Nie czytalem nigdy nic z tego gatunku a mam wielka ochote, co polecacie ?
Jeśli chodzi Ci o thrillery medyczne, to niekwestionowanym królem na tym polu jest Robin Cook - poszukaj sobie trochę informacji na jego temat i tego co napisał, chwilowo nie mam czasu nad tym się rozwodzić.
od cook'a czytałem "come" i jeszcze jedną ksiażkę o handlu noworodkami czy coś w tym stylu. ogólnie nieźle się czyta, ale niektórych może skutecznie odstraszyć medyczny żargon.
Cook jest dobry, ale nieco wtórny, czytałem jego książki jedną po drugiej (domowa kolekcja rodziców) i po jakimś czasie można się było domyślić jak będzie rozwijać się akcja kolejnej. Z konkretów to podobał mi się "Napad".
To jest raczej thriller medyczny imo - Robin Cook "Mózg"
Krótki opis:
Martin Philips, neuroradiolog z nowojorskiego Szpitala Klinicznego, testuje komputer, który może zrewolucjonizować diagnostykę medyczną. Urządzenie z obwodami sztucznej inteligencji doskonale wykrywa zmiany w mózgu. Wśród przebadanych klisz coraz częściej pojawia się niepokojący zespół objawów, a pacjentki, których dotyczy, znikają w tajemniczych okolicznościach. Philips prowadzi prywatne śledztwo, myśląc, że odkrył metody rozpoznawania stwardnienia rozsianego. Tymczasem wpada na trop potwornych eksperymentów, w które zamieszanych jest wiele osób, poczynając na personelu szpitala, a na agentach rządowych kończąc.
Fałszywa Pamięć Deana Koontza, ewent. inne książki Cooka: Coma - kultowa pozycja tego autora, Chromosom 6 - przeszczepy ksenogeniczne, tajne laboratorium gdzieś w Afryce.
dzisiaj skocze do antykwariatu i empiku zobaczyc co maja Cooka - dzieki
Zeratul
24 07 2007, 21:35
cook'a czytalem dwie ksiazki i obie byly niezle...
coma i goraczka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.