Redmitsu
15 09 2008, 21:25
Czyzby utworow w Wipeoucie HD bedzie tylko 9 i do tego wszystkie beda z Wipeouta Pulse? ;x
Z tego co wiem,to chyba pełny soundrack nie został ujawniony ale nawet jeśli byłoby ich 9 to nic nie stoi na przeszkodzie bo można puszczać właśną muzę z dysku-więc bez problemu można odpalić OSTy z wcześniejszych części lub całkowicie inną własną nutę
Assphalt
16 09 2008, 09:21
O Jeeeeeezu... już sie nie moge doczekać! Jak mnie wessie to będzie koniec. Soundtracki z 2097 i 3 już sie grzeją...
http://ps3.ign.com/articles/910/910419p1.htmlIGN - 9,2
chyba nikt nie ma watpliwosci - must have
i do tego za taką cenę....do mnie największy ekskluzyw na PS3 w tym roku
PS.z recki IGN wynika,że jedno trophy polega na dotarciu do Zone 75 w tym trybie - każdy kto grał w stare wipeouty wie ,że to będzie niesamowity hardcore
CYTAT(Ficuś @ 16 09 2008, 21:44)

PS.z recki IGN wynika,że jedno trophy polega na dotarciu do Zone 75 w tym trybie - każdy kto grał w stare wipeouty wie ,że to będzie niesamowity hardcore

Bez jaj. Maksymalnie wyłoiłem 30 lv.
Gra wygląda obłędnie. Troche żal, że to nie pełnoprawne Wipe4out, ale cena ok £11.99 ich usprawiedliwia.
Podobno na OST niektore kawałki pokrywają się z Pulse;/
Grigori
16 09 2008, 21:05
CYTAT(t3xz @ 16 09 2008, 21:55)

CYTAT(Ficuś @ 16 09 2008, 21:44)

Bez jaj. Maksymalnie wyłoiłem 30 lv.

No jeśli będzie tak jak w przenośnych wersjach to będzie najtrudniejsze trofeum jak do tej pory na ps3. Masakra. Niedługo ma pojawić się pełna lista pucharków na us.blogu.
oby były mniej hardcorowe trofea,bo serie uwielbiam i miałem nadzieję,że kilka pucharków w moje ręce wpadnie.Ale jeśli każde zadanie będzie podobne do tego Zone 75 to raczej zakładka Trophy będzie w tej grze świeciła pustkami-jestem fanem gier ale niestety nie zaliczam się do grupy growych ludzi "cyborgów" do ,których np Ninja Gaideny są banalne,a DMC kończą na Dante must Die z zamkniętymi oczami
tak BTW np w Fusion koleś zrobił zone 151 więc pewnie i w WP HD znajdą się maniacy ,którzy zrobią calaka(polecam obadać ten filmik jeśli ktoś uważa ,że np taki Burnout to najszybsze wyścigi-zobaczcie co się dzieje w trybie zone w tej grze)
http://pl.youtube.com/watch?v=Y0EL_bo_n3Ynarzekań na OST przed premierą nie rozumiem,przecież będzie można podkładać własną muzę z dysku więc w grze może mi nawet grać wiśniewski
Nie chciałbym być własnym sąsiadem zaraz po premierze tej wspaniałej gierki. Przez Wip3outa + niezłe głośniki wywalili mnie z jednej stancji hehe
CYTAT
narzekań na OST przed premierą nie rozumiem,przecież będzie można podkładać własną muzę z dysku więc w grze może mi nawet grać wiśniewski
Ale zawsze lepiej jest mieć coś nowego na wysokim poziomie niz odgrzewac stary kotlet. OST z poprzenich częsci znam po kazdej nutce.
Ja nie rozumiem myślenia "ost moze byc słaby, albo może go nie byc w ogole, bo i tak wrzuce własny". Akurat TA gra to IMO gra do, ktorej nie powinno sie wkładać własnego podkładu. To tak jakby wrzacac jakieś manieczki do REZ'a.
pozdro.
ja w pulse nie grałem więc do mnie i tak OST z gry będzie dobry(tak btz to już chyba 5 lat mija od ostatniego kontaktu mojej osoby z tą serią)
Akurat manieczki,kanikuły ani inne tego typu bajery za mój podkład z dysku w tej grze nie będą robić

.Tytuaj trzeba innej muzyki elektronicznej,bez wokalu,trans,ambient,dobry bass itp
Dziwne co niektórzy mają tu założenie. Jeżeli nie ma problemu, trzeba go sobie samemu zrobić. W dniu premiery w Custom Soundtrack odpalę Slayera i cały klimat pójdzie się yebać. Tak gekon, w twoim hołdzie.
Butcher
17 09 2008, 06:55
WipEout HD official Soundtrack:
Booka Shade - Steady Rush
DJ Fresh - X-Project (100% Pure Mix)
Ed Rush, Optical & Matrix - Frontline
Kraftwerk - Aero Dynamik
Mason - Exceeder (Special Mix)
MIST - Smart Systems
MoveYa! & Steve Lavers - Chemical
Noisia - Seven Stitches
Stanton Warriors - Tokyo
pawelgr5
17 09 2008, 12:19
Pierwsze recenzje są bardzo pozytywne. Premiera za tydzień więc będzie się działo!!!!
Skotnik
17 09 2008, 18:05
Nie no jak dla mnie soundtrack bombowy

słucham głównie drum and bejsów więc jest dobrze

Noisia, Ed Rush z Opticalem, Dj Fresh

ja i tak pewnie sam nawrzucam bassow do sound tracku i bedzie dobrze. a kawalki ktore wpasuja sie w klimat napewno nie zabraknie. Nie tylko basow. Co nie zmienia faktu ze OST w grze jest bardzo wazny i nie powinnien byc nigdy olewany przez developerow.
Grigori
17 09 2008, 22:36
Trofea:
Platinum
Transcendence - Earn all the trophies in the game
Bronze
Uplift - Obtain a medal for every cell in Uplift
Warped - Obtain a medal for every cell in Warped
Frenzy - Obtain a medal for every cell in Frenzy
Vertigo - Obtain a medal for every cell in Vertigo
Head Rush - Obtain a medal for every cell in Head Rush
Speed Freak - Obtain a medal for every cell in Speed Freak
Drop Zone - Obtain a medal for every cell in Drop Zone
Meltdown - Obtain a medal for every cell in Meltdown
1 Gold Medal won, 86 to go… - Obtain your first gold medal
Flatland Flyer - Execute and land a successful barrel roll on Moa Therma
Own the Zone - Get 20 consecutive perfect zones in a single Zone Mode event
Double Kill - Eliminate at least two opponents in any race
Endurance - Finish an online 12 race tournament
Connected 1 - Finish 10 online races
Silver
Campaign Legend - Obtain a gold medal for every cell in race Campaign
Airbraker - Reach Zone 50 (Subsonic) in Zone Mode on any track using only airbrakes and sideshift. Motion sensor controls must be tuned off
Connected 2 - Win 10 online races
Lapped Out - Complete 99 laps in a single Racebox, Speed Lap session
AG Assassin - Eliminate 50 online opponents
WipEout Dis(pipi)le - Obtain 100,000 loyalty points for any team
Gold
Elite Campaign Legend - Obtain a gold medal for every cell in Race Campaign on Elite difficulty
Zone Zeus - In Zone Mode, reach Zone 75 on any track (chyba umrę)
Arcade Perfect - Finish 1st on all 16 tracks in Phantom class Racebox races on Elite difficulty
Beat Zico - Equal or beat the lap time of 30.82 seconds on Anulpha Pass (Forward), Speed Lap, Venom using the Piranha
Livery Liberation - Unlock every ship skin in the game (chyba umrę ponownie - robienie punktów dla teamów na odkrycie skinów potrwa lata)
Będę pewnie jeszcze jakieś ukryte.
Pełna lista według PS3site.
" Bronze Trophies
* Uplift - Obtain a medal for every cell in Uplift
* Warped - Obtain a medal for every cell in Warped
* Frenzy - Obtain a medal for every cell in Frenzy
* Vertigo - Obtain a medal for every cell in Vertigo
* Head Rush - Obtain a medal for every cell in Head Rush
* Speed Freak - Obtain a medal for every cell in Speed Freak
* Dropzone - Obtain a medal for every cell in Dropzone
* Meltdown - Obtain a medal for every cell in Meltdown
* Smile Please (Hidden) - Use Photo Mode to take a photo
* Rookie Reward (Hidden) - Win any race with Pilot Assist on.
* 1 Gold Medal won, 86 to go… (Hidden) - Obtain your first gold medal
* Happy Accident? (Hidden) - Execute your first successful barrel roll
* Keep Rollin’ (Hidden) - Execute 100 successful barrel rolls
* Flatland Flyer - Execute and land a successful barrel roll on Moa Therma
* Own The Zone - Get 20 consecutive perfect zones in a single Zone Mode event
* Double Kill - Eliminate at least two opponents in any race
* Endurance - Finish an online 12 race tournament
* Connected 1 - Finish 10 online races
Silver Trophies
* Campaign Legend - Obtain a gold medal for every cell in Race Campaign
* Airbraker - Reach Zone 50 (Subsonic) in Zone Mode on any track using only airbrakes and sideshift. Motion sensor controls must be turned off.
* Tournament Ace - Win every race of an 8 stage Racebox tournament on Skilled or Elite difficulty.
* Connected 2 - Win 10 online races.
* Lapped Out - Complete 99 laps in a single Racebox, Speed Lap session.
* AG Assassin - Eliminate 50 online opponents
* WipEout Dis(pipi)le - Obtain 100,000 loyalty points for any team.
Gold Trophies
* Zone Zeus - In Zone Mode, reach Zone 75 on any track
* Arcade Perfect - Finish 1st on all 16 tracks in Phantom class Racebox races on Elite difficulty.
* Beat Zico - Equal or beat the lap time of 30.82 seconds on Anulpha Pass (Forward), Speed Lap, Venom using the Piranha.
* Livery Liberation - Unlock every ship skin in the game.
Platinum Trophies
* Transcendence - Earn all the trophies in the game"
Pojawiła się recenzja na GameSpocie i gra otrzymała tam tylko 7,5. Wiem, że serwis ów znany jest z nieco kontrowersyjnych ocen, ale i ciężko odmówić im profesjonalizmu. Nic, czekamy na IGN, interesuje mnie także opinia brytyjskiego Edge.
pawelgr5
19 09 2008, 15:13
CYTAT(Vulc @ 19 09 2008, 16:09)

Pojawiła się recenzja na GameSpocie i gra otrzymała tam tylko 7,5. Wiem, że serwis ów znany jest z nieco kontrowersyjnych ocen, ale i ciężko odmówić im profesjonalizmu. Nic, czekamy na IGN, interesuje mnie także opinia brytyjskiego Edge.
Na IGN masz ocenione na 9,2 - ja osobiście bardziej ufam IGN ale rób jak chcesz.
Link do recenzji:
http://uk.ps3.ign.com/articles/910/910419p1.html
CYTAT(pawelgr5 @ 19 09 2008, 16:13)

Na IGN masz ocenione na 9,2 - ja osobiście bardziej ufam IGN ale rób jak chcesz.
Moje zaufanie do obu serwisów jest podobne, z naciskiem na IGN, ale staram się patrzyć na sprawę z szerszej perspektywy, a ta ocena z pewnością nie wzięła się z niczego. Jednak dopiero średnia na Gamerankings da mi odpowiedź, której poszukuję: czy dla tej gry warto zainwestować w PS3.
przeczytaj sobie reckę na gamespocie-oni zarzucili jej tylko jedną wadę,reszta to zachwyty nad grą.Tą wadą jest mianowicie fakt,że trasy,pojazdy i muzyka pochodzą z wersji na PSP ,oczywiście teraz wszystko śmiga w Full HD w 60fps.Jeśli grałeś w Wipeouta na PSP to może to być dość spora wada dla Ciebie.Ja w niego nie grałem i tak jak każdy recenzent -będę zachwycony.
Powtarzam do mnie to największy ekskluzyw na PS3 w tym roku-jeśli do tego dość szybko zaczną wychodzić obiecane dodatki to już całkiem odjazd
pawelgr5
19 09 2008, 15:23
CYTAT(Vulc @ 19 09 2008, 16:18)

CYTAT(pawelgr5 @ 19 09 2008, 16:13)

Moje zaufanie do obu serwisów jest podobne, z naciskiem na IGN, ale staram się patrzyć na sprawę z szerszej perspektywy, a ta ocena z pewnością nie wzięła się z niczego. Jednak dopiero średnia na Gamerankings da mi odpowiedź, której poszukuję: czy dla tej gry warto zainwestować w PS3.
To zmienia postać rzeczy. Jeżeli dla tej gry chcesz kupić PS3 to się faktycznie wstrzymaj. Ja kupiłem dla MGS 4 ale jak mam byś szczery to nawet recenzji nie czytałem bo chciałem po prostu zobaczyć koniec historii Snake'a. Wipout'a kupię. Nie wiem czy od razu po premierze (czyt: za tydzień) ale kiedyś na pewno.
CYTAT(Ficuś @ 19 09 2008, 16:22)

przeczytaj sobie reckę na gamespocie-oni zarzucili jej tylko jedną wadę,reszta to zachwyty nad grą.Tą wadą jest mianowicie fakt,że trasy,pojazdy i muzyka pochodzą z wersji na PSP ,oczywiście teraz wszystko śmiga w Full HD w 60fps.Jeśli grałeś w Wipeouta na PSP to może to być dość spora wada dla Ciebie.Ja w niego nie grałem i tak jak każdy recenzent -będę zachwycony.
Powtarzam do mnie to największy ekskluzyw na PS3 w tym roku-jeśli do tego dość szybko zaczną wychodzić obiecane dodatki to już całkiem odjazd
Wadą to dla mnie nie jest, bo jestem niepoprawnym fanem serii od początków jej istnienia, choć akurat w Pulse i Pure grałem dość krótko, z racji tego, że PSP nie posiadam. Natomiast śmiem wątpić w profesjonalizm autora recenzji, jeśli rzeczywiście tak niską ocenę wystawił z podanych przez Ciebie powodów. Jak sam powiedziałeś, nie każdy miał kontakt z wersjami na handhelda, stąd winno się WipeOuta HD traktować jako osobny tytuł. Wygląda na to, że tak postąpiły inne serwisy, dlatego różnice w ocenach są stosunkowo duże.
CYTAT(pawelgr5 @ 19 09 2008, 16:23)

To zmienia postać rzeczy. Jeżeli dla tej gry chcesz kupić PS3 to się faktycznie wstrzymaj. Ja kupiłem dla MGS 4 ale jak mam byś szczery to nawet recenzji nie czytałem bo chciałem po prostu zobaczyć koniec historii Snake'a. Wipout'a kupię. Nie wiem czy od razu po premierze (czyt: za tydzień) ale kiedyś na pewno.
W zasadzie to jedyny tytuł na PS3, który mnie obecnie tak interesuje, powody podałem w powyższym komentarzu. Oczywiście są inne warte uwagi, ale nie przekonują mnie one w takim stopniu, żebym dokonał zakupu tego sprzętu już teraz. Jak już ktoś z forumowiczów położy ręce na tej grze, prosiłbym o opinie na jej temat.
To dobrze, wersje na PSP rozwaliłem praktycznie w każdym calu. W sumie już od początku wiedziałem, że WHD będzie bazować na trasach z Pulse i Pure, przez co traktowałem to jako dobry trening przed "pełnoprawną" częścią serii. Mam nadzieję, że nie będzie nam długo dane czekać na dodatki, czyli nowe paczki tras do WHD.
Eurogamer dał wipeout HD 9/10 ...... ja gamespotowi nie ufam jeśli idzie o recenzje ;p .....jeszcze tylko 4 dni ;o
Terrago
21 09 2008, 20:14
ludzie gdzie moge znalesc soundtrack do W2097? mam to na kasecie ale juz nawet nie mam jak tego odsluchac w dobie postepu technologicznego...
Paliodor
21 09 2008, 21:09
CYTAT(Terrago @ 21 09 2008, 21:14)

ludzie gdzie moge znalesc soundtrack do W2097? mam to na kasecie ale juz nawet nie mam jak tego odsluchac w dobie postepu technologicznego...
Miłego słuchania
W2097 soundtrack
CYTAT(Paliodor @ 21 09 2008, 22:09)

Miłego słuchania
W2097 soundtrackPamiętam że były dwie płyty z muzą z W2097. Jedna w kolorze bodaj różowym czy pomarańczowym a druga w srebrnym.
W tym linku jest chyba muza z srebrnej albo jest to niepełny soundtrack. Na mojej płycie Atom Bomb był w wersji z wokalem i na pozycji chyba 10 był utworek Music (nie pamiętam artysty).
Butcher
22 09 2008, 17:09
Oficjalna polska cena WipEout HD to 65 PLN.
Tradycyjnie jako najbogatsi dostaliśmy najtaniej...
Musiolik
22 09 2008, 17:38
CYTAT(Łebi @ 22 09 2008, 15:08)

CYTAT(Paliodor @ 21 09 2008, 22:09)

Miłego słuchania
W2097 soundtrackPamiętam że były dwie płyty z muzą z W2097. Jedna w kolorze bodaj różowym czy pomarańczowym a druga w srebrnym.
W tym linku jest chyba muza z srebrnej albo jest to niepełny soundtrack. Na mojej płycie Atom Bomb był w wersji z wokalem i na pozycji chyba 10 był utworek Music (nie pamiętam artysty).
http://rapidshare.com/files/147238365/Wipeout_2097.rar z mojej kolekcji, jest tu 14 utworów, a ten 10 kawałek to do Daft Punk - Musique
Butcher
i tak nie jest źle myślałem że przywalą 99zł....
Terrago
22 09 2008, 17:45
Dzieki za pomoc, juz slucham....
ps. moja kaseta byla pomaranczowa
gra ma kosztować 11.99 funtow....czyli 12 x 4,20zl = okolo 50zl? czy czasem Sony Polska nie robi sobie jaj? sorry, ale na bank nie kupie w sklepie PL....albo z UK store, albo z US......to samo było z Siren, u nas 99zl a wszędzie indziej taniej! skandal i tyle!
Terrago
22 09 2008, 18:19
Tej cenie blizej jest do przelicznika z euro (20e X 3,25pln = 65pln)
Czy wiadomo, ile ta gra będzie zajmowała miejsca?
(przepraszam, jeśli odpowiedź już padła)
Chyba 1gb o ile się nie mylę ;p
Co do ceny: więc masz wybór, i chyba taniej kupić ze sklepu UK ^^ chyba, że jest lock na online.....
Musiolik
22 09 2008, 18:32
CYTAT(Terrago @ 22 09 2008, 19:19)

Tej cenie blizej jest do przelicznika z euro (20e X 3,25pln = 65pln)
Bo nasz sklep jest przeliczany wg. Euro a nie Funtów.
Nie rozśmieszajcie mnie nędznymi 50 zł, kiedy jeszcze w czasach bez oficjalnej ceny, byłem w stanie wyłożyć max 119 złotych za WHD.
Shakeawake
22 09 2008, 21:51
Redmitsu
22 09 2008, 21:53
Czyli mowiac w skrocie, Wipeout HD to polaczenie Wipeouta Pure i Pulse ( + dodatki, ktore byly do sciagniecia do wersji Pulse na Psp ) w 60 Fpsach i Full HD ?

@up,down
A no, te screeny powalaja na ziemie. Mozliwe ze w photo mode konsola bedzie upiekszala zdjecia, tak jak bylo w przypadku GT
CYTAT(Shakeawake @ 22 09 2008, 22:51)

Na 100% pochodzą z photo mode....teraz tylko pytanie czy Sony je trochę upiększyło,że rzeczywiście Wipeoud HD w trybie photo mode wygląda jak konkretny render....
CYTAT(Redmitsu @ 22 09 2008, 22:53)

Czyli mowiac w skrocie, Wipeout HD to polaczenie Wipeouta Pure i Pulse ( + dodatki, ktore byly do sciagniecia do wersji Pulse na Psp ) w 60 Fpsach i Full HD ?

Dokładnie - nie wiem czy w 100% cała zawartość to kopiuj/wklej z psp ale zdecydowana większość tak.
Grigori
22 09 2008, 22:13
6 tras z Pure i 2 z Pulsa + każda wspak. Odwróconych nie było w Pure więc to jak 6 nowych torów. W Pulsie były reversy.
Screeny są oryginalne, te motion blurry i inne efekty mają być dostępne z poziomu Photo.
Co do tych tras, twórcy nie wykluczają, ze WipEout HD dostanie zupełnie nowe trasy. Nie oszukujmy się, cena gry jest niska, to Sony będzie chciało zarobić na licznych dodatkach.
Deadeye
23 09 2008, 01:47
CYTAT(Grigori @ 22 09 2008, 23:13)

Screeny są oryginalne, te motion blurry i inne efekty mają być dostępne z poziomu Photo.
Screeny sa oryginalne, tyle ze oczywiscie konsola w photo mode renderuje obraz inaczej niz podczas gry (np x16 krotny aa dzieki ktoremu tamten screen wyglada swietnie, a czego w normalnej rozgrywce nie bedzei). Pomimo tego grafika jak i sama gra zapowiada sie swietnie
A którę wersję lepiej wybrać EU czy US ?? Wiadomo US tańsza, tylko żeby potem nie było jazd z rozgrywkami online. Ja raczej zdecyduję się na EU bo te 6 dych to i tak śmieszna cena jak za taką gierkę.
@down
|
|
V
No właśnie, "nie powinno" ale czy na pewno ?? Dlatego rzucam się na wersję EU
Nie powinno być żadnych podziałów na regiony, pytanie czy jak kupie grę np. na amerykańskim koncie, to czy będą mógł ja odpalić na polskim koncie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.