QUOTE(Colio @ 14 02 2007, 19:59)

Ponadto nie jestem pewien, czy Sony dalej chciałoby inwestować w gry, które nie przyniosły zbyt dużych zysków, mimo ich grywalności. O
inwestowac zainwestuja napewno - problem tylko w tym jaki bedzie efekt koncowy. Juz sam fakt wydania SotC po zenujaco slabej sprzedazy ICO(z tego co pamietam bylo to ok 70 tys sztuk) daje do myslenia. Nie wiem jak ze spredaza SotC ale wiem ze do gry nie wkradl sie ani gram komercji i pop kultury; ) SotC nie byl mayhem'owym wszedzie hypeowanym tytulem. Zupelnie przeciwienstwo serii PoP.
dlatego wydaje mi sie ze Sony mimo wszystko da nam po raz trzeci cos zupelnie innego, grywalngo i magicznego. Jednak biorac pod uwage dzisiejsze koszty developingu, mozna miec co do tego lekkie watpliwosci. ; (
a co do reklamowki w Famitsu - to wlasnie jest u mnie kumpel z japonistyki i walna tlumaczenie:
"ICO", "Shadow of the Collosus" Nabór personelu przy nowym projekcie na PS3 - czarny tekst
i czerwona czcionka
"Dopiero teraz? W jakim stanie będzie PS3 gdy zostanie ukończony? Za późno łysolu(ten "łysol" to w doslownym tlumaczeniu - kumpel nie wie jak dokladnie to slowo przetlumaczyc bo rownie dobrze moze to byc po polsku po prostu "za pozno lysa pało" o_O
moze to jakis wrzut na Moore'a albo Allarda? albo ktos to sobie dopisal w photoshopie