Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy projekt Team ICO
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
McDrive
http://img103.imageshack.us/img103/2631/44...15976122rn9.jpg

Oto jedyne co wiemy na temat nowej gry zespołu który już pare razy pokazał, że umie robić świetne gry.
Colio
W Famitsu ukazała się oficjalna reklama: http://img134.imagevenue.com/img.php?image...6_122_215lo.jpg

Rozpoczęto nabór nowych talentów do tworzenia gry http://www.ps3forums.com/showthread.php?p=...292#post1086292

Tutaj możemy snuć domysły na temat nowej gry Team ICO :>
Jestem bardzo ciekaw, czy developer będzie kontynuował serię ICO i SotC, zamykając to w trylogię, czy może zdecyduje się na zmiany w sferze scenariusza. Obstawiam niepewnie to drugie, wszak jeszcze nie minęło tak dużo czasu, jak w przypadku odstępu między ICO i Cieniem Kolosa. Ponadto nie jestem pewien, czy Sony dalej chciałoby inwestować w gry, które nie przyniosły zbyt dużych zysków, mimo ich grywalności. Ofkorz, nie jest źle, jeśli to będzie kolejny następca duchowy ICO, bo ludzie tworzący tą grę są naprawdę pomysłowi. Z drugiej strony, zaje.biście byłoby, gdyby się wykazali w czymś zupełnie odmiennym pod względem realiów etc. No ale nic, pozostaje czekać, i dumać, bo prace nad grą są jak widać w bardzo wczesnym stadium.

edit: chyba ktoś był pierwszy z tematem :D
Ryo-San
QUOTE(Colio @ 14 02 2007, 19:59) *

Ponadto nie jestem pewien, czy Sony dalej chciałoby inwestować w gry, które nie przyniosły zbyt dużych zysków, mimo ich grywalności. O

inwestowac zainwestuja napewno - problem tylko w tym jaki bedzie efekt koncowy. Juz sam fakt wydania SotC po zenujaco slabej sprzedazy ICO(z tego co pamietam bylo to ok 70 tys sztuk) daje do myslenia. Nie wiem jak ze spredaza SotC ale wiem ze do gry nie wkradl sie ani gram komercji i pop kultury; ) SotC nie byl mayhem'owym wszedzie hypeowanym tytulem. Zupelnie przeciwienstwo serii PoP.
dlatego wydaje mi sie ze Sony mimo wszystko da nam po raz trzeci cos zupelnie innego, grywalngo i magicznego. Jednak biorac pod uwage dzisiejsze koszty developingu, mozna miec co do tego lekkie watpliwosci. ; (

a co do reklamowki w Famitsu - to wlasnie jest u mnie kumpel z japonistyki i walna tlumaczenie:

"ICO", "Shadow of the Collosus" Nabór personelu przy nowym projekcie na PS3 - czarny tekst

i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O

moze to jakis wrzut na Moore'a albo Allarda? albo ktos to sobie dopisal w photoshopie
DJ1988
QUOTE(Ryo-San @ 14 02 2007, 21:10) *

i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O

moze to jakis wrzut na Moore'a albo Allarda? albo ktos to sobie dopisal w photoshopie

Whoa. Któs tu naprawdę nie lubi Team ICO.

M$ stealth attack??? ninja.gif
Ryo-San
QUOTE(DJ1988 @ 14 02 2007, 21:14) *

QUOTE(Ryo-San @ 14 02 2007, 21:10) *

i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu?(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O

Whoa. Któs tu naprawdę nie lubi Team ICO.

M$ stealth attack??? ninja.gif

nie nie zle to napisalem..ten lysol to jest tak jakby Sony wrzucalo sobie oO
mamy pierwszy tekst ktory mowi o naborze do projektu - a drugi jakby go wysmiewal - ze dopiero teraz? itd itp
dlatego albo ta reklama jest taka dziwna albo ten czerowny tekst powstal u kogos w photoshopie...

rownie dobrze moze to byc wrzut na Harissona bo on tez jest lysy xD
Coati
a ja chce nowe dzielo Team ICO widziec na x360:) bo chociaz wychowany przez starego psx'a i oddany pod opieke czarnuli... nie kupie ps3! :0
Enkidou
Po prostu przy robieniu skanów Japończycy dodają teraz napisy. Taka nowa moda. Dlaczego? Głównie ze względu na działalność takich serwisów jak Jeux France, GoNintendo czy RuliWeb które umieszczają je u siebie bez podawania źródeł. Wdziera się też publicystyka na poziomie przedstawionym powyżej. Ten skan to tylko jeden z wielu przykładów w ciągu ostatnich kilku tygodni.
YETI
QUOTE(Coati @ 14 02 2007, 23:20) *

a ja chce nowe dzielo Team ICO widziec na x360:)

Team ICO = SONY

Jezeli chodzi o ten nowy projekt, sadze ze to bedzie zupełnie nowa gra.
Po ICO kazdy spodziewał sie kontynuacji a dostalismy zupełnie nowa gre.
Sadze ze tak samo moze byc i w tym przypadku, oczywiscie fabuła pewnie bedzie powiazana z SOTC i ICO.
kto grał w dwie poprzednie gry Team ICO bardzo dobrze wie ze te tytuły pod wzgledem fabuły maja ze soba bardzo duzo wspolnego.

the_m
kto grał w dwie poprzednie gry Team ICO bardzo dobrze wie ze te tytuły pod wzgledem fabuły maja ze soba bardzo duzo wspolnego.
Zakladajac ze ktorys z nich mial fabule (no moze ICO gdzies tam mialo nie skonczylem tej gry jeszcze).

moze sie powtorze ale dla mnie najwazniejsze zeby obok ciekawego gameplayu - ktoreym ICO i SotC sie charakteryzowaly, byla jeszcze ciekawa fabuja smile.gif
palo
skoro dopiero teraz szukają ludzi do pracy, to gra w nasze łapki wpadnie pod koniec panowania PS3, hehe; będzie takim pożegnaniem jak okami na PS2 smile.gif
helveg
slinotok.gif dla tej gry i tego [382]bow.gif teamu kupuje ps3 slinotok.gif

podczas czekania pogram w jakies popierdólki, np. MGS4 czy inny Heavy Rain ... biggrin.gif
ogqozo
No, niestety. Sam MGS4 jeszcze jakoś - ciężko - przeżyję, ale Sony ostatnio zrobiło sobie dwa przemocne studia - Sony Santa Monica i tych gości od ICO (oni w ogóle mają jakąś nazwę? Sony Japan?) i co zrobić, jak się nie ma kasy na PS3. Szkoda, wielka szkoda.
Jedyna moja nadzieja, że Sony straci fortunę na PS3, odpuści sobie i przekonwerci - jak niegdyś Sega - swe hity na pozostałe platformy. Małe szanse, ale wierzyć można.

Aha - Shadow of the Colossus to był duży sukces komercyjny. W Europie (albo w którymś jej kraju, nie pamiętam) wyszła w okresie ogórkowym (początek roku) i była na pierwszym miejscu sprzedaży.
helveg
http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...iew&id=1291

czyli kupuje PS3 nie dal jednej gry od Team ICO ale dla dwoch wink.gif
YETI
Swietna wiadomosc, dwie gry od TEAM ICO.
Ciekawe czydostaniemy kontynuacje SOTC czy moze ICO. Ja obstawiam to drugie smile.gif
McDrive
Nie pozostaje nic tylko sie cieszyć i czekać na nowe informacje.
rushman
CYTAT(Ryo-San @ 14 02 2007, 22:10) *
Juz sam fakt wydania SotC po zenujaco slabej sprzedazy ICO(z tego co pamietam bylo to ok 70 tys sztuk) daje do myslenia.

"Ico" sprzedało się słabo jak na tak WIELKĄ GRĘ. Troszkę zaniżyłeś ten wynik dry.gif
Ogólna ilość sprzedanych egzemplarzy gry na calem świecie to ok 650,000 kopii cool.gif
Kozera
Nie chcę kontynuacji ICO, tymbardziej SotC...nie uważacie, że nie powinno się robić sequeli tak wybitnych gier? To właśnie je wyróżnia!
Dobre wrażenie już jest, przy drugiej części można jedynie to s(pipi)*ć.

Świetnie, że team od ICO (?) robi kolejną grę i mam nadzieje, ze nie bedzie to ICO 2, czy też Sotc 2...jak to wygląda do cholery : /
McDrive
A jak na moje to mogą robić tyle sequeli ile im się podoba byle trzymały, a nawet przewyższały poziom dwóch poprzednich gier.
MaciejPŃ
"Producenci ICO i Shadow of the Colossus prosza o zgloszenia do nowego projektu gry na PS3. Poszukujemy ludzi dobrze znajacych sie na muzyce, artystyce i grafice..."

dokładne tłumaczenie znajomego azjaty
YETI
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=97018

Mam nadzieje, że gość nie ściemnia smile.gif
killdante
ja pocichu licze na kontynuacje ICO albo cos w tym charakterze bo gra naprawde była rewelacyjna i miałem po niej nie dosyt... cien jakos nie przypadł mi do gostu...
YETI
Sony exec on Team ICO: 'pretty sure they're doing the sequel'
http://www.n4g.com/ps3/News-72325.aspx
McDrive
Mamy tytuł roboczy i ogólnikowe założenia gry: http://next-gen.com.pl/index.php?option=co...iew&id=2195

Czy ktoś mógłby zmienić zatem tytuł tematu na właściwy.
Jakim
Kij z tytułem. Juz czuję że gra będzie równie nietuzinkowa jak jej duchowe poprzedniczki. Skoro mowa w teksie jest o niezwykłym rozmachu przy projektowaniu gry, to komu jak komu, ale temu teamowi mysle że można zaufać juz w ciemno. Czekam z niecierpliwościa na jakies konkretne info zapodane razem ze skanami i być może z jakimś teaserem chociaż.
the_m
Oby do gry sie nie wkradla nuda bo wielki teren to nie wszystko smile.gif
Ja bym chcial dostac przynajmniej kilka kolosow i pelna faunę i flore (ktorej na pustyni znowu tak duzo nie ma tongue.gif)
YETI
Team ICO Working On "The Last Canyon"? No.
http://kotaku.com/gaming/rumor-smash/team-...n-no-309256.php
XM16E1
NO i kolejny "must have" ! będe czekał na kolejne informacje na temat tej gry jak za czasów GTA SA. Obietnice wliekiego i ciekawego terenu po którym mam nadzieje że nie bedzie wiało nudą przysyują mnie niczym gruzy WTC !! Nic tylko czekać chodź i tak wolał bym jakieś info na temat SOTC 2 tongue.gif
Hela
Analiza starej reklamy z famitsu http://dieubussy.web.simplesnet.pt/Analysys.pdf
Dosyć ciekawa i szalenie długa jak ja jedną stronę jakiś bazgrołów.
YETI
PIERWSZY SCREEN Z NOWEJ GRY TEAM ICO!?
http://teamicogamers.blogspot.com/2008/01/...eenshot-of.html

Ale zarzucili screenem wink.gif, może to fake? Jezeli nie, to znaczy, ze w najbliższym czasie wypłyną jakieś pierwsze informacje ^^
XMati
Może mi ktoś przypomnieć zakończenie ICO ? smile.gif Dość dawno skończyłem tą grę i nie wiem czy o dobrej myślę tongue.gif

Z końcówki pamiętam tylko plaże... (to ta gra ?) smile.gif
sentinel
ico ending (youtube)
Sanryu
Ja chyba jestem jedna z nielicznych osob, ktorym i ICO i SotC sie nie podobaly. Ja widocznie jestem "dziwny" bo lubie dobre zakonczenia wink.gif
YETI
CYTAT(sentinel @ 24 01 2008, 22:14) *

Piękne, a ta muzyka... Takie gry trafiają sie raz na kilka lat, prawdziwe wirtualne dzieło sztuki.
Groobel
CYTAT(Sanryu @ 24 01 2008, 20:49) *
Ja chyba jestem jedna z nielicznych osob, ktorym i ICO i SotC sie nie podobaly. Ja widocznie jestem "dziwny" bo lubie dobre zakonczenia wink.gif

Nielicznych? Raczej nie. Co prawda SotC był hitem, ale ICO już raczej nie - to jedna z tych wielkich, ale niedocenionych gier ;]
Mi SotC również się nie podobał. Tzn gra sama w sobie była ok, ale nie czułem tego klimatu co w ICO.
A że ICO to chyba najlepsza gra video w jaką miałem okazję grać, liczę że otrzymamy kontynuację właśnie tego tytułu...smile.gif
YETI
Team ICO's Game to be Revealed on 10 February?

http://teamicogamers.blogspot.com/2008/02/...are-coming.html

To teraz niech się ktoś tam zarejestruje i sprawdzi o co biega wink.gif

Aż mi ciary po plecach przeszły wink.gif
XM16E1
Jesli to prawda i bedzie to SotC 2 to lece robic kolejny [ pierwszy dla GTA IV ] oltarz do modlenia w szafie chytry_.gif
YETI
CYTAT(XM16E1 @ 9 02 2008, 21:26) *
Jesli to prawda i bedzie to SotC 2 to lece robic kolejny [ pierwszy dla GTA IV ] oltarz do modlenia w szafie chytry_.gif

IMO ściema, zrobili sobie świetną reklame forum. Ale z drugiej strony w ostatnim numerze EGM można było wyczytać, że do prezentacji nowej gry Team ICO pozostało niewiele czasu.

Trzeba miec także to na uwadze, że PODOBNO Team ICO obecnie pracuje nad dwoma tytułami na PS3. Jeden przeznaczony na płyte BR, drugi wyłącznie na PS Store.
YETI
Z najnowszego OPM (plota)
Team ICO's new game has links to Norse myths

Nordycka mitologia? smile.gif
drk2
Cytat z polygami:
" Gdzies tam w trzewiach Sony jest juz trailer nowej produkcji zespolu odpowiedzialnego za ICO . Podobno wzrusza "
the_m
Nowe info na temat tej gry "już" w sierpniowym (czyli w lipcu) numerze GamePro
"They also say that they have something else in this issue besides Resistance 2. They cannot reveal it now but say it is a "truly...colossal secret". Could we be seeing the next thing from Team ICO?"

Może tak, a może nie... no w sumie już czas najwyższy na choćby jakiś screen czy zapowiedz kiedy coś pokarzą...
Grigori
Oby walnęli na E3 z przytupem, bo Sony bardzo się exclusivy tej rangi przydadzą. Już zacieram rączki. wink.gif
YETI
Trailer od jakiegoś czasu jest już gotowy, ale liczył bym na TGS.
wisza
Nie przeszedłem jeszcze całego Shadow of the Colossus ale mi się bardzo podoba happy.gif a jeżeli następna gra tego teamu ma wyjść to myślę że będzie coś zaprezentowane na Games Convention w Lipsku wink.gif
YETI
Raczej nie ma na to szans, to jest japońskie team, więc TGS smile.gif
Grigori
http://www.kikoo.pl/news/1129-1/Nowa-gra-o...przyszlym-roku/

byłoby co najmniej miło. rolleyes.gif
YETI
CYTAT(Grigori @ 3 08 2008, 15:59) *

Podobno chodzi o grę na PSS, a tytuł na BR wyjdzie później. Podobno Team ICO pracuje nad 2 tytułami.
the_m
Już niedługo coś pokażą....

http://www.videogaming247.com/2008/08/28/y...-be-shown-soon/
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.