Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Tester Reflexu
Forum PSX Extreme > Kąciki > Forum Bijatyk
Stron: 1, 2
Gemi
Zgadza sie .. tez to ogladalem smile.gif Z tym ze mowa byla o okolo 200-250ms jako przecietnej reakcji na swiatlo czy cos w tym stylu i pozniej byl pokazany ten kols od tekwondo.. po zmierzeniu wyszlo w kiedy zwykly czlowiek zauwaza swiatlo/ruch.. to on juz wyprowadza cios smile.gif Nie bylo konkretow typu po jakim czasie cios dochodzi ale wlasnie ze w czaise okolo 200ms czy tam 180 dokladie (malo wazne) gos jest w stanie zadac cios smile.gif Troche bylem w szoku jak to uslyszalem :> Wniosek z tego taki ze reflex da sie wycwiczyc bo przeciez taki gosc (dzieciak) co zaczyna cwiczyc nie ma takiego super reflexu - tak wiec do roboty tongue.gif
Di
CYTAT(jamor @ 21 02 2007, 01:40) *
no to refleksik masz elegancik w porównaniu do mnie i zobacz np jak Tobie idzie w SC, trochę się to odzwierciedla na graniu jak widać.Ciekawe jak Di się tu przedstawia

Dopiero teraz zajrzałem do tego tematu tongue.gif
Liberty ma lepszy refleks niż ja i wiem to od dawna wink.gif Za pierwszym razem miałem średnią 0,274 (0,241, 0,229, 0,265, 0,235), a za drugim 0,214. Inna sprawa że używałem palca serdecznego a nie wskazującego, bo mam przestawione przyciski w myszce.

CYTAT(HC_Snake @ 4 03 2007, 00:10) *
ale z blokowaniem 1K Cassandry (...) raczej problemów nie mam

Chciałbym to zobaczyć w walce, tzn. jak kucasz w momencie gdy widzisz animację 1K.
Koniu
Nie czytałem poprzednich postów, sorki, jeśli się powtórzę, ale...

Graliście w Vib Ribbon? Wiecie, królik z białych kresek pomyka po białej kresce, a w rytm muzyki układają się przeszkody(wyjściowo 4, z mixami 8 ), do każdej jest przypisany odpowiedni przycisk(przy mix-upach trzeba je łączyć). Niby nic, ale jak się włoży płytkę ze swoją muzyką(bo jest taka możliwość), a muzyka jest skoczniejsza, to przeszkody zaczynają się kręcić, przechodzić przez siebie, mają różne tempo, poprostu zajob niemożliwy. Do czego zmierzam. Otóż po trzech godzinach przy Chemical Brothers, GMS'ie i innych tego typu skocznych kawałkach odpaliliśmy Tekken'a i nikt nie mógł mnie rzucić, bo się schylałem, albo rwałem.
Naprawdę polecam spróbować, ta gra ćwiczy nie tylko reflex, ale i precyzję we wciskaniu knefli w odpowiednim czasie. A nie ma nic piękniejszego, niż kumpel, który robi p,p+1+2 Brytem i już zaczyna dłubać w nosie, kiedy Ty mu się bezczelnie wyrywasz i ładujesz elektrona prosto w szczękoczółki wink.gif

Druga sprawa(i tu też mówię absolutnie poważnie). Jak macie słabo działającą zapalniczkę, to możecie spokojnie ćwiczyć reflex przy jej pomocy. Wiadomo, jak słabo działa, to trzeba pstrykać i pstrykać, nie raz już zapłonie, ale z rozpędu puścimy pedał gazu i gaśnie. Rzecz w tym, żeby zdążyć zauważyć, że się pali i nie puścić gazu. Tylko nie oszukujcie i nie przytrzymujcie za każdym kopem cyngla, bo nie w tym rzecz wink.gif

EDIT: Takie znalazłem, podobne do pierwszego(niech Was nie zmyli nazwa wink.gif ): http://www.kraksy.eu/index2.php?url=alkomat

EDIT 2: I coś do pobrania: http://marot.ma.funpic.de/downloads.php?cat_id=1

EDIT3: To do ściągnięcia możecie sobie darować, bez sensu jest. Chyba, że z ciekawości.
Arucardo
To na pewno nie mierzy refleksu bo byłbym topem jeśli chodzi o defensywę w Tekkenie - a nie jestem tongue.gif

prawie zawsze mam 0.11 ^^
Di
Jakie gry na single dobrze ćwiczą refleks (reakcję)? Zakładam że różne Beatmanie, Amplitude'y i FPS-y ale co jeszcze? Dynamiczne platformówki się nadadzą? :P
kusy_x
Sheep 2: 0,0000 mój osobisty rekord jeżeli chodzi o 1 owieczkę a przeciętnie 0,21 całość.
Jednak wydaje mi się, że nie tylko refleks się liczy.
Czasami trzeba umieć przewidzieć reakcje przeciwnika a to = 0,0000 wink.gif
ghul
też 0,000 trafiłem bo kopytka wyciągała do biegu ale średnio to 1,3
alik
AAAAAAAA na jana udało się 0.03
stabik
Sheep one O.OOOO seconds ^ ^ W takim razie chyba nalicza od czasu jak pysk tej uciekającej wyjdzie przed pyski innych owiec

edit: drugi raz 0.0000 ;d
W F1 podobno trzeba mieć refleks chyba nie gorszy od 250/300ms a kubica ma około 200 albo 250
Adriankiller
ktoś ma taki "refleks" biggrin.gif http://img525.imageshack.us/my.php?image=rekordue6.jpg 0,007 hard biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.