Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Project Gotham Racing 4
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6
Mastah27
W takim wypadku gracz o niższych umiejętnościach wybierze zamiast platyny powiedzmy złoto albo srebro, ponieważ to są właśnie poziomy trudności, prawda? Nie każdy musi mieć wszystkie eventy zaliczone na platynę, więc nie widzę powodu, dla którego obniżono (jeśli w ogóle to zrobiono, być może w demku są tylko początkowe konkurencje) poziom trudności.

Zresztą cała ta draka z % platyn itd. w PGR3 wiązała się z achievementami, więc w PGR4 postawiono na achieve'y, które zdobędzie znacznie większy procent graczy (chociaż w takim razie co do jasnej cholery robi tutaj achieve z 8 pojazdami jednocześnie w powietrzu?).
Slupek88
Po kilku godzinach grania w demko, jestem zajarany jak małe dziecko, polski język cieszy jak cholera, świetne przyjrzyste menu, model jazdy bomba, czuć ciężar maszyn, nie ma dowolnego uderzania i obijania się w bande, samochód ostro hamuje, trasy pokazana w demku świetna, muzyka idealnie pasuje, kawałek Prodigy "Shadow: miażdzy, GRAFIKA pierwsza klasa, rozwaliła mnie trasa w której jedziesz sam, walczysz o jak najlepszy czas, w śniegu, bomba, na samochodzie zostaje szrot, śnieg się osadza, zapowiada tona grania no i MULTI---mniam, szkoda tylko że gra będzie wysyłana dopiero w piątek, więc na wekend nie będzie przynajmniej w Sklepie Extreme.
Jędrek
Straszna kupa z tego nowego PGRa. Dobrze, że ściągnąłem demko i zagrałem, pewnie skusiłbym się na wersje z dvdcrave za 140zł. Typowy, słaby arcade. Motory nie zachwyciły mimo wszystko, jeździ się beznadziejnie. Czekam na kolejną Forze ;]
peter
Gra miażdży, gram w demo i nie mogę przestać, śmigam na platynę, nie mogę sie doczekać Full, PGR-ek mnie nie zawiódł i daje max frajdę z jazdy wstępnie oceniam demo na -10/10 hyh.gif ten minus za niezbyt dobrze zrobiony padający śnieg na szybę
KarCzoH
Ehh .. 1 wrażenie ... tak jak Mastah27 napisał. Obniżyli poziom trudności na platynę confused.gif powiedzmy ... średnio 3 podejścia na dostępne tryby wyścigów w demie i zdobywam platynę confused.gif exclaim.gif A co najlepsze nie grałem w gry wyścigowe od jakiś 2 lat ... no może po 5 min w jakieś dema, gdzieś przy okazji etc. Prawdziwa platyna to była w PGR1 i PGR2 ... tam to trzeba było się namęczyć czasami smile.gif A teraz confused.gif Sami przetestujcie ...

PS:
Może w demie są takie łatwe te os'y na platynie ...
Przybilla
Narzekacie, a niektórzy mają problem przejechać na złoto.
wasu77
Coś czuje, że w samo demo PGR 4 pogram dłużej niż w PGR 3, który mi kompletnie nie podszedł...
Ale czwóreczka bardzo miła hyh.gif
piecia
Mam pełną wersję. KOLEJNY MASAKRATOR na X'a biggrin.gif. Świetnie się jeździ, pojazdy jakby cięższe (kapitalnie pracuję zawieszenie na nierównościach). Kapitalna prezentacja gry (grafika, dzwięk, menusy). Tylko te polskie tłumaczenie... (ale przynajmniej można się pośmiać tongue.gif). Motory też dają radę (szczególnie widok FPP biggrin.gif). POLECAM JAK CHOLERA!!!
C1REX
CYTAT(goldberg @ 10 10 2007, 14:56) *
CYTAT(C1REX @ 6 10 2007, 17:41) *
U mnie w sklepie już jest gra.

Tak??? A w ktorym, bo tak sie sklada, ze pracuje w GAME i wciaz na mojej rozpisce widnieje 12.10.07... Wiem, ze niektore sklepy Gamestation dostaly juz kopie, ale z pewnoscia nie sa na tyle glupi, zeby rozpoczac juz sprzedaz ( Numer z tepakami z Argosu i Halo 3 z pewnoscia sie juz nie powtorzy )...Wiec albo widziales jakiegos importa lub zwykle pudelko na ktorym nie doczytales "Preorder Now"...W zadnym GAME, Gamestation, Virgin Megastore, Woolworth'cie ani Argosie sprzedaz sie jeszcze nie zaczela!

Zwykły mały, prywatny sklepik, gdzie wymieniam gry.

W tym czasie na bank gra była już dostępna, bo miałem dwie osoby na liście grające w PGR4.
Wampis
Może tak wypaczyło mnie granie w Forzę 2, ale mam wrażenie, że auta za łatwo się prowadzą. Nie chodzi mi o to, że jest za łatwo przejechać trasę idealnie, bo nie jest, ale spodziewałem się większych trudności z utrzymaniem auta na mokrej lub śliskiej nawierzchni. Wychodzi na to, że w PGR4 łatwiej jest przejechać tylnonapędówką zaśnieżony zakręt, niż w Forzy 2 wyrobić się na suchym. Myślę, że warunki klimatyczne nie powinny pozwalać na jednakowo szybką jazdę w deszczu i na suchej nawierzchni. Na szczęście, niektóre kałuże jednak dają popalić, powinno ich być jednak więcej.
marcin0903
Szybkie pytanie - jak posiadam Forze 2 to warto?
DaBig
Tak jak napisał Wampiś, reakcja nawierzchni na koła mocno mnie zaskoczyła. Jadę sobie szybko, lekko zwalniam, wchodzę na zaśnieżony zakręt i... pięknie po łuku go przejeżdżam. Porównując Forze 2 z demem PGR4, to PGR wypada naprawdę ubogo. Nie wiem jak jest w full wersji PGRa, ale jeżeli tak samo jak w demie, to daję dużego minusa.
kfadratson
CYTAT(marcin0903 @ 11 10 2007, 20:40) *

to są 2 różne gry - pgr to arcade, forza to coś jak half sim.

mi osobiście sie pgr4 cholernie podoba (w ogóle są tylko 2 gry wyścigowe, które toleruję - pgr i burnout).
Jędrek
CYTAT(marcin0903 @ 11 10 2007, 20:40) *

Jak już rozkminiłeś Forze i umiesz jeździć to nie bierz PGR'a, z(pipi)iesz sobie tylko zabawe w Forzy.
jaszczoor
wogóle to co to za porownania. PGR od zawsze był arcadówką a forza symulatorem. Opierajac sie na tym że grałem w forze 1 i pgr 2 na xboxie bardzo dużo moge stwierdzić że granie w te dwie gry to zupełnie inne doświadczenia. Bardzo lubie obydwie ale to jednak w pgr 2 zrobiłem większosć eventów na platyne a forzy nawet nie skonczyłem. Czyli grając wczesniej czy później w forze a potem w pgr nie czułem jakiegoś dyskomfortu. No ale ja wole jednak serie PGR dla której już zbieram na Xo także nie moge sie wypowiedizeć obiektywnie smile.gif
Orange
CYTAT
Jak już rozkminiłeś Forze i umiesz jeździć to nie bierz PGR'a, z(pipi)iesz sobie tylko zabawe w Forzy.

bzdura ,to sa zupelnie inne gry i jesli ktos lubi zarowno arcade jak i symulacje to z przyjemnascia bedzie gral w oba tytuly.
To tak jak bym po zagraniu w GRAW mial nie grac w COD4 bo to arcade.
Jędrek
Ta, graj równolegle w Forze 2 i PGR4, nie ma bata - ogarniać nie będziesz. Nie lubie aracade'ówek.
Orange
CYTAT
Nie lubie aracade'ówek.

i wszystko jasne tongue.gif
DaBig
A co tu ma do rzeczy arkejd, czy nie arkejd. Skoro w PGR4 można wpaść w poślizg w kałurzy, a najeżdżając w zakręcie na śnieg już nie... to ja tu widze jakąś niekonsekwencję albo niedopatrzenie.
kfadratson
CYTAT(DaBig @ 12 10 2007, 16:05) *
A co tu ma do rzeczy arkejd, czy nie arkejd. Skoro w PGR4 można wpaść w poślizg w kałurzy, a najeżdżając w zakręcie na śnieg już nie... to ja tu widze jakąś niekonsekwencję albo niedopatrzenie.

nie stwierdziłem takiego zjawiska, muszę przyznać.

dzisiaj jechałem po nurburging bolidem z lat 60 chyba, w śniegu, niezły hardcore. smile.gif
STERN
CYTAT
A co tu ma do rzeczy arkejd, czy nie arkejd.
to że arkejd to zręcznościówka więc na pewne uproszczenia trzeba się przygotować . To jak operation flashpoint i call od duty . [totalnie różne gry OF to cos jak sim wiec łapiesz 2 kulki leżysz a w CoD chowasz się za murkiem i wraca ci życie.] , Wiec imo porównania Forza PGR są bezsensu . Ja tam wole radosny arkejd i czystą zręczność łapek wink.gif
ArkejD
CYTAT(DaBig @ 12 10 2007, 16:05) *
A co tu ma do rzeczy arkejd, czy nie arkejd.

cool.gif
Mastah27
Pierwsze co zrobiłem kiedy otrzymałem fulla to odpaliłem wyścig w Quebecu na 10 okrążeń, trasa bodajże "Dookoła ratusza", platyna, Ferrari F50 GT, śnieg. Włączyłem i zgon.gif. Dla takich gier warto wydać te 236 złotych w dniu premiery.

Zauważona wada - czasami ilość klatek mocno spada i to w dziwnych miejscach, może to coś z moją konsolą, ale zobaczymy czy w karierze też będą podobne kwiatki.

Ciekawostka - PGR4 to chyba pierwsza gra, w której są achievementy po polsku. Czasami trudno się połapać co tłumacz miał na myśli, ale ogólnie należy się pochwała (plus 3 baty, Tryb Arkady WTF? o_O).
Xbox 360
W Two Worlds, też są achievementy po polsku, sorry za off top biggrin.gif
STERN
Teraz pytanko co będzie lepsze PGR4 czy nowy nfs pro street. Ciekawe bardzo ciekawe . No dobra koniec OT . Piszcie jak uważacie wink.gif
maciucha
CYTAT(STERN @ 12 10 2007, 19:19) *
Teraz pytanko co będzie lepsze PGR4 czy nowy nfs pro street. Ciekawe bardzo ciekawe . No dobra koniec OT . Piszcie jak uważacie wink.gif

A jak myslicie lepszy bedzie moj jutrzejszy obiad czy lepszy bedzie obiad butchera? Naprawde weźcie sie ludzie naprawde zastanówcie.... Swoją drogą jak sie już jedzie vs. przeciwnicy to gra sie całkiem fajnie.... Ale ja i tak wole forze niz arkadowego PGR'a tongue.gif
Slupek88
Mastah jedno pytanie gdzie dorwałeś już wczoraj PGR-a 4, z jakiego sklepu ??
Wampis
Przecież od wczoraj gra jest już oficjalnie dostępna.
Yaxa
Zagralem w demko i musze powiedziec, ze gra jest swietna aczkolwiek mam jedno male zastrzezenie, jak dla mnie model jazdy z PGR3 byl lepszy, w "czworce" jest juz tak troche mniej arcadowo, auta nie wchodza w poslizg tak latwo jak w "trojce" a model jazdy motorow wogole nie przypadl mi do gustu, strasznie dziwaczny.
B0dz1o
Moim zdaniem motorami jeździ się świetnie. Do tej pory nie spotkałem fajniejszego modelu jazdy jednośladem niż w PGR 4, a trochę się grało
ArkejD
chyba nigdy nie grałeś w moto gp. Moim zdaniem model jazdy motorami w pgr4 to jakaś porazka, jak dla mnie mogloby ich w ogole nie byc
Soul
A jak dla mnie jest OK , PGR to poor arcade :D i powiem jedno demko ostro zamiata , grafika fenomenalna ,efekt deszczu CUDO!

PGR3 VS PGR 4
hooki
nooo motory to kupa zupełna. zassałem właśnie by obadać je i kurcze nooo?! o ile fury dają frajde prowadząc się arcadowo to motory.. ehhh.
marcin0903
Mam pytanie, czy kupno samochodu przychodzi łatwo, tak jak w PGR3 czy trzeba troche się napracować, najeździć aby kupić sobie solidny motor bądź samochód?
Uzny
CYTAT(Soul @ 14 10 2007, 07:47) *
A jak dla mnie jest OK , PGR to poor arcade biggrin.gif i powiem jedno demko ostro zamiata , grafika fenomenalna ,efekt deszczu CUDO!

PGR3 VS PGR 4

"poor arcade" mowisz...

Gram se w pelna wersje i o ile wezmie sie fure z 3ki w normalnej (clear) pogodzie to jezdzi sie prawie ze identycznie, z lepsza grafa zeby nie bylo 9h0 Przy innych pojazdach i warunkach pogodowych to juz calkiem inna bajka. Nie rozumiem tez tego narzekania na motory, imo fajnie sie nimi zapindala.

podziekowania dla veliosika za udostepnienie kiss.gif
Orange
stronka http://pgrnations.com/worldstandings.htm ruszyla
t3xz
USA wygrywa.. nic dziwnego. I ja dołożyłem swój sukces do tej nacji (z braku laku -> Polskiej flagi )
peter
da sie jakoś zauploadować fotki z gry na strone tak jak to było w PGR3 albo zgrać na PC ? smile.gif
--
oki juz widze wlasnie ze na stronie PGR Nations jest smile.gif
Raiven2
Wielki minus stawiam na głos silników sad.gif Niestety ale większość samochodów brzmi jak kosiarka, ja tam bym mógł tą gre dostać w grudniu pod choinke z dopracowanymi dzwiękami confused.gif Bizzare wybrało zresztą najgorszy okres na wypuszczenie gry, i PGR4 dostał mały rozgłos i został troche zapomniany w dobie Bioshocka,Halo 3 tongue.gif
Figaro
Pograłem 10 minut i daję ocenę mega wstepną: 8 smile.gif
Nic specjalnego.
emik
A mi sie odglosy silnikow podobaja... Odkurzacze to sa silniki F1 tongue.gif
Amatorek
Że co? Odglosy silników są złe?! Proponuje kupić dobre kino domowe. Wiertarki to są w GT, niestety w najnowszym demku też. W pełnej wersji PGR4 wszystkie odgłosy są fenomenalne. Sprężarka, wydech i odgłosy opon to pierwsza liga, prawie tak dobrze jak w Forza 2. Nareszcie, w niektórych autach, pojawia się ogień z rury wydechowej i "płonące" hample! Sterowanie jest sympatyczne, szczególnie podczas zmiennych warunków atmosferycznych. Odwzorowanie tych wszystkich wnętrz, pracujące wycieraczki, zacinający deszcz itd... coś pięknego!
Co do reszty to na razie się nie wypowiadam bo grałem raptem kilka godzin, ale dla mnie tu jest sam miód. Świetna gra!
jarken
Grę zakupiłem dziś na allegro za 135 zł. Nowa w folii. Czy każda wersja ma w sobie język polski? Chodzi mi o egzemplarze z całej Europy.
piecia
CYTAT(jarken @ 1 11 2007, 12:40) *
Grę zakupiłem dziś na allegro za 135 zł. Nowa w folii. Czy każda wersja ma w sobie język polski? Chodzi mi o egzemplarze z całej Europy.

Każda wersja ma język polski, nawet NTSC-J tongue.gif.
Temper-Tantrum
Ta gra to dla mnie cos innego . To pierwsze w moim zyciu wyscigi on-line . Cos niesamowitego biggrin.gif
Jakuza
Mam pytanie jak przerzucić zdjęcia z PGR lokalnie do PGR na żądanie? - tak żeby dało się je ściągnąć na kompa...
t3xz
CYTAT(Jakuza @ 27 11 2007, 19:25) *
Mam pytanie jak przerzucić zdjęcia z PGR lokalnie do PGR na żądanie? - tak żeby dało się je ściągnąć na kompa...

IMHO Raczej się nie da. Też miałem ten sam problem i jedynym rozwiązaniem było robienie zdjęć specjalnie do wysyłania na PGRNations.
Bizzare pokpiło sobie sprawę wink.gif
Jakuza
CYTAT(t3xz @ 27 11 2007, 17:45) *
CYTAT(Jakuza @ 27 11 2007, 19:25) *

IMHO Raczej się nie da. Też miałem ten sam problem i jedynym rozwiązaniem było robienie zdjęć specjalnie do wysyłania na PGRNations.
Bizzare pokpiło sobie sprawę wink.gif

Shit a właśnie najfajniejsze zdjęcia mam na "lokalu" confused.gif
ImOwnYou
Mam dziwne pytanie wink.gif. Czzy przez okolo 2 tygodnie, da sie zaliczyć PGR 4 na tysiaka, wliczając w to męczenie sie z trybem Arkady na platyny wink.gif ??
wrog
Da się w tydzień.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.