Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ghost Rider
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Yano
nie znalazlem takiego tematu , mam nadzieje ze dobrze szukalem tongue.gif

wlasnie zobaczylem na gametrailers filmiki z ghost ridera
http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=4382
premiera juz blisko a ja nic do tej pory nie slyszalem o tej grze..

w pierwszej chwili odrazu rzuca sie w oczy ze to chamska kalka DMC z elementami GOW ..
na drugi rzut oka widac ze to kalka dmc z elemantmai gow ... i drętwymi ciosami tongue.gif (moze to wina tego kto grał - nie umial dac czadu)

dmc
odrazu widac taki sam pasek zycia i "magii" , napisy typu A B C D itp , walka wręcz + strzelanie, szpanerskie ciosy specjalne (uwalanianie mocy?), szbkie skoki w bok, itp istny dmc gdyby nie to ze te podstawowe ciosy (combosy) wydaja sie strasznie drętwe..

gow:
broń na łancuchu ze sporym zasiegiem, dobijanie przeciwnika po pojawieniu sie O nad głową itp

ogolnie nie jestem fanem komiksow ale tą postac zawsze lubilem za szpanerski wygląd biggrin.gif
ciekawe co z tego wyjdzie, bo grafika wydaje sie niezła (niektore efekty swietlne) chociaz miejscami nie do konca..
system walki mimo ze zerżniety z 2 hm chyba najlepszych tego typu gier wydaje sie nei do konca dopracowany a czasem wrrecz drętwy.. ale moze sie rozkreci? tongue.gif

moze nie bedzie zle:> trzeba sie cieszyc ze jeszcze cos wychodzi na ps2 biggrin.gif

ma w tym samym czasie wejsc film, oby film albo gra byly fajne a najlepiej i to i to tongue.gif
bo fajna licencja , pomysly skopiowane od najlepszych .. efekt powinien byc conajmniej dobry tongue.gif
Dante
Nie spodziewam się nic specjalnego,a na pewno nie gry na coś więcej niż 6/10. Tytuł pewnie robiony na szybko żeby zdążyć na premiere filmu z N.Cagem w roli głównej co może przyciągnac troche ludu do obu pozycji.
Jeżeli się miło zawiode to dobrze bo zawsze fajnie pograć w coś nowego na plejku.
dexx
coś czuję że nic z tego nie bedzie raczej to nie będzie must have , co najwyżej średniak dobry .
okens
Coz niestety mam za slabego kompa rzeby nacieszyc oczy filmikami, mam natomiast zapowiedz tej gry w gazecie i same screeny nie prezentuja sie zbyt fenomenalnie, zapowiedz natomiast jest juz nieco leprza, zreszta jezeli chodzi o gry czy filmy na licencji marvela to podchodze do nich bez entuzjazmu od rerzyser zawsze cos spartoli ew nie podoba mi sie obsada( ot halle berry nie pasowala mi w roli storm w x menach a i nicolasa cage nie widze w roli ghost ridera), gry na owej licencji tez zawsze bily dla mnie swego rodzaju sztucznoscia wiec juz spodziewam sie koncowego efektu tej produkcji. Nie ma to wiec jak przysciasc przy starych komiksach i darowac sobie pozostale dziwadla
Rasta_Man
Już niedługo pozacinam sobie w ghost ridera biggrin.gif (mój ziom z ameryki niedługo wraca biggrin.gif)
palo
jest też wersja na psp i słyszałem, że całkiem ładnie wygląda
ale poza to nic ciekawego, taka reklama filmu
Stachu
ogladajac trailery odniosłem wrazenie ze to silnik GOW'a

typ porusza sie podobnie do Kratosa
Pabelek
Bo ghost rider to taka można powiedzieć kalka GOW (plus troche DMC) z kiepską grafą. Nic specialnego ale takie już są gry robione na szybko wyłącznie dla promocji filmu.
icaros7
Just call it "Devil May Ghost Rider of War."

"Ghost Rider steals liberally from several major action games, yet somehow avoids stealing the parts that made those games fun.
The Good: A fairly robust character-upgrade system; it ends quickly.
The Bad: Painfully boring beat-'em-up gameplay that's also very derivative; barely a story worth sitting through; ugly, grainy graphics; noticeable audio balance issues; driving sequences are no fun at all."

gamespot - ocena 4.0

http://www.gamespot.com/ps2/action/ghostri...e;picks;story;1
Yano
własnie pogralem ze 30 minut.. co dziwne misje sa strasznie krotkie po 2-5 minut..

ogolnie to tak jak w tej recenzji - straszna żżynka z GOW i DMC , ukradli prawie wszystkei elementy oprocz jednej rzeczy - poweru tongue.gif
niby gra sie bardzo podobnie ale jednak wogole nie ma mocy, gierka jest mizerna przez to
to tak jak by ktos ukradl karoserie z lamborgini i wsadzil ja na bebechy malucha.. wygladalo by milo ale ejdnak jezdizlo by jak maluch

gra sama w sobie mogla by byc nawet fajna ale rpzez porowanie z gow i dmc wypada strasznie blado bo ma 1 wielka roznice - brak mocy

grafika srednie, swiatlka dosyc ladne ale zbyt wiele i nie widac co sie dzieje, plansze jednolicie czarno-czerowne, niby to ma dawac klimat ale nie daje tylko powoduje ze jest ciemno ;p

czlowiek sie dziwi jak tak mozna chamsko skopiowac pomysly z innych gier, powinni im wytoczyc procesy:

DMC:
pasek zycia i "mocy", dusze, czerwone blokady na drzwiach (identyczne jak dmc i znikaja po zabiciu rpzeciwnikow),

GOW: rozłozenie klawiszy 95% identyczne, takie samo kółko nad głową osłabionego wroga, ulepszanie zdolnosci - identycznie pasek "expa" zapełnia sie zjadając zebrane dusze, ciosy identyko slabe , mocne, łapanie, blok , taran z bara , uwalnianie jakies mocy, sporo ciosow identyko jak w gow, hm i wiele innych

ogolnie to wszystko jest skopiowane ale wymienialem rzeczy ktore sa identyczne jak w gow i dmc a nie tylko podobne

jazda na motorze bez podniety mimo ze motorek fajny ale nie sluchac nawet silnika, model jezdy nie istnieje, trzeba stzrelac do wrogow z niewidzialnego działka (kulki wylatują z (pipi);p) , podczas jazdy czesto animacja tragicznie zwalnia (podczas biegania tylko troszke)

mysle ze gra mogla by byc fajna 3 lata temu gdyby gow i dmc nie istnial i nie bylo by porowania do naprawde dobrych gier;p

jedyna zaleta - klimatyczna postac, ale co z tego skoro nie widac jej zbyt dobrze tongue.gif

aha i gra jest monotonna ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.