Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Project Gotham Racing 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
otis
No i mamy miejmy nadzieje bardzo udana kolejna czesc swietnej giery:

http://www.valhalla.pl/news2509-Project-Go...etamorfoze.html
Wampis
Ciekawe co zminią? Dodadzą fabułę, wyścigi poza miastem, tuning?
Mam nadzieję, że model jazdy pozostanie taki sam, bo wg. mnie w 3 jest rewelacyjny.
maciek88
moga dorzucic np. jednoslady? ale to raczej tu nie pasuje. ja bym chcial wiecej tradycyjnych furek, a nie same kosmiczne wozki. no i zeby bylo mniej mlodziezowo. poza tym wiele, wiele tras w pieknych miastach Europy (Madryt, Paryż, Wiedeń...), zmienne warunki pogodowe oraz pory dnia (wschody, zachody) i może lepsze odzorowanie zniszczeń (otarcia na lakierze, sypiące się szyby, wgniecenia).
tuning nigdy. na tym polega urok tej gry - wybierasz samochod i jedziesz. czysty fun.

w tej czesci powinnismy tez zobaczyc naprawde powalające wykonanie.
Mastah27
CYTAT
Enhanced Weather Simulation: “One of the slickest new features in PGR is its weather. Bizarre’s using what it likes to call ‘extreme weather’ for more than just making the sky gray. Water beads up on beautifully on all the gorgeous paintjobs, spray jets out from the tires, and in the in-car view, wipers move and windshields ice up.”

Enhanced Raceway Environments: “A TV-style intro sets up each event, with
a commentator offering wisdom…Choppers buzz overhead, camera crews and video vans are everywhere, and hordes of fans line the track. They’ll wear gear with your logo, wave your national flag, and react far more obviously to your performance.”

Extended Car Selection: “PGR4 will deliver a much broader set of vehicles, ranging from a vintage’63 Corvette Sting Ray and the ’54 Maserati 250F to the sleek, ultra-modern Ferrari 599 GTB Fiorano.”

On the tracks: “You won’t want to miss out on your viewing time with PGR4’s tracks, which tally up to 200-plus in 10 locations.

”On Xbox Live initiatives: “PGR4’s cooking up a mysterious new matchmaking system (like Halo 2’s).”

On in-car view: ” Bizarre has two key improvements in the works.You’ll now see drivers moving more- feeding the wheel as they zip through turns or pumping their fist after a win. Special effects will also crank up the tension in key moments: you’ll get a shake effect at high speeds, and your vision will blur after spending some quality time with a a wall.”

In conclusion: “PGR4 feels hugely promising- like a proper sequel with loads of cool new toys.”

That’s all we managed to secure from the OXM guys, so for the full story and a bunch more you’ll need to grab a copy yourself when it hits stands April 10th. If you can’t wait for the full game don’t hold your breath yet, since the current ETA for PGR4 is next winter.

http://www.xboxic.com/news/2666

-widoczne krople na karoserii, pióropusze wody wznoszone przez jadące na mokrej nawierzchni auta, w widoku wewnątrz pojazdu można zobaczyć pracujące wycieraczki i szybę, która pokrywa się lodem (tak jest, śnieg potwierdzony)

-intro z komentarzem do każdego wyścigu, latające nad trasą helikoptery, filmujący zmagania kamerzyści, stojące wozy transmisyjne i kibice, którzy są ubrani w Twoje barwy, machają flagą państwa, które wybrałeś i reagują na Twoje poczynania

-więcej aut

-10 lokacji (Tokio, Las Vegas, Nowy Jork, Nürburgring, Londyn, Szanghaj, "Fantasy City", 3 nie ujawnione) i ponad 200 tras

-nowy system dopasowywania rywali w rozgrywce online

-z kamery w środku auta - nowe animacje kierowcy (wymachiwanie rękoma po odniesieniu zwycięstwa), trzęsący się ekran przy dużych szybkościach, blur po uderzeniu w ścianę

http://img399.imageshack.us/my.php?image=cimg2185dt8kk6.jpg

http://img156.imageshack.us/my.php?image=cimg2183be4pp2.jpg

Must have jak dla mnie happy.gif.
Orange
dla mnie juz tez oby tylko FUN byl taki jak w PGR3 i mam zabawy na pare miesiecy biggrin.gif
master_PL
O kurcze biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif. Jaka grafa biggrin.gif biggrin.gif i ten gameplay super, model jazdy...mmmm...MIÓD biggrin.gif
Ryo-San
shooty w sumie wiele nie mowia, do tego to tylko skany z OXM'a ale juz widac ze bedzie grubo; )

jak widze zmian sporo i wszystkie na plus - chociaz chetnie przeczytalbym o powrocie poziomu trudnosci z dwojki no i ja chce 60 klatek :f

Forza 2 w maju, PGR4 na jesien - no nie mam pytan; )
jaszczoor
PGR 2- moja ulubiona gra na xboxa pierwszego w którą lubie sobie ciupnąć po dziś dzien czyli już prawie 2 lata. PGR 3 nie zrobił na mnie aż takiego wrażenia żeby kupowac Xo ale jeżeli wszystkie zapowiedzi co do PGR 4 się sprawdzą to konsole kupie praktycznie dla tej jednej gry. Reszta gier to będzie tylko dodatek wink.gif Podobno w nowym numerze PE ma być opisane coś szerzej o nowej grze bizzare. Prawda to?
Mastah27
CYTAT(Ryo-San @ 1 04 2007, 13:35) *
ja chce 60 klatek :f

Prawdopodobnie sie tego nie doczekasz sad.gif.

CYTAT(jaszczoor @ 1 04 2007, 13:44) *
Podobno w nowym numerze PE ma być opisane coś szerzej o nowej grze bizzare. Prawda to?

Tak.

Podobno na ujawnienie czeka jeszcze jeden świetny feature tej gry, ale kiedy to nastąpi nie wiadomo (oby przed E3, czy jak to się tam teraz nazywa).
B0dz1o
CYTAT
(oby przed E3, czy jak to się tam teraz nazywa)

to się teraz nazywa E for All Expo
Wiadomo coś na temat modelu zniszczeń w grze?
Ryo-San
CYTAT(B0dz1o @ 1 04 2007, 15:11) *
Wiadomo coś na temat modelu zniszczeń w grze?

Bodziu o samej grze na dzien dzisiejszy wiemy tyle ile mowi nam cytat wklejony przez Mastaha 7 postow wyzej
Blim
Musi być powrót do dwójki i nowe patenty, bo trójka moim zdaniem delikatnie mówiąc ssała gałę.
Ryo-San
trojka ssala glownie ze wzgledu na swoja mainstremowosc - cala reszta byla i jest za/je/bista
izon
Ja narzekałem na początku na grafe w PGR 3 ale zaczynam doceniać ją coraz bardziej a w PGR 4 to pewnie będzie kosom.Mam nadzieje że nic nie zmienią jęśli chodzi o skręcanie porpostu w żadnej ścigałce to nie daje takiej radochy.Co powinni zmienić to napewno długość loadingow bo to naprawde nie przystoi na next gena żeby szlag czlowieka trafial ztakiego powodu.To samo sie tyczy ząbków na dachu fur no ale to napewno dopieszczą.
Yaxa
Nom model jazdy jest swietny w 3 i tu nie powinni duzo zmieniac. Te zabki. z tego co sie orientuje, w duzej czesci wynikaly z niestandardowej rozdzialki w 4 wszystko powinno byc juz tip-top. No i najwazniejsze to online, jesli bedzie rownie dobry jak w 3 albo lepszy to bedzie to genialny racer.
Mastah27

Ależ to musi się pięknie prezentować w ruchu happy.gif.
Ryo-San
czyzby to byla Petla Polnocna w deszczu ohmy.gif juz mam mokro wub.gif
Blim
CYTAT(Ryo-San @ 2 04 2007, 14:30) *
czyzby to byla Petla Polnocna w deszczu ohmy.gif juz mam mokro wub.gif

Lecz się.

A skany rzeczywiście fajne. happy.gif
komar737
Teraz czekamy na papke, ze wnetrze ma 180 tys polygonow, tylne swiatla 20 tys polygonow, a krople deszczu 12 tys polygonow....

Jak czytalem takie rzeczy o PGR3, balem sie czy czasem to sie nie odbije na gameplay. Jednak gierka bardzo mi sie podobala, ale nie obrazilbym sie, gdyby PGR4 byl zdeka "inny" - nie wiem jak to wytlumaczyc, poprostu inny model jazdy, inny feelling itp.
jaszczoor
Model jazdy jaki jest niech taki sam pozostanie i w czwartej części. IMO. żadna inna gra nie ma tak rajcownego. A co do reszty to mogą zmieniać ale też bez przesady, żeby się z tego nie zrobił następny NFS
Shinji-kun
Grafika grafiką, ma byc na wypasie i tyle. Blagam o wyzszy poziom trudnosci, lepsza detekcje kolizji (byle pierdniecie i karambol jak w "Oszukac Przeznaczenie 2" -.-). Wiecej torow stricte wyscigowych, mniej "miastowych". Od modelu jazdy zdala na kilometr, jest IMO miodzio. Nie chce klona Forzy 2, ale troche wiecej realizmu nie zaszkodzi smile.gif
k9
Poziom trudności jak w PGR2 był ok, 100% platyn to było coś

Tory wyścigowe po co?
to będzie w forzie
Nürburgring w podstawowej konfiguracji bez bahamuta i f1 w zupełności wystarczą
ma być efektownie
wolałbym jakieś trasy położone gdzieś w górach i innych malowniczych miejscach, wodospady, skały, górskie szykany...
Limak122
CYTAT(Mastah27 @ 2 04 2007, 11:41) *

Ależ to musi się pięknie prezentować w ruchu happy.gif.

Jeśli ten screen jest prosto z gry, to wreszcie dodano w PGR4 Filtrowanie Anisotropowe Filtrowanie Textur i to jeszcze z x16. cool.gif Nit o co było w PGR3, czyli rozmazujące się pasy przed pojazdem.
maciek88
musi być możliwość sensownego wykorzystania zarobionych punktów. customizacja samochodów - spoilery, zderzaki, felgi, szyby, naklejki, tapicerka, głośniki i tego typy wizualne pier.dołki.
kubson
ja to moze jestem dziwny ale customizacji tuningu nie chce widziec w pgr 4. lepsza grafika niech jeszcze bardziej dopracuja model jazdy i zeby nie dali realizmu zbytniego bedzie cud smile.gif
Mathez
Hoho:) PE znane w wielkim świecie:]

http://xbox360.qj.net/New-Project-Gotham-R...pg/49/aid/90199
Mastah27
Były skany, są screeny:

http://www.xboxonline.pl/newsy,project_got...,5790,show.html

wub.gif
Raiven2
Kurcze, szykuje się hicior będą wakacje samochodówek biggrin.gif(Colin McRae Rally:Dirt, Forza Motorsport 2, PGR4)
Jędrek
PGR4 bedzie po wakacjach wink.gif
Blim
Wakacje? To kiedy to wychodzi?
Mastah27
Wszystkie (no, oprócz jednego wink.gif) skany jakie się do tej pory ukazały w cyfrowej jakości:

http://www.jeux-france.com/news20092_proje...-en-images.html
piecia
Panie i Panowie pierwszy trailer slinotok.gif

TRAILER!

OMG!!! OMG!!! slinotok.gif
slonik
Nosz qrva... pozamiatane ! ! !
Jest co prawda pare nieścisłości - deszcz "wpadający" w jezdnie i w samochody,(krople powinny sie rozbijać), no i nie zauważyłem żeby ściekały z karoseri, czy to podczas jazdy pod wpływem prędkości czy stojąc, pod wpływem grawitacji. No i samochody nie pozostawiają śladów za sobą, co wygląda troszku dziwnie. - do poprawy

Na gametrailers jest filmik w HD... po prostu zgon.gif
Dabman
czekam na filmik z planszy w zimie, gra z pewnoscia nam wynagrodzi forze2... lecz nie ten rodzaj do konca...sad.gif
czekam, bo od metropolis pykam w ta gierce rowno, no po za 3 czescia bo to to nie wiem co bylo:| graficznie fajna, reszta srednia.
PePeP
Co do jednego przedmówcy uważam że dodanie więcej klasycznych torów wyścigowych byłoby pomyłką - od tego mamy po pierwsze forze, po drugie driftowy model jazdy nie sprawdza się za bardzo na takich "technicznych" trasach. Moim zdaniem już N-ring był zbyteczny, jazda na nim była naprawdę męcząca, a chyba nie do końca o to w tej grze chodzi. Zresztą z tego co pisał HIV w zapowiedzi to w tej części model jazdy będzie troszkę prostszy - przynajmniej w temacie wychodzenia z poślizgów. Wydaje się to być logiczne - PGR3 wychodził jako jedyne i główne wyścigi na 360, wiec niejako miał zaspokoić także pewne ambicje symulacyjne części klienteli. Teraz kiedy już będzie Forza 2 PGR może z powrotem przesunąć się w stronę arcade (oczywiście bez przesady, od czego mamy burnouta biggrin.gif). Co do graficzki to ryje beret, nie ma co. Jedyne co mnie drażni na najnowszym filmiku to brak odbić samochodów w asfalcie (tło się odbija). Mi to strasznie przeszkadza, można odnieść przez to wrażenie, że auta lewitują. Nie chodzi mi o jakieś super-duper szczegółowe odbicia, które ktoś będzie sprawdzał na 10x zoom'ie w trybie foto. Chodzi tylko o to żeby w czasie jazdy auto miało odbicie o kształcie i kolorze mu odpowiadającym i było na tyle złożone, na ile to konieczne żeby nie raziło.
Soul
Efekt deszczu na samochodach wymiata ,natomiast sam deszcz już nie ,krople deszczu w ogóle się od niczego nie odbijają tylko gdzieś znikają do poprawy IMO po za tym CZAD !!! :P
Jędrek
Spokojnie. Poprawia na bank smile.gif Bedzie super !
balthier
http://www.youtube.com/watch?v=11KVfmq2vtI - trailer PGR 4
Mastah27
LOL. A o czym my tutaj od kilku postów rozmawiamy laugh.gif ?
Brolly PL
wczoraj się kłuciłem z gościem ze PS3 nie jest az takie dobre jak mialo byc. gadał ze PGR4 nie ma fajnej grafy i ze GT HD jest lepsza. a jak wyjdzie PGR4 to bedzie zazdrościł X360. sorki bo to juz z innej beczki. Ps3 na mnie nie zrobiło wrazenia. to nie to samo jak była premiera PS2. jeszcze raz sorki panowie!!! pgr3 nie wyszedł pod względem graficznym bo natrafili akurat na premiere x360. nie mowie ze jest zła i model jazdy jest fajny. POZDRO biggrin.gif
Blim
CYTAT(Brolly PL @ 15 05 2007, 11:14) *
wczoraj się kłuciłem z gościem ze PS3 nie jest az takie dobre jak mialo byc. gadał ze PGR4 nie ma fajnej grafy i ze GT HD jest lepsza. a jak wyjdzie PGR4 to bedzie zazdrościł X360. sorki bo to juz z innej beczki. Ps3 na mnie nie zrobiło wrazenia. to nie to samo jak była premiera PS2. jeszcze raz sorki panowie!!! pgr3 nie wyszedł pod względem graficznym bo natrafili akurat na premiere x360. nie mowie ze jest zła i model jazdy jest fajny. POZDRO :biggrin:

Powodzenia. closedeyes.gif

Grafika jednak to nie wszystko, oczekuje powrotu do PGR2 w kwestii rozwiązania kariery w grze. Wyglądało to tam o wiele lepiej.
Brolly PL
miałem xboxa ale nie grałem w PGR2 to niewiem i nie bede gadał nic na temat tej gry. ja tez tak mysle ze grafika to nie wszystko. z tym co sie kłóciłem cały czas gadał ze lepsza jest grafa na PS3. no i co jak nie maja fajnych gier. ale pgr4 musi byc lepszy bo juz wybadali oprogromowanie x360. no tryb kariery mógólby być troche lepszy. juz wiem kto ty jestes biggrin.gif graliśmy kiedys razem w gearsy. dopiero jak zobaczyłem twój gamertag to zaczaiłem.
Mastah27
Dziwne, że jeszcze nikt tego nie wkleił wink.gif.

Screeny:

http://www.playsyde.com/news_4515_en.html

Quebec:

http://www.xboxyde.com/news_4469_en.html

Nordschleife w śniegu:

http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox-360/48...art-2-The-Snow/

Wywiad na temat pogody:

http://interviews.teamxbox.com/xbox/2006/P...r-Interview/p1/

-10 różnych warunków pogodowych:

słonecznie - słoneczko świeci na niebie
zachmurzenie - po niebie snują się chmury
mżawka - lekki deszcz, nawierzchnia traci trochę na przyczepności
deszcz - pada, ograniczona widoczność, kałuże na drodze
mokro - po deszczu, droga zaczyna przesychać
burza - mocno leje, co chwila widać pioruny i słychać grzmoty, jazda w takich warunkach to wyzwanie
lekka mgła - nieco ograniczona widoczność
gęsta mgła - znacznie ograniczona widoczność
mróz - chłodny dzień, kałuże zaczynają zamarzać
śnieg - droga jest pokryta zamarzniętymi kałużami, sypie śnieg, samochód ma bardzo małą przyczepność

-czasami mimo że pada śnieg, nie jest na tyle zimno, żeby kałuże zamarły; innym razem przestaje padać deszcz, a kałuże cały czas nie wysychają
-w singleplayerze pogoda jest przypisana do eventu, w multi można ją dowolnie wybierać
-zmiany pogody będą odbywać się w niewielkim zakresie (np. ze słońca w lekki deszcz), ponieważ wyścigi trwają kilka minut
-generalnie nie ma lepiej przystosowanych samochodów do danych warunków pogodowych - jeśli auto na suchej powierzchni prowadzi się jak dziwka (wink.gif) to na mokrej będzie po prostu jeszcze trudniej
-w każdej miejscówce można wybrać dowolne warunki pogodowe co oznacza m.in. Las Vegas w śniegu smile.gif
-nie ma kudosów przypisanych do danej pogody, chociaż w grze pojawi się jeden nowy typ
-podczas ładowania eventu można sprawdzić warunki pogodowe
-brak opadów gradu
-nawierzchnia trasy nie zmienia się podczas wyścigu (dupa sad.gif)
-krótsze loadingi
-po raz pierwszy w serii przeciwnicy będą czesać kudosy
-dwa rodzaje kałuż - płytka i głęboka
Mastah27
Okładka, a na niej tak jak spekulowano "secret feature" happy.gif. Chyba że to fake.

il capitano
Zdaje się, że nie. Hiv dał do myślenia w swoim artykule - raczej to pewniak, że będą dwukołowce.
jaszczoor
teraz nasuwa sie pytanie czy to dobrze czy źle. Jeśeli wyścigi będą mieszane czyli razem motory i samochody to jakoś sobie tego nie wyobrażam
Dabman
ja licze tylko ze gra nie zaliczy obsowy, oraz ze nie zrobia z tego sim, cos na wzor tt + gt:D mam nadzieje ze model bedzie "orginalny"
Soul
http://xboxyde.com/news_4529_en.html
k9
M A S A K R A !!!

Takie screeny utwierdzają w przekonaniu, że gra będzie boska
graficznie podobnie do pgr3, lecz efekty świetlne i atmosferyczne potrafią zmienić całkowicie ''obraz'' poszczególnych miejscówek
( i primo, że usunęli siatkę nad bandami w miastach - teraz występuje tylko na zakrętach, dzięki temu grafika jest bardziej przejrzysta, lepiej widoczne jest otoczenie tras i kibice stojący za bandami )
oby tylko motocykli nie wrzucili...
Lucek
CYTAT(k9 @ 5 07 2007, 10:36) *
oby tylko motocykli nie wrzucili...

dlaczego? oO
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.