Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Pomocna dłoń
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik platformówek
KOMODO
Problem z platformówką? Pisz śmiało!

Przy okazji:
Mam problem z R&C2. Skonczylem planete Joba (tam gdzie odbywaly sie te "igrzyska"), wykonanlem wszytskie zadania, wracam do statku i... co dalej?confused.gif Zadna nwa planeta mi sie nie odblokowala. I gdzie mam leciec?
Figaro
Popatrz na poprzednie planety - jak ktorys weźmiesz to zanim tam polecisz to jest cała lista misji - któraś musi być nie odhaczona. Albo, musisz zrobić jakieś zadania na Joba, zeby dostać dany gadżet aby iść dalej.
KOMODO
Dobry, bo moj!:D

Co do R&C2 - juz sobie poradzilem, nie zaliczylem jednego "ukrytego" zadania, ktorego nie bylo na liscie, pojawilo sie pozniej.
_One_
Nie no KOMODO, twój pomysł to nie, ale ty spowodowałes że się pojawił wink.gif

Ja chciałem zadac pytanie co do Ratcheta & Clanka 3 ale... po zobaczeniu przed chwila fry odkryłem ze ktos majstrował przy moim sejwie confused.gif confused.gif confused.gif i mam zapisana gre od pocżątku confused.gif zabije... wymieniam tego ratcheta, bo nie bede grał 2 raz...
Marlon_78
Prince of Persia Sand of Time

Przy jakims 17% jest ta laska z lukiem i ten wezyr ze swoimi gorylami nie z tej ziemi. Jak mam go pokonac?? Proboje rozych sposobow i dupa. Utkalem w tym miejscu :-)
Plissss pomozcie bo chce to skonczyc :-) Czeka na mnie juz trzecia czesc z trylogii bo druga na PC przeszedlem :-)
Marlon_78
QUOTE(Marlon_78 @ 19 02 2007, 21:09) *

Prince of Persia Sand of Time

Przy jakims 17% jest ta laska z lukiem i ten wezyr ze swoimi gorylami nie z tej ziemi. Jak mam go pokonac?? Proboje rozych sposobow i dupa. Utkalem w tym miejscu :-)
Plissss pomozcie bo chce to skonczyc :-) Czeka na mnie juz trzecia czesc z trylogii bo druga na PC przeszedlem :-)

Ubilem gada ale musialem niezle sie natrudzic.
sand
Jestem przy tym jak jechałem koniem po tych trolach i odjechałem do doliny jakis krzewów.Wchodze do powmieszczenia i mam uratowac jakiegos świta a tam sie roi od pająków.Sa 3 miejsca gdzie sie rodzą.Gdy rozwale 1 zaraz sie odnawia i tak cały czas.Lipa zdeksza.Pomoże ktoś??

Jestem przy tym jak jechałem koniem po tych trolach i odjechałem do doliny jakis krzewów.Wchodze do powmieszczenia i mam uratowac jakiegos świta a tam sie roi od pająków.Sa 3 miejsca gdzie sie rodzą.Gdy rozwale 1 zaraz sie odnawia i tak cały czas.Lipa zdeksza.Pomoże ktoś??
Chicken
CYTAT(sand @ 23 04 2007, 22:35) *

Chodzi o "Kameo: EoP" ?
sand
TAk.Już to sprzszedłem ale mam problem.Stoje przed takimi 4 dużymi gałeziami zasłaniającymi wejście do siątyni i pisze w pomocy że mam chyba blade zrobić żeby wsszystkie dostały ale za ch/a mi nie wychodzi??Jakiś pomysł??Acha i stoi tam taki frajer i jak robie bleda do on dostaje a potem mnie leje:/
ashka
To może i mnie ktoś pomoże. Gram w "Tak adn the Power of Juju" i utknęłam w grobowcach mumii (Mummy Tombs) . Tzn pierwsza mumie zaprowadziłam na miejsce, pokonując Wielkiego Zielonego Żaba w sposób niewiadomy, no ale na drugim takim Żabie utknełam sad.gif
Nie wiem jak go walnąć. W łeb go walę, nic, w plecy, nic. Mogę go ogłuszyć z plujki, ale poza tym nie jestem w stanie zrobić mu krzywdy sad.gif

Pomoooocy.
W żadnym walkthrough nie ma nic, jak to ruszyć dry.gif

Edit (28.05.2007, godz. 13:47): Już nie ważne, poradziłam sobie ;d

@_One_: Błagam was ludzie, edytujcie posty...
Ok ok ;>
raven_raven
Do czego służą złote śrubki w Ratchet & Clank?
RoL
Do ulepszania broni. Jak masz odpowiednia ilosc srubek, to w pewnym momencie gry (jakos pod koniec) mozesz przerobic prawie kazda bron na jej zlota wersje.
raven_raven
OK, dzięki smile.gif.
PIOTREKN64
Gram w Spyro the dragon i mam zebrane wszystkie diamenty, jajka, smoki po zabiciu ostatniego bosa nie chce mi się otworzyć ostatnia głowa smoka do ostatniego poziomu i nie wiem co mam zrobić a zaliczyłem 98% gry.
Pezmo
gram w rachet i clank size matters i mam problem mianowicie , wiewm ze jestem w miejscu gdzie trzeba podlac 2 kwiatki a jak urosna to bedzie mozna isc dalej problem w tym ze jeden kwiatek bez problem idze ze mna do ziemi i rosnie a drugi jak dochodzi juz do ziemi to caly czas probuje do niej wejsc nie moze czyzby to jakis blad w grze jesli tak to czy jest na to jakas rada....

PS:juz nieaktualne to byl blad w grze ktory raz po raz sie pojawial ...
firana140
okay chwilę po napisaniu zdobyłem ;//

jednak czasem najciemniej pod latarnią sorcerer.gif
albin
Paper Mario: The Thousand-Year Door pomocy:)
Czy ma ktoś może opis? Nie wiem skąd wziąść bilet do pociągu:) bardzo dziękuje za odpowiedź
des3
Mam problem w grze R&C tools of destruction. Mianowice jestem Clankiem w komputerze IRIS zabieram ze sobą 1 małego Zoni komendą "follow" dochodzę do pierwszych "drzwi" w Zoni Quick Select pojawia się nowa opcja Charge UP korzystam z niej gdy jest podświetlona stojąc razem z małym pomagierem ale nic sie nie dzieje. Co robię źle ????

Pozdrawiam[s]
[/s]

poradziłem sobie pozdro
Yap
Po przejściu gry i zaliczeniu złotego klucza cy cuś za przejście planszy na czas powinien pokazać Ci się czas dla platyny. Kolorowe diamenty znajdują sie bodajże w sekretnych miejscach. To samo się tyczy podwójnych szarych diamentów. Są platformy gdzie powinieneś je zdobywać za przejście odcinka ze skrzynkami po tym jak platforma Cię tam zabierze.

Grałem ileś lat temu więc nie gwarantuję trafności moich rad. No i są dwa ukryte poziomy...mam nadzieję, że wiesz o nich.
Pozdro
Szakal v_1
O dzieki happy.gif A właśnie te sekretne poziomy najczesciej są jakby to powiedzieć narysowane białymi liniami.Trza na nie naskoczyc ale najpierw trzeba je uaktywnic jak to zrobić?

5 ukrytych poziomów jest za zdobycie tych kluczy na czas(tych pierwszych)
Gizi
CYTAT(Szakal v_1 @ 20 02 2008, 10:59) *
O dzieki happy.gif A właśnie te sekretne poziomy najczesciej są jakby to powiedzieć narysowane białymi liniami.Trza na nie naskoczyc ale najpierw trzeba je uaktywnic jak to zrobić?

5 ukrytych poziomów jest za zdobycie tych kluczy na czas(tych pierwszych)

Znaleźć kolorowe diamenty ? : )
Arkady
Takie info, Crasha 3 można skończyć na 105%, tak na wypadek żebyś nie męczył się godziny nad zdobyciem sto szóstego procentu smile.gif
Tiny
CYTAT(Arkady @ 20 02 2008, 23:20) *
Takie info, Crasha 3 można skończyć na 105%, tak na wypadek żebyś nie męczył się godziny nad zdobyciem sto szóstego procentu smile.gif

Napewno na 105%? Ja mam 104% i nie wiem czego mi brakuje. Mam 44 gemy i 30 relic'ów. Czegoś zapomniałem?? huh.gif
Arkady
CYTAT(Tiny @ 22 02 2008, 11:48) *

Napewno na 105%? Ja mam 104% i nie wiem czego mi brakuje. Mam 44 gemy i 30 relic'ów. Czegoś zapomniałem?? huh.gif

Jak dobrze pamiętam, kiedy ma się 104% trzeba podeść do Coco w którymś warp roomie i coś wcisnać, ta wręczy ci gema i jest 105%... o ile dobrze pamiętam, to było kilka lat temu.
Tiny
CYTAT(Arkady @ 23 02 2008, 15:55) *
CYTAT(Tiny @ 22 02 2008, 11:48) *

Jak dobrze pamiętam, kiedy ma się 104% trzeba podeść do Coco w którymś warp roomie i coś wcisnać, ta wręczy ci gema i jest 105%... o ile dobrze pamiętam, to było kilka lat temu.

Sprawdziłem. Trzeba mieć wszystkie relici na gold lub wyżej.Podchodzisz do Coco a ona da ci finałowy 45 gem.Cóż czeka mnie jeszcze poprawa 20 saphire reliców nonie.gif
Paulek L
CYTAT(Szakal v_1 @ 19 02 2008, 19:13) *
Witam.Mam problem,przeszedłem gre ale teraz chce ją ukończyć na 106%.
1.Nie mam pojęcia jak zdobywa się platyny.Zloto potrafie zdobyć a nawet jeśli pobije czas jaki zdobyłem(złoto) to i tak nie dostane platyny.
2.Nie wiem jak zdobywac kolorowe diamenty(szare za rozbicie wszystkich skrzyni,a kolorowe slyszałem że za jakieś sekretne miejsca)
3.Jak na poziomie mam zdobyć 2 szare diamenty(1 za rozbicie wszysktkich skrzyni a drugi za co?)
Pozdro wink.gif

OK, lecimy...
1. Jeśli nie będziesz miał 105 %, to czas potrzebny do platyny nie będzie się pokazywał. Dopiero, gdy zdobędziesz wszystko (45 gemów, 25 reliców) i pokonasz Cortexa (pełne zakończenie), pojawi się czas potrzebny do zdobycia platyny.
2. Kolorowe diamenty - czerwony - plansza Deep Trouble - należy dopłynąć do końca levelu, uruchomić "?" i wrócić się do momentu, w którym musisz płynąć do góry, wtedy dotknij TNT i otworzy się dalsze przejście, czeka Cie trochę manewrowania, ale nie jest to zbyt trudny element. Żółty - plansza Hang'em High - zgromadź 10 reliców, obojętnie jakich, wtedy wejdź w level 27, przejdziesz ścieżkę i żółty gem jest Twój. Zielony - plansza Flaming Passion - "trupia ścieżka", czyli musisz przejść bez utraty życia aż do momentu napotkania owej ścieżki, jest dosyć dobrze widoczna. Niebieski - Tomb Wader - "trupia ścieżka". Fioletowy - też "trupia ścieżka". To daje pięć kryształów, wszystkie 5 jest niezbędnych do ukończenia tajemnej ścieżki w levelu 25.
3. W niektórych levelach można zdobyć więcej niz jeden biały gem. Gdy będziesz potrzebował konkretnej sytuacji, to napisz, bo mógłbym opisać wszystko, ale zajęłoby to za dużo miejsca.
Mam nadzieję, że odpowiedzi satysfakcjonują tongue.gif
Orson
Mam problem ze Sly'em 2. Jestem w ostatnim epizodzie, wykonałem pierszamisję (zrobiłem fotki), ukradłem klucze by zmienić grawitację platform- włącza się save po czym następuję filmik...i trach brakło prądu. Ok włączam znów konsole, zaczynam w safehous'ie (mogę zagrać tylko jako SLY) ale nie pojawia mi się żadna misja (gdy wciskam R3 nie pojawia się żadna "strzałka). Czy to jakiś bug czy może muszę kupić jakąś zdolność? Please help
Orson
Pytanie nieaktualne- poradziłem sobie.
duncanlove
Ja mam problem z Jakiem 2. Czy macie jakieś patenty na zrobienie tej misji gdzie trzeba strącic 5 bombowców w mieście? Za cholere nie mogę tego zrobić ;/
Hubi.
Najłatwiej to zdobyć ammo do Peacemaker'a i strącać każde po kolei.
duncanlove
Ta misja jest sporo przed zdobyciem peacemakera ale już sobie poradziłem. Teraz stoje na misji gdzie trzeba zniszczyć te 3 kroczące bomby. Masakra jaka ta gra jest trudna ;/
Hubi.
Musiałem coś pomylić, dawno grałem smile.gif
Do tej co opisujesz najłatwiej użyć Lava Gun (jeśli dobrze kojarze nazwy smile.gif- ten niebieski).
Nawet bez wysiadania z pojazdu (najlepiej wybrać ten najwytrzymalszy).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.