witam wszystkich maniaków 2D!!! dla mnie seria Street fighter to kult sam w sobie gram w streety od 91 roku,ah ten "sf2 world warior" marzenie każdego bywalca salonów...mieć tą grę w domu;) uwczesne konwersje to były kiły niesamowite z pociętą animacja i zmienioną muzyką vide ver.A 500/1200 us gold kapa to całkiem inna gra:P w tych latach 92/93 ver. ze snes nieodstawała zbytnio od orginału z cps1...lecz aby pograć naprawde w maszynowego "strita" musiałem poczekac do około 1998 roku kiedy to emu MAME 32K nie nabrał rozpędu i nie zaczął emulować na 100% gier z cps-ów:) dla mnie streety to kult i do dziś dnia dzisiejszego nie opanowałem perfekcyjnie każdej z postaci w każdym streecie!!! na 1ogień zapodam starusieńkiego jak świat
STREET FIGHTER 2 CHAMPION EDITION przez wiele lat czyli do czasów wyjscia seri Alpha bezprzecznie najlepsza część streeta^^ 12 postaci...przejrzałem tą grę rendgenowskim wzrokiem gram w nią zresztą do dziś,lecz zmieniłem zdanie na temat jej wyważenia, bezapelacyjnie najbardziej przegięty street jeżeli chodzi o wyważenie postaci...nie licząc"world warior" gracze którzy opanowali do perfekcji grę Ryu lub Kenem chodzi o kręcenie shoryukena wiedzą jak silne to postacie;)btw pozdrawiam wszystkich speców od nagrywania sekwencji"MACRO REVERSE" jestescie niczym wiecej jak flusiami nie potrafiacymi zrobic półkola;) swego czasu około rok temu pogrywałem w SF2 CE na serverze gametronik niektórzy pseudo gracze robili żeczy nie możliwe do wykonania dla"przeciętnego zjadacza chleba" nie mozliwe szybka gra Guile i bezbłednym co sekundowym puszczaniem sonic boom i żyletą bez kucnięcia;) lub bezbłedne shoryuken Ryu i Kena to nic innego jak definiowanie ciosu specjalnego na 1 buttion czyli prosciej mówiąc MACRO nie wspominam juz o lamerskiej grze na AUTOFIRE takimi postaciami jak dhalshim,blanka,honda,chun-li uffff...troszke sie rozpisałem ehehe...BTW championa wolałem od seri sf2t poniewaz w sf2t nie ta muzyka ani "fizyka"gry postacie były odchudzone jakby ich ciosy straciły na sile,lecz defacto jest to gra z pozycji moich "ulubionych" streetów ahh ta Cammy no i ukryty Akuma;) a najlepszym streetem bez apelacyjnie jest SF3 RD Strike a tóz ponim SFA3...ah moze kiedyś złamią kctor automatu cps3 i wyjdzie idalna emulacja SF3 na mame i kalierze:) więc zapraszam jeszcze raz graczy na partyjkę w alphę3 2 najdoskonalszego streeta wszechczasów moje GG:9196011 chętnych proszę o odzew pozdrawiam!!!