Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Morrowind
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik RPG
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Boss
No tak, morzna poprostu wpisać siakiś daremny kod. Wkońcu poco się męczyć jak morzna prościej :!:

P.S.: Sorki za dwa posty poprostu to wina kompa. Troche go poświrowało.
KLEJU
Dobra, wybaczam wink.gif...

Tymczasem macie tu screena, żebyście pamiętali o "Morku", bo za dużo już na tym forum "japońskiego szmelcu":

A co mi tam! Macie jeszcze jednego:

Poza oglądaniem screenów, nie zapomnijcie, że...
Oblivion nadchodzi... Jest coraz bliżej... Wkrótce nastanie Czas Daedrycznych Otchłani...
Boss
Troche jestem nie poinformowany co do OBLIVIONA. Będzie na Soniaka question.gif Zgaduje że nie sad.gif

PS: Dzięks za politowanie :wink:
Jonny2003
Będzie na Soniaka,Xboxa I PCta.Tylko że na Soniaka trzeciego,Xboxa drugiego,a na PCcie żeby sobie płynnie pograć to trza będzie wymienić procesor i kartę graficzną sad.gif.
Siarex
Mam pytanie. Istnieje jakieś polskie tłumaczenia dla xboxowego morrowinda. Wiem ze gdzieś było o tym mówione, ale przeszukiwanie 21 stron niezbyt mi się uśmiecha tongue.gif
KLEJU
Nie istnieje - miało istnieć, ale nie dało rady smile.gif.
Ludzie, jesteśmy europejczykami... Nauczcie się w końcu tego angielskiego wink.gif.
Dante
Oblivion coraz bliże nie moge sie doczekać

a co do angielskiego to i tak trza go zdawać na maturze
STIVI
ech pamiętam jak w to grałem... 3 miech od tak... kurde zaraz instaluje (na piecu bo x-a nie mam sad.gif)
ech robiłem sam pluginy i wogule... moze zamieszcze gdzieś moje zborje smile.gif
kopaa
Giera jest masakryczna, rozbudowana i wielka, jeszcze na pc byl mod ktory poprawial teksturki calego swiata, to bylo piekne. Gra sie b.przyjemnie i milo. Tylko ze sama gra jest za latwa a poziom ( i maxymalne wykorzystaniego go) jest zbyt latwe, po za tym za wczesnie uzyskujemy dostpe do mocnych przedmitow a sama gra po uzyskaniu wysokiego poziomu jest po prostu banalna. I nie walcie smutow ze "mozna se ustawic na maxymalny poziom trudnosci" to jest za latwe. Gra ma mocnych przeciwnikow dopiero po dodaniu paru pluginow.
BTW Swoja postacia osiagnolem 78 poziom. a jedyna cecha jakiej nie mam dopakanej na max to płatnerstwo. Wczesniej czytalem post kolesia co mial 116 poziom. Gram w ta gre dosyc duzo ale jak to mozliwe?? Wiem ze jak sie idzie do wiezienia to obnizaja sie cechy co mozna wykorzystac. No ale sam juz nie wiem.
KLEJU
QUOTE(kopaa @ 2 01 2006, 17:13) *

BTW Swoja postacia osiagnolem 78 poziom. a jedyna cecha jakiej nie mam dopakanej na max to płatnerstwo. Wczesniej czytalem post kolesia co mial 116 poziom. Gram w ta gre dosyc duzo ale jak to mozliwe?? Wiem ze jak sie idzie do wiezienia to obnizaja sie cechy co mozna wykorzystac. No ale sam juz nie wiem.

Normalnie, bez kodów i cheatów, nie da się osiągnąć 116lv. Najwyżyszym jest bodajże 81 lub 80 - coś w ten deseń, nie jestem pewien (nigdy takiego LV nie miałem) - łatwo sobie wyliczyć, patrząc na Skills.

Co do plug-in'ów dodających pakernych przeciwników do "Leveled List" (czyli potwory pokazujące sie dopiero po osiągnięciu danego levelu) to polecam "Giants Ultimate", "Wilderness 2.0" oraz "Creature Pack" - taki Elder Dragon czy Tytan potrafi zabić w kilka sekund całą drużynę postaci.
Agent_Man
QUOTE(KLEJU @ 3 01 2006, 15:42) *

QUOTE(kopaa @ 2 01 2006, 17:13) *

Normalnie, bez kodów i cheatów, nie da się osiągnąć 116lv. Najwyżyszym jest bodajże 81 lub 80 - coś w ten deseń, nie jestem pewien (nigdy takiego LV nie miałem) - łatwo sobie wyliczyć, patrząc na Skills.

Co do plug-in'ów dodających pakernych przeciwników do "Leveled List" (czyli potwory pokazujące sie dopiero po osiągnięciu danego levelu) to polecam "Giants Ultimate", "Wilderness 2.0" oraz "Creature Pack" - taki Elder Dragon czy Tytan potrafi zabić w kilka sekund całą drużynę postaci.

Moze zabic cala druzyne, o ile nie bawi sie czlowiek bufujacymi mixturami jak np. ja;] Kleju, pujdz w alchemie, podpakuj postaci int. do ok 5K i rob mixtury na zwiekszenie skillow (sila i kondycja glownie). To procentuje (wiedzmin wysiada;p) ale... lamerskie tez jest troche (a co mi tam:])
Grampel
Z tym 116 poziomem to wcale nie bajki, gdyż w wersja PC zawiera buga. Szkoląc się u mistrza danej umiejętności, po podniesieniu jej do 100 można dalej ją "kupować". Nie wykracza ona już poza setkę, jednak zwiększa poziom. Tak więc jeśli ktoś ma kupę kasy, to można znależć pierwszego lepszego mistrza i zwiększać poziom do znudzenia. Oczywiście nie polecam tego typu zabawy, gdyż skutecznie psuje frajdę z grania wacko.gif
Siarex
Mam problem z pewną misją. A mianowicie z tą w której musimy znależć łuk dla jednego "ziomka"(Nazwy nie pamiętam ale zaczyna sie coś na "SUL". zeby go znalezc musze sie udac do urszilku buried cawern(czy jakoś w ten deseń tongue.gif ). Znalazłem jaskinie która nazywa się Urszilaku ankastral buried przeszukalem ja calą i za cholere nie moge znalezc tego łuku. Ktos wie gdzie on jest i czy ja napewno w dobrej jaskini szukałem(bylo w niej wiele szkieletów i byla ogromna).
KLEJU
Musisz znaleźć taka wielką komnatę, w której jest od zawalenia drzwi do różnych grobowców plemienia Urshilaku. Wewnątrz powinieneś odszukać tę część, która nosi nazwę "Grobowiec Juno". Łuk znajduje się w posiadaniu Ducha Sul-Senipula, któremu musisz odebrać siłowo potrzebny Ci oręż smile.gif.
Siarex
Dzięki. Okazalo sie ze juz walczylem z tym duchem tylko nie wiedzialem ze to co on ma to łuuk (myslalem ze jakas slaba katana to nawet nie zwrocilem uwagi). Jak tam wrocilem corpsow juz nie bylo. Na szczescie mialem jakis przypadkowy autosave zaraz po walce z duchem i idziemy dalej tongue.gif .
STIVI
mam problem smile.gif jak mam misje żeby znaleźć tą świątynie co sie pojawia tam o określonej poże to gdzie ona jest ? ;/

a i jeszcze jedno:
ojciec mi skasował sejwa w tamtym miejscy jak byłem (100% gildia: magó,wojó,złodzei,kapłanów (czy jakos tak) i w (pipi) questów pobocznych sad.gif i miesiące poszły sie (pipi)ac sad.gif
Siarex
Ktoś wie gdzie mogę zdobyć scroll of levitation. bo mam misje, w ktorej musze isc do tel fyra i uleczyc sie z klątwy. jak pewnie wiecie tel fyr znajduje sie na wiezach i nie mam jak sie do niego dostać. Dostałem od Caiusa scrolsy z lewitacja ale po zrobieniu sejva zniknely mi z inwentarza(jakis błąd), a zeby uzyc czaru mam za malo "madżiki" mad.gif prosze o pomoc ninja.gif
kopaa
sa buteleczki z napojem o dzialaniu lewitujacym chyba w wlasnie w Tel fyr, tak mi sie cos przypomina...
Siarex
przeszukalem tel fyr a takze te podziemia i niestety nie znalazle...moze jakies inne miejsce gdzie moge kupic/znalezc ?
EDIT: Misja zaliczona biggrin.gif znalazlem w wiwek posąg który dawał mi levitation na 24 h. Szybko wiec drogami powietrznymi do TEL FYR a tam to juz latwizna tongue.gif
Grampel
Przecież niedaleko leży Sadrith Mora, wystarczy tam "skoczyć" i nakupić czego trzeba.
Siarex
No tak tylko że teraz dopiero zauważylem w swój błąd tongue.gif bo potiony na lewitacje nie nazywają sie "levitation potions"(jak myslalm) tylko "force...coś tam", a najlepsze w tym wszystkim jest to ze te potiony mialem caly czas przy sobie icon_evil.gif ninja.gif tongue.gif
dirtymike
mam pytanie co do tej gry
1. w jaki sposob mozna robic wlasne zbroje, bronie itp.
2. jak mozna samemu naprawiac uzbrojenie

z gory dzieki za odpowiedz
kopaa
A wiec zbroi czy broni sam nie mozesz tworzyć sobie, jedynie mozesz np zborje albo miecz nasycic magiczna moca dzieki kryształom dusz.
A co do 2 pytania to wez po prostu mlotek, albo te obcegi czy tam szcypce i i najedz nimi na swoja postać.Wtedy mozesz naprawiac
dirtymike
dzieki
ale o te 1 pytanie to chodzilo mi o jakies pluginy lub programy, bo wiem z mozna tylko niewiem jak, jest jakis program/plugin zeby tworzyc uzbrojenie?
KLEJU
Morrowindowy Construction Set i 3DStudioMax (do robienia nowych modeli) - to Ci powinno wystarczyć.
Grampel
Jesli grasz w Morrowinda na PC, to na stronie Adamantytowej Wieży znajdziesz stosowny plug-in pozwalający tworzyć pancerze. Wal na ten link: http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pa...ion=file&id=261
Ravent
Grałem. Największą zaletą gry jest klimat. Nie gram, bo nie posiadam X-a, a na piecu nie mam ochoty.

Wymagania gry:

arrow.gif Czas
arrow.gif Przyzwoity komp (w wersjach na PC)
arrow.gif jako taka znajomość angielskiego (w wersji na Xboxa)

Powiem tyle - czekam na Obliviona. Morrowind może poczekać, chociaż nie wątpie że się kiedyś skuszę.
banny
Poprzednie całe wakacje upłynęły pod znakiem tej wspaniałej gry.Ahh jakie mam wpsomnienia:D
Grałem tylko na kompie, więc chciałbym spytac xboksowych "Morrowindziaków" czy w wersji na x'sa jest Bloodmoon lub coś z niego??
Wiem ze jest TRojca ale interesuje mnei czy jest Bloodmoon.
Siarex
Na xboxa wyszedł Morrowind Game Of The Year Edition z uwzglednionymi wszystkimi dodatkami(Blood Moon i Tribunal)
kopaa
Hmm, nie mogłby ktoś polecic ciekawy modów do Morrka, szukalem, znalazlem i nie wszystkie spelnialy moje oczekiwania. Najlpiej jezeli byscie wymienili mody ktore naprawde duzo dodaja, usprawniaja rozgrywke, dodaja np wrogów, ciekawe questy, nowe tereny miasta itd... Oczywiscie zeby nie kolidowaly ze soba(niestety juz tak mialem, niekotre mody zupelnie nie dzialaly i wywalalo do winodwsa, pomimo posiadania dodatkow itp)
KLEJU
Cóż, podam Ci te, któe osobiście uważam za najlepsze i niezbędne do optymalnej gry smile.gif.

Na początek oczywiście musisz zainstalować jakiś texture pack - wg mnie najlepszy jest "Darker Morrowind" (trójwarstwowe tekstury symuluja efekt bumpmappingu). Do konkretnego podkręcenia grafy musisz dorzucić jeszcze "Morrowind Nights" oraz "Windows Glow" i "Lights 300". Potem koniecznie mody zmieniąjące modele postaci, bo te oryginalne od Bethesdy to potworki - czyli "Better Bodies", "Better Heads" oraz dodatkowo np. "World of Faces".
Z modów dodających nowe bestie polecam "Giants Ultimate", dodający prawie 200 nowych gatunków potworów (znanych z poprzednich części TES) i mod "Wilderness Mod", koniecznie najnowszą wersję (+ Wilderness Sounds). Te dwa mody wystarczą, by dzikie tereny Morrowind nie były takie puste.
Na starcie zaistaluj sobie też koniecznie "Necessities of Morrowind", dzieki któremu będziesz musiał chodzić spać po jakimś czasie, jeść, pić itp. - bez tego pluga nie wyobrażam sobie gry. Do tego dorzucasz tylko jeszcze "Morrowind Comes Alive", "NPC Schedules", "CM Partners", "Blood & Gore" oraz koniecznie "Morrowind Combat Enhanced" i masz wypasiony pakiet startowy.
Ja bez tych modów nie zaczynałbym gry smile.gif.
_Alek_
QUOTE(KLEJU @ 10 02 2006, 10:45) *

Cóż, podam Ci te, któe osobiście uważam za najlepsze i niezbędne do optymalnej gry smile.gif.

Na początek oczywiście musisz zainstalować jakiś texture pack - wg mnie najlepszy jest "Darker Morrowind" (trójwarstwowe tekstury symuluja efekt bumpmappingu). Do konkretnego podkręcenia grafy musisz dorzucić jeszcze "Morrowind Nights" oraz "Windows Glow" i "Lights 300". Potem koniecznie mody zmieniąjące modele postaci, bo te oryginalne od Bethesdy to potworki - czyli "Better Bodies", "Better Heads" oraz dodatkowo np. "World of Faces".
Z modów dodających nowe bestie polecam "Giants Ultimate", dodający prawie 200 nowych gatunków potworów (znanych z poprzednich części TES) i mod "Wilderness Mod", koniecznie najnowszą wersję (+ Wilderness Sounds). Te dwa mody wystarczą, by dzikie tereny Morrowind nie były takie puste.
Na starcie zaistaluj sobie też koniecznie "Necessities of Morrowind", dzieki któremu będziesz musiał chodzić spać po jakimś czasie, jeść, pić itp. - bez tego pluga nie wyobrażam sobie gry. Do tego dorzucasz tylko jeszcze "Morrowind Comes Alive", "NPC Schedules", "CM Partners", "Blood & Gore" oraz koniecznie "Morrowind Combat Enhanced" i masz wypasiony pakiet startowy.
Ja bez tych modów nie zaczynałbym gry smile.gif.

Ładna lista tongue.gif
Sam skończyłem gre dawno, ale chyba spróbuję zobaczyć jak wygląda Morrowind po tuningu, smile.gif
Artmil
Better Bodies;Better Heads; World of Faces- Fajne pluginy żeczywiście poprawiają wygląd morka.
Combat Enhanced- Fajny bajer.
Morrowind Nights;Windows Glow;Lights 300-też nie najgorsze!
Wilderness Mod- niektóre modele delikatnie mówiąc są mało udane(na starym poczciwym psx-ie widywałem lepsze:))
Giants Ultimate- tego moda niestety nie widziałem w akcji sad.gif ale z tego co (w TES Construction Set) widziałem to ze dwa stwory i ogniste miecze są godne uwagi reszta jest kiepska.
Darker Morrowind- niektóre tekstury są nienajlepiej dobrane sad.gif ale pozatym fajny pack biggrin.gif
Reszty jeszcze nie widziałem(jeszce smile.gif )
Niewiem albo mi się zdaje albo na starość się zrzędliwy robie tongue.gif

Jakie macie pomysły na zdobywanie kasy w morku?
Ja na pierwszych levelach uzbierałem troche grosza biggrin.gif
powoli zaczynam współczuć Strażnikom hehe cool.gif
(Było tego znacznie więcej ale miałem małą awarie i wszystkie savy poszły się pi censored2.gif !)

genjuro
Ta gra jest czadowa!!! Długo się zastanawiałem nad tym czy ją kupić, aż w końcu zobaczyłem Obliviona i pomyślałem, że zanim na nim położe swoje łapy, to trza zaliczyć Morrowinda ( kupiłem za 19.99 biggrin.gif ) Stworzenie własnej postaci, ogromny teren do wędrowania, ogromna ilość przygód, które na mnie czekają i TEN klimat. Zamierzam się nim rozkoszować przez miesiące ( na Obliviona muszę zmodernizować kompa ), pozatym dużo wody w Odrze upłynie, zanim z mojego Dunmera zrobię wielkiego wojownika tongue.gif
Trzcina
Ok, a skad te mody mozna sciagnac??
Dante
Często są na stronach poświęconych grze i było kilka stronek tylko i wyłącznie od modach. Najłatwiej jak poszukasz w google
Trzcina
google pomaga owszem.;. ale wiekszosc z tych modow co wypisal kleju jest na gamespy... a tak trzeba byc zarejestrowanym. Wiec moze on ma linka skad mozna zassac bez koniercznosci placenia wink.gif
alienator
Też zacząłem w to grać, w ramach przygotowania do Obliviona.

trzcina, sprawdź:
elderscrolls.phx.pl/
http://www.mwmythicmods.com/telesphoros.htm
Czappi
Mam problem. Jestem na samym początku gry, znalazłem tego Cosades'a. W jaki sposób mam mu dać tą paczke? Drugi problem, questy. Jeszcze żadnego nie zrobiłem, nie wiem gdzie szukać czegokolwiek do roboty. Rozmawiam ze wszystkimi a to nic nie daje sad.gif
alienator
Wybierz którąś z opcji rozmowy smile.gif
A do questów, yo przyłącz się do jakiejś gildii czy coś biggrin.gif
genjuro
W Balmora masz dwie lub trzy gildie - wojownikow i magow, oraz chyba zlodziei ( nie daje glowy wink.gif ) W zaleznosci jaka profesje wybrales, to przylacz sie do niej. Np. ja przylaczylem sie na poczatku do gildii wojownikow i wykonalem juz kilka zadan( zachodnia czesc Balmory, te dwie gildie stoja obok siebie). Miejscowi tez czasami maja do zlecenia ci zadanie, po prostu zaczna o nim mowic zaraz po nawiazaniu rozmowy. kiedy wedrujesz od miasta do miasta, na drodze lub nieopodal mozna spotkac kolejnych "potrzebujacych" smile.gif
alienator
gildia złodzieji znajduje sie w Balmorze, w oberży przy południowym murze (tłumaczenie z wersji pl), zagadaj z postacią z mordą kota smile.gif
Czappi
Okej jestem już w gildii wojowników. Ale tej paczki Cosadesowi dalej nie moge dać. Rozmawiam z nim, ale nie ma żadnego tematu o tej paczce.
Troche pokręcona ta gra smile.gif. Gram na Xboxie w wersje Game Of The Year.
Agent_Man
QUOTE(Czappi @ 2 04 2006, 13:27) *

Okej jestem już w gildii wojowników. Ale tej paczki Cosadesowi dalej nie moge dać. Rozmawiam z nim, ale nie ma żadnego tematu o tej paczce.
Troche pokręcona ta gra smile.gif. Gram na Xboxie w wersje Game Of The Year.

A wypytałeś o nią typa od którego ją dostałeś ? Ew. przeczytałeś notatke która z nią była ? Kojarze,że coś z tego trzeba bylo zrobić zanim quest sie aktywuje.
crash69
jest może jakaś możliwość zaklęcia regeneracji many w ekwipunek?? totalnie nie mam pojęcia jak to zrobić, a że można zakląć regenerację energii i fatigue to logiczne się wydaje również to tongue.gif
Artmil
Jest biggrin.gif
Jeśli chcesz na stałe regeneracje to musisz mieć Złapaną dusze złotego bóstwa(czy jakoś tak) i przedmiot który to wszystko pomieści smile.gif (oprócz tego w ch*j kasy)

//edit

Pijany byłem jak to pisałem biggrin.gif
Regeneracji many raczej nie da się zaklnąć (żeby coś zaklnąć musisz najpierw mieć taki czar; nie przypominam sobie żeby był czar regeneracji many)
Poza tym poco ci mana w morrowindzie jak masz kase, złapane dusze (najlepiej złote bóstwo albo skrzydlaty mrok) i przedmioty z serji "wspaniałe"
lub "ekstrawaganckie" to zaklinasz na nich zabójcze czary i nie masz problemów z maną tongue.gif
Np.
-Na jakiś pierścionek zaklinasz otwieranie zamków na 100 i nie masz problemów z zamkami smile.gif
-Na inny pierścionek ładujesz czar z rodziny ZNISZCZENIE (ogień, lód, pioruny albo wszystko na raz smile.gif )
na 100
-Na naszyjnik lewitacje smile.gif
-Na prawą rękawice zaklęty łuk (mnie bardzo podobają się zbroje strażników z vivek; zaklęty łuk moje źródło zarobków w morku tongue.gif )
itd.
Każdy przedmiot ma osobny pasek naładowania, który na dodatek się z czasem regeneneruje.
Kwas_91

google pomaga owszem.;. ale wiekszosc z tych modow co wypisal kleju jest na gamespy... a tak trzeba byc zarejestrowanym. Wiec moze on ma linka skad mozna zassac bez koniercznosci placenia wink.gif

Jest również dostępna darmowa rejestracja na gamespy, dzięki czemu będziesz mógł ściągać mody za darmo biggrin.gif
Grampel
QUOTE(Kwas_91 @ 16 06 2006, 10:03) *

Jest również dostępna darmowa rejestracja na gamespy, dzięki czemu będziesz mógł ściągać mody za darmo biggrin.gif

Większość z tych modów, a być może wszystkie można znalezc na stronie Adamantytowej Wieży: http://www.elderscrolls.phx.pl/pafiledb/pafiledb.php
kopaa
(pipi), polowa najfajnieszych modow mi nei dziala, nie dzialaja mi giganci, wildnerst mod, oraz necessites i mournblade, czy to dlatego ze uzywam saveow przed zainstalowaniem tych modow? czy granie od poczatku cos pomoze?
Dante
Mi nawet jak gram save'ami sprzed instalacji modow wszystko działa ale możesz próbować od nowa.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.