Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Dzielenie Noestrady
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Mikes
Miałem mieć jutro założoną Neostradę ale moi "mądrzy" rodzice jak zawsze musieli coś wymyśleć. Chcą wziąc 1 albo 2MBit które były by dzielone na mój i sąsiada dom który stoi od nas w odległości jakichś 20m. Czy to jest opłacalne? Czy przy dzieleniu przez router nie ma żadnych zakłóceń itp. Przy takiej odległości Livebox były możliwy i opłacalny. Mi się ten pomysł nie podoba, IMO takie dzielenie się to bezsens, co wy myślicie
ani
Czy to jest opłacalne?

Przy cenach neo w obecnej promocji, nie za bardzo.

Poza tym, livebox nie ma czegoś takiego jak zarządzaniem pasmem (np. w postaci skryptów startowych), czy qos.
Tak więc wystarczy jakikolwiek p2pkowski zmulator odpalony na którymkolwiek z kompów, i internet będzie działać jak żółw smile.gif

ps. Jak już koniecznie musisz podzielić net to polecam combo linksys wrt54gl + firmware tomato (+modem adsl na ethernecie)
Podzielisz łącze na pół tym: http://www.hyperwrt.org/forum/viewtopic.php?id=2002 , wklepiesz skrypt do routera i masz problem z głowy. happy.gif
Mikes
ok, obedzie sie bez routera, chce zamówic Neo przez neta ale jaki modem mam wybrać blink.gif do wyboru są:
Sagem F@st 800 USB
Speedtouch 330 USB
Speedtouch 516(i)
Speedtouch 546(i)

prosił bym o w miare szybką odp. wink.gif
Pajda
daruj sobie modemy na usb to raz, dwa zainstwestuj w zwykly router wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.