Dr.Czekolada
16 02 2007, 20:55
J/W, mam FF 8 i chciałbym pograć (tak więc sejwować

), kupiłem oryginalną memorke, i jest small problem, ps2 jej nie wykrywa, gra już tak, kiedy próbuje zapisać pyta sie czy zrobić formata, niby formatuje a potem chce sejwować ale tu wywala iż nie zapisze

. Co mam zrobić ?, czy jedyna szansa to zrobić formata na PSX ? (nie mam go, nie znam niekogo kto ma PSX) HELP !!.
Nie da się formatować PSXMC w PS2Browserze (hmm... choć nowej memorki nigdy nie wkładałem do PS2). Jeśli gra nie chce jej formatować to mogą być dwie przyczyny: albo karta nie oryginalna, albo emulator do d.upy
Dr.Czekolada
17 02 2007, 14:25
Karta ORYGINALNA, jaki emulator ?? (chyba że o ps2 mówisz) moim zdaniem nie można grać na nowo zakupionej czystej memorce thats all, !#$@#%@# mać . za** kiedyś to SONY.
A kto Ci takich bzdur nagadał? Gdzie niby to dorwałeś?
Taka karta to na 99% podróba z napisem Sony, a to że konsola jej nie wykrywa podnosi szansę do 99,999%.
Kup sobie w Empiku za hmmm ... 99 (?) oryg i będzie lux lub kup inną.
QUOTE(Dr.Czekolada @ 17 02 2007, 15:25)

[...] jaki emulator ?? (chyba że o ps2 mówisz) [...]
PS2 nie emuluje wszystkiego sprzętowo.
@Arek_Karta jest niesformatowana, więc może faktycznie nie być widziana w Browserze. Zastanawiające jest natomiast to, że na PSXie w można było taką kartę sformatować w biosie, a co za tym idzie, wątpię aby PS2 została pozbawiona takiej możliwości.
Dr.Czekolada
18 02 2007, 13:29
Taka karta to na 99% podróba z napisem Sony, a to że konsola jej nie wykrywa podnosi szansę do 99,999%.Kup sobie w Empiku za hmmm ... 99 (?) oryg i będzie lux lub kup inną.
Karta była w jakimś pudełku, konkretnie to z tej strony
Nor-Bit
elimiko
21 02 2007, 23:36
QUOTE(Dr.Czekolada @ 18 02 2007, 13:29)

Taka karta to na 99% podróba z napisem Sony, a to że konsola jej nie wykrywa podnosi szansę do 99,999%.Kup sobie w Empiku za hmmm ... 99 (?) oryg i będzie lux lub kup inną.
Karta była w jakimś pudełku, konkretnie to z tej strony
Nor-BitSformatowanie nie pomoze. Prawda jest to ze karta którą kupiles jest dobra podróbką wygladajaca jak oryginał.
Polecam przeszukanie Allegro - tylko uzywane memorki, poniewaz znalezienie nowej, oryginalnej pamieci Sony obecnie graniczy w naszym kraju z cudem.
Oferuje swoja pomoc w odnalezieniu i zweryfikowaniu czy dany egzemplarz jest prawowitym produktem Sony. Znam sie na tym, mozesz mi zaufac

wystarczy napisac, GG: 4145289
Ostatnio zamowiłem memorke do psx'a (60 bloków) za 20 zł- nie oryginalna. Więc mam takie pytanie: Będzie ona działała na PS2???
Ej, co ma memorka ps2 w dziale PSone?
Rotting carcass
15 03 2007, 12:53
Ewentualnie można jechac na bezdechu, przechodząc finala bez wyłączania. Kiedyś przechodziłem tak na szaraku abes exodus.
Ale ta memorka będzie działać na PS2 czy nie?? Napiszcie ludzie, PLIS!!!
Bedzie dzialac ale tylko do gier PSX'owych
Rotting carcass
15 03 2007, 18:48
CYTAT(Homie @ 14 03 2007, 20:56)

Ostatnio zamowiłem memorke do psx'a (60 bloków) za 20 zł- nie oryginalna. Więc mam takie pytanie: Będzie ona działała na PS2???
NIE będzie działała. PS2 czyta tylko oryginały.Zresztą było to już powiedziane pare postów wyżej.
NIE!!?? O w morde!! to po co ja to zamawiałem... Nie da się już nic z tym zrobić??
Rotting carcass
15 03 2007, 19:23
Da sie...Włożyc do PSXa.
He, he nie musisze dawać Ci mojej memorki

. Karta pamięci firmy Peron 4MB- Wspaniale działa na mojej czarnulce!!
moze to nie zwiazane z tematem ale nie chcialem zakladac nowego tematu wiec mianowicie : Jak mam ps2 i chce pograc w gry z psx albo moge kupic psx'a i nie wiem co lepsze ktos pomoze ??
Rotting carcass
2 04 2007, 13:46
Jak chcesz zużywac PS2 na PSxowych gierkach to nie kupuj a jak nie to kup sobie nowego PSXa.(w używanych sprawnośc lasera może byc już na wyczerpaniu)
bardziej mi chodzilo o grafike itp slyszalem ze niektore gry z psx'a nie chodza na ps2 czy to prawda ??
Rotting carcass
2 04 2007, 14:34
Mi wszystkie chodzą.Grafika taka jak na PSxie, tylko giery NTSC chyba mam z(pipi)ane kolory np czewony jest pomorańczowy.Ale to w moim przypadku wina starego TV.
szukam oryginalnej karty sony do psxa, cz to jest oryginal??
http://www.norbit.pl/psone_hard.html, ewentualnie moze mi ktos podrzucic linka do allegro z oryginalem a nie przerobka (jak odroznic)?
Wygląda jak oryginał, ale czy nim jest to się okaże w praktyce.
//no i co to ma wspólnego z tym tematem?
CYTAT(Berion @ 27 05 2008, 23:16)

Wygląda jak oryginał, ale czy nim jest to się okaże w praktyce.
aha
bardzo prosze o pomoc, napisalem w tym temacie bo tu jest dyskusja o memeorce do psone, po prostu potrzebuje kupic memoke oryginalna sony do psone, a wiem ze na allegro jest mnostwo podrobek wygladajacych niemal identycznie jak oryginal, chcialbym wiedziec jak to odroznic i dokonac dobrego zakpu
pozdrawiam
co do sklepu Norbiego (to nie mogę napisać złego słowa - wszystkie towary jakie tam kupiłem działają i są w dpbrym stanie)
a co do memorki to ja na swoim PS2 używam oryginalnej jak i podróbki żeby zapisywać gry z PSX (działają bez problemu)
Ale nie wszystkie podróbki działają bez problemu. Odpowiada za to kontroler SIO2, który jest zj*y. Znam nawet takie przypadki, ze oryginalne karty w Slimach nie są widziane... o.O
Wszystkie memorki do PSX-a (czy to orginały czy podróbki) powinny działać. Problem może być z takimi co mają więcej jak 15 bloków (system będzie widział pierwsze 15 i nie będzie przełączać na kolejne strony).
Tak miał mój kumpel na PS2 FAT.
A oni dalej swoje... No ile razy można to tłumaczyć? _^_
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.