Z graniem nie powinno być żadnych problemów, póki co S nie wprowadziło tego rodzaju ograniczeń. Pytanie powinno raczej wyglądać tak, jak długo jeszcze będą akceptowalne polskie karty kredytowe przy zakupach w US?
Kikizo 9/10http://games.kikizo.com/reviews/ps3/wipeout-hd-p1.asp
No i trzeba wziąć pod uwagę DLC, który będzie już sprzężony z odpowiednim regionem. A znając życie US dostanie więcej w tyłki niż my...
Ostatnio jedynie DLC do GH3 w postaci albumu Death Metallic działał zależnie od regionu gry. Jakoś poza tym nie przypominam sobie regionalizacji DLC ściąganych z US.
na 100% gra kupiona na jednym koncie,pójdzie na każdym innym koncie na tej samej konsoli(pierwotnie Warhawk i GT5P miał blokady ale od softu 2.4 już je zniesiono).Pytaniem pozostaje natomiast fakt czy będzie można dzielić grę na różne konsole czy też dalej będzie blokada 24h.
Ja kupuje z UK

jakby były jakieś problemy z zakupem,uruchomieniem to od razu piszcie na forum

PS.każde DLC z którym się zetknąłem miał regionalizację na US,EU - CoD4 mapki,dodatki do Pain,nowe tryby do StarDust itp
Tak, gry na ps3 sa region free, ale DLC nie....i tak np moja amerykanska wersja Soul Calibur musi miec DLC z US store, bo inaczej nie dziala....
To już jutro, oszałamiająca prędkość, głośna muzyka z głośników, niepowtarzalny desing... WipEout HD nadciąga!!!
Jazdaone
25 09 2008, 10:25
kiedy ta premiera dzisiaj czy jutro?
No podobno dziś

Jeśli wraz z updatem ps store to powinna być ok 18tej
mialem wipeouta na psp i jakos za specjalnie mnie nieprzyciagnal, ale tem caly hype jaki jest wokol Wiepouta HD jakos i mnie nakrecil na ta gre , i zastanawiam sie czy ,wersja na duze konsole bedzie w stanie przyciagnac mnie na dluzej niz wersja z psp?. do wieczora sie namysle :-)
Hype, czy nie Hype, takie gry trzeba po prostu trawić. Też się napalam na chociażby LBP, bo hype jest niemiłosierny, ale mam wielkie wątpliwości, za dużo popierdółek w tej grze jest, ale pewnie i tak zakupię. Mimo wszystko radzę się zastanowić, jeśli nie podeszła Ci wersja na PSP, [a tory są takie same!], to zastanowił bym się dwa razy nad zakupem. chociaż cena jest naprawdę śmieszna, więc jak Ci się nie spodoba, to dużo kasy n ie stracisz...
Albo kup na nowym koncie i jak ci sie nie spodoba to sprzedaj 4 innym ludziom, ktorym sie spodoba ;p np za 70% ceny...
zajrzyjcie na polski store-niby dzisiaj pojawiły się na nim dwa burnouty na psp....czyżby to koniec dzisiejszej aktualizacji i znowu SCEP nas wyruchał?
Grigori
25 09 2008, 15:30
Też to widzę, też się boje. No chyba że upy robione są etapami. Nie wiem bo nigdy na nic nie czekałem z tak wywieszonym językiem.
a nie ma zadnych newsow czy ten wipe HD wyjdzie w wersji plytowej ?? bo jesli nie to sobie nie polatam, moja karta nie dziala w pss store

yebany mbank
Grigori
25 09 2008, 15:33
Jaka karta Ci nie działa? Tylko mi nie mów że eKarta. Bo płyty nie będzie na 100%.
Edit: już jest, już się ciągnie. 998 mb.
Australijski PSS, angielski, w grecji z tego co widzę już są zupdateowane. Czekamy na Polski.
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST !
CYTAT(Jakim @ 25 09 2008, 16:41)

oby nie do jutra
już jest zasysam:)
skąd zasysacie?kurcze czemu mi nie działa moja karta na angielskim store,na polskim dalej nie ma
Grigori
25 09 2008, 15:42
Mnie eKarta działa. A jeśli chodzi o zwykłą kartę mBanku (płatniczą) to ona ponoć też jest akceptowana ale trzeba telefonicznie załatwić by obsługiwała ten rodzaj transakcji.
Nie wiem w której Polsce niektórzy żyją ale JUŻ JEST I U NAS!
CYTAT(Ficuś @ 25 09 2008, 16:42)

skąd zasysacie?kurcze czemu mi nie działa moja karta na angielskim store,na polskim dalej nie ma

zasysam z polskiego 65zł...
Grigori
25 09 2008, 16:09
Chyba się pół świata rzuciło na tego WHD bo transfer jest niższy niż nasz prezydent.
QUOTE(Grigori @ 25 09 2008, 17:09)

Chyba się pół świata rzuciło na tego WHD bo transfer jest niższy niż nasz prezydent.

Wlasnie ciekawe czy podadza informacje ile ludzi zakupilo Wipeouta bo np na temat Sirena sie nie moge nic doszukac..
Dopiero za godzinę będę w domu

ktoś może potwierdzić ile gra waży i czy z tym samym update'm wpadł Megaman 9?
Grigori
25 09 2008, 16:15
998 i tak.
Wszystkim transfer sięga bruku czy tylko mnie?
Mega Man 9 już jest na PL store?! oO ah i niech ktoś napisze, czy online w wipeout jest region locked, bo wersja US jest tańsza xD (tak jestem cheap bastard!)
Wielkie dzięki, widzę, że emocje sięgają zenitu

. Wysokich transferów, ja przymule serwery PS store za jakąś godzinkę
Ponoć jest 100kb plik do odblokowania? czyżby gra nie mogła być za darmo dana 4 innym osobom? =o
CYTAT(sakiu @ 25 09 2008, 17:27)

Ponoć jest 100kb plik do odblokowania? czyżby gra nie mogła być za darmo dana 4 innym osobom? =o
niby jak do odblokowania?nie wierzę w takie ploty-jakby co to dawaj źródło
Grigori
25 09 2008, 16:36
No był taki plik, Unlock 100 kilo. Ale co z nim to nie wiem. Ja go ściągnąłem najpierw.
Jak ludzie zaczną instalować to się dowiemy

Jeśli będzie lock na jedno konto, to się nie zdziwię....Sony chce nabić kasy na WHD, a kto nie kupi? każdy kupi....murowany killer ;p
LukaszM
25 09 2008, 16:39
Ten plik nosi nazwę Full Game Unlock, waży 100 kb i ściąga się go jako pierwszy.
Onikage.
ja sciagam plik wazacy 998mb unlocka nie ruszalem, bylyby jaja jakby kazali nam za niego tez zapłacic hehe
ziemia1
Pewnie podobnie jak w SuperStardust HD demo i plik do odblokowania pełnej wersji, tak samo było też w Lemmings.
jan szabrownik
25 09 2008, 16:45
gre mozna dzielic na 5 konsol bo jest to napisane w opisie gry na PSS (na samym dole), czy tego nikt nie czyta???
tak przy okazji to o co wam chodzi z tym region locked w online, jak kupie z USA to jest szansa ze nie bede mogl grac z polakami

nawet jak bede gral na koncie polskim, jak ktos moze to niech to sprawdzi ja sciagam dopiero po polnocy
Sony nie lubi, jak kolesie z innego regionu kupują gry w innym regionie...a WHD ma online więc mam obawy.....jak będzie lock to kupie z PL store i tak ;p ale zawsze fajnie jak można taniej xD
ściągam dzielonego wipeouta tak więc do godziny dam pewne info czy można grę dzielić czy nie
karol885
25 09 2008, 16:59
sciagnolem, zobaczylem , umarlem

ŚWIETNIE, SZYBKO, Cudowanie a na 37'' wyglada przekozacko

, Gralem z 15 minut wiec tekst na goraco
jan szabrownik
25 09 2008, 17:00
CYTAT(Ficuś @ 25 09 2008, 17:58)

ściągam dzielonego wipeouta tak więc do godziny dam pewne info czy można grę dzielić czy nie

raczej mozna, ale dobrze ze ktos sprawdzi
CYTAT(karol885 @ 25 09 2008, 17:59)

sciagnolem, zobaczylem , umarlem

ŚWIETNIE, SZYBKO, Cudowanie a na 37'' wyglada przekozacko

, Gralem z 15 minut wiec tekst na goraco

Zazdroszczę, ja mam 32'' bo mi większy już się nie chciał zmieścić w pokoju przez zestaw kolumn

a jak tam split screen? duży spadek klatek?
elvis004
25 09 2008, 17:23
Noi ch wielki tyle osób się rzuciło, że występuje błąd podczas ściągania i gra łapie co chwilę zwiechy. Nie ma żadnego infa o tym błędzie ale tak niestety jest. Jest opcja, że coś z tym zrobią jeszcze dzisiaj. Nie wierzycie, przekonacie się jak ściągniecie gierkę, chyba, że trafia to na nielicznych ale już dwóch kumpli ma to samo

FUCK
Onikage.
25 09 2008, 18:01
czy gra ma singleplayer? jakis tryb kariery?
gra miażdży jajca-tryb zone z własną muzą z dysku to poezja
ps.kolega kończy ściągać więc za jakiś czas dam info czy da się dzielić
miazga.. graficznie chyba najlepsza gra na ps3 jak i pod wzgledem plynnosci... szczena mi opadla !!!!
Yabollek007
25 09 2008, 18:39
Heh, ze tez ta gre mozna kupic tylko i wylacznie za posrednictwem PSstore
elvis004
25 09 2008, 18:43
I jak normalnie działa ? Bo jeśli tak to nie wiem WTF? Mam jeszcze raz ściągać czy najpierw gre a potem full game unlock HELP
Ja miałem kupić na PSstore US ale jak widzę że jest niejasna sytuacja z tym region locked i grą online to wolałem wydać te śmieszne 65zł niz potem kupowac ponownie.
Szkoda tylko że dziś nockę spędzę w pracy więc pewnie pogram dopiero jutro, jak włączę teraz to o robocie zapomnę
Małe info dla fanów serii Wipeout (jeśli tacy są
)Wkrótce w dziale "Muzyka Gracza" wstawię wszystkie soundtracki z serii Wipeout (Wipeout, WipeoutXL,Wipeout2097,Wipeout3,Wipeout Fusion,Wipeout Pure, Wipeot Pulse) więc bądźcie czujni
No i da się dzielić? a jeśli tak to na jakiej zasadzie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.