Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Neostrada i limity
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2
mord00k
^to że tobie źle ciągnię to nie znaczy że innym też dry.gif
Bzdurski
CYTAT(Di)
Do dzisiaj ściągałem max 40kB ale było to spowodowane tym, że jechałem na starym haśle i loginie (na Neo 256). Dziś dopiero udało mi się zdobyć nowe dane no i zasysam.
Co ciekawe, wcześniej też mi wyświetlało, że mam 1MB.

Kumpel miał to samo. Użerał się z obsługą Neozdrady (twierdzili, że wszystko jest w porządku), darł się do słuchawki przez jakieś pół godziny, ale zdobył, co chciał.
A mi jeszcze nigdy Neozdrada 512kbs nie zwolniła poniżej 59KB/s (no, chyba, że serwer był słaby i ściągało mniejszą prędkością). Mówta co chceta, ale ja jestem zadowolony.
Di
CYTAT(Bzdurski @ 4 04 2007, 22:24) *
Kumpel miał to samo. Użerał się z obsługą Neozdrady (twierdzili, że wszystko jest w porządku), darł się do słuchawki przez jakieś pół godziny, ale zdobył, co chciał.

A wiesz może, czy z tego powodu TP może chcieć pieniędzy, skoro korzystaliśmy z Twoim kumplem z ich usługi "na lewo"?
Aramis
Też zmieniłem opcje na 1 mega + brak limitu, ale kurde - grając online mam o wiele większe pingi niż na starym, 4krotnie slabszym łaczu!

I mam gdzieś ze "wiecej osob ma neo to net ciulowo chodzi" bo skoro place, to wymagam, kur'wa.
stona
No to czytaj umowę. Tam jest jak byk napisane DO 512kb/s . Dużo zależy od tego jak daleko jesteś od centrali (im dalej tym gorsza jakość i dostępne prędkości).

Od wiary z 0800 102 102 wiem że do ok końca kwietnia mają wymieniać sprzęt na nowszy więc możliwe że od maja już wszystko wróci do normy (teraz obciążenia POLPAKa sięgają 90% ).
Hela
Ostatnio dosyć sporo ściągałem (seriale) i tepsa zastosowała wobec mnie taką strategie, że rozłączają mnie co kilka godzin (3, 4) i to jeszcze jakoś tak dziwnie (nie znam się kompletnie na tym), bo nie połączę się ponownie z internetem bez restartu modemu, albo całego system. Jutro idę do nich (nie chcę mi się pie#dolić z obsługą błękitnej linii) i nie wiem jak, ale mają to ku*wa naprawić (przestać robić)...
koval
CYTAT(Hela)
Ostatnio dosyć sporo ściągałem (seriale) i tepsa zastosowała wobec mnie taką strategie, że rozłączają mnie co kilka godzin (3, 4) i to jeszcze jakoś tak dziwnie (nie znam się kompletnie na tym), bo nie połączę się ponownie z internetem bez restartu modemu, albo całego system

Mnie też rozłączali (targałem anime ;p) ale problemu z późniejszym połączeniem nie miałem (używam programu AutoConnect).
alienator
CYTAT(Hela @ 22 04 2007, 18:10) *
Ostatnio dosyć sporo ściągałem (seriale) i tepsa zastosowała wobec mnie taką strategie, że rozłączają mnie co kilka godzin (3, 4) i to jeszcze jakoś tak dziwnie (nie znam się kompletnie na tym), bo nie połączę się ponownie z internetem bez restartu modemu, albo całego system. Jutro idę do nich (nie chcę mi się pie#dolić z obsługą błękitnej linii) i nie wiem jak, ale mają to ku*wa naprawić (przestać robić)...

"Modem lub inne urządzenie łączące jest z użyciu lub ma niepoprawną konfigurację"

też tak czasami mam, nie wiem od czego zależy, pomaga tylko restart kompa.
a autoconnect obowiązkowo.
Hela
CYTAT(koval @ 22 04 2007, 19:38) *
CYTAT(Hela)
Ostatnio dosyć sporo ściągałem (seriale) i tepsa zastosowała wobec mnie taką strategie, że rozłączają mnie co kilka godzin (3, 4) i to jeszcze jakoś tak dziwnie (nie znam się kompletnie na tym), bo nie połączę się ponownie z internetem bez restartu modemu, albo całego system

Mnie też rozłączali (targałem anime ;p) ale problemu z późniejszym połączeniem nie miałem (używam programu AutoConnect).

No to wcześniej tak miałem, łączyło się z powrotem bez jakichkolwiek problemów. Teraz mają jakąś nową technikę pewnie ;f

CYTAT(alienator @ 22 04 2007, 19:47) *
"Modem lub inne urządzenie łączące jest z użyciu lub ma niepoprawną konfigurację"
też tak czasami mam, nie wiem od czego zależy, pomaga tylko restart kompa.
a autoconnect obowiązkowo.
To z tym modemem to jakiś komunikat, który Ci się pojawia? U mnie nigdy takiego nie było. Łączę się z neo zwykłym połączeniem, nie przez ten ich dziadowski program.
Mógłby mi ktoś przybliżyć (tutaj, albo na PW) o tym AutoConnect? Co robi? Co tam ustawić itp.
stona
instalujesz, wlaczasz, wybierasz polaczenie, w opcjach dajesz automatyczne wznawianie polaczenia i wsio biggrin.gif mozesz tez sobie walnac bonusy jak np miganie scroll locka jak ida pakiety, zmiana koloru ikony w zaleznosci od obciazenia itp.

PS. nie poniżajcie się pisząc że was tepsa rozłącza.. Nikt nie sprawdza ile w danym momencie ściągasz więc nikt was nie będzie rozłączał bo za dużo ssiecie.. trochę wyobraźni ludki smile.gif Po prostu są przeciążone łącza. I mi (pipi)a nie dzwonić na błękitną tylko na 0800102102 biggrin.gif
Hela
CYTAT(stona @ 22 04 2007, 22:29) *
PS. nie poniżajcie się pisząc że was tepsa rozłącza.. Nikt nie sprawdza ile w danym momencie ściągasz więc nikt was nie będzie rozłączał bo za dużo ssiecie.. trochę wyobraźni ludki smile.gif Po prostu są przeciążone łącza.
Przeciążone są łącza, czyli rozłączają mnie z powodu ilości ściągniętych danych (nie tylko przeze mnie). Jak zwał tak zwał. W każdym razie jest to niewąsko wku*wiające.

btw. AutoConnect nie pomógł, nadal się nie łączy bez resetowanie modemu/systemu.

edit:
modem mam Sagem 800.
stona
Napisałeś to tak jakby ktoś Cię specjalnie rozłączał biggrin.gif No a jaki masz modem ?
Oran
@Hela

Mnie podobnie rozłączało, co się okazało? Wina windy, ściągnąłem poprawki wszystkie i nie ma mowy o tym wqrwiajacym rozłączaniu (ponowne połączenie = reset kompa).

http://autopatcher.pol.pl/ <- polecam

@down

łelkom smile.gif
Hela
Oran - dzięki za cynk. Wydaje mi się, że to podziałało. Od ponad 20godzin mnie nie rozłączyło, a przedwczoraj by mi przerwało połączenie z 5 razy w tym czasie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.