QUOTE(Dante @ 23 06 2006, 18:38)

Mi nawet jak gram save'ami sprzed instalacji modow wszystko działa ale możesz próbować od nowa.
masz polska wersje? z obydowama dodatkami?
Tak Morrowind Tribunal i Bloodmoon {oryginał jakbuco}
(pipi), no to nie wiem o co chodzi, naprawde, przeinstalowywalem te mody i lipa, chyba sproboje zobaczyc czy dzialaja jak bede gral od nowa. Btw jaka muze poleciacie wrzucic do morka ? podajcie propozycje.
Ja uzywam, kawalkow z Baldurs gate 1 i 2. Conana oraz wowa i xenogears, a wy?
Jak już chcesz zmieniać muzę w "Morku", to polecam OST z "Obliviona" - pasuje, jakby zawsze tam był

.
QUOTE(KLEJU @ 27 06 2006, 06:53)

Jak już chcesz zmieniać muzę w "Morku", to polecam OST z "Obliviona" - pasuje, jakby zawsze tam był

.
hmm a znasz jakas stronke zkad mozna pobrac ten Ost, bylo by milo bardzo
QUOTE(kopaa @ 23 06 2006, 18:51)

QUOTE(Dante @ 23 06 2006, 18:38)

Mi nawet jak gram save'ami sprzed instalacji modow wszystko działa ale możesz próbować od nowa.
masz polska wersje? z obydowama dodatkami?
Jeśli te mody Ci nie działają a masz polską wersje gry to problem moze tkwic w modach. Jesli mody sa przeznaczone do wersji angielskiej to w PL dzialac nie beda (u mnie dziala 1 na 100). Sprawdz do jakiej wersji te mody zostaly wykonane. Nie spotkalem sie jeszcze z modami wildernest i necessites w wersji polskiej, a wersje angielskie tez mi nie chodzily, wiec to moze byc to.
Dziwne mi chodziło jakoś. Po prostu znaczna cżeśc elementów z gry zamieniała się z wersji polskiej na angielską.
Agent_Man
14 07 2006, 23:03
QUOTE(Dante @ 6 07 2006, 07:18)

Dziwne mi chodziło jakoś. Po prostu znaczna cżeśc elementów z gry zamieniała się z wersji polskiej na angielską.
To miałeś farta, man. Mi wywalało do windy przy ładowaniu gry z takim układem. A tera mam morka w wersji "inglisz" i jest cacy.
genjuro
22 08 2006, 13:59
Chciałbym się zapytać znawców,którzy przeszli bądź cały czas grają w Morrowinda...Mianowicie jestem fanem skradanek i tutaj moje pytanie - czy w Morrowind tworząc postać zabójcy można przechodzić grę skradając się i unikając bezpośredniej walki, a zabijać z ukrycia/sztyletować wroga (w sensie zachodzę go od tyłu i wbijam kose pod żebro

)?
znaczy sie oczywicie ze sie mozesz skradac ale to pasuje do kradziezy kieszonkowej. Co do sztyletowania, pewnie chodzi ci ze zabijasz jednym ciosem wroga to to raczej nie jest mozliwe.(nie wiem moj morrek jest dziwny)
genjuro
22 08 2006, 15:38
Jak to nie jest możliwe, to jaki jest sens bycia zabójcą w tej grze? W takim razie zabójca nie różni sie praktycznie niczym od zwykłego łucznika...
mario87
22 08 2006, 17:43
nie wiem jak to jest w morrowindzie bo nigdy nie grałem w niego jako zabójca ale w oblivionie jak się skradamy i zostaniemy niezauważeni to zadajemy 3x większe obrażenia(mnożnik zalezy od poziomu danej umiejętności)
genjuro
23 08 2006, 09:31
Ponawiam pytanie : Jakie są plusy bycia zabójcą w Morrowind ? Czy ta postać ma jakieś unikalne zdolności?
mefi100
23 08 2006, 12:49
Czy do Morrowinda sa jakies "łatki" pozwalajace widziec gracza zzna plecow?? jesli tak to prosze Was o linka. Z gory dzieki
genjuro
23 08 2006, 14:16
a na co ci łatka? można swobodnie podczas gry przełączać widok z oczu bądź zza pleców. Przejrzyj sobie klawisze w sterowaniu...
QUOTE(mefi100 @ 23 08 2006, 13:49)

Czy do Morrowinda sa jakies "łatki" pozwalajace widziec gracza zzna plecow?? jesli tak to prosze Was o linka. Z gory dzieki
zginolem
jest moze program co poprawia dzialanie modow?
szczegolnie tych niedzialajaych
mefi100
24 08 2006, 12:51
QUOTE(genjuro @ 23 08 2006, 15:16)

a na co ci łatka? można swobodnie podczas gry przełączać widok z oczu bądź zza pleców. Przejrzyj sobie klawisze w sterowaniu...
lol to ja juz sie nie odzywam

ale mi (tak dla pewnosci chodzi o tryb TPP) jesli tam jest to jakos szukalem tego i nie wiedziec czemu nie znalazlem

no coz, poszukam jeszcze (a tych klawiszy jest troche

)
Dzieki

kopaa: nie ma glupich pytan, moga byc tylko glupie odpowiedzi
genjuro
25 08 2006, 13:07
O ile pamiętam to jest to klawisz Tab.
Co do zabójcy - gra nim nie ma sensu, naprawdę. Praktycznie taka postać jest do niczego. Prędzej czy później i tak będziesz musiał stawać do bezpośredniej walki, a że będziesz po prostu słaby - od razu zginiesz. Ale zadania w np Gildii Złodziei czy Zabójców może z powodzeniem wykonywać mag czy wojownik - w tej drugiej właściwie umiejętności typowo skradankowe potrzebne nie są, a jeśli będziesz chciał robić zadania u złodziei, to najpierw należy przejść trochę gry, dorobić się pieniędzy, wtedy wydać je na mikstury (np niewidzialności - mag załatwi to też czarem) i trening "na złodzieja" u specjalistów.
Moja rada jest taka: jeśli pierwszy raz grasz w Morrowinda, i chcesz go ukończyć, to wybierz postać nastawioną na siłę (wybierz atrybuty takie jak: długie ostrze, średni/ciężki pancerz, koniecznie akrobatyka - przyda się do szybkiego level-upowania, może być też zniszczenie, podczas tworzenia własnej profesji). Wtedy bezproblomowo przejdziesz najpierw główny wątek, potem zadania w Gildii Wojowników, dorobisz się pieniędzy na mikstury czy trening i będziesz mógł startować w innych Gildiach.
Gra złodziejem czy "skrytym zabójcą" nie sprawia dużo frajdy - Morrowind jako gra nie jest przystosowany do takich postaci, nie ma jakichś systemów wykrywania Gracza (jak np. w Splinter Cell), strażnicy stoją w miejscu, nie mają patroli... Najlepiej jest zrobić tak jak mówię, najpierw zagrać wojownikiem, po kilkudziesięciu godzinach będziesz taki bogaty, że wszystkie atrybuty typu Retoryka, Handel czy Szybkość sobie podreperujesz treningiem, a jeśłi będziesz już dobrze znał grę i (chociaż wątpię w to - mi się nie chciało) będziesz chciał zacząć grę od początku, to wtedy od biedy możesz zostać złodziejem, wtedy wybierz umiejętności takie jak Lekki Pancerz, Krótkie Ostrze, Skradanie, Szybkość, Retoryka (przyda się) i może jeszcze parę magicznych. Ale i tak jeśli będziesz długo grał w Morrowinda, to prędzej czy później wyrobisz sobie "all-roundera", który będzie umiał wszystko.
Grampel
29 08 2006, 09:44
Przy drugim podejściu do Morrowinda gdy masz juz wszystko obcykane to gra staje sie naprawde latwa, a nic nie pomaga nawet maks. poziom trudnosci

Tak wiec rozpoczynajac gre ponownie mozna zostac zabójcą czy np. łucznikiem i ukonczyc gre bez problemu.
QUOTE(genjuro @ 22 08 2006, 14:59)

Chciałbym się zapytać znawców,którzy przeszli bądź cały czas grają w Morrowinda...Mianowicie jestem fanem skradanek i tutaj moje pytanie - czy w Morrowind tworząc postać zabójcy można przechodzić grę skradając się i unikając bezpośredniej walki, a zabijać z ukrycia/sztyletować wroga (w sensie zachodzę go od tyłu i wbijam kose pod żebro

)?
ha a jednak chyba mozna zabijac z ukrycia. Przytocze posta z forum AW
Natomiast drugi sposób to podejście do gościa podczas skradania i będąc niewidocznymi po prostu go zaatakować - istnieje spora szansa że dzięki krytycznym obrażeniom zginie od razu a my pozostaniemy nie zauważeni, jednak trzeba mieć do tego wysokie skradanie i dobrą broń. W podobny sposób możesz zabić go też z broni dystansowej. Przydatny w takich momentach jest czar kameleon.
Sproboj moze cos da. Ja juz wlaczam swojego morrka
Firekage
3 09 2006, 16:10
QUOTE(genjuro @ 22 08 2006, 14:59)

)?
OFFTPOP..
Za 20 zl mozesz kupic oryginal angielski Thiefa 3.
Tam masz prawdziwa skradanke...
Znacie jakies sekrety? ale takie naprawde ktore ciezko odkryc.
Np posiadanie 2 upiornej opoki( wie ktos jak zdobyc ta 2?) czy inne?
Grampel
18 09 2006, 19:59
Dawno nie gralem w Morka, ale mialem druga Upiorna Opoke i z tego co pamietam to aby miec 2 UO trzeba na dobry poczatek ukonczyc glowny watek fabularny

Gdy juz bedziesz miec UO ktora dostalo sie od Viveka, musisz wrocic sie do Palacu Viveka (lock 100) i... ubic goscia.

Bedzie ciezko ofkoz. Vivek bedzie mial na sobie jak sie nie myle jakis dwemerowy artefakt, ktory trzeba zaniesc do Yagruma Bagarna (w Domu Spaczonych w podziemiach Tel Fyr). Krasnolud naprawi smiecia i zwroci Upiorna Opoke.

Dawno nie gralem w Morka, ale mialem druga Upiorna Opoke i z tego co pamietam to aby miec 2 UO trzeba na dobry poczatek ukonczyc glowny watek fabularny

Gdy juz bedziesz miec UO ktora dostalo sie od Viveka, musisz wrocic sie do Palacu Viveka (lock 100) i... ubic goscia.

Bedzie ciezko ofkoz. Vivek bedzie mial na sobie jak sie nie myle jakis dwemerowy artefakt, ktory trzeba zaniesc do Yagruma Bagarna (w Domu Spaczonych w podziemiach Tel Fyr). Krasnolud naprawi smiecia i zwroci Upiorna Opoke.
wie ktos cos moze o jakims modziku co dodaje nowe animacje rzucania czarow, nowe efekty czarowania itp
Jest jakis mod w plikowni AW natomiast link nie dziala. A na planet elder scrolls nic ciekawego nie znalazlem.
Kopaa, poszukaj na tej stronce:
Morrowind Mods on "Elric Melnibone and the Elder Scrolls Web Portal ".
Na PlanetElderScrolls nie ma 3/4 plków po tym, jak im padły serwery

.
QUOTE(szeni @ 25 08 2006, 15:27)

Co do zabójcy - gra nim nie ma sensu, naprawdę. Praktycznie taka postać jest do niczego. Prędzej czy później i tak będziesz musiał stawać do bezpośredniej walki, a że będziesz po prostu słaby - od razu zginiesz. Ale zadania w np Gildii Złodziei czy Zabójców może z powodzeniem wykonywać mag czy wojownik - w tej drugiej właściwie umiejętności typowo skradankowe potrzebne nie są, a jeśli będziesz chciał robić zadania u złodziei, to najpierw należy przejść trochę gry, dorobić się pieniędzy, wtedy wydać je na mikstury (np niewidzialności - mag załatwi to też czarem) i trening "na złodzieja" u specjalistów.
Moja rada jest taka: jeśli pierwszy raz grasz w Morrowinda, i chcesz go ukończyć, to wybierz postać nastawioną na siłę (wybierz atrybuty takie jak: długie ostrze, średni/ciężki pancerz, koniecznie akrobatyka - przyda się do szybkiego level-upowania, może być też zniszczenie, podczas tworzenia własnej profesji). Wtedy bezproblomowo przejdziesz najpierw główny wątek, potem zadania w Gildii Wojowników, dorobisz się pieniędzy na mikstury czy trening i będziesz mógł startować w innych Gildiach.
Gra złodziejem czy "skrytym zabójcą" nie sprawia dużo frajdy - Morrowind jako gra nie jest przystosowany do takich postaci, nie ma jakichś systemów wykrywania Gracza (jak np. w Splinter Cell), strażnicy stoją w miejscu, nie mają patroli... Najlepiej jest zrobić tak jak mówię, najpierw zagrać wojownikiem, po kilkudziesięciu godzinach będziesz taki bogaty, że wszystkie atrybuty typu Retoryka, Handel czy Szybkość sobie podreperujesz treningiem, a jeśłi będziesz już dobrze znał grę i (chociaż wątpię w to - mi się nie chciało) będziesz chciał zacząć grę od początku, to wtedy od biedy możesz zostać złodziejem, wtedy wybierz umiejętności takie jak Lekki Pancerz, Krótkie Ostrze, Skradanie, Szybkość, Retoryka (przyda się) i może jeszcze parę magicznych. Ale i tak jeśli będziesz długo grał w Morrowinda, to prędzej czy później wyrobisz sobie "all-roundera", który będzie umiał wszystko.
Co kto lubi;P
Ja za pierwszym razem zrobiłem sobie semi-zabójcę (skradanie, otwieranie zamków etc.), jedyna różnica była taka, że zamiast noży używałem długich ostrzy. Grało się świetnie, dawałem radę w bezpośrednim starciu (choć bywało ciężko;), a często dało się zwinąć coś wartościowego (mój rekord to zajumanie kompletu szklanej zbroi ze skarbca w Vivek

).
Tak więc jeśli lubisz zabójców, to graj takowym a i tak będziesz się dobrze bawić. A to, że "kiedyś tam" można sobie chłopka dopakować pod kątem innych zdolności to inna sprawa.
Chcialbym nie zasmiecac forum ale nigdzie nie moge znalezc tematu z Morrowind.Oto moj problem:nabroilem co nieco i straznicy nawet nie chca ze mna rozmawiac wiem ze mozna zaplacic kare w gildii zlodzieji ale nie wiem u kogo dokladnie moge to zrobic pytalem kazdego i chcialbym zeby ktos dokladnie mi wytlumaczyl co mam zrobic.Slyszalem takze ze moge sie zglosic do wiezienia tylko gdzie to mam zrobic??
Jak wchodzisz do miasta to straznicy powinni do ciebie od razu podbiec i bedziesz mial kilka opcji. Walka, wiezienie albo kara.
Wlasnie na tym polega moj problem ze oni nie chca ze mna rozmawiac tylko od razu rzucaja sie na mnie
No to do gildi zlodziei. Juz dawno w morka nie gralem, ale z tego co pamietam jeden jest w Balmorze w jakiejs karczmie or sth. U niego mozesz zaplacic kare.
ok poszukam ale w tym czasie rzuci sie na mnie jeszcze z 40:P moze ktos to dokladniej wyjasnic?
raven_raven
11 03 2007, 12:03
No, Morrowinda trochę znam, więc powiem tak: musiałeś już tyle nabroić, że nie mają ochoty z Tobą gadać tylko od razu chcą Cię zabić(lub kiedyś wybrałeś opcję walka). Żeby temu zaradzić musisz mieć troszkę sianka i idziesz do Gildii Złodzei np. w Balmorze. Tam już chyba przy wejściu stoi nie wiem może w głębi ktoś, kto za opłatą zaproponuje pozbycie się kłopotów. Być może będziesz musiał należeć do Gildii, ale nie jestem pewien.
Teraz ja się coś spytam: Dostałem kompa z powrotem(jest jeszcze słabszy niż był, ale Morek działa ^^) i niestety musiałem zacząć grę od początku. Czy wiecie gdzie na początku można wykonać jakiegos łatwego, fajnego lub dobrze płatnego Questa? Może gdzieś w Seyda Neen czy w Balmorze są ukryte jakieś wartościowe przedmioty? Za co się brać na początku? I skąd na początku wytrzasnąć zaklęcie lub wytrych który poradzi sobie z poziomem zamka 90? Wiecie, w Gildii magów jest taki wuest aby gościarce podrzucić lipny klejnot do biurka lae ma skrzynkę or sth gdzie jest jakiś kamyczek za 50 000

. Prosze o parę porad

Morrowind, the best RPG game ever! Oprócz Obliviona może

. Ale kurczę, na X'ie musiał wyglądać. U mnie na kompie wszędzie mgła i jakieś 15 fps'ów, ale gra warta poświęceń. FFX pod względem możliwości się chowa.
AumaanAnubis
14 02 2008, 00:34
Moze mi ktos powiedziec jakie sa najsilniejsze bronie w tej grze i jak moge je zdobyc??
deadryczne zakrzywione ostrze
musisz je ukraść z szafki fyra w w TEL FYR
srebne ostrze (nie pamietam jak sie zdobywalo, trzeba było jakiś posąg wybudować)
Chryzamer ( u wiedzmy w jakisni na poludniowy zachod od Sadrtih mora)
AumaanAnubis
27 02 2008, 06:31
CYTAT(kopaa @ 26 02 2008, 22:01)

deadryczne zakrzywione ostrze
musisz je ukraść z szafki fyra w w TEL FYR
srebne ostrze (nie pamietam jak sie zdobywalo, trzeba było jakiś posąg wybudować)
Chryzamer ( u wiedzmy w jakisni na poludniowy zachod od Sadrtih mora)
THX
Takie info - CD project wystartował z promocją która będzie trwała do końca marca bodajże - obniżyło ceny wybranych (chyba) gier o 50%. Piszę o tym w temacie Morrowinda bo zestawik Morek+Tribunal+Bloodmoon PL dzięki tej promocji kupiłem wczoraj za całe 9,75 zł także jeżeli ktoś jeszcze nie zasmakował Morka (to jest ktoś taki?) to to jest najlepszy moment aby nadrobić zaległości.
AumaanAnubis
4 03 2008, 19:36
To mozna jeszcze obnizyc cene?!;)
Ja kupilem morrowinda z dodatkami za 20 zeta(nowka)
raven_raven
5 03 2008, 09:52
O ja pierdziele, a ja myślałem, że 50 zł za grę w platynce to tanio

.
Tutaj jest cały morrowind z dwoma dodatkami za 10 zł O_o. Na pewno się skuszę, chociaż Morrowinda już mam.
AumaanAnubis
31 03 2008, 06:08
Mam pytanie:Czy mozna zostac przywodca KAZDEj gildii?(sorry jesli juz to pytanie padlo)
CYTAT(AumaanAnubis @ 31 03 2008, 07:08)

Mam pytanie:Czy mozna zostac przywodca KAZDEj gildii?(sorry jesli juz to pytanie padlo)
Nie można w Ostrzach i chyba tych co lampę mają w nazwie (ci od niewolników).
AumaanAnubis
1 04 2008, 16:17
Maly problem;]
Kiedy gram w morrowinda to nieraz wyskakuje mi blad kiedy wychodze lub biegne po swiecie(wywala mnie do pulpitu i jest ten po ktorym jest wybor wyslij blad itd.)
Mam oryginala zeby nie bylo.Ustawilem sobie najwyzsza rozdzielczosc itd.Wczesniej czegos takiego nie mialem.Reinstal gry pomoze?(sorki jesli z tym pytaniem to jednak nie tutaj powinienem)
masz jakieś mody? Może to by6ć przez nie.
Czasem też morrek nie wyrabia po prostu, i sie wysypuje, mój potrafil sie dość czesto zacinać, nie mam pojecia dlaczego tak jest ale mi reinstal nie pomagał
AumaanAnubis
1 04 2008, 18:36
O to chodzi ze nie mam zadnych modow.dodatki (bloodmoon i tribunal)sa uruchowmione.kiedy ide spac(wtedy robi sie autosave) to czasami atakuje mnie jeszcze ktos z mrocznego bractwa i nieraz uda mu sie mnie zabic ,wtedy daje load autosave i najczesciej wtedy mnie wywala do windy.Jednak nieraz tez kiedy sobie walcze lub wychodze z pmieszczenia lub poprostu biegne po swiecie.mam ustawiona rozdzialke,SI i zasieg widzenia(czy jakos tak)na max'a ,moze to przez to nie wyrabia morrowind?
EDIT
Jeszcze jedno pytanie-Czy jesli przystapie do "Swiatynia" to bede mogl tez dolaczyc do "Legion Cesarski","Kult Tamriel","Morag Tong","Kompania Wschodniocesarska"?Czy to tak jak z wielkimi rodami ze mozna tylko do jednego?
Aha i jak jest z tymi zadaniami od Daedr?Czy jesli przejde watek glowny(pokonam dagoth ura) to juz te zadania beda niedostepne czy beda zawsze?
Gooralesko
13 04 2008, 13:59
CYTAT(AumaanAnubis @ 1 04 2008, 19:36)

O to chodzi ze nie mam zadnych modow.dodatki (bloodmoon i tribunal)sa uruchowmione.kiedy ide spac(wtedy robi sie autosave) to czasami atakuje mnie jeszcze ktos z mrocznego bractwa i nieraz uda mu sie mnie zabic ,wtedy daje load autosave i najczesciej wtedy mnie wywala do windy.Jednak nieraz tez kiedy sobie walcze lub wychodze z pmieszczenia lub poprostu biegne po swiecie.mam ustawiona rozdzialke,SI i zasieg widzenia(czy jakos tak)na max'a ,moze to przez to nie wyrabia morrowind?
EDIT
Jeszcze jedno pytanie-Czy jesli przystapie do "Swiatynia" to bede mogl tez dolaczyc do "Legion Cesarski","Kult Tamriel","Morag Tong","Kompania Wschodniocesarska"?Czy to tak jak z wielkimi rodami ze mozna tylko do jednego?
Aha i jak jest z tymi zadaniami od Daedr?Czy jesli przejde watek glowny(pokonam dagoth ura) to juz te zadania beda niedostepne czy beda zawsze?
Możesz przystapić do Świątyni i do każdej innej przez ciebie wymienionej gildii jednocześnie. A propo Świątyni kończ ja jak najszybciej i dostaniesz kozacką zroję, według mnie najlepszą obok Dragonbone Cuirass. Zadania od daedr będą dostępne po skończeniu głównego wątku.

Zmniejsz ustawienia graficzne i zobacz, czy nadal wywala.

Możesz przystąpić wszędzie.
http://www.elderscrolls.phx.pl/, polecam, tak btw.
kendzior
13 04 2008, 19:28
Akurat wywalanie do windowsa w kwestii Morrowinda to nie jest coś co zależy od komputera. Raz się zdardza, a raz nie. Możesz co najwyżej zapobiegać jego częstemu występowaniu poprzez obniżenie ustawień graficznych i wyłączanie jak największej ilości niepotrzebnych procesów. Nie da się tego całkowicie wyeliminować poprzez jakieś zabiegi.
CYTAT
Portal dobry, forum nie tykajcie

Jeżeli poszukujecie czegoś odnośnie modów to zapraszam
TUTAJ.
BTW. Gooralesko my się nie znamy przypadkiem z forum AW? ;]

EDIT
Nie wiem czy ktos dobrze odpowiedzial ale te zadania są zawsze dostepne, klikaj na kazdy posąg, moze śa jakies nieodkryte:)) Mozesz dolaczyc do kazdej gidlii, jedyne ograniczenie to wstąpienie do jednego z rodów( hllalu, redoran i telvanii) bodajże, są mody które umożliwiaja dostęp do każdego rodu plus dodają jeszcze inne (np indoril)
Morrowind to zaprawde genialna gra

))
Co do postu kendziora; nie zwracajcie na chlopa uwagi, forum obok glupich tematów jest naprawde pelne informacji i ciekawostek na temat morrowinda i obliviona, warto poczytać sobie posty w Bractwie sekretnego plomienia gdzie mamy że tak powiem, historyczno socjologiczne podejście do gry i wyjasnienie niektorych jej zagadanień w naprawde ciekawy profesjonalny sposób, kłania się metafizyka, religia i filozofia, polecam

Btw co do modów to kleju swego czasu dal linki do 2 dobrych stron z ogromna biblioteką modyfikacji, poszukaj pare stron do tyłu.
kendzior
14 04 2008, 07:38
CYTAT(kopaa @ 13 04 2008, 23:38)

Co do postu kendziora; nie zwracajcie na chlopa uwagi, forum obok glupich tematów jest naprawde pelne informacji i ciekawostek na temat morrowinda i obliviona, warto poczytać sobie posty w Bractwie sekretnego plomienia gdzie mamy że tak powiem, historyczno socjologiczne podejście do gry i wyjasnienie niektorych jej zagadanień w naprawde ciekawy profesjonalny sposób, kłania się metafizyka, religia i filozofia, polecam

Jeżeli mowa o wcześniejszych osiągnięciach BSP to się zgodzę, są warte uwagi. Teraz już nikogo z tej starej gwardii na forum nie spotkasz więc i rozmowy ostatnio im się nie kleją lub powielają to co już było powiedziane.
A, ja nie mówię, że forum nie jest skarbnicą informacji, ja go tylko nie polecam do używania w celach offtopicowych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.