Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy warto?
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox
Sztajniec
Zawsze chciałem zagrać w takie tytuły jak Halo, Ninja Gaiden, Jade Empire, Unreal Championship, NFS MW ( u mnie na PC się przycinał ninja.gif ), PGR, Doom 3 (patrz NFS closedeyes.gif ), Fable, DOA, Forza... i masę innych gier. Ostatnio widziałem kilka ciekawych ofert (chociażby na allegro) no i troszkę się napaliłem wink.gif Co prawda zbieram już fundusze na 360 (choć jak narazie jest tego bardzo mało) i mam PS2 na które pozostała jeszcze masa hitów do , ekhm - zaliczenia, ale takie propozycje wydają się kuszące.
Dlatego pytam Was, drodzy koledzy/koleżanki - czy opłaca się jeszcze kupić X-Klocka?
Pabelek
Według mnie jak najbardziej się opłaca. W związku z tym, ze wyszedł X360 ceny pierwszego X'a nie są wygórownane i już za niewielką kasę można stać się jakże radosnym posiadaczem konsoli w dobrym stanie. Po prostu warto wink.gif
KoBik
warto też z jednej zalety - ten sprzęt jest nie zdarcia. Mam go już prawie 5 rok i nawet nie zająknął "jestem popsuty, napraw mnie".
Tyler Durden
co do sprzetu musze powiedziec ze mialem juz kilka problemow z nim, ale mimo wszystko ci radze zakup tej Konsoli.

Dlaczego??

Sam juz powiedziales jest mnowstwo hitow na ten system ktore poprostu warto miec, a co najmiej raz zagrac... ja osobiscie tez planuje zakup 360 ale xbox'a wraz z najlepszymi grami chce sobie zostawic (a tych gierek sie troche uzbieralo wink.gif)
Dud.ek
Warto bo większość gier na Xboxa sie jeszcze nie zestarzała i wciąż wyglądają smakowicie biggrin.gif A pozatym napisałeś ze chętnie byś zagrał w podane przez ciebe tytuły wiec nie wiem nad czym sie wogóle zastanawiasz biggrin.gif
k9
Kupuj bez zastanowienia
x360 kupisz sobie w czerwcu jak stanieje...
vuoh
rowniez dolaczam sie wyzej wymienionych zdan wal w ciemno jezeli borykasz sie wsprawie zakupu 1st x-a mnostwo dobrych i jeszcze lepszych gier ogromne mozliwosci scenowe no i co wiecej ci poradzic poprostu ENJOY;]
Sztajniec
No to dzięki wszystkim za odpowiedzi wink.gif Rzeczywiście, zastanawiać się za bardzo za czym nie było , a i jeszcze kilka gier mi przyszło na myśl, w które chciałem zagrać, ale nie mogłem bo konsoli tej nie posiadałem.
Krulik
Jak ja widze za jakie pieniądze można teraz kupić xa z dyskiem 160GB to aż łezka mi sie w oku kręci... Wal śmiało wink.gif
Krasus
Racja, niemal za darmo rozdają teraz te boxy...
Maniaczek
Pierwszego Xbox'a warto kupić chociażby z tak prozaicznego powodu, że po odpowiednim skonfigurowaniu jest najlepszym odtwarzaczem wszelkich plików multimedialnych.
Jak właśnie dlatego kupując X360 nie pozbyłem się pierwszej konsoli Microsoftu.

Ta konsola potrafi naprawdę sporo.
Krasus
True, true... Muszę się zgodzić z przedmówcą. Miałem kilka odtwarzaczy DVD i żaden nawet nie równał się z klockiem jeżeli chodzi o ilość supportowanych formatów, mnogość opcji oraz wygodę sterowania (naprawdę wygodnie się tym steruje z bezprzewodowego pada!). No i te emulatory... wink.gif
Gdyby tak jeszcze ktoś mądry dał plany na wbudowanie w X'a tunera TV cyfrowej + programik do zgrywania filmów na dysk - było by po prostu Bosko. laugh.gif
Q@sor
Podłącze się pod temat smile.gif W tym tygodniu zakupiłem Xboxa oraz kilka gier - PES5, Burnout3, Halo2 i Ninja Gaiden. O ile co do samej konsolki nie mam żadnych pytań ani wątpliwości, tak bardzo interesuje mnie kwestia online - a konkretnie tych gier, które zakupiłem. Generalnie chodzi mi o:

a) czy usługa Xbox Live jeszcze działa, jeżeli tak to gdzie mógłbym zakupić zdrapki
b) czy Xlink będzie współpracował z nieprzerobioną konsolą
c) czy ludzie jeszcze grają online na X-ie? (szczególnie chodzi mi o PES`a, Burnouta i Halo biggrin.gif )
jaszczoor
a) jak najbardziej działa wink.gif Zdrapka na rok powinna być na dvdcrave a pozatym to zdrapki 2-miesięczne które są dodawane do gier za darmo, niby już są dawno przeterminowane ale ostatnio wpisałem kod z takiej zdrapki i przeszło bez problemu także rozglądnij sie za takim czymś.Ludzie to rozdają za darmo, sam jak bym miał jeszcze to bym Ci dał wink.gif Pozatym żeby mieć live na pierwszym xboxie musisz mieć karte kredytową albo karte np. z inteligo.
b)Będzie działać
c)Jeśli chodiz o burnouta i o PES to nie wiem ale w Halo 2 gra jeszcze bardzo dużo ludzi.
Sztajniec
No i fajnie, bo mnie też interesuje opcja grania online, głównie w Halo 2 wink.gif Skoro tłumy jeszcze w to grają, biorę w ciemno smile.gif

BTW - zaraz idę się zabrać do szukania klocków Lego, znalezienia jakiejś wagi - i wystawienia tutaj ogłoszenia wink.gif Może będzie na tyle dużo klocków, że fundusze same się znajdą wink.gif
ChOomik
Całkiem niedawno zastanawiałem się nad kupnem X360, ale nie kupiłem go bo nie dość, że nie mam kasy to jeszcze brat pokazał mi PS3 wink.gif.
Pare dni temu też wyrwałem pierwszego iXa za całkiem rozsądną sumę... jak to powiedział jeden z kolegów- X360 kupimy jak za jakiś czas chociaż trochę potanieje.

Niech moc będzie z Wami starwars.gif
kraju
Xboxa warto kupić chodżby dla ninja gaiden,ja go kupiłem właśnie dla tej gry i nie zawiodłem się.A to tylko jedna z perełek na ten system.a jest jeszcze xboxowa wersja splinter cell,pgr2,doom3,fable i masa świetnych fpsów
Szczuru_1991
Podepnę się do tematu. witam. Otóż mam 2 aukcje na allegro z Xboxami: http://www.allegro.pl/item207109067_okazja...super_stan.html
ten jest przerobiony http://www.allegro.pl/item206801876_xbox_s...zerabiany_.html
A ten nie... I nie wiem który wybrać. Mogę kupić "gotowca", albo mogę kupić bez przeróbki i sam się za nią wziąć. Dokupiłbym dysk 80 GB i zrobił softmoda. Ale trochę się boję go wykonywać confused.gif. Do tego bez przeróbki kupiłbym to: http://www.allegro.pl/item206349617_przero...c_za_darmo.html
Niby dobry sposób. I dużo programów... Ta z 40 GB dyskiem jest zmodyfikowane Sfotem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.