam wink.gif
Flik
Morzesz mi powiedzieć jak się nazywa ten czar do łapania dusz i gdzie go można kupić (zależy mi na scrolach gdyż mam wojownika). Soul Gem już mam. Czy te największe różowo/fioletowe są najlepsze?

Gdzie moge spotkać lunatyka. To jest jakiś potwór czy postać? Postępować z nim tak samo jak ze zwykłymi młotkami? Mogę wten sposób zlapać np Orca?

Wiesz morze które stwory dają silniejsze efekty (jakie?) i co z tych początkowych warto łapać?
mario87
ja Morrowinda mam na PC w polskiej wersji(wersja kinowa wink.gif ) i dokłądnie nie wiem jak w angielskiej się nazywa, moze soul catch?

najlepsze kamienia do chwytania dusz to takie okrągłe złote i gwiada Azury(tylko ona pomiesci dusze Viveca i reszty trójcy)

Lunatycy to są potworki od Dagot Uhra i żeby je spotkać albo chociaż żeby do nich dojść musisz mieć wysoki level postaci wink.gif

co do dusz to im silniejszy potwór tym lepiej ale z tego co pamietam to różne Deadry(w tym złote święte) i goście od Dagot Ura(lunatycy, bracia jacyś tam..)
Gygax
Czar w angielskiej wersji nazywa się "Soul Trap" może go kupić u:

-Gildan, Ald-ruhn, Dom Gildian (Gildan's House)
-Salyni, Nelvayn Ald-ruhn, Gildia Morag Tong (Morag Tong Guild)
-Masalinie Merian, Balmora, Gildia Magów (Guild of Mages)
-Ranis Athrys, Balmora, Gildia Magów (Guild of Mages)
-Arnand Liric, Fort Jeleni (Buckmoth Legion Fort, Interior)
-Llaros Uvayn, Caldera, siedziba Zarządcy (Governor's Hall)
-Arielle Phiencel, Sadrith Mora, Sala Rosomaka: Gildia Magów (Wolverine Hall: Mage's Guild)
-Farena Arelas, Tel Uvirith, Dom Arelas (Arelas' House)
-Minnibi Selkin-Adda, Vivec, Arena: Ukryte miejsce (Arena Hidden Area)

To jest czar ze szkoły mistycyzmu, jeśli jako wojownik mało używałeś tej szkoły magii to wątpie żeby udawało Ci się na początku rzucać ten czar...

NPC nie da się złapać. Może złapać tylko postacie typu "Creatures".

Do zaklinania na stałe jest potrzebne baardzo dużo Inteligencjii. Więcej o tym pisał Star&Koso w Poradniku do Morrowind w Poradniku Extreme vol.3.
Flik
Ok. Jeszcze jedem problem mam. Ukradlem jakiemuś gostkowi z Vivec taki zielony krótki miecz. Jak dam jego statystyki to pisze że jest wart 4000 (!). Tylko że jak chcę go sprzedać to wszyscy dją mi cene nie przekraczającą 16 (słownie szesnaście)golda. Próbowałem nawet u mojego sklepikarza u którego mam 100 " lubienia" - nawet on tyle dawał.
Gygax
Może to jest wziązane z tym, że masz niską umiejętność Handel(Mercantile. ang). Jeśli już troche się podszkolisz w Handlu spróbój podbijać cene.

BTW. Najstarsze forum Morrowindowe zostało reaktywowane http://morrowind.pl/forum/
Flik
Może to jest wziązane z tym, że masz niską umiejętność Handel(Mercantile. ang). Jeśli już troche się podszkolisz w Handlu spróbój podbijać cene.

BTW. Najstarsze forum Morrowindowe zostało reaktywowane http://morrowind.pl/forum/

Wątpie. Powinien mi dać chociaż połowe. Mercantile mam 9:) Nawet jak do 110 podniose to nie chce
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.