Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Kodeki HD
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Software
Trzcina
Pytanie... czy ktos sie orientuje jakie sa najlepsze kodeki do odtwarzania filmow *.mkv w HD, ktore sa skodowane czyms takim : ViDEO.CODEC...: x264 (2pass)

Problem nie w samym ich odczytaniu, ale w tym ze hacza. Wiem ze stuff skodowany tym wymaga mocarnego kompa, ale to raczej nie w tym rzecz... Jakby ktos mial pomysl to prosze o pomoc smile.gif

Nie wiem czy ten temat moze miec tutaj miejsce... ale w koncu to region filmowy, a to tez jest sprawa dot. filmow wink.gif Jak nie, to niech moderator przeniesie temat, ale prosze go o zostawienie odnosnika tutaj... Sila rzeczy wiecej ludzi ogladajacych filmy zaglada tu niz gdzies indziej.

Z gory dzieki za info smile.gif

PS. Jezeli ktos z niewiadomych powodow uzna ze temat ten jest 'zly' to niech go oczywiscie zamknie... Ale mam nadzieje ze nikt nie jest az tak nadgorliwy smile.gif tongue.gif
neospiderman
Przetestuj kodek CoreAVC 1.2, tylko jak używasz filtrów ffdshow to w nim wyłącz dekodowanie x264.
Sprawdź też plajery takie jak VLC i KMPlayer - mają swoje własne niezależne kodeki.
koval
że tak się wtrącę ;]

VLC zawsze odtworzy to co inny player nie może, własnie dzięki własnym kodekom. Dobrze jest się w niego zaopatrzyć smile.gif

Howgh!

<offtop mode off ;p>
Pablo el
Ma ktos jakies kodeki ktore odtworza blue ray? Oficjalnie wsperajace blue ray/hd-dvd playery nie odpalaja filmu blink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.