Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Manhunt 2
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Stron: 1, 2, 3, 4
Emet
Całkiem klimatyczne.. ale zastanawiam się jaką mam wersję. Bez czy Z cenzurą unsure.gif
Ktoś zna róznice?? Jakieś konkretne żebym mógł sprawdzić... bo ta niepewność nie daje mi spokoju.. (poważnie xD)
Tak czy inaczej sterowanie w tej grze to porażka... nie da się nawet swobodnie regulować kamery.

Ps. Zauważyliście, że modele samochodów, które mozna spotkać (widziałem śmieciarę, Voodoo i Greenwood'a) są przeniesione z GTA:SA? wink.gif
consoleboy
Do dnia dzisiejszego ukazała się tylko jedna podstawowa wersja o dużo mówiącej nazwie "Manhunt 2 Banned Uncut".
ArkejD
która na dodatek jest wersja beta.. ;/
jestem po 3 pierwszych poziomach i darowałem sobie...czekam na pełna wersję import holandii ;]
wiiboxstation
Jestem na poziomie most wanted i podobnie jak cała reszta poziomów prócz pierwszych trzech jest masa strzelania i ucieczka confused.gif czy reszta leweli jest taka sama czy może ma klimat i jest iście manhuntowska a nie jakaś w stylu rambo czy tango i cash ...
Emet
CYTAT(consoleboy @ 15 09 2007, 21:07) *
Do dnia dzisiejszego ukazała się tylko jedna podstawowa wersja o dużo mówiącej nazwie "Manhunt 2 Banned Uncut".

Jest też inna... o innej nazwie i tą właśnie mam, dlatego nie byłem pewien.. ale może ktoś porpostu wrzucił to samo pod inną nazwą. Mam PAL.
consoleboy
CYTAT(Emet @ 15 09 2007, 23:38) *
CYTAT(consoleboy @ 15 09 2007, 21:07) *

Jest też inna... o innej nazwie i tą właśnie mam, dlatego nie byłem pewien.. ale może ktoś porpostu wrzucił to samo pod inną nazwą. Mam PAL.

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś ( i co najważniejsze, poprawie) na wcześniej zadane pytanie. tongue.gif

Co do pytania wiiboxstation : Co mogę powiedzieć.... Rambo do potęgi trzeciej dry.gif fajny klimat jest w ostatniej misji ( ala suffering) ale klasycznych manhuntow'skich klimatów po etapie "most wanted" uświadczyłem tyle co kot napłakał..... no i nie ma wrogów przebranych za małpy czy też jakiegoś świniopodobnego mutanta happy.gif
Coati
to co wyplynelo na net to wszystko to samo tzw ta sama wersja.
SCOOP
Na youtubie wypowiadal sie w komentarzachprogramista Rockstar i mowil ze planowali umiescic w grze Pigsy'iego swiniaka z pilami spalinowymi zamiast dloni ale zrezygnowali z tego. Szkoda bo to byl sympatyczny wrog i jeden z najbardziej stresogennych w historii gier.
wiiboxstation
ja zanotowałem pana "białego króliczka" z jedynki powieszonego na kablu od mikrofonu w studiu telewizyjnym(wesoła miejscówka:))
Don_Pedro
beta werdykt gry Manhunt 2

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...4&Itemid=41
Kroolik
CYTAT
Dawno nie było u nas tak długiej recki i to w dodatku niejako przedpremierowej! Brawa dla autora. pierwsi w Polsce

Troszkę dziwna sprawa. Starają się być "profesjonalni", a robią reckę z pirata? Bo nie wieżę żeby Rockstar jako jedynym na świecie udostępnili Betę do Recenzji... Troszkę to żenujące, ale w naszym spiraconym kraju norma. No i o sponsorach czy sklepach mogą zapomnieć.
Dziwny ten kraj, gdzie nie toleruje się wystąpień przeciw kościołowi czy politykom, a toleruje się zwykłą KRADZIEż, bo tylko tak można to nazwać. ehhh polaczki

A na samą grę czekam z utęsknieniem, nie ma to jak wbić komuś kawałek szkła o poranku icon_twisted.gif
PS. Mam nadzieję, że któryś z Profesjonalnych serwisów po premierze zrobi porównanie wersji pociętej z zbanowaną.

Emet
Zaciałem sie w jedynm momencie.. Nie pamietam nazwy misji.. ale to ta, gdzie na początku zabijamy koleżke gaśnicą, a potem trzeba rozwalać głosniki na ściagach, w końcu dochodzimy do powieszczenia w stylu kina. Tam jest ten doktorek.. i nei wiem co mam zrobić. Rozwaliłem głośniki i nic, po kilkunastu sekundach pojawiaja sie jakieś "fazy" i nagle gine dry.gif O co tam chodzi??
consoleboy
SPOILER : Po schodach gania koleś z usypiaczem. Załatwiasz kolesia, bierzesz "usypiacz" i strzelasz do doktorka " END OF SPOILER
Emet
Dzięki.. poszuakm tego mietka.
wiiboxstation
No skończyłem grę a w menu wyboru jest jeszcze jeden level nieodblokowany co trza zrobić by w niego zagrać??
consoleboy
CYTAT(wiiboxstation @ 25 09 2007, 18:16) *
No skończyłem grę a w menu wyboru jest jeszcze jeden level nieodblokowany co trza zrobić by w niego zagrać??

Sam chciałbym wiedzieć tongue.gif Pozaliczaj wszystkie misje na 5 gwiazdek to może się przekonamy smile.gif
Memory
Za wyciek gry Manhunt 2 odpowiedzialny jest pracownik firmy Sony
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37413
Mikes
Mówiac szczerze, chwała mu, jakby nie on Manhunta 2 nie sprobówalibysmy nigdy, a juz na pewno nie tego oryginalnego.
Lukas_AT
Ja osobiscie nowej odsłony Manhunta w wersji ocenzurowanej nie mam zamiaru kupować. Będzie trzeba wersje z Holandii dostać... smile.gif
Mikes
Wersja ocenzurowana xD
KOMODO
A ja bym chcial wiedziec jak to jest z dlugoscia gry. Jedynka liczyla 20 dosc dlugich misji. Jak sprawa ma sie tutaj?
Burgund
15 podstawowych misji. Misje są średnie i kilka krótkich. W żadnej misji nie spędziłem więcej niż 40 minut. Inni mogą się zaciąć, ale to sprawa indywidualna.
KOMODO
Hm, mysle ze to dobra liczba. W pierwowzorze misji bylo 20. Kazda dluga i trudna. Manhunt (jedynka) to zreszta jak dla mnie najtrudniejsza gra na PS2. Dobrze wiec, ze dwojka nie jest tak stresujaca:).
adijazda
mam pytanko!
co trzeba zrobić w tym domu z duchami???bo latam po całej chacie i niewiem co zrobic???
Coati
musisz zrobic to co mowi do ciebie 'kompan podrozy'...
adijazda
no dzięki.już doszedłem:)
Zarathustra
Ktoś da mi wskazówkę co trzeba zrobić na końcu 3 misji "Sexual Deviants" grałem bez problemu i się zaciąłem na dobre.
Najpierw robię kuku kolesiom w celach po lewej potem przechodzę do podobnego pomieszczenia gdzie też są po lewej cele i załatwiam dwóch misiaczków a pierwsza cela cały czas jest zamknięta, no już nie mam pomysłu co tu zrobić...
Światła też stłukłem ale to raczej nie ma znaczenia.
artex
W środkowej celi jest ukryte przejście w ścianie po lewej stronie przez które dostaniesz się do 3 celi wink.gif
consoleboy
CYTAT(artex @ 10 11 2007, 22:23) *
W środkowej celi jest ukryte przejście w ścianie po lewej stronie przez które dostaniesz się do 3 celi wink.gif

Eh... widać ,iż Zarathustra gra raczej w wersję Beta, gdyż w "ostatecznym" amerykańskim wydaniu, ten patent z " niewidzianymi drzwiami" został wycięty tongue.gif Swoją drogą, na co ja się płodziłem z tymi wszystkimi podpowiedziami, spoilerami skoro nikomu nie chce się przeglądać AŻ dziewiecio stronicowego tematu, w poszukiwaniu odpowiedzi laugh.gif laugh.gif
Zarathustra
Dzięki wam, Danny dalej robi brzydko innym happy.gif
I rzeczywiście nie czytałem wcześniejszych postów (kopniak dla mnie) byłem chyba za bardzo wkurzony i nie myślałem normalnie wink.gif
adijazda
CYTAT(consoleboy @ 10 11 2007, 20:36) *
CYTAT(artex @ 10 11 2007, 22:23) *

Eh... widać ,iż Zarathustra gra raczej w wersję Beta, gdyż w "ostatecznym" amerykańskim wydaniu, ten patent z " niewidzianymi drzwiami" został wycięty tongue.gif Swoją drogą, na co ja się płodziłem z tymi wszystkimi podpowiedziami, spoilerami skoro nikomu nie chce się przeglądać AŻ dziewiecio stronicowego tematu, w poszukiwaniu odpowiedzi laugh.gif laugh.gif

-a jak to jest rozwiązane w ostecznej wersji???tzn-to przejście?
consoleboy
Do omawianego pomieszczenia wchodzi się normalnie przez drzwi frontowe ,a niewidzalne przejście "poszło się kochać" tongue.gif
Felix5000
Jakieś informacje odnośnie daty wydania w Holandii?
adijazda
no właśnie!kiedy premiera w holandii???
ps-przydało by się porównanie 3 wersji:1 beta;2 holenderska;3 ocenzurowna:(
PESinter
Różnice:

Porównując wersje beta i USA można stwierdzić że brakuje w tej drugiej rozłupywania bejzbolem czaszki zarówno podczas egzekucji jak i okładania tym narzędziem leżącego już trupa. Podobnie jest z łomem.

Bronie w misji zaczynającej się typowym strzelaniem zza winkla też zmieniono. Zamiast Desert Eagle i SPAS 12 jest kolejno rewolwer magnum i jakiś inny shotgun.

Grafika wydaje się w niektórych lokacjach bardziej dopracowana.

Jestem ciekaw jak tam w wersji Oranje. cool.gif
consoleboy
Zmian jest zdecydowanie więcej. Do wcześniej wspomnianych broni, pocięte zostały fatale takich przedmiotów jak: mini piła, kleszcze, sekator.
Zmniejszono możliwość zabijania "Bogu ducha winnych" ludzi (np. przed wejściem do sex shop'u w becie kręciło się dwóch cywilów, a w szóstej misji była możliwość zabicia bezdomnego). Ver. Usa jest łatwiejsza ,co nie tylko jest spowodowane naniesionymi poprawkami względem bety ,ale również celowym zamysłem autorów, co nie zmienia faktu , iż beta jakoś specjalnie trudna nie była a teraz....walk in the park chciałoby się rzec smile.gif Reszta zmian jest raczej symboliczna ( poza wspomnianym wcześniej motywem z "niewidzialnymi drzwiami" w sexual deviands). Nie ma podliczania i wystawiania ocen, na koniec każdego poziomu. Wycięto kilka "miejscowych fatali"( mi zapadły w pamięci tylko dwa momenty, może było więcej... nie wiem, nie pamiętam). Ustabilizowanie kodu , dzięki czemu gra już tak strasznie nie klatkuje ( chociaż zdążają się przycięcia) czy też łatwiejszy sposób na odkrycie 16 level'u, itd.....

Ps: Zapomniałem wspomnieć o odpowiednio naniesionych filtrach, ale chyba każdy już o tym wie, czyż nie?? tongue.gif
PESinter
Panowie, czy ktoś zna adres jakiejś holenderskiej strony internetowej oferującej gry na wysyłkę?? Chodzi ofcoz o jedynego i słusznego Manhunta 2.

Szakal v_1
Wujek Google wie laugh.gif A tak wogóle ja sobie załatwie wersje bez cenzury bo tam przynajiej coś widać.Denerwuje mnie że ten sekator wycieli.
Sunderland
Znajomy uraczył mnie nowym Manhunt'em i już na samym początku wiedziałem, że z pewnością nie zerknę na Allegro w poszukiwaniu używki po przystępnej cenie.Powód?Bo jak sobie wyobraziłem to wszystko w wersji dla przedszkolaków (czytaj : ocenzurowanej), to poczułem niesmak.Sama gra rysuje się w mych oczętach następująco.Gra jest ciekawa, ma fajny, rzeczywiście "adults only" klimat i ogólnie sprawia frajdę.Jakoś niespecjalnie odbija mi się monotonią, chyba, że mowa o jednej z tych zbyt licznych scen strzelanych.Najgorsze w nich jest to, że nawet jak nie chcę używać broni palnej, to gra tego po prostu wymaga.Wymiana ognia zła nie jest, ale psuje klimacik polowań na ludzi.Największą porażką w tej grze jest grafika.Jest naprawdę słabo, szczególnie jak na dosyć głośny tytuł.Środowisko jest żywcem wyjęte z GTA, z tą różnicą, że tutaj zamiast rozległych połaci terenu, mamy malutkie levele.Jak dla mnie ogólna kanciastość i umowność w połączeniu z brakiem poruszania ustami podczas scenek (kiwanie głową jak za czasów PSX'a) jest nie do przyjęcia i ode mnie leci 5+/10.PS2 potrafi duuuuuużo więcej.Sama gra dostaje ode mnie 7+/10 (w porywach jestem gotów nawet na ósemeczkę z minusem) i poleciłbym ją amatorom czystej sieczki.
Baron Ski
Manhunt 2 jednak ukaże się na Wyspach?
http://onlygames.pl/news-manhunt_2_jednak_...yspach-319.html
adijazda
mam pytanko!
co trza zrobić w ty pokoju z podłączonyni do aparatu małpkami???mam znależć jakąś karte do otwierania dzwi?czy znowu sa jakies ukryte dzwi???
consoleboy
Trzeba: odrąbać głowę doktorka tongue.gif Kajsi się znajduje tempa piłka... Nie wiem jaką masz wersje ( beta czy pełna) zależnie od wersji, czynność wygląda następująco : beta ----- cała czynność odkrajania głowy była taka , że włączała się mini scenka, a Danny sam odkrajał głowę. W ocenzurowanej wersji trzeba ciachnąć parę razy po głowie , i prezent gotowy biggrin.gif Dalej już chyba wiesz co trzeba zrobić tongue.gif
adijazda
dzięki za podpowiedż biggrin.gif -liczyłem na to że mi podpowiesz!
ps-mam wersje beta wink.gif
aha-brałem tą piłke do ręki ale żaden filmik mi się niewłączył,dlatego latełem po tych salach i niewiedziałem co zrobićsmile.gif
consoleboy
Może faktycznie ,coś mi się z tą mini scenką pochrzaniło tongue.gif Miałem wrażenie , iż w becie brało się piłę, podchodziło do doktorka, naciskało się przycisk action ( to chyba kółeczko było) a wtedy Daniel robił swoje, no ale najwyraźniej pamięć mnie zawodzi biggrin.gif Cieszę się jednak , iż moja podpowiedz na coś ci się przydała smile.gif
adijazda
przeszedłem jużsmile.gifsmile.gifsmile.gif

a moje pytanie to jak odblokować ten zamknięty ostatni level(16)???
consoleboy
W becie za każdy poziom otrzymywało sie noty od 1 do 5, wiec..... może zdobądź w każdej planszy rangę 5/5 tongue.gif. ( a z racji tego, iż jest to wersja "beta" to nigdy nie ma pewności czy owy, ukryty poziom został zawarty w tej że wersji). Zdecydowanie łatwiej ostatni level odblokować w ocenzurowanej wersji USA, gdzie poza tym, iż gra jest kapkę pocięta ( kilka postów wyżej wypunktowałem główne różnice miedzy betą a ocenzurowaną. ntsc USA) to z gry wyleciały statystyki/ rangi po ukończeniu każdej misji ( o czym wspomniałem, również wcześniej) to też ewentualny problem, związany z koniecznością masterowania osiągów pęka niczym bańka mydlana i co za tym idzie, ostatni poziom odblokowuje się "od tak" tongue.gif Wiec wybacz adijazda. Tym razem nie mam jak tobie pomóc sad.gif No chyba, że moje przypuszczenia związanie z tym, jaką wersję posiadasz ( beta lub pocięta, pełna USA) są blednę tongue.gif ( a zakładam , iż jak miałeś tak dalej masz do czynienia z wersja beta biggrin.gif)
adijazda
tak masz rację mam wersje"beta" niezabardzo mi się chce zasuwać wszystkiego na 5 punktów! sad.gif
ale dzięki za pomoc!!!
bor
jak zmienic bron w Manhunt 2 ? Mam palke a chce zmienic na siekiere. Jak sie to robi ?
Coati
a co ci drogi chlopcze pisze na ekranie gdy podchodzisz do innej broni tago samego typu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.