Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Street Fighter Alpha 3 Kalliera emulator mame 0.64
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk > Bijatyki Online
Monkey D.Luffy
witam wszystkich maniaków 2D!!! dla mnie seria Street fighter to kult sam w sobie gram w streety od 91 roku,ah ten "sf2 world warior" marzenie każdego bywalca salonów...mieć tą grę w domu;) uwczesne konwersje to były kiły niesamowite z pociętą animacja i zmienioną muzyką vide ver.A 500/1200 us gold kapa to całkiem inna gra:P w tych latach 92/93 ver. ze snes nieodstawała zbytnio od orginału z cps1...lecz aby pograć naprawde w maszynowego "strita" musiałem poczekac do około 1998 roku kiedy to emu MAME 32K nie nabrał rozpędu i nie zaczął emulować na 100% gier z cps-ów:) dla mnie streety to kult i do dziś dnia dzisiejszego nie opanowałem perfekcyjnie każdej z postaci w każdym streecie!!! na 1ogień zapodam starusieńkiego jak świat
STREET FIGHTER 2 CHAMPION EDITION przez wiele lat czyli do czasów wyjscia seri Alpha bezprzecznie najlepsza część streeta^^ 12 postaci...przejrzałem tą grę rendgenowskim wzrokiem gram w nią zresztą do dziś,lecz zmieniłem zdanie na temat jej wyważenia, bezapelacyjnie najbardziej przegięty street jeżeli chodzi o wyważenie postaci...nie licząc"world warior" gracze którzy opanowali do perfekcji grę Ryu lub Kenem chodzi o kręcenie shoryukena wiedzą jak silne to postacie;)btw pozdrawiam wszystkich speców od nagrywania sekwencji"MACRO REVERSE" jestescie niczym wiecej jak flusiami nie potrafiacymi zrobic półkola;) swego czasu około rok temu pogrywałem w SF2 CE na serverze gametronik niektórzy pseudo gracze robili żeczy nie możliwe do wykonania dla"przeciętnego zjadacza chleba" nie mozliwe szybka gra Guile i bezbłednym co sekundowym puszczaniem sonic boom i żyletą bez kucnięcia;) lub bezbłedne shoryuken Ryu i Kena to nic innego jak definiowanie ciosu specjalnego na 1 buttion czyli prosciej mówiąc MACRO nie wspominam juz o lamerskiej grze na AUTOFIRE takimi postaciami jak dhalshim,blanka,honda,chun-li uffff...troszke sie rozpisałem ehehe...BTW championa wolałem od seri sf2t poniewaz w sf2t nie ta muzyka ani "fizyka"gry postacie były odchudzone jakby ich ciosy straciły na sile,lecz defacto jest to gra z pozycji moich "ulubionych" streetów ahh ta Cammy no i ukryty Akuma;) a najlepszym streetem bez apelacyjnie jest SF3 RD Strike a tóz ponim SFA3...ah moze kiedyś złamią kctor automatu cps3 i wyjdzie idalna emulacja SF3 na mame i kalierze:) więc zapraszam jeszcze raz graczy na partyjkę w alphę3 2 najdoskonalszego streeta wszechczasów moje GG:9196011 chętnych proszę o odzew pozdrawiam!!!
Oran
Ja tak zagaje: ( laugh.gif )

Czy SFA3 nie wyszedł na PSX'a? Bo chyba w niego właśnie skończyłem grać, chyba bo już sam nie wiem biggrin.gif

BTW właśnie dziś naszła mnie chęć na jakąś mordoklepke, zassałem wiele [EMU] mortali (tryludzik laugh.gif [trilogy wink.gif], T3, zarówno jak na PSX jak i MAME (neo geo & CPS'y (1 i 2))... Ale właśnie ten SFA3 najbardziej mnie wkręcił! W sumie tak jak mówiłem, nie wiem czy to jest w ogóle SFA3, ale coś tam tak było napisane biggrin.gif

Aha, ja to na bank nie mam co grać z żywym przeciwnikiem bom taka lama, że mnie nawet komputer bije biggrin.gif
Ale lubie sobie ponaparzać Ryu hyh.gif

ps. Ma ktoś jakieś ciosy do owej gry? Bo ja tylko umiem 'hanukena' zrobić xD

Monkey D.Luffy
QUOTE(Oran @ 2 02 2007, 02:07) *

Ja tak zagaje: ( laugh.gif )

Czy SFA3 nie wyszedł na PSX'a? Bo chyba w niego właśnie skończyłem grać, chyba bo już sam nie wiem biggrin.gif

BTW właśnie dziś naszła mnie chęć na jakąś mordoklepke, zassałem wiele [EMU] mortali (tryludzik laugh.gif [trilogy wink.gif], T3, zarówno jak na PSX jak i MAME (neo geo & CPS'y (1 i 2))... Ale właśnie ten SFA3 najbardziej mnie wkręcił! W sumie tak jak mówiłem, nie wiem czy to jest w ogóle SFA3, ale coś tam tak było napisane biggrin.gif

Aha, ja to na bank nie mam co grać z żywym przeciwnikiem bom taka lama, że mnie nawet komputer bije biggrin.gif
Ale lubie sobie ponaparzać Ryu hyh.gif

ps. Ma ktoś jakieś ciosy do owej gry? Bo ja tylko umiem 'hanukena' zrobić xD

tak chodzi o alphe3 była dość wierna automatowi wersja na psx smile.gif
troszke gorsza animacja niz na wersji cps2 ale ogólnie miód
wersja z dremcasta z koleji najlepsza dorosła wersja alphy3 na duze konsole nawet lepsza niz automatowy od powiednik fantastyczny world tournament 2 bisonów podkręconych na hard vs biedny gracz albo shin gouki i evil ryu ogólnie 3ba było umiec grać by ich pokonać;P a co do ciosów wpisz w goglu ciosy sfa3 powinineś coś znalezć pozdrawiam:)
ornit
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 2 02 2007, 03:28) *

tak chodzi o alphe3 była dość wierna automatowi wersja na psx smile.gif
troszke gorsza animacja niz na wersji cps2 ale ogólnie miód

Te kilka klatek animacji ROBI dużą różnicę. Pominę fakt, że Balrog (boxer) na konsole ma inne ciosy normalne i (chyba) headbutt, który nie jest już tylko alpha counterem...
a co do ciosów wpisz w goglu ciosy sfa3 powinineś coś znalezć pozdrawiam:)

www.gamefaqs.com i FAQ Kao Megury
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 2 02 2007, 02:40) *

na 1ogień zapodam starusieńkiego jak świat
STREET FIGHTER 2 CHAMPION EDITION przez wiele lat czyli do czasów wyjscia seri Alpha bezprzecznie najlepsza część streeta^^

Dlaczego tak uważasz? Napisz przynajmniej, że to tyllko twoje zdanie bo jeszcze ktoś pomyśli, że tak jest naprawdę i na świecie nadal gra się w tą grę turniejowo (jeden salon w Korei Płd. wiosny nie czyni)...
12 postaci...przejrzałem tą grę rendgenowskim wzrokiem gram w nią zresztą do dziś,lecz zmieniłem zdanie na temat jej wyważenia, bezapelacyjnie najbardziej przegięty street jeżeli chodzi o wyważenie postaci...nie licząc"world warior" gracze którzy opanowali do perfekcji grę Ryu lub Kenem chodzi o kręcenie shoryukena wiedzą jak silne to postacie;)

Tzn. Bison (dyktator) jest żałosny, bo nie ma żadnych argumentów przeciwko shotosom, których taktyka sprowadza się do kręcenia shoryu na reakcji laugh.gif ? BEZCENNE!!!
btw pozdrawiam wszystkich speców od nagrywania sekwencji"MACRO REVERSE" jestescie niczym wiecej jak flusiami nie potrafiacymi zrobic półkola;)

Niekoniecznie. A nawet jeśli, to co z tego? Handsome fighters never lose battles...
Monkey D.Luffy
tak to moje zdanie zaznaczam ,że champion editon, to był moj faworyt kiedyś,co zresztą napisałem,wiadomo że SF2T to gra która do dziś jest grana na turniejach,lepsza animacja poprawiona grafika więcej kolorów no i więcej postaci...lecz mi i tak bardziej podoba się SF2hyper fighting tępo turbo otoczka graficzno muzyczna CHAMPIONA(DASH) no i hyper fighting miał pare przegiętych ciosów min chunli i jej czar albo kołowrotek ryu i kena w powietrzu porównej lini poziomej,można uciec z rogu;) nie wspominając o przegiętym sagacie:) co do bizona to tak masz racje jedna z najsilniejszych postaci w CE lecz shroukeny ryu robione bezbłednie omijają każdy prawie czar i to moim zdaniem największy błąd starych streetów łącznie z SSF2T BTW niebchodzi mnie czy jest salon w korei czy w japoni gdzie grają w CE wyraziłem tylko moją sympatię dotej odsłony streeta ,ale wydaje mi się ,że SF2CE i HYPER FIGHTING mają się dobrze wystarczy wejsc na jakis server kalliery codziennie pare osób gra w CE a co do MACRO nie uważasz,że to absurd? grać z gosciem który gra jak robot vide SFA3 gra nashem(US charlie) bezbłedne puszczanie sonic boom irobienie żylet bez kucania w dodatku w każdej sekundzie bezbłedny power i dodatkowo używanie autofire...moim zdaniem jest to bezsensu BTW gram w alphe 3 troche i na takich psedo nashów zawsze się znajdzie alternatywa;) vide zangief,cammy,czy choćby rose:D
A TERAZ Z INNEJ BECZKI:
jaka 3 postaci w sfa3 jest waszym zdaniem najsilniejsza? prosze o konkretne odpowiedzi z uzasadnieniem
oto moje top3 w alphie 3;)
1.juni-dostępna w wersji arcade na wykonanie pewnej kombinacji przy wyborze postaci...bardzo potężna postać
ism-X
2.akuma-tej postaci nie musza chyba komentować bardzo silna postać w rękach zawodowców prawdziwy zabójca najlepszym dla mnie akuma to ism-V
3.MR.bison czyli zły kapitan;)potężna postać i jego killerski power ism-X trudny do wysterowania zawodnik lecz w rękach specjalistów naprawde postać nie do zatrzymania

poza listą tego rankingu warto by wspomnieć o sakurze i cammy,niektórzy mogą poczuć się zaskoczeni tym,że nie wymieniłem wśród najsilnieszych ryu czy kena owszem są to postacie uniwersalne i dosc łatwe w opanowaniu...zresztą każdy gra jak potrafi;) ja obecnie szlifuje dhalshima ism-A naprawde dobra postać
zresztą dla fanów ryu mozna isc na ustępstwo ryu ism-V można go postawić na równi z goukim ism-V ja wytypowałem goukiego ,gdyż lepiej czuję tą postaćsmile.gif ZAZNACZAM,że przedstawione typy to tylko moje wynurzenia;P ZAPRASZAM DO TYPOWANIA TOP3 POZDRAWIAM!!!
Di
Przepraszam że się wtrącam, nie śledzę tematu, ale coś mnie zaciekawiło. Mianowicie:
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 2 02 2007, 17:56) *

A TERAZ Z INNEJ BECZKI:
jaka 3 postaci w sfa3 jest waszym zdaniem najsilniejsza? prosze o konkretne odpowiedzi z uzasadnieniem
1.juni-dostępna w wersji arcade na wykonanie pewnej kombinacji przy wyborze postaci...bardzo potężna postać
ism-X
2.akuma-tej postaci nie musza chyba komentować bardzo silna postać w rękach zawodowców prawdziwy zabójca najlepszym dla mnie akuma to ism-V
3.MR.bison czyli zły kapitan;)potężna postać i jego killerski power ism-X trudny do wysterowania zawodnik lecz w rękach specjalistów naprawde postać nie do zatrzymania

Ja się na 2D nie znam, ale skoro prosisz o argumenty a piszesz coś takiego no to sorry...
Monkey D.Luffy
QUOTE(Di @ 2 02 2007, 18:06) *

Przepraszam że się wtrącam, nie śledzę tematu, ale coś mnie zaciekawiło. Mianowicie:
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 2 02 2007, 17:56) *

A TERAZ Z INNEJ BECZKI:
ism-X

Ja się na 2D nie znam, ale skoro prosisz o argumenty a piszesz coś takiego no to sorry...

No to napisałeś posta co? gratuluje...napisz mi co takiego napisałem bo mnie to ciekawi strasznie...lol
wiem ,że sam nie napisałem w moim top3 uzasadnienia dla tych postaci dlaczego tak sądze itp,ale myślę,że gdy temat się rozkręci i zaczną się konkretne wypowiedzi ludzi znających się na temacie uzasadnie dosadnie dlaczego to akurat te 3 postacie...pozdro dla wszystkich kochających 2D biggrin.gif
Di
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 2 02 2007, 18:22) *

No to napisałeś posta co?

Nie przeczę.

napisz mi co takiego napisałem bo mnie to ciekawi strasznie...lol

O proszę:

wiem ,że sam nie napisałem w moim top3 uzasadnienia dla tych postaci dlaczego tak sądze itp

Jak czegoś chce się od innych, to najpierw dobrze jest samemu dać przykład. Podłoże do dyskusji to fajna sprawa, a brakiem własnej argumentacji nie zachęcisz innych do udzielania się na ten temat.
ornit
Na początku napiszę, że nie jestem jakimś specjalistą od SFA3 ale z tego co widziałem na filmach z japońskich turniejów to najlepszymi (i najczęściej wybieranymi) postaciami w tej grze są:

V-Akuma
V-Sakura*

A-Dhalsim
A-Guy
A-Gen
V-Zangief
V-Sodom
V-Vega
V-Sagat

a taki np. Daigo to grał jeszcze V-Ryu...

Postacie z V-ISM, wiadomo - custom combos i klatki niewidzialności w chwili ich uruchomienia + możliwość kontynuacji crouch cancelami umożliwiającymi infinities.

BTW Sorry, że bez uzasadnienia ale nigdy dłużej w to nie grałem, co oczywiście nie przeszkadza mi w wymądrzaniu się laugh.gif

Sam grałem kiedyś V-Sakurą, niestety tylko w arcade. Jej b&b to np. crossup z MK, c.lk, c.lk, s.lk x dp+HP. Poke'i - s.HK laugh.gif Anti-air tył+HP. Custom combo odpalało się na mid-screenie z LP+LK, potem dp+LP, tył+HP i albo qcb+LK albo qcb+MK (nie pamiętam która wersja), tył+HP, qcb+K, do ściany a potem tył+HP, qcf+HP, tył+HP, qcf+HP i ewentualny crouch cancel (zabrakło mi motywacji żeby się tego nauczyć).

*to 100% top-tiers, dalej różnie, ale ci których wymieniłem mają w walce ze sobą spore szanse. Dopiero w dalszej kolejności występują jakieś większe różnice w zbalansowaniu postaci (np. V-R.Mikę widziałem tylko raz na www.a-cho.com, a ostatnio ktoś grał Birdiem cool.gif ).
Monkey D.Luffy
QUOTE(ornit @ 2 02 2007, 19:43) *

Na początku napiszę, że nie jestem jakimś specjalistą od SFA3 ale z tego co widziałem na filmach z japońskich turniejów to najlepszymi (i najczęściej wybieranymi) postaciami w tej grze są:

V-Akuma
V-Sakura*

A-Dhalsim
A-Guy
A-Gen
V-Zangief
V-Sodom
V-Vega
V-Sagat

a taki np. Daigo to grał jeszcze V-Ryu...

Postacie z V-ISM, wiadomo - custom combos i klatki niewidzialności w chwili ich uruchomienia + możliwość kontynuacji crouch cancelami umożliwiającymi infinities.

BTW Sorry, że bez uzasadnienia ale nigdy dłużej w to nie grałem, co oczywiście nie przeszkadza mi w wymądrzaniu się laugh.gif

Sam grałem kiedyś V-Sakurą, niestety tylko w arcade. Jej b&b to np. crossup z MK, c.lk, c.lk, s.lk x dp+HP. Poke'i - s.HK laugh.gif Anti-air tył+HP. Custom combo odpalało się na mid-screenie z LP+LK, potem dp+LP, tył+HP i albo qcb+LK albo qcb+MK (nie pamiętam która wersja), tył+HP, qcb+K, do ściany a potem tył+HP, qcf+HP, tył+HP, qcf+HP i ewentualny crouch cancel (zabrakło mi motywacji żeby się tego nauczyć).

*to 100% top-tiers, dalej różnie, ale ci których wymieniłem mają w walce ze sobą spore szanse. Dopiero w dalszej kolejności występują jakieś większe różnice w zbalansowaniu postaci (np. V-R.Mikę widziałem tylko raz na www.a-cho.com, a ostatnio ktoś grał Birdiem cool.gif ).

Daigo ponoć mistrz swiata w street'y ciekawe...to że gra V-ryu wcale mnie nie dziwi...dużo nie pomyliłem się typując akume V wielu graczy pro na reps uk server gra V-ryu jaki akumą V wydaje mi się że te dwie postacie są do siebie na swój sposób podobne choć jak dla mnie akuma ma najbardziej kozacki cios rozpęd i kładzenie na plecki co powłaczeniu Vism deprymuje gracza w koncie,no i cios ten sciąga z części kołowrotków,a co do zangiewa to zgadzam się Zangiew V-ism to przekozak
sam gram v-ism zangiewem system z doskoku w rogu nachalny skok;) na przeciwniku po właczeniu v-ism no i low punch sciągające większośc ataków a także unikanie firebali poprzez kecenie punchx3
znowu sakura to inna bajka potężna postać a jej HK robi taki damage na bloku,że poparu celnych prostych kopach od razu stun;P THX ZA SENSOWNA I FACHOWA ODPOWIEDZ i zapraszam do zmieżenia się o ile masz chęć na kallierze w streety emu. mame 0.64 gg 9196011 POZDRAWIAM!!!
ornit
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 2 02 2007, 21:38) *

Daigo ponoć mistrz swiata w street'y ciekawe...to że gra V-ryu wcale mnie nie dziwi...

Daigo był mistrzem (osiągał sukcesy w sf3, st, sfa3, darkstalkers, cvs2, troche grał w gg) ale ostatnio trochę się stoczył bo dostał pracę w salonie z automatami do mahjongga. BTW w A3 grał też A-Guy'em i V-Akumą, dopiero po mistrzostwach świata (1998 albo 1999 rok) przesiadł się ostatecznie na V-Ryu.
zapraszam do zmieżenia się o ile masz chęć na kallierze w streety emu. mame 0.64 gg 9196011 POZDRAWIAM!!!

Ja niestety nie gram, lagi mi na to nie pozwalają... dry.gif
Pro8e
1. V-akuma jest zdecydowanie najlepszy, ze wzgledu na fakt, ze po odpaleniu V-isma byl w stanie zrobic UNBLOCKA/rzucic i zaczac kombo w zw. z tym jak akuma odpala V to damage murowany.

2. V-Sagat- postac, przeciwko ktorej jeden blad kosztuje cie zycie, gdyz ma on najprostsze V combo, prowadzace do rozpoczecia crouch cancelli.

3. A-Guy- nesamowity mix-up, mozliwosc BIEGU i swiete chainy, a takze mozliwosc szybkiego doprowadzenia przeciwnika do stuna (nawet mozna nim robic FULL-stun combosy). Moja (ulubiona) postac w tej grze

4. V-sakura- wkurzajaca szmata. Upierdliwe HK i proste jak kawale druta V-combo. Ostra kapa.

5. A-Dhalsim- najbardziej wszechstronna postac, najwiekszy zasieg. Mozna nim zrobic na A-ism WSZYSTKO

6. V-sodom/zangief- rzucacze sa bardzo dobrzy, maja bardzo dobre V-ism mode'y, Łapanki zawsze sa niebezpieczne tongue.gif

7 .A-gen- bardzo fajna postac. z mozliwoscia niezlych chainow, wlasciwie 2 postaci w jednej, gdyz nacisniecie 3 punchow naraz powoduje zmiane stylu. kombosy, zawierajace zmiany styli sa bardz efektowne, no i wazne- ma wszystkie specjale BARDZO DOBRE.

8. V-Vega (pazur) - Sam z seibie vega jest bardzo denerwujaca postacia, no i przez to skuteczna. Jego V gombo opiera sie na potarzaniu w olo tyl,przod+hp... az do zjedzenia guard metera, ew. bardzo latwy unblock po przewroceniu przeciwnka. No i rzecz jasna Przystojni wjownicy nigdy nie przegrywaja biggrin.gif

9. V-Karin- mozna ja jeszcze pdczepic pod ta liste, bo nie jest az ta bardz somplikowana postacia, posiada latwe dojscie do Crouch cancelli w V-ism, no i ma 360-tki, czyli ZAWSZE trafia v-cmbem -_-'

10. V-Cody- juz ta na maxa na doczepke, ale tez daloby sie go jeszcze wymienic. Znowu latwe dojscie do CC. Dosc niezly mix-up.

X-Adon- Postac, ktra juz nie jest w liscie najlepszych zdecydowanie, ale to moja ulubiona z postaci Nietopowych (bo tak naprawde dobry gracz mze grac ktoralwiek z wyzej wymieninych postaci i bedzie miala z tego duzy pozytek) ze wzgledu na bardzo fajne kicki w powietrzu- bardzo dobry mixup i za po(pipi)y image biggrin.gif

To tyle ode mnie co do topowych zawodnikow i to moja lista z uzasadnieniami.
Monkey D.Luffy
QUOTE(Pro8e @ 3 02 2007, 01:37) *

1. V-akuma jest zdecydowanie najlepszy, ze wzgledu na fakt, ze po odpaleniu V-isma byl w stanie zrobic UNBLOCKA/rzucic i zaczac kombo w zw. z tym jak akuma odpala V to damage murowany.

2. V-Sagat- postac, przeciwko ktorej jeden blad kosztuje cie zycie, gdyz ma on najprostsze V combo, prowadzace do rozpoczecia crouch cancelli.

3. A-Guy- nesamowity mix-up, mozliwosc BIEGU i swiete chainy, a takze mozliwosc szybkiego doprowadzenia przeciwnika do stuna (nawet mozna nim robic FULL-stun combosy). Moja (ulubiona) postac w tej grze

4. V-sakura- wkurzajaca szmata. Upierdliwe HK i proste jak kawale druta V-combo. Ostra kapa.

5. A-Dhalsim- najbardziej wszechstronna postac, najwiekszy zasieg. Mozna nim zrobic na A-ism WSZYSTKO

6. V-sodom/zangief- rzucacze sa bardzo dobrzy, maja bardzo dobre V-ism mode'y, Łapanki zawsze sa niebezpieczne tongue.gif

7 .A-gen- bardzo fajna postac. z mozliwoscia niezlych chainow, wlasciwie 2 postaci w jednej, gdyz nacisniecie 3 punchow naraz powoduje zmiane stylu. kombosy, zawierajace zmiany styli sa bardz efektowne, no i wazne- ma wszystkie specjale BARDZO DOBRE.

8. V-Vega (pazur) - Sam z seibie vega jest bardzo denerwujaca postacia, no i przez to skuteczna. Jego V gombo opiera sie na potarzaniu w olo tyl,przod+hp... az do zjedzenia guard metera, ew. bardzo latwy unblock po przewroceniu przeciwnka. No i rzecz jasna Przystojni wjownicy nigdy nie przegrywaja biggrin.gif

9. V-Karin- mozna ja jeszcze pdczepic pod ta liste, bo nie jest az ta bardz somplikowana postacia, posiada latwe dojscie do Crouch cancelli w V-ism, no i ma 360-tki, czyli ZAWSZE trafia v-cmbem -_-'

10. V-Cody- juz ta na maxa na doczepke, ale tez daloby sie go jeszcze wymienic. Znowu latwe dojscie do CC. Dosc niezly mix-up.

X-Adon- Postac, ktra juz nie jest w liscie najlepszych zdecydowanie, ale to moja ulubiona z postaci Nietopowych (bo tak naprawde dobry gracz mze grac ktoralwiek z wyzej wymieninych postaci i bedzie miala z tego duzy pozytek) ze wzgledu na bardzo fajne kicki w powietrzu- bardzo dobry mixup i za po(pipi)y image biggrin.gif

To tyle ode mnie co do topowych zawodnikow i to moja lista z uzasadnieniami.

thx za twoją wypowiedz;) uważam podobnie:) a sprawa codyego...fakt cody v-ism zeżnik...adon super postać z dobrze wykonanym V-ism po podbiciu do góry około 80% energi,adon to również jedna z moich ulubionych postaci,wariat i swir,ajego schadow king!!! w rogu na powerze miazdzy!!! moim typem ostatnio okazała się cammy X-ism potężna postać posiadająca silne kopy HK sciągające z większosci ciosów no iten przekozacki power;) BTW ostatnio na serverach roi się od x-bisonów żeznik a,postać V-Barlog (arcade ukryty) też potęga jego podstawowe ciosy robią spory damage po odpaleniu V-ism thx za napisanie sensownego posta pozdrawiam:)
ornit
QUOTE(Monkey D.Luffy @ 3 02 2007, 14:14) *

postać V-Barlog (arcade ukryty) też potęga jego podstawowe ciosy robią spory damage po odpaleniu V-ism thx za napisanie sensownego posta pozdrawiam:)

Mógłbyś napisać co dokładnie nim robią na V blink.gif ? Bo rozumiem, że chodzi o boxera...
Oran
A ja mam prośbe, mógłbyś zapodać linki do roma z gierką i ogólnego infa co do net play, tej całej kalliery (co to jest? huh.gif - nie chce mi się googlować, rano możliwe, że sam poszukam ;]).

ps. Romy arkejdów chyba nie są jakimś strasznym piraceniem? Bo jeżeli jednak są czymś co nie do końca jest mile tu widziane to zapomnijmy o tym co wyżej napisałem. wink.gif

ps.2 Męcze Ryu w SFA3 na emu psx'a biggrin.gif Ale jak już mówiłem, cienki bolek jestem, hyhy.
GaScAn
http://www.retroroms.net/modules/news/ na tej stronce w download są wszystkie możliwe emulowane bijatyki a nawet te nieemulowane jak np SF3.
Do gry online polecam WinKawaksa ver 1.57 ma on odrazu Kaillere "w sobie".

Co do emulowania CPS1 i CPS2 to chyba nie jest piractwo.
Dumian
QUOTE(Oran @ 5 02 2007, 01:24) *

A ja mam prośbe, mógłbyś zapodać linki do roma z gierką i ogólnego infa co do net play, tej całej kalliery.

2D Online FAQ, czyli krótkie info o emulatorach wraz z poradnikami krok po kroku dla początkujących. Jeśli chodzi o obsługę samej Kaillery to zajrzyj tutaj do sekcji "Gra online" (na dole), mam nadzieję, że się przyda wink.gif

Wspomniany poradnik do Kaillery pisany jest na przykładzie emulatora HK2aillera ale na innych emu Kaillera niczym się nie różni a odpalenie trybu sieciowego jest też bardzo proste:
- MAME: File -> Play network game...
- Kawaks: File -> Start netplay
Oran
OK, dzięki zabieram się za lekture biggrin.gif

MAME chyba też ma wbudowaną tą całą kalliere bo w metal sluga sobie przez neta pogrywam spokojnie na nim. smile.gif

EDIT: hyhy, a no ma smile.gif
Action
QUOTE(GaScAn @ 5 02 2007, 02:17) *

Do gier na CPS1 i CPS2 bardziej nadaje się MAME a do gier na Neo-Geo Kawaks smile.gif
GaScAn
QUOTE(_Action_ @ 6 02 2007, 17:01) *

QUOTE(GaScAn @ 5 02 2007, 02:17) *

Do gier na CPS1 i CPS2 bardziej nadaje się MAME a do gier na Neo-Geo Kawaks smile.gif

A możesz napisac dlaczego? Ja emuluje CPSy na winkawaksie. Online i offline chodzi mi normalnie.
Oran
A ja Neo - Geo na MAME biggrin.gif

Online i offline noł problemo też. smile.gif

Oba emulatory są dobre i nie ma co gdybać, z tym, że chyba nie da rady grać na kawaksie vs. mame...

@Pychu

Dla mnie takie oczywiste nie było. rolleyes.gif
Pychu
QUOTE(Oran @ 7 02 2007, 01:37) *

chyba nie da rady grać na kawaksie vs. mame...

no to jest raczej oczywiste ze sie nie da smile.gif
Pychu
sorki za posta pod postem, ale inaczej to by przepadlo:

http://www.youtube.com/watch?v=BHZxQYpVhyc !!!!!

Masakryczny filmik z SFA3, pokazuje jak ta gra jest zbalansowana tongue.gif no i masakryczne setupy itp its dla fana serii Alpha MUST SEE!
-= chris -X- =-
Grac mozna, tylko trzeba liczyc sie z desync'iem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.