muadib83
16 10 2008, 12:50
Ok wszyscy piszecie ze ta gra jest zapipista ale moze ktos poda jakies konkrety? - bo na prawde nie ma gry ktora ma super grafe aby ludzie nie piali z zachwytu.
1. Czym rozni sie od Fatal Inertia?
2. Czy sa bronie?
3. Czy steruje sie tylko czujnikiem ruchu na padzie (nie pamietam nazwy tego czegos:D)?
4. Jesli mozna galkami to czy sterowanie czujnikiem jest rownie dobre co galka? Super byloby tak padzikiem krecic:D
5. Czy serwerow nei wylacza po kilku miechach?
6. Jak jest z iloscia statkow/pojazdow? Czy są zróżnicowane?
7. Ile osób może grać w necie?
8. Czy da się gadać przez mic w grze?
9. Jakie są tryby w multi?
10. Czy można grać na jednym tv?
Co do następnego COD - niech zrobią grę w przyszłości (jakiś wymyślony konflikt, np. postnuklearny świat i wojna 3 frakcji:P - głupio brzmi ale dobry team może coś dobrego zrobić. Niech zrobią coś na wielką skalę - czołgi, helikoptery, samoloty - ogromne mapy. Połączenie Battlefielda i COD4 i świat np. 1 wojny światowej lub wojny w przyszłości byłoby super. Niech wykorzystają patenty z COD4 gdzie czułeś się jak w prawdziwym konflikcie - ale tematyka I/II woijny lub przyszłościowy konfikt może nareszcie dać poczucie WOJNY tysięcy żołnierzy.
Wyobraźcie sobie jak np. w Coopie gra 4 osoby (każda dowodzi kilkoma plutonami żołnierzy AI) + cczołgi, helikoptery, miny, ukrztałtowanie terenu itp. cud miód:) Albo I wojn a światowa - ponury klimat, okopy... Nie wiem dlaczego nadal w COD są tylko czołgi - przecież do tego doszłyby w II wojnie np. Działa, Katiusze, Bombowce, Samoloty, Miny, Zasieki, Ckmy, Okopy, bunkry.
Np. Misja IVOGIMA - Obrona ma 1 minutę na przygotowanie - jest ich np 15- a atakujących 30 + po obu stronach AI (tego nie ma żadna gra aby w necie połączyć ludzi z AI) Więc niegadajcie że II wojna zbrzydła - poporstu nie chcą robić takich gier bo każdy by coś takiego kupił i nigdy nic więcej już by nie zakupił od twórców gry - dlatego gry idealne nigdy nie wyjdą

PS> JEŚLI WIPEOUT HD JEST TAKIE JAK PODANE MEGAMAN 9 CZY STURDUST HD TO JA ZA 1ZŁ TEGO NIE CHCE - TOŻ STARDUST JAK I MEGAMAN JEST GRA NA 10 MINUT - GRY SPRZED 20 LAT. SORY ALE STATECZEK CZY LUDZIK SKACZACY I NAPIEPRZAJACY W JAKIES ROBOCIKI TO MNIE KRECILO JAK MIALEM 10 LAT - DO TEGO ZA TO PLACIC JESZCZE LOL. TAKIE GRY SA FREEWARE NA KOMPACH LUDZIE
Wszystko to juz bylo mowione w tym temacie i nie chce tego powtarzac to raz a dwa temat o Call of Duty jest gdzie indziej!!
Dla mnie jedyna wada wipeouta jest to ze wsumie gra jest troche monotonna z czasem i nie jestem w stanie pograc wiecej niz powieedzmy godzine dziennie..
CYTAT(muadib83 @ 16 10 2008, 13:50)

Ok wszyscy piszecie ze ta gra jest zapipista ale moze ktos poda jakies konkrety? - bo na prawde nie ma gry ktora ma super grafe aby ludzie nie piali z zachwytu.
1. Czym rozni sie od Fatal Inertia?
2. Czy sa bronie?
3. Czy steruje sie tylko czujnikiem ruchu na padzie (nie pamietam nazwy tego czegos:D)?
4. Jesli mozna galkami to czy sterowanie czujnikiem jest rownie dobre co galka? Super byloby tak padzikiem krecic:D
5. Czy serwerow nei wylacza po kilku miechach?
6. Jak jest z iloscia statkow/pojazdow? Czy są zróżnicowane?
7. Ile osób może grać w necie?
8. Czy da się gadać przez mic w grze?
9. Jakie są tryby w multi?
10. Czy można grać na jednym tv?
1.W sumie tematycznie gry sa podobne ale wykonanie obu gier,budowa tras,muzyka,uczucie prędkości,sterowanie jest o 2 klasy lepsze w Wipeout HD
2.są
3.można włączyć opcję gdzie steruje się tylko czujnikiem ruchu
4.można gałkami,można krzyżakiem i można czujnikami ruchu-sterowanie czujnikiem ruchu jest bardzo dokładne ale i tak wole tradycyjne
5.nie
6.jest kilkanaście pojazdów(12 łącznie),każdy pojazd opisują 4 wskaźniki i to one są różne przy każdym pojeździe(jeden szybszy,za to mniej sterowny i ma mniejszą tarczę,drugi odwrotnie itp)
7.8 osób
9.single race,tournament
10.da się grać-obraz można podzielić pionowo lub poziomo dla tego trybu
@muadib83
Chwyć za klawierkę i znajdz na necie jedną z setek recenzji a się dowiesz.
Czym się różni od Fatalnej Interii... ? Mniej więcej tym czym Cod4 od Haze.
Butcher
16 10 2008, 14:19
CYTAT(Łebi @ 16 10 2008, 14:28)

Czym się różni od Fatalnej Interii... ? Mniej więcej tym czym Cod4 od Haze.
Rewelacja...

Idealne porównanie.
Yabollek007
16 10 2008, 15:35
CYTAT(Hysz @ 16 10 2008, 13:39)

Chodzi o fun. Można włączyć 1-2 wyścigi, przejechać na złoto, iść do roboty. Dlatego casual. Poziom trudności na novice jest na tyle łatwy, że nawet normalnych ludzi zadowoli

Jeśli chodzi o hardcore, to raczej online, ludzie są największymi wykrętami

No wlasnie o to mi chodzilo, geez, szkoda ze niektorzy nie czytaja ze zrozumieniem. Mowiac casual nie chodzilo mi o skilla, tylko o to, ze jesli w danym momencie nie ma sie zbyt duzo czasu to i tak mozna odpalic WHD - wlaczyc 1-2 wyscigi i pojsc do szkoly, roboty czy gdzie kto tam idzie. Szkoda, ze niektorzy sa takimi ignorantami.
Grigori
16 10 2008, 18:51
Do mnie pijesz? Sorry, ale słowo casual jest jednoznaczne i nie oznacza bynajmniej ludzi którzy umieją grać za(pipi)iście ale robią to tylko w 10 minutowych sesjach. Nikt tu ze zrozumieniem czytać się uczyć sie musi, za to ktoś pisać zrozumiale owszem.
Yabollek007
16 10 2008, 19:11
Dobra, tak czy siak, chodzilo mi o to ze mozna spokojnie odpalic ta gierke na 10min i wylaczyc. Ja czesto, kiedy nie mam czasu na normalnego szpila to tak robie i o taki kontekst mi chodzilo. Pozatym w wipeouta popykac moze sobie kazdy, nie musi byc odrazu mastha, zeby miec fun z tej gierki (moj pierwszy wipeout, zbyt dobrze raczej mi ta gra nie wychodzi - bodajze 4ty puchar na defaultowym poziomie trudnosci a juz sa eventy ktore wymagaja ilustam podejsc, jednak nie przeszkadza mi to w wynoszeniu funu z tej gry).
ta gra jest dlamnie za trudna!

,przeszedlem tylko dwa bilety na zloto wszystko, a w trzecim juz na poczatku sobie nieradze, i stracilem zapal do gry, juz dobrych kila dni w to niegralem, bo poprsotu szkoda mi nerwow

, widocznie niewsztrzelilem sie w klimat wipeouta zarowno na psp jak i ps3
muadib83
17 10 2008, 08:31
Dzieki Ficuś za konkretne odpowiedzi - jak widać większość z nich jest na plus:) więc piszę do gościa z allegro i za 30zł kupuję

Co do recenzji to nie wierzę im - teraz co druga gra ma powyżej 9:p Najlepszy przykład ocena gry Far Cry 2 - np. z Neo+ 9.2 - opis fabuły= 3 linijki tekstu hehe. Gra bez fabuły to dla mnie max 7.0, albo Uncharted - tak piali że super fabuła a ona i owszem może być super ale dla kogoś kto chyba nigdy wcześniej nie grał w grę gdzie jest jakakolwiek fabuła. Gry które nie mają fabuły która wciąga są nudne. Po kilku godzinach skakania i rozwalania tysięcy najemników (skąd oni tam się cholera wzieli toż to wyspa a ich tysiące jest). Przygody/fabuły nie uświadczyłem więc papa (jak chcę postrzelać biorę COD4 lub Unreala. To samo DMC4 - jestem wielkim fanem dmc ale 4 mnie rozwaliła. Kupiłem i sprzedalłem - HS mnie wciągneło pomimo gorszego feelingu a pedalskiemu emo i debilnym pseudo fabułom mówie nie.
JESZCZE JEDNO ALE WAŻNE PYTANIE:
SŁYSZAŁEM ŻE JAK MA SIĘ DUŻO LUDZI AKTYWNYCH NA PS3 GRĘ WYWALA/TNIE ITP. CZY LEPIEJ ZAINSTALOWAĆ GRĘ NA INNYM KONCIE CZY CO? PLS O POMOC
Musiolik
17 10 2008, 12:37
CYTAT(muadib83 @ 17 10 2008, 09:31)

JESZCZE JEDNO ALE WAŻNE PYTANIE:
SŁYSZAŁEM ŻE JAK MA SIĘ DUŻO LUDZI AKTYWNYCH NA PS3 GRĘ WYWALA/TNIE ITP. CZY LEPIEJ ZAINSTALOWAĆ GRĘ NA INNYM KONCIE CZY CO? PLS O POMOC
Wyszedł patch, który to naprawił, więc jest wszystko ok.
Jakiś czas temu miałem krótką korespondencję z administratorami allegro właśnie w sprawie tego, jak przedstawia się sprawa tzn. odsprzedaży gier z PSN w ich serwisie. Wg.
http://np.us.playstation.com/complaint/pc/terms.aspx Terms of service w rozdziale odnośnie jest dokładnie opisane:
"You may not sell, transfer, rent, sublicense, modify, adapt, translate, reverse engineer, decompile, or disassemble any portion of the Property."
I nie chcą mieć problemów prawnych, gdyby ktoś się wziął za sprawę. Bo jakby nie patrzeć nie jest to koleżeńskie odstępowanie gierki za gierkę, które można spotać na wielu forach, a transakcja kupna i sprzedaży
Redmitsu
20 10 2008, 16:10
Nie moge sie polaczyc online w WHD =/ Tez macie taki sam problem?
Tak też mamy. Właśnie próbowałem z Ficusiem i się nie da.
Redmitsu
20 10 2008, 16:13
Uff, a myslalem ze tylko ja mam ten problem ;P
Figlarz
30 10 2008, 11:05
Też czekacie na jakieś DLC? Jak wiemy, na PSP była tego masa. Liczę na jakieś nowe tracki, bo te wszystkie znam już prawie na pamięć i przydałoby się coś nowego, dojebanego. Niech się Studio Liverpool postara coś...
Redmitsu
30 10 2008, 11:33
Jakby mialy byc jakies dodatki to pewnie tylko za oplata. Ale wydac 15zl za dodatek(np: 2 plansze + 2 pojazdy) to nie jest jakas astronomiczna cena ; )
Track bez band byłby dobry, jest jeden ale tylko w jednym miejscu nie ma band xD, a takie coś na klasie phantom byłoby kozackie do online
witam wszystkich. mam problem z zico. czy ktoś mi powie jak to do k@rwy zrobić?
http://pl.youtube.com/watch?v=VeTmo2EMWQ8of course przed metą puszczasz Nitro

ja zrobiłem tyle barreli ile jest na filmiku. musisz po prostu idealnie przejechać, wrzucając 4 barrele. simple
auronix
17 11 2008, 09:43
Na kikoo.pl padła idea zorganizowania ligi bądź turnieju w WipEout HD pod egidą tegoż właśnie serwisu. Chciałbym się dowiedzieć jak zapatrują się na owy pomysł maniacy serii i nie tylko. W pierwotnych zamierzeniach miał być to tylko turniej jednak wiele głosów podpowiada nam, że sporo ciekawszą formą rywalizacji byłaby liga, gdzie ścigałoby się po dwie osoby na 3 bądź 5 trasach. Oczywiście dla zwycięzcy ligi oprócz satysfakcji zagwarantowana byłaby również odpowiednia nagroda. Tak więc liczę na odzew czy taka inicjatywa cieszyłaby się zainteresowaniem.
Redmitsu
17 11 2008, 19:24
Ja jestem zainteresowany i chetny ;]
auronix
17 11 2008, 22:17
Na forum kikoo jest założony topic więc wszystkich chętnych zapraszam aby tam właśnie zgłaszali chęć uczestnictwa
Mick_MotoGP
18 11 2008, 20:39
Czy ktoś mógłby mi powiedzieć ile miejsca zajmuje na dysku ta gra po ściągnięciu z PSN?
Z góry dzięki!
Grigori
18 11 2008, 20:47
1 gb
Figlarz
19 11 2008, 11:37
Kto się już zapisał do tej ligi ?
auronix
19 11 2008, 12:42
Ok. Na chwilę obecną liga przedstawia się następująco- uczestnicy:
zvarownik
auronix
tytacz
robber
drobs
Figlarz
Darnok
Chciałbym aby uzbierała się liczba przynajmniej ośmiu osób. Pierwszy sezon odbyłby się jeszcze z udziałem organizatora (moim) lecz oczywiście w przyszłości chciałbym być tylko orgaznizatorem a nie także uczestnikiem. Również zakładam, że ten sezon byłby raczej preludium do tego co można by zorganizować w przyszłości. Na razie będzie on służył bardziej popularyzacji oraz sprawdzeniu jak sie mają w praniu pewne zasady które mam zamiar wprowadzić do regulaminu.
Liczę na sugestie odnośnie tego jak miała by wyglądać rywalizacja. Przedstawię zarys tego co siedzi w mojej głowie i czekam na sugestie.
- wyścigi do 2 lub 3 wygranych. W przypadku gdy gramy do 2 zwycięstw po jednej trasie wybierają uczestnicy wyścigu a trzęcia przydzielam ja. W przypadku gdy pułapem byłyby 3 wygrane to uczestnicy wybierają po 2 trasy a ja ostatnią.
- ścigamy się dwa razy w tygodniu. Gdy jakiś gracz nie może rozegrać wyścigu z różnych powodów może wystąpić do swojego przeciwnika o przesunięcie terminu. Można przesunąć na inny termin nie więcej jak 3 kolejki wyścigów.
- w przypadku opuszczenia gry podczas trwania wyścigu można wystąpić do przeciwnika o powtórkę. W przypadku braku uzyskania takiej zgody wynik jest liczony jako walkower.
- gramy systemem wyścig i rewanż.
To są główne założenia. Czekam na sugestie (pozostało do uzgodnienia w jakich klasach się ścigamy itp). Oczywiście za zwycięstwo w pierwszym sezonie przewidziana jest nagroda. Dodatkowo na koniec rozgrywek zaplanowany jest wyścig pucharowy z postaci turnieju na 8 trasach z wszystkimi uczestnikami.
PS: Zostanie utworzone odpowiednie miejsce ze statystykami (albo nowa strona albo na kikoo w już niedługo utworzonym dziale "Turnieje")
Wszyscy zainteresowani mogą zapisywać się albo przez forum kikoo albo na mojego maila - mirek@kikoo.pl
Lista jest nadal otwarta.
Wiadomo kto wygra ;p
*pokazuje palcem sami wiecie kogo*
szkoda, ze nie mam czasu ;p na niektórych torach niezłe czasy nakręciłem ;p
Wyszedl patch 1.20, teraz mozna w campaign przelaczac miedzy novice, skilled i expert w time trialach, speed lapach i zone . Obnizyli czasy, teraz zaliczyc zloto na novice jest banalnie latwo
hmm, no ale żeby mieć elite campaign legend, to trzeba zlota miec na elitach, to teraz nawet time triale musze na elite robic lol?
Czy poprostu elite to jest to co bylo i poszli w dol na novice i skilled?
Haha xD, a niech ktoś sprawdzi czy te same czasy na złoto są czasami na złoto na elite teraz? Czy podwyżyli poprzeczkę? Grejt, że akurat niedawno udało się zaliczyć te pucharki, kwik.
To jedyna rzecz którą wprowadza ten patch?
uff odpalilem grę, patch jest, i notka na cały ekran zaraz po uruchomieniu....elite to jest to co było a novice i skilled jest obniżone

EDIT:
patch zmienia jeszcze lobby w online, teraz host nie może przeciągać czekania w nieskończoność, gra sama wystartuje po minucie jeśli połowa ludzi jest w lobby, po 20 sekundach jeśli jest full
Figlarz
21 11 2008, 18:03
Czyli zaj
ebista sprawa. Ja właśnie idę pograć online

To wszystkie zmiany ? Jest gdzieś napisane co zmienili ?
no zaraz jak odpalisz grę po patchu jest wielka notka co zmienili ;p
Yabollek007
21 11 2008, 18:36
Ekstra, a mi po uruchomieniu gry zadnego patcha nie sciaga

Dodam, ze gry nie posiadam w calosci (kupilem slota)
FaRgAtE
21 11 2008, 18:44
U mnie to samo, żadnego patch'a. Kupowałem na US PSS.
Yabollek007
21 11 2008, 18:53
U mnie tez jest wersja US
pawelgr5
21 11 2008, 19:18
Czyli teraz jest łatwiej?? Coś mi się wydaje ze za dużo ludzi dało sobie spokój z graniem i teraz Studio Liverpool stara się ratować jakoś.
grzes_l
21 11 2008, 20:19
Nie da sie ukryc ze z poziomem trudnosci przegieli. Na poziomie Novice to taki ktos jak ja powinien byc w stanie powalczyc, a sa tory, gdzie po prostu nie istnieje.
Musze przyznac ze dalem sobie spokoj - troche tez dlatego ze LBP, Bioshock czy FIFA 09. No ale jesli poczuje ze moge powalczyc to z rozkosza wroce od czasu do czasu. W obecnych okolicznosciach przyrody trudno poswiecic 100 procent mojego zycia by na ktoryms tam poziomie jako novice osiagnac braz...
Nie no, aż tak tragicznie z poziomem nie jest, jak taki cieć jak ja zrobił na elite wszystko na złoto. Co prawda akurat trofea są przegięte, ale ogólnie gra nie jest. Wystarczy nie pić przy posiedzeniu z grą, refleks to mus xD.
grzes_l
21 11 2008, 21:05
Chlopie, w Twoim wieku to pewnie tez nie mialbym wiekszych problemow zreszta wsrod rowiesnikow wtedy uchodzilem za killera. Dzis to krzywa uczenia ledwie sie podnosi u mnie

(choc pewnie wsrod rowiesnikow dalej bym brylowal

)
Moich chrzesniakow to loje jeszcze dzieki sposobom i doswiadczeniu, niedlugo pewnie... a cora to mnie pewnie zloi jak tylko bedzie w stanie siasc z ojcem przed konsola (a troche genow ma wiec raczej tak bedzie)...
Figlarz
22 11 2008, 11:23
Nie przesadzajcie z tym poziomem trudności

Po wyuczeniu się tras i mniej więcej fizyki można nakręcić czasy o jakich nawet się nie marzyło na początku gry. Serio

Wczoraj grałem z mastahami online, i żeby wygrać, musiałem podnieść znacznie poprzeczkę. Jeden z wyścigów skończyłem z 6 czasem na świecie...
jak ktos nie gral w pure i pulse i mysli ze po fusion nagle zacznie kozaczyc.
grubo sie pomylił ??

sory ale scena wipe od kilku lat podnieca sie dosc dobrym pure i o wiele lepszym pulse. zapomnielismy juz o istnieniu fusion. trzeba trzymac forme zeby nie zdziadziec, taka prawda. po psx'owych wipeoutach nie pozostał ślad, niz nie ma po tamtych wipeout';ach.
fizyka lotu zapomniana, przebudowana od nowa. teraz mamy o wiele latwiejsze sterowanie bolidem, gra zyskała wiele na dynamiźmie dzięki zone. osobiscie zaluje ze nie ma nowych tras przez co i HD wcale nei jest nowy tylko grafa lepsza ale nie 1080p i jakies ciekawsze tryby rozgrywki. fakt ze jak sam kiedys gralem do upadlego w wip3out to nie moglem sie przestawic ale jakos sie udalo. zajelo to dla mnie sporo czasu i to naprawde sporo ale nie zaluje bo pare razy rzucalem te nowe wersje w chnj. dzis nie zaluje

rozumiem ze moze sie nie podobac sytuacja gdy wciaz na mete przylatujesz 5 czy 6 ale za to spojrz na czasy jak niewiele sie roznią od czolowki to zazwyczaj tylko tysięczne, nigdy cala sekunda. tak ejst w wipe ze o sukcesie decydują juz tylko tysięczne. jak w zadnej innej grze.
Wipeout nie jest taki trudny, fakt na dzień dobry jak odpali się elite bez znajomości trasy to nie ma bata żeby nie być ostatnim.
Czasy do pierwszej 50-100 robię po przynajmniej kilku próbach, a jak ide na nowy tor (tutaj reversy) to na elite jest przesrane ;p
Na online to przeważnie ludzie tylko na zabijanie idą, ja tak samo, mam trofea z wygrywaniem więc AG Assasin teraz ;p i większość ludzi tak samo, ale czasem się trafi dobry wyścig z naprawdę przegiętymi ludźmi co wykręcają czasy z kosmosu... ;p
path do wersji usa wlasnie sie sciaga
Figlarz
22 11 2008, 18:27
Mi się ściągnął zaraz po wypuszczeniu go. Nie wiem skąd te wasze opóźnienia...
PS: Sol2 Reverse Global Records #6
Studio Liverpool jest z EU, EU jest 6-8h przed US, nic dziwnego, że mają opóźnienie z patchem ;p
Shakeawake
23 11 2008, 09:35
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.