Całkiem klimatyczne.. ale zastanawiam się jaką mam wersję. Bez czy Z cenzurą

Ktoś zna róznice?? Jakieś konkretne żebym mógł sprawdzić... bo ta niepewność nie daje mi spokoju.. (poważnie xD)
Tak czy inaczej sterowanie w tej grze to porażka... nie da się nawet swobodnie regulować kamery.
Ps. Zauważyliście, że modele samochodów, które mozna spotkać (widziałem śmieciarę, Voodoo i Greenwood'a) są przeniesione z GTA:SA?
consoleboy
15 09 2007, 20:07
Do dnia dzisiejszego ukazała się tylko jedna podstawowa wersja o dużo mówiącej nazwie "Manhunt 2 Banned Uncut".
która na dodatek jest wersja beta.. ;/
jestem po 3 pierwszych poziomach i darowałem sobie...czekam na pełna wersję import holandii ;]
wiiboxstation
15 09 2007, 20:23
Jestem na poziomie most wanted i podobnie jak cała reszta poziomów prócz pierwszych trzech jest masa strzelania i ucieczka

czy reszta leweli jest taka sama czy może ma klimat i jest iście manhuntowska a nie jakaś w stylu rambo czy tango i cash ...
CYTAT(consoleboy @ 15 09 2007, 21:07)

Do dnia dzisiejszego ukazała się tylko jedna podstawowa wersja o dużo mówiącej nazwie "Manhunt 2 Banned Uncut".
Jest też inna... o innej nazwie i tą właśnie mam, dlatego nie byłem pewien.. ale może ktoś porpostu wrzucił to samo pod inną nazwą. Mam PAL.
consoleboy
16 09 2007, 12:42
CYTAT(Emet @ 15 09 2007, 23:38)

CYTAT(consoleboy @ 15 09 2007, 21:07)

Jest też inna... o innej nazwie i tą właśnie mam, dlatego nie byłem pewien.. ale może ktoś porpostu wrzucił to samo pod inną nazwą. Mam PAL.
Właśnie sam sobie odpowiedziałeś ( i co najważniejsze, poprawie) na wcześniej zadane pytanie.

Co do pytania wiiboxstation : Co mogę powiedzieć.... Rambo do potęgi trzeciej

fajny klimat jest w ostatniej misji ( ala suffering) ale klasycznych manhuntow'skich klimatów po etapie "most wanted" uświadczyłem tyle co kot napłakał..... no i nie ma wrogów przebranych za małpy czy też jakiegoś świniopodobnego mutanta
to co wyplynelo na net to wszystko to samo tzw ta sama wersja.
Na youtubie wypowiadal sie w komentarzachprogramista Rockstar i mowil ze planowali umiescic w grze Pigsy'iego swiniaka z pilami spalinowymi zamiast dloni ale zrezygnowali z tego. Szkoda bo to byl sympatyczny wrog i jeden z najbardziej stresogennych w historii gier.
wiiboxstation
17 09 2007, 16:00
ja zanotowałem pana "białego króliczka" z jedynki powieszonego na kablu od mikrofonu w studiu telewizyjnym(wesoła miejscówka:))
Don_Pedro
17 09 2007, 18:55
Kroolik
18 09 2007, 07:08
CYTAT
Dawno nie było u nas tak długiej recki i to w dodatku niejako przedpremierowej! Brawa dla autora. pierwsi w Polsce
Troszkę dziwna sprawa. Starają się być "profesjonalni", a robią reckę z pirata? Bo nie wieżę żeby Rockstar jako jedynym na świecie udostępnili Betę do Recenzji... Troszkę to żenujące, ale w naszym spiraconym kraju norma. No i o sponsorach czy sklepach mogą zapomnieć.
Dziwny ten kraj, gdzie nie toleruje się wystąpień przeciw kościołowi czy politykom, a toleruje się zwykłą KRADZIEż, bo tylko tak można to nazwać. ehhh polaczki
A na samą grę czekam z utęsknieniem, nie ma to jak wbić komuś kawałek szkła o poranku

PS. Mam nadzieję, że któryś z Profesjonalnych serwisów po premierze zrobi porównanie wersji pociętej z zbanowaną.
Zaciałem sie w jedynm momencie.. Nie pamietam nazwy misji.. ale to ta, gdzie
na początku zabijamy koleżke gaśnicą, a potem trzeba rozwalać głosniki na ściagach, w końcu dochodzimy do powieszczenia w stylu kina. Tam jest ten doktorek.. i nei wiem co mam zrobić. Rozwaliłem głośniki i nic, po kilkunastu sekundach pojawiaja sie jakieś "fazy" i nagle gine 
O co tam chodzi??
consoleboy
24 09 2007, 13:24
SPOILER : Po schodach gania koleś z usypiaczem. Załatwiasz kolesia, bierzesz "usypiacz" i strzelasz do doktorka " END OF SPOILER
Dzięki.. poszuakm tego mietka.
wiiboxstation
25 09 2007, 17:16
No skończyłem grę a w menu wyboru jest jeszcze jeden level nieodblokowany co trza zrobić by w niego zagrać??
consoleboy
25 09 2007, 17:55
CYTAT(wiiboxstation @ 25 09 2007, 18:16)

No skończyłem grę a w menu wyboru jest jeszcze jeden level nieodblokowany co trza zrobić by w niego zagrać??
Sam chciałbym wiedzieć

Pozaliczaj wszystkie misje na 5 gwiazdek to może się przekonamy
Za wyciek gry Manhunt 2 odpowiedzialny jest pracownik firmy Sonyhttp://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37413
Mówiac szczerze, chwała mu, jakby nie on Manhunta 2 nie sprobówalibysmy nigdy, a juz na pewno nie tego oryginalnego.
Lukas_AT
28 10 2007, 03:06
Ja osobiscie nowej odsłony Manhunta w wersji ocenzurowanej nie mam zamiaru kupować. Będzie trzeba wersje z Holandii dostać...
A ja bym chcial wiedziec jak to jest z dlugoscia gry. Jedynka liczyla 20 dosc dlugich misji. Jak sprawa ma sie tutaj?
15 podstawowych misji. Misje są średnie i kilka krótkich. W żadnej misji nie spędziłem więcej niż 40 minut. Inni mogą się zaciąć, ale to sprawa indywidualna.
Hm, mysle ze to dobra liczba. W pierwowzorze misji bylo 20. Kazda dluga i trudna. Manhunt (jedynka) to zreszta jak dla mnie najtrudniejsza gra na PS2. Dobrze wiec, ze dwojka nie jest tak stresujaca:).
adijazda
2 11 2007, 22:24
mam pytanko!
co trzeba zrobić w tym domu z duchami???bo latam po całej chacie i niewiem co zrobic???
musisz zrobic to co mowi do ciebie 'kompan podrozy'...
adijazda
3 11 2007, 09:05
no dzięki.już doszedłem:)
Zarathustra
10 11 2007, 20:02
Ktoś da mi wskazówkę co trzeba zrobić na końcu 3 misji "Sexual Deviants" grałem bez problemu i się zaciąłem na dobre.
Najpierw robię kuku kolesiom w celach po lewej potem przechodzę do podobnego pomieszczenia gdzie też są po lewej cele i załatwiam dwóch misiaczków a pierwsza cela cały czas jest zamknięta, no już nie mam pomysłu co tu zrobić...
Światła też stłukłem ale to raczej nie ma znaczenia.
W środkowej celi jest ukryte przejście w ścianie po lewej stronie przez które dostaniesz się do 3 celi
consoleboy
10 11 2007, 20:36
CYTAT(artex @ 10 11 2007, 22:23)

W środkowej celi jest ukryte przejście w ścianie po lewej stronie przez które dostaniesz się do 3 celi

Eh... widać ,iż Zarathustra gra raczej w wersję Beta, gdyż w "ostatecznym" amerykańskim wydaniu, ten patent z " niewidzianymi drzwiami" został wycięty

Swoją drogą, na co ja się płodziłem z tymi wszystkimi podpowiedziami, spoilerami skoro nikomu nie chce się przeglądać AŻ dziewiecio stronicowego tematu, w poszukiwaniu odpowiedzi
Zarathustra
10 11 2007, 20:50
Dzięki wam, Danny dalej robi brzydko innym
I rzeczywiście nie czytałem wcześniejszych postów (kopniak dla mnie) byłem chyba za bardzo wkurzony i nie myślałem normalnie
adijazda
11 11 2007, 09:27
CYTAT(consoleboy @ 10 11 2007, 20:36)

CYTAT(artex @ 10 11 2007, 22:23)

Eh... widać ,iż Zarathustra gra raczej w wersję Beta, gdyż w "ostatecznym" amerykańskim wydaniu, ten patent z " niewidzianymi drzwiami" został wycięty

Swoją drogą, na co ja się płodziłem z tymi wszystkimi podpowiedziami, spoilerami skoro nikomu nie chce się przeglądać AŻ dziewiecio stronicowego tematu, w poszukiwaniu odpowiedzi

-a jak to jest rozwiązane w ostecznej wersji???tzn-to przejście?
consoleboy
11 11 2007, 09:56
Do omawianego pomieszczenia wchodzi się normalnie przez drzwi frontowe ,a niewidzalne przejście "poszło się kochać"
Felix5000
13 11 2007, 22:09
Jakieś informacje odnośnie daty wydania w Holandii?
adijazda
14 11 2007, 22:59
no właśnie!kiedy premiera w holandii???
ps-przydało by się porównanie 3 wersji:1 beta;2 holenderska;3 ocenzurowna:(
PESinter
16 11 2007, 20:03
Różnice:
Porównując wersje beta i USA można stwierdzić że brakuje w tej drugiej rozłupywania bejzbolem czaszki zarówno podczas egzekucji jak i okładania tym narzędziem leżącego już trupa. Podobnie jest z łomem.
Bronie w misji zaczynającej się typowym strzelaniem zza winkla też zmieniono. Zamiast Desert Eagle i SPAS 12 jest kolejno rewolwer magnum i jakiś inny shotgun.
Grafika wydaje się w niektórych lokacjach bardziej dopracowana.
Jestem ciekaw jak tam w wersji Oranje.
consoleboy
16 11 2007, 20:40
Zmian jest zdecydowanie więcej. Do wcześniej wspomnianych broni, pocięte zostały fatale takich przedmiotów jak: mini piła, kleszcze, sekator.
Zmniejszono możliwość zabijania "Bogu ducha winnych" ludzi (np. przed wejściem do sex shop'u w becie kręciło się dwóch cywilów, a w szóstej misji była możliwość zabicia bezdomnego). Ver. Usa jest łatwiejsza ,co nie tylko jest spowodowane naniesionymi poprawkami względem bety ,ale również celowym zamysłem autorów, co nie zmienia faktu , iż beta jakoś specjalnie trudna nie była a teraz....walk in the park chciałoby się rzec

Reszta zmian jest raczej symboliczna ( poza wspomnianym wcześniej motywem z "niewidzialnymi drzwiami" w sexual deviands). Nie ma podliczania i wystawiania ocen, na koniec każdego poziomu. Wycięto kilka "miejscowych fatali"( mi zapadły w pamięci tylko dwa momenty, może było więcej... nie wiem, nie pamiętam). Ustabilizowanie kodu , dzięki czemu gra już tak strasznie nie klatkuje ( chociaż zdążają się przycięcia) czy też łatwiejszy sposób na odkrycie 16 level'u, itd.....
Ps: Zapomniałem wspomnieć o odpowiednio naniesionych filtrach, ale chyba każdy już o tym wie, czyż nie??
PESinter
21 11 2007, 00:01
Panowie, czy ktoś zna adres jakiejś holenderskiej strony internetowej oferującej gry na wysyłkę?? Chodzi ofcoz o jedynego i słusznego Manhunta 2.
Szakal v_1
6 12 2007, 08:58
Wujek Google wie

A tak wogóle ja sobie załatwie wersje bez cenzury bo tam przynajiej coś widać.Denerwuje mnie że ten sekator wycieli.
Sunderland
7 12 2007, 22:17
Znajomy uraczył mnie nowym Manhunt'em i już na samym początku wiedziałem, że z pewnością nie zerknę na Allegro w poszukiwaniu używki po przystępnej cenie.Powód?Bo jak sobie wyobraziłem to wszystko w wersji dla przedszkolaków (czytaj : ocenzurowanej), to poczułem niesmak.Sama gra rysuje się w mych oczętach następująco.Gra jest ciekawa, ma fajny, rzeczywiście "adults only" klimat i ogólnie sprawia frajdę.Jakoś niespecjalnie odbija mi się monotonią, chyba, że mowa o jednej z tych zbyt licznych scen strzelanych.Najgorsze w nich jest to, że nawet jak nie chcę używać broni palnej, to gra tego po prostu wymaga.Wymiana ognia zła nie jest, ale psuje klimacik polowań na ludzi.Największą porażką w tej grze jest grafika.Jest naprawdę słabo, szczególnie jak na dosyć głośny tytuł.Środowisko jest żywcem wyjęte z GTA, z tą różnicą, że tutaj zamiast rozległych połaci terenu, mamy malutkie levele.Jak dla mnie ogólna kanciastość i umowność w połączeniu z brakiem poruszania ustami podczas scenek (kiwanie głową jak za czasów PSX'a) jest nie do przyjęcia i ode mnie leci 5+/10.PS2 potrafi duuuuuużo więcej.Sama gra dostaje ode mnie 7+/10 (w porywach jestem gotów nawet na ósemeczkę z minusem) i poleciłbym ją amatorom czystej sieczki.
Baron Ski
11 12 2007, 12:41
adijazda
26 12 2007, 19:00
mam pytanko!
co trza zrobić w ty pokoju z podłączonyni do aparatu małpkami???mam znależć jakąś karte do otwierania dzwi?czy znowu sa jakies ukryte dzwi???
consoleboy
26 12 2007, 19:16
adijazda
26 12 2007, 19:44
dzięki za podpowiedż

-liczyłem na to że mi podpowiesz!
ps-mam wersje beta

aha-brałem tą piłke do ręki ale żaden filmik mi się niewłączył,dlatego latełem po tych salach i niewiedziałem co zrobić
consoleboy
26 12 2007, 20:44
Może faktycznie ,coś mi się z tą mini scenką pochrzaniło

Miałem wrażenie , iż w becie brało się piłę, podchodziło do doktorka, naciskało się przycisk action ( to chyba kółeczko było) a wtedy Daniel robił swoje, no ale najwyraźniej pamięć mnie zawodzi

Cieszę się jednak , iż moja podpowiedz na coś ci się przydała
adijazda
24 02 2008, 21:13
przeszedłem już

a moje pytanie to jak odblokować ten zamknięty ostatni level(16)???
consoleboy
24 02 2008, 21:29
W becie za każdy poziom otrzymywało sie noty od 1 do 5, wiec..... może zdobądź w każdej planszy rangę 5/5

. ( a z racji tego, iż jest to wersja "beta" to nigdy nie ma pewności czy owy, ukryty poziom został zawarty w tej że wersji). Zdecydowanie łatwiej ostatni level odblokować w ocenzurowanej wersji USA, gdzie poza tym, iż gra jest kapkę pocięta ( kilka postów wyżej wypunktowałem główne różnice miedzy betą a ocenzurowaną. ntsc USA) to z gry wyleciały statystyki/ rangi po ukończeniu każdej misji ( o czym wspomniałem, również wcześniej) to też ewentualny problem, związany z koniecznością masterowania osiągów pęka niczym bańka mydlana i co za tym idzie, ostatni poziom odblokowuje się "od tak"

Wiec wybacz adijazda. Tym razem nie mam jak tobie pomóc

No chyba, że moje przypuszczenia związanie z tym, jaką wersję posiadasz ( beta lub pocięta, pełna USA) są blednę

( a zakładam , iż jak miałeś tak dalej masz do czynienia z wersja beta

)
adijazda
24 02 2008, 21:45
tak masz rację mam wersje"beta" niezabardzo mi się chce zasuwać wszystkiego na 5 punktów!
ale dzięki za pomoc!!!
jak zmienic bron w Manhunt 2 ? Mam palke a chce zmienic na siekiere. Jak sie to robi ?
a co ci drogi chlopcze pisze na ekranie gdy podchodzisz do innej broni tago samego typu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.