Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Neostrada i limity
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stron: 1, 2
stona
Od pierwszego luteg zniesiono limity na wszystkich łączach NEOSTRADY TP.
Info tutaj:

http://itbiznes.pl/art24661.html

i tutaj

http://forum.pclab.pl/index.php?showtopic=...p;#entry3259069

Ja powiem od siebie tylko tyle: OMFG ZASYSAMY slinotok.gif
banny
2gi luty, a ja nadal mam limit :[
mord00k
Tia... a co z tym zdwajaniem prędkości? Przeszło im czy jak bo ja już nie kumam xD (nawet mi się nie chce szczerze mówiąc ;p)
ako
Radze poczekac z radoscia do 15'tego lutego albo troche dluzej... w koncu to TPSA, juz kilka razy nam cos obiecywali, dla przykladu zwiekszanie predkosci ktore skonczylo sie tak szybko jak pojawilo biggrin.gif Jaja konkretne, nawet na infolinii o tym mowili a tu nagle ch*j biggrin.gif
Z tymi limitami moze byc tak samo, ale OBYM SIE MYLIL.
Na razie jednak wyglada na to ze TPSA probuje zatrzymac klientow podstepem wink.gif

Enyłej, czekamy, zobaczymy. Jesli brak limitow bedzie prawda to wtedy zaczne sie cieszyc ;]

Tak czy inaczej szkoda ze Netia albo GTS beda u mnie dostepne najwczesniej w kwietniu confused.gif

stona
NIE MA LIMITÓW. Naliczanie zostało bo zostało, kij wie po co. Ale limitów już nie ma. A te podwojenie prędkości to niby UOKiK zablokował.

EDIT

Jak się wycofają to podejrzewam że stracą ok 40% klientów.
Oran
Te 'podwajanie' to była ściema, nie ma co gadać, że to nie z ich winy. Nie było nawet informacji prasowej o tym, teraz JEST... Po udzieleniu tejże informacji i nie spełnieniu tej całej "obietnicy" śmiało UKE mogłoby ich oskubać z mamony, bo to rozsiewanie plot w celach marketingowych napewno legalne nie jest. Tym bardziej, że te 'ploty' sami potwierdzili. biggrin.gif

Tymczasem zasysam ile wlezie, bo jak się rozmyślą na następnych miech to będe sobie w brode pluł. xD
A jak się teraz rozmyślą i mi zjada do 3 Kb/s to zadzwonie tam do nich i ich o.p.i.e.r.d.o.l.e, chociaż wiem, że to i tak nic nie da. laugh.gif

Ale trzymajmy kciuki hyh.gif

ps. Było już o tym w TYM temacie, ale to jest zdecydowanie lepsze miejsce dla tej dobrej nowiny. biggrin.gif
banny
A jednak.

Nareszcie moge znadrobic ogromne zaleglosci
nie am to jak sciaganie albumow w 25 min kazdy cool.gif
zyc nie umierac biggrin.gif
ArkejD
Normalnie cały polski internet przewrócił się do góry nogami, neostrada bez limitów! A prawda jest taka że tonący brzytwy się chwyta, klientela uciekałą to trzewba było rzucić ludziom ochłąpy, bo co z tego że znieśli limity jak ceny są srogo zawyżone w porównaniu z np. Netią. Ja czekam do 15 lutego, wtedy nowy necik 1,5mega w obie strony za tą samą cenę co teraz płacę za 512. Oj wielu abonentó straci tepsa, oni o tym wiedzą, stąd taka akcja....Jak się wsyzstko uspokoi to za 2 miesiące powiedzą że sieć jest przeciążona i limity wrócą i ci którzy z neo zostali będą mieli pozamiatane, tyle..
koval
hje hje hje będzie TARGANIE !!!!!11111oneone11edenaście !

nioh nioh nioh xD
dee
Znając francuską telekurfę wcale bym się nie zdziwił, gdyby niezadługo Tepsa obwieściła powrót limitów, np. w trosce o wygodę i bezpieczeństwo użytkowników. Ja tak jestem szczęśliwy że trzymam się od gnojków z daleka i nie zamierzam wracać. Nadzieja wasza w tym, ze na monolicie tepsowego monopolu pojawiają się juz jakieś drobniutkie rysy. I choć jesteśmy lata świetlne od wolnego i normalnego rynku telekomunikacyjnego, cosik zaczyna się ruszać, więc i Tepsa musi spuścić z tonu lekko.
A jak będziecie piracić to was zakapuję i Policja skonfiskuje wam kompy tongue.gif
stona
Nie kracz nie kracz tongue.gif
Hehe, no może zniesienie limitów to sposób na wyłapanie piratów tongue.gif
signap
dziwne ze dopiero teraz nie macie limitow ja odpaczatku gdzies tak od powstania Neo, mialem go w domu, 512 po jakims czasie przyspieszyli chyba 128 czy 256 i niemialem zadnych limitow
mario87
ci co mają neo od kilku lat i ciągle przedłużają umowę nie mają limitów(w tym ja), jest tak dlatego bo kiedyś nie było limitów i umowa ich zabraniała. ale płacimy o wiele więcej, np za 640 płace chyba 130ł zł, teraz jak nie ma limitów to trzeba sobie zwiększyć prędkosć bo u mnie Neti i tak narazie nie ma... pozostaje mi jeszcze czekać na zrównanie upladu do downloadu confused.gif

widać że się poprawia, ale i tak (pipi) wolno confused.gif teraz może będe miał 6mb ale i tak nieźle się w(pipi)iam kiedy gość pisze że oszczędza i ma łączę tylko 100mbps sad.gif
signap
w Net24 mialem 640 za chyba 60zl teraz podniesli do 1mb i tez place tyle samo, a kumpel ma lacze asynchroniczne 2mb i placi 60zl w z multimedia czy innej firmy
stona
Prawda jest taka że Neozdradę wybiera się w ostateczności. Kiedy po prostu nie ma się innej alternatywy. (no chyba że alternatywą jest dupna radiówka która się do niczego(grania)nie nadaje). Tak więc chwalenie się swoimi cenami dostępu jest trochę nie w smak. Nie jestem debilem który wybrał neo bo to jest fajne. Mam neo bo innego wyjścia nie miałem confused.gif Teraz przynajmniej nie mam limitów. Ja się cieszę i nie widzę powodów do narzekań. Za kilka miechów pewnie podniosą upload i będzie si smile.gif
koval
QUOTE(stona @ 4 02 2007, 13:33) *

Prawda jest taka że Neozdradę wybiera się w ostateczności. Kiedy po prostu nie ma się innej alternatywy. (no chyba że alternatywą jest dupna radiówka która się do niczego(grania)nie nadaje). Tak więc chwalenie się swoimi cenami dostępu jest trochę nie w smak. Nie jestem debilem który wybrał neo bo to jest fajne. Mam neo bo innego wyjścia nie miałem confused.gif Teraz przynajmniej nie mam limitów. Ja się cieszę i nie widzę powodów do narzekań. Za kilka miechów pewnie podniosą upload i będzie si smile.gif

Tak jest, u nas na wsi nie ma innego wyboru: albo neo albo nic confused.gif Teraz jak nie ma limitu bedzie możba się połasić na gry na ps2 happy.gif
Stachu
tp nie miało wyboru i tyle. Dobrze sie dzieje. Konkurencja to zdrowa rzecz. Jakby nie Netia to limity na sciaganie i cena 200zł za 1 mb/s były by do usrane*j smierci
Oran
Stona obyś 'wykrakał' z tym uploadem bo z ratio nie nadążam już biggrin.gif
GMB
Ja też założyłem Neostrade bo innego wyjścia nie mam. Moge korzystać z radiówki ale w perspektywie grania na konsoli online to się całkowicie mija z celem. Mam nadzieje że Neo 1MB mi wystarczy do bezlagowego ciorania przez net.
stona
Do bezproblemowego grania wystarczy 512.
Grzehoo
QUOTE(dee @ 2 02 2007, 23:44) *

Znając francuską telekurfę wcale bym się nie zdziwił, gdyby niezadługo Tepsa obwieściła powrót limitów, np. w trosce o wygodę i bezpieczeństwo użytkowników.

Teraz pewnie wiele osób podpisze nową umowę z TP, gdzie w warunkach umowy będą mieli odnotowane, iż nie ma limitu pobierania danych, więc TP nie będzie mogła ot tak ich przywrócić. No, chyba, że znowu zmienią warunki umowy i, na tej samej zasadzie, jak przy zmianie cennika - będzie można zrezygnować z ich oferty. A wtedy to już na pewno większość ludzi wybierze Netię.
QUOTE(dee @ 2 02 2007, 23:44) *

A jak będziecie piracić to was zakapuję i Policja skonfiskuje wam kompy tongue.gif

Przecież to Forum PE, tutaj się piractwa nie toleruje. Wszystko kasujemy po upływie 24h rolleyes.gif.
alienator
ej, też macie taki chu.jowy upload teraz na neo?
max co ostatnio osiągam to 10kB/s, troche to denerwujące ;/
Mikes
ej, też macie taki chu.jowy upload teraz na neo?
max co ostatnio osiągam to 10kB/s, troche to denerwujące ;/

aż tak źle u mnie nie jest, ale faktycznie czuć że jest wolniej
stona
Będziesz miał tak kilka dni. Zmieniają łącza. Ciesz się że spadł Ci tylko upload. Mi z 64KB DL zrobiło się 10KB confused.gif Niektórzy z 1Mb wyciskali max 7KB O_o Ale zawsze po kilku dniach się naprawia. No i pingi skakały od 300 - 1000 O_o
banny
zią, ja tez tak mam od 4 dni i troche juz zaczynam się denerwować confused.gif
alienator
kurr, ja mam download normalnie (teraz śmiga jakieś 60klocków), tylko ten upload (pipi)y no :<
Mikes
hmm to mi się poszczesciło. Torrenty smigają strasznie wolno ale już ścigam filmiki z GT z prawie maksymalną możliwą na moim łączu prędkoscią
SIKI
u mnie też coś szwankuje z uploadem o_O
Foruming i inne strony mi sie wolnej otwierają, ale download z torrentów mam maxymalny......
Fan
a u mnie torrenty idą ceniuuuutko ;/ po 3 kb/s x_x

Może w nastepnym miesiącu coś się zmieni
banny
Nie no to jest kpina, chcialem zaciagnac pliczek z rapidshare'a a tutaj mi pi,erdo,li 2 kb/s
ja peir,dol,e :[
Mikes
u mnie juz jest dobrze, dzisiaj chodziło STRASZNIE, przed chwilą zerwało połączenie, połaczyłem sie znowu i juz jest gicio, wszystko smiga milutko
alienator
faktycznie ogranęli, wysyłanie w okolicach 16 klocków. Git fasola.
dee
http://nt.interia.pl/wiadomosc_dnia/news/p...trada-tp,877684
No, już zaczynają się tepsie problemy... Czyżby mój poprzedni post w tym temacie nie był wcale tak utopijny, jak mi się wydawało ???
stona
Zabawne. Jeśli mi zaproponują zmniejszenie prędkości to mogę bez płacenia kary zerwać umowę. Więc tego nie zaproponują. To by było samobójstwo z ich strony i wg.mnie to tylko jakieś wyssane z palca niusy.
Yacek
Zniesli limity, wszyscy nagle sie rzucili i o prosze - chyba struktura lacz nie wyrabia bo net ogolnie chodzi troche kulawo. No tak, stare kable to wprowadzili limity co by ich nie przegrzewac. Kiedy zdelegalizuja te telekomunistyczne ku rwy ? :|
stona
Się narzekacz odezwał. I co , zamkną telekomunę i co? Net za darmo? Weź nie pierdziel głupot bo się słabo robi. Były limity to wszyscy płakali, nie ma limitów to też płaczą. Fakt że kilka dni mi net zwolnił, w(pipi)iało mnie to nie wąsko ale już jest ok więc ja się ze zniesienia limitów cieszę.
koval
Racja. Limity chooj. U mnie net się (pipi).ał jakieś 3-4dni. Ale już wszystko wróciło do normy i jest git smile.gif
Pajda
ja ne mam problemu z tepsa i neo od jakiegos roku, nawet jestem zadowolony z ich uslug, kiedy zmienialem przepustowosc z 256 na 1mbit zamiast 2-3 miesiecy(do konca umowy) czekalem 4dni. widac ze konkurencja robi swoje
banny
Niestety u mnie coś jest nie tak ;[

Net chodzi normlanie, nie nazekam, lecz gdy chce cos sciagnac jaca sie zaczynaja.
Otoz rankiem ładnie zassysa 45-55 kb, a pozniej jest tlyko gorzej.
Nie amm pojecia czemu tka sie dzieje, gdy sciagam plik okolo 17.00 mam transfer 17 kb/s, a wieczorem spada do 14 confused.gif

kurva;[
koval
CYTAT
Nie amm pojecia czemu tka sie dzieje, gdy sciagam plik okolo 17.00 mam transfer 17 kb/s, a wieczorem spada do 14

wtedy najwięcej osób siedzi na necie i sciąga...

banny
no tak ,ale kurva bez przesady, ponad 1 h by sciagnac jeden album ?! :[
stona
Musisz poczekać aż zmienią łącza lub przekierują ruch na mniej zasyfione.
Yacek
CYTAT(stona @ 3 03 2007, 21:47) *
Się narzekacz odezwał. I co , zamkną telekomunę i co? Net za darmo? Weź nie pierdziel głupot bo się słabo robi. Były limity to wszyscy płakali, nie ma limitów to też płaczą. Fakt że kilka dni mi net zwolnił, w(pipi)iało mnie to nie wąsko ale już jest ok więc ja się ze zniesienia limitów cieszę.

Nie, nie net za darmo ale lepszy jakosciowo i tanszy poprzez wieksza konkurencje. Ciebie moze i to nie boli ale mnie boli, ze dzisiaj tez mi muli, leci max 30KB/s i nie obchodzi mnie, ze jakies przekierowania etc, place to wymagam a tepsa rznie wszystkich w ch uja, laskawcy sie znalezli i limity zniesli! Lol! Jakos dialog problemu nie mial ze swoim dsl i nie musial wprowadzac limitow. A ja jestem w takiej sytuacji, ze jestem tylko i wylacznie skazany na tepse wiec nie mow mi, ze marudze bo ja jestem na tych dziadow poprostu skazany. Obronca monopolizmu sie odezwal :p
alienator
znowu chyba coś grzebią ;/
8kB uploadu to porażka ;<
Oran
Niech grzebią, może będzie lepiej. A jak nie to nie będzie niczego ninja.gif

xD
Dante_Devil
i jak tam śmiga wam neo ??
bo chce sobie założyć łącze1 mb i nie wiem czy warto biggrin.gif
głównie chodzi mi o granie w sieci
stona
Wszystko zależy tak naprawdę od centrali. Jeśli jesteś daleko i masz (pipi)ną , to nawet na 6Mb będzie porażka. Jeśli masz dobrą i nie za daleko to pojedziesz elegancko. Najlepiej najpierw wypytaj o centrale [powiedz ze chcesz takie info i (pipi) smile.gif ]. Bo jeśli centrala jest si to NEO śmiga elegancko smile.gif
szumi
Czy macie ostatnio (zazwyczaj) wieczorami na Neozdradzie (512) download wysokości 5kb/s

Wkurvia mnie to strasznie
Di
Mam 1MB i ściąga mi w tej chwili 70kBps.

Do dzisiaj ściągałem max 40kB ale było to spowodowane tym, że jechałem na starym haśle i loginie (na Neo 256). Dziś dopiero udało mi się zdobyć nowe dane no i zasysam.
Co ciekawe, wcześniej też mi wyświetlało, że mam 1MB.
raven_raven
Ta ku.rwa, nigdy nawet 20 % limitu nie wykorzystywałem zdjęli to mimo że mam 512 kb/s to przy filmikach z youtube dobrze jest jak 300 kb/s jest a i wogle zwisy czy 0.3 kb/s się zdarza... Mogli nie zdejmować limitów...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.