Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: FALA ZBRODNI
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Senshi
Czekajac na jeden z odcinkow chcialem zobaczyc co sadza o tym niezwykle interesujacym, polskim serialu czytelnicy PE wink.gif

Otóż ja Fale Zbrodni uważam za najlepszy serial kryminalny terazniejszej polski biggrin.gif
spoiler
Choćby dlatego, ze jest brutalny happy.gif
koniec

A i teksty sa swietne:
I ch.uj bombki strzelił <--- mlody biggrin.gif
A wy co o nim sadzicie??

Oczywiście teksty "jest do kitu bo grał w nim Playman" mozecie sobie na starcie odpuścic tongue.gif
Rusek
Myślę, że serial jest do @##@$#@@$, ponieważ nie mam fabuły wolę obejrzeć 4400:)
Senshi
Nie ma fabuły????
Oglądales 1 serie??
A 2??
Prosty przyklad:
Rozwalenie Małej Odessy i Tatiany
To jest misja OPZ ciagnaca sie przez duza ilośc odcinkow a w kazdym odcinku sa zadania poboczne ktore moga miec wplyw na sprawe Małej odessy i tatiany
Choc fabuła tego serialu opiera sie glównie na OPZ

nie ma bata bede bronił tego serialu catfight.gif
Rusek
Jeżeli serial kryminalny to kryminalni lub W11
Senshi
Wez prezstan takimi szitami tu sypac -.-'
Owszem zgadzam sie pod warunkiem:
A)jestes młodą 14 - stka i baaaardzo kochasz Maćka Zakościelnego
B)mama nie pozwala ci takich brutalnych filmow ogladac -.-'
golab
mój brachol ogląda to namiętnie, więc siłą rzeczy zdarzy mi się popatrzeć

serial całkiem fajny, masa pierwszoplanowych postaci z biegiem czasu została odstrzelona, w miarę realistycznie pokazane rozterki i perypetie funkcjonariuszy, nieugładzone słownictwo, spora dawka brutalności, a nawet troszku okrucieństwa, dobre teksty i dialogi

konkluzja:
"kryminalni" przy "fali zbrodni" to jak maluch przy mercedesie
Senshi
no wub.gif

fakt troszke to wkurzajace ze wszyscy umieraja ale coz

wasze ulubione postacie??

Moje to:
Rafalski wub.gif cenie go za sposob przesłuchiwania świadków
Młody
Szajba

Rusek
QUOTE(Senshi @ 1 02 2007, 21:00) *

Wez prezstan takimi szitami tu sypac -.-'
Owszem zgadzam sie pod warunkiem:
A)jestes młodą 14 - stka i baaaardzo kochasz Maćka Zakościelnego
B)mama nie pozwala ci takich brutalnych filmow ogladac -.-'

To mam 21 lat !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i nie maieszkam juz z rodzicami
Yacek
Jak serial w ktorym odglos zabijanego czlowieka jest zywcem wyciety z metal sluga moze byc powazny ? :P
Kriseh
Pierwsza seria tego serialu byla swietna, bardzo fajnie mi sie to ogladalo. Druga seria tez byla niezla, obecnie nie ogladam i nie bardzo wiem co sie dzieje oraz jaki poziom trzyma. Ale dobrze wspominam to co widzialem.
nWo
Napisalbym ze olewam ten Polski chłam, ale tylko bym obrazil jego fanów. A tego nie chce, oglądalem kilka odcinków ale mnie nie wciągnął dry.gif

Uważam że serial Oficer jest o wiele lepszy niż Fala Zbrodni, ale juz Fala Zbrodni jest lepsza od Oficerowie czyli drugi sezon serialu Oficer to tak na pocieszenie happy.gif
Senshi
Czy ja wiem serial oficer nie zabarddzo przypadł mi do gustu

Wczoraj zrobiłem se smak a byl Mecz Polska - Dania sad.gif chciaż dobrze ze wygrali smile.gif
Gasei
Polski szit sorry ale przy zagranicznych serialach wypada to raczej słabo wink.gif

No offens ofkoz.
tk
pierwszy sezon a w każdym razie początkowe odcinki dawały rade - niezła dawka brutalności, sporo rzucania mięchem i całkiem efektowne sceny walk jak na polskie warunki. potem wy.(pipi)ali khamidov'a i ugrzecznili to wszystko. od czasu do czasu obejrze ze starym bo śledzi to co tydzień.
Senshi
Polski szit sorry ale przy zagranicznych serialach wypada to raczej słabo wink.gif

Zgadzam się ale: "Jak sie nie ma co sie lubi to soe lubi co sie ma"
A mi podpasowała akurat Fala zbrodni

od czasu do czasu obejrze ze starym bo śledzi to co tydzień.

Fajny stary

a prawda jest to ze ten serial zawdziecza swoja popularnosc tym ze jest brutalny.

Nie wiem czy to dobrze czy nie ale mi to pasuje
Senshi
Minelo jjuz troche czasu wiec nowy post tongue.gif

jak cos to mowcie to przezuce do poprzedniego

Ok ch,uj ze malo osob moze ze mna porozmawiac ale opisze moje refleksje nt ostatniego odcinku

No osobiscie to oczywiscie najlepszy byl Szajba (aka Many {czy tam Money]biggrin.gif)
Ale ten z wiezienia tez dawał rade tekstami typu:
"Many ku.rwa jemu sie nie odmawia":D
Jakanie tez dalo rade:
"M-m-m-many" biggrin.gif
"Ała Many poier.dolilo cie?? To boli" biggrin.gif
Ogólnie to odcinek oceniam na 8-
Juz nie moge sie doczekac nastepnego smile.gif

Zauwazcie jak mocno Gadzinski walna Czarna ;P Do teraz ma siniaka mad.gif
Obsolete
Pierwsza seria to bylo mistrzostwo, potem gorzej, ale nadal od czasu do czasu to obejrze. Chyba glownie trzymaja mnie przy tym postacie (nieco przekoloryzowane) i ciekawosc kogo scenarzysci zaj*bia.
W sumie to ostatnie to jeden z wiekszych plusow serialu. Niewazne, ze mamy do czynienia z glownymi bohaterami, oni masowo gina, czy sa okaleczani (Dorocinskiemu bodaj lape uj*bali zanim go zabili;]). I ten brak "niesmiertelnosci" mi sie bardzo podobal. Rafalski, Szajba, Mlody trzymaja poziom, zdarzaja sie dobre texty, niektore juz klasyczne i czesto powtarzane, typu "Mlody, nie pie*dol" by Szajba.

Minusy:

Dygant - o geez, jest tragiczna, granie tej psotaci w ogole jej nie idzie. To bym jeszcze przebolal, ale jest jeden element, ktory non stop mnie w "Fali..." irytuje, ktorego zniesc nie moge. Przesadyzm dostawania przez bohaterow w du.pe. Elitarna jednostka OPZ w co drugim odcinku, nawet majac za przeciwnika zwyklego zlodzieja, potrafi spie.rdolic akcje. Jak robia wjazdy z antyterrorystami, to zwykle wynika z tego nieprzywidywalny budel. Fajnie, gdy tak bedzie raz, czy dwa, ale to sie dzieje nagminnie. To samo z robieniem ich jak sie chce, pod ich nosami. Co sezon, to maja jakiegos kreta w skladzie (w dodatku skladzie dosc waskim personalnie), a i tak nie dosc, ze pozwalaja na to, by ten istnial w ich szeregach to jeszcze nie potrafia go wytropic (no a z pi.zda Jonaszem to juz pojechali po grubej kresce). To jest straszne naciagane, przez wiekszosc czasu zachowuja sie w tak profesjonalny sposob, jak oddzial drogowki w pierwszy dzien pracy.
Gdyby serial blizej trzymal sie realizmowi byloby ok, tak trzeba czesto przymykac oko na jawne bzdury...ale jak mowie, czasem ogladam. Mnie ten serial relaksuje i smieszy. Dobra rozrywka.

Mendrek
QUOTE(Obsolete @ 12 02 2007, 17:27) *

Pierwsza seria to bylo mistrzostwo, potem gorzej, ale nadal od czasu do czasu to obejrze. Chyba glownie trzymaja mnie przy tym postacie (nieco przekoloryzowane) i ciekawosc kogo scenarzysci zaj*bia.
W sumie to ostatnie to jeden z wiekszych plusow serialu. Niewazne, ze mamy do czynienia z glownymi bohaterami, oni masowo gina, czy sa okaleczani (Dorocinskiemu bodaj lape uj*bali zanim go zabili;]). I ten brak "niesmiertelnosci" mi sie bardzo podobal. Rafalski, Szajba, Mlody trzymaja poziom, zdarzaja sie dobre texty, niektore juz klasyczne i czesto powtarzane, typu "Mlody, nie pie*dol" by Szajba.

Minusy:

Dygant - o geez, jest tragiczna, granie tej psotaci w ogole jej nie idzie. To bym jeszcze przebolal, ale jest jeden element, ktory non stop mnie w "Fali..." irytuje, ktorego zniesc nie moge. Przesadyzm dostawania przez bohaterow w du.pe. Elitarna jednostka OPZ w co drugim odcinku, nawet majac za przeciwnika zwyklego zlodzieja, potrafi spie.rdolic akcje. Jak robia wjazdy z antyterrorystami, to zwykle wynika z tego nieprzywidywalny budel. Fajnie, gdy tak bedzie raz, czy dwa, ale to sie dzieje nagminnie. To samo z robieniem ich jak sie chce, pod ich nosami. Co sezon, to maja jakiegos kreta w skladzie (w dodatku skladzie dosc waskim personalnie), a i tak nie dosc, ze pozwalaja na to, by ten istnial w ich szeregach to jeszcze nie potrafia go wytropic (no a z pi.zda Jonaszem to juz pojechali po grubej kresce). To jest straszne naciagane, przez wiekszosc czasu zachowuja sie w tak profesjonalny sposob, jak oddzial drogowki w pierwszy dzien pracy.
Gdyby serial blizej trzymal sie realizmowi byloby ok, tak trzeba czesto przymykac oko na jawne bzdury...ale jak mowie, czasem ogladam. Mnie ten serial relaksuje i smieszy. Dobra rozrywka.

Trzeba dodać jeszcze rozmach sytuacji jakie są w kolejnych odcinkach w krótkich odstępach czasu. Jakieś wielkie afery polityczne, krzyżowe interesy mafii, terroryści z uranem chcący wyepać cały Wrocław, w którym to ma być zjazd wielkich głów państw. Kurde, wychodzi na to że Polska ma nie lepiej niż kraje trzeciego świata.

Niestety, na to samo cierpią ostatnio Oficerowie. Jakaś moda? Ogólnie w Oficerach drażnią mnie te "flesze" i masowość śmierci, co upodabnia ich do Fali, chociaż w Fali aż takiej śmiertelności nie ma. Podobają mi się w FZ za to bardzo charyzmatyczne postacie. Każdy ma wyrazisty charakter, każda ma coś na sumieniu i nie jest idealna. To nie to co w Kryminalnych gdzie Zakościelny świeci niedogolonym ryjem, a flegmatycznemu Zawadzie najbliżej dynamiką i mimiką do Robocopa. Chociaż główna zasługa to chyba Szajby, bardzo charakterystyczna postać, typowy skręt w stronę antybohatera. Szkoda, że ostatnio ciągle powtarza oklepane schematy, troszkę świeżości przydałoby się wlać w tą postać. Póki co bije nieco już nudnego Włodarczyka i jeszcze bardziej oklepanego Pazurę.

Aha, ten King to taki trochę z pupy jest, wygląda jak pedant, wyjęty z epoki socrealizmu. Taki jakiś stareotypowy, mało pasuje do tego filmu.
Senshi
A zauwazyliscie ze ucieczka rudolfa i tanieczki byla krecona w tym samym miejscu?? biggrin.gif

Obsolete ja mam inne odczucie zdaje mi sie ze zawsze (pipi)a jak ida w pojedynke a jak oddzial at to wszystko gut wink.gif Trzeba zrobic badania biggrin.gif

A wg mnie to Szajba, Mlody (ten tekst: " I ch.uj bombki strzelil" - to juz legenda) no i oczywiscie Rafalski (jego przesluchania i charakter wub.gif)
A z jonaszem to pojechali po bandzie za szybko moszna sie skapowac ze to on jest kretem (jakos bezposrednio po przyjsciu do firmy zaczely sie klopoty wink.gif)

Zauwazyliscie tez w tym odcinku co czarna wchodzila do jakiegos magazynu rozwalila jednego i drugi wyszedł z takiej dziury przykrytej kartonami?? Jakos dziwnie szybko snajper go zdjal (wczesniej celowal w innego wink.gif)

Dobre bylo tez co Rafalskie zabral Jontka na dzivki smile.gif
Jackazz
je je je dzisiaj FALA ZBRODNI.mam nadzieje ze Fred bedzie dobre teksty napierdalal biggrin.gif
Senshi
No tworzy sie nowa postac ktora i tak predzej czy pozniej skonczy w piachu biggrin.gif

A co powiedziecie o wystepie PlaymanA? bodajze 39 i 40 odcinek (nie jestem pewine)

Było good tongue.gif
Fan
jesli mówimy o mocnych polskich kryminałach (broń Boże kryminalnych )
to pierwsze co mi przychodzi na mysl to starusieńka jak świat Ekstradycja z panem przepita mordą Halskim . Oglądałem to z zapartym tchem jako 10 letni szczeniak i byl tym cyklem wprost zachwycony . Doborowa obsada , niezła fabuła no i efektowne zgony smile.gif) . 1 i 2 sezon to były perełki jak na tamten czas wśrod polskim mizernych seriali .Z 3 seria było trochę gorzej , ale tez dałó się to oglądać bez większego zgrzytu .

Obecnie rozpływam się nad 5 odcinkowym Pitbulem . Znakomicie oddające polskie realia historia o policji . Paluszki lizac . Był nawet nominowany do Telekamery ale jak zwykle bywazwyciężyła tandeta ;/
Senshi
Fale wycofali [*]
_Milan_
nooo, moim zdaniem to byl serial bardzo slaby, tacy policyjni zlotopolscy jesli chodzi o klase.

Nie wiem, jesli ktos potrafi polubic postac jakakolwiek postac, grana przez polskiego kurva jego mac himena-rambo-stalona-bruce lee miroslawa Bake, to nigdy nie tego nie pojme.
przeciez on jest totalna akrykatura twardziela, ludzie wy serio nie szydzicie z niego?
ohohoho, ok. ja sie nie znam, ale zabieram glos bo widzialem pare odcinkow podczas jedzenia obiadow.

to juz wole jaka to melodia
Mendrek
CYTAT(Senshi @ 2 04 2007, 21:22) *
Fale wycofali [*]

E? Nic o tym nie wiem, wszak produkują po świętach 5 serię, a na wrzesień miała być.
Obsolete
Milan, sie nie znasz;D

E..ja myslalem, ze ten odcinek, gdy na koncu Rafalski celuje do Jonasza to ostatni z serii i teraz trzeba czekac na nowe.
Tez bym prosil o jakies info o tym wycofaniu 0_o Wez mlody nie pier.dol ;]
--wojtas--
No nie wkręcajcie, że to oglądacie. Jak chcecie zobaczyć naprawdę dobry polski serial to polecam Pitbulla (zresztą kilka postów wcześniej Fan już go polecił). Od jakiegoś miesiąca leci 2. sezon, TVP2 czwartek 22.45.

Nawet w 2 ostatnich odcinkach w 2. planowej roli pojawił się Miro "Twardziel" Baka.
Senshi
Znaczy sie wycofali ze juz nie ma sad.gif Ale na szczescie we wrzesniu bedzie hyh.gif.
Konar$ky
Wybaczcie że odkopuje stary temat, ale nikt nie widział pierwszego odcinka nowego sezonu?
ShtaS
ja widziałem, niestety nie od początku no i nie oglądałem końcówki 5. Może ktoś mi wytłumaczyć o co chodziło?
White
Uwielbiam ten serial za klimat, teksty i momenty takie jak ten:
http://superfly86.wrzuta.pl/film/o0v2X9ejTe/koniec

i ten:
http://superfly86.wrzuta.pl/film/fDaqie8vw...niedobrze_wiesz
kopaa
Świetny serial, podoba mi się ta nowa seria, szczególnie jestem ciekaw wątku jonasza i konfrontacja ekipy Tatiany z chlopakami od Kinga, Dygant chora moze umrze dzieki czemu nie bede musial oglodac jej fatalnej gry, reszta na swoim dobrym poziomie, ciekaw jestem po co wprowadzili a Kalinke, czy planują jakaś akcje (moze porwanie) w zwiazku z jej obecnoscia u generała Sieradzkiego. Aha i ta murzynka wcale nie pasuje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.