Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: laptop->tuner tv->ps2
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Lukavik
mam takie pytanie, pozniewaz w najblizszym czasie bede raczej duzo podrozowal(praca to tu to tam = zmiana miejsca zamieszkania) wiec nie sadze zeby oplacalo mi sie kupywanie tv(obecnie nie posiadam zadnego), nie kce mi sie go ze soba targac:P mysalem o tunerze tv i poprzez niego podlaczyc sobie ps2. czy juz ktos probowal takich kombinacji, czy na monitorze laptopa obraz wyglada przynajmniej przyzwoicie? z tego co wyczytaem czas rekacji wynosi 16ms, czy to wystarczy do grania?
Ural
Czas reakcji matrycy w Twoim lapie tyle wynosi? Jeśli tak napisali, to nie znaczy, że tak jest. Producenci z reguły kłamią i może to byc 24ms, albo nawet więcej - choć nie musi. Odpal jakiś dynamiczny film i będziesz wiedział, czy smuży.

Kwestia kolejna - poważniejsza. Tunery miewają to do siebie (nie twierdzę, że wszystkie), że dochodzi do niewielkiego opóźnienia sygnału - nie przeszkadza to w oglądaniu TV, ale już w graniu może przeszkadzać, gdy będziesz miał opóźnienie nawet o pół sekundy. Dlatego najlepiej poczytaj sobie testy różnych tunerów i zwróć na to uwagę, a już w ogóle byłoby super jakbyś miał możliwość przetestowania czegoś takiego - najlepiej pożyczając od kumpla tuner pod lapa albo na USB, by sprawdzić czy wszystko hula jak trzeba. Aha, w Media można zwracać towar do 7 dni bez podania przyczyny - dowiedz się więcej na ten temat i może warto tak spróbować.
Lukavik
pisze ze 16ms, tylko ja jeszcze tego laptopa nie mam khe khe, zakupie za okolo tydzien;]
obecnie przebywam w irlandi wiec moze byc "maly" problem z zakupem tunera w media m.
jesli ktos moglby mi polecic jakis konkretny model tunera bylebm bardzo wdzieczny:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.