Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mercenaries 2: World in Flames
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Mastah27
"Pandemic officially announces builds on Xbox 360… PC and PS2."

Dłuuugaśny wywiad z twórcą gry:

http://xbox360.ign.com/articles/766/766680p1.html

-co-op (brak versusa)
-w grze zostanie użyty Havok, wersja 4.5
-brak loadingów
-jedna mapa wielkości wszystkich z jedynki
-premiera: jesień 07
-będziemy mogli śmigać samolotami
-zapowiedź Najemników 3 smile.gif
Orange
Dobra wiadomosc.
Cieszy mnie to bardzo.
Jedynka byla z tego co wiem i chwile gralem bardzo dobra smile.gif.
Zajcik
Z tym, ze po paru godzinach stawala sie nudna confused.gif
slonik
Jedynka to całkiem udana gra, tylko monotonia rozgrywki i terenu ( ciągła szarówa, monotonne tereny itp. ) mogła zniechęcić. Mam nadzieje że "ogromne" tereny nie będą wyglądać tak jak w Just Cause, bo monotonia gwarantowana.
the_m
Nie chce robic flame ale Havok 4.5 jest dostepny chyba tylko na/dla PS3 (jezeli chodzi o konsolach) wiec na XO bedzie jezdzic na Havoku 4.0. To tak gwoli scislosci smile.gif
Wg newsa z dzialu o PS3 smile.gif
kermit
Jedyny jak narazie filmik z gameplay'u
KLIK

Stary ale skoro teraz gra ma wyjść na X360 to polecam obejrzeć...
Diabeu
już mi się morda cieszy, jedyneczka miała swoje wady ale i tak suma plusów niszczyła te kilka minusów

"biedne" Sony:f
Ryo-San
QUOTE(the_m @ 22 02 2007, 21:58) *

Nie chce robic flame ale Havok 4.5 jest dostepny chyba tylko na/dla PS3 (jezeli chodzi o konsolach) wiec na XO bedzie jezdzic na Havoku 4.0. To tak gwoli scislosci smile.gif
Wg newsa z dzialu o PS3 smile.gif

Gwoli scislosci to moge napisac, ze gdyby Mercenearies 2 zostalo zapowiedziane takze na Nintendo Wii to tez korzystaloby z Havoc'a 4.5 - silnik ten dziala na wszystkich konsolach nowej generacji. Jedyna roznica jest taka ze nowy Havoc dzieki licznym SPU w Cellu osiagnie najwiekszy przyrost wydajnosci (w stosunku do poprzednika) wlasnie na nowej czarnuli.
Mikes
Nowy gameplay na GT, OMG!! bedzie hicior ^^

No i wersja na PS2 mnie ciekawi...
tewus
jedynka wedle mje byla rewelacyjna. bylo monotonnie czasami, fakt ale aresnal i fizyka, wyglad eksplozjii i ogolna rozpierducha plus sterowanie, zagwarantowaly mi wiele godzin niczym nieskrepowanej rozpierduchy. cudownie bylo zrobic nalot dywanowy na male miasteczko albo zestrzelic ze stingera smiglowiec i patrzyc jak spadaja czesci, ciagnac za soba smuge ognia. czekam na dwojke ninja.gif
Orange
Nowe trailery z wersji alpha prezentujace gameplay.
Na mnie osobiscie robia wrazenie wink.gif

http://www.gametrailers.com/player.php?id=17545&type=mov
http://www.gametrailers.com/player.php?id=17547&type=mov

Daje oba w HD ale na Gametrailers sa tez wersje normalne gdyby ktos chcial.
Mastah27
Nowe screeny:

http://www.xboxyde.com/news_4172_en.html
mord00k
IMO jest pięknie ale trzeba jeszcze dociągnąć niektóre rzeczy, podmasterować tekstury, ogólnie wygładzić to wszystko.

Hela
Nowe screeny:
http://www.xboxyde.com/news_4454_en.html
Mastah27
Trailer:

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=2799
Butcher
Trailer smakowity - jedna wielka hardkorowa destrukcja.
Tylko animacje postaci coś nie teges jak na współczesne czasy i możliwości. To ujmuje trochę uroku całości.
Mastah27
Screeny:

http://www.xboxyde.com/news_4507_en.html
Mastah27
Zapowiedź:

http://e3.gamespot.com/story.html?sid=6173...tories;title;22
popiol
gameplay: http://www.gametrailers.com/player/21445.html robi wrażenie, zapowiada się super gra ! I widzę, że swoboda też duża, prawie jak GTA, tylko w innych klimatach tongue.gif
Sokolov
Ten płonący las wyglądał świetnie biggrin.gif
Matriks_1111
http://www.gamespot.com/video/932882/61742...fficial-movie-1 - też dobry filmik biggrin.gif Zwłaszcza motywy z przejmowaniem pojazdów smile.gif
Sarge
Mercenaries był kawałkiem dobrego szpila, mam nadzieję że sequel podtrzyma tę "tradycję" wink.gif . Spójrzcie tylko na gameplay z E3 i ten płonący las... mmm, coś wspaniałego biggrin.gif !
2razyjot
Temat nieco ucichl i przez prawie pol roku nikt nic nie skrobnal. A tu w najwnowszym PSX-E cytacik:

CYTAT
A zatem do przeczytania za miesiąc, 15 lutego, kiedy to zrecenzujemy Burnout Paradise, Devil May Cry 4, Lost Odyssey, Mercenaries 2: World in Flames, Dark Sector

Premiera tuz tuz. icon_twisted.gif

Jedno jest pewne - jesli miodzik bedzie taki jak w jedynce to ja wysiadam, L4 i mam wszystko w du/pie! A cos mi podpowiada ze tak bedzie...

komar737
No jedyneczka to byla jedna z tych bardziej niedocenionych gier, ktore przycmione byly w dobie jakze przecenionego GTA:SA.

Nie ma co - wtedy byl łogien, a co bedzie teraz, skoro mamy do czynienia z nowa generacja O_o.
2razyjot
CYTAT(komar737 @ 17 01 2008, 12:25) *
No jedyneczka to byla jedna z tych bardziej niedocenionych gier, ktore przycmione byly w dobie jakze przecenionego GTA:SA.

Zeby ktos tak mial ja w oryginale to bym kupil od niego/pozyczyl. Nigdzie nie moge znalezc. sad.gif
YETI
Dość stare, ale chyba nie było tego w tym temacie
http://www.ps3site.pl/terror-w-siedzibie-pandemic

LOL smile.gif
Michael7
Widziałem gameplay i to będzie totalny mayhem biggrin.gif. Ten tytół prezentuje sporo możliwości i to cieszy chyba każdego. Ta gra mnie narazie nie pociąga, ale zapowiada się bardzo dobrze i trzymam za tą produkcje kciuki:) Oby się udało wink.gif
mario87
Widząc ten pierwszy screen od wujaszka_jj od razu przyszedł mi na myśl Half-Life2(ten dodatkowy poziom przy którym testowano HDR), a drógi Lost Cause. Gdyby te screeny nie były w tym temacie myślał bym że są z w/w gier o_0
Dopiero 3. przypomina mercenaries

Swoją drogą wujaszek(czy tam 2razyjj teraz) musisz mieć ciekawą pracę(niewymagającą), już po raz kolejny piszesz że bierzesz L4 na jakaś grę wink.gif
Diabeu
CYTAT(2razyjot @ 17 01 2008, 12:49) *

Zeby ktos tak mial ja w oryginale to bym kupil od niego/pozyczyl. Nigdzie nie moge znalezc. sad.gif

daj dobrą cenę i wersja na pierwszego iksa jest twoja icon_twisted.gif
Butcher
Nie ma co - wtedy byl łogien, a co bedzie teraz, skoro mamy do czynienia z nowa generacja O_o.

Mam tylko nadzieję, że poprawili tą paściarską animację która straszyła na trailerze z XLM, czyniąc z tej gry farsę w stosunku do dzisiejszych standardów...
Kroolik
No chyba nie myślisz, że bubla wypuszczą.
Jak wydadzą gniota (możliwe? nie...) to zrobimy im Wenezuelę w siedzibie Pandemic icon_twisted.gif
Konar$ky
CYTAT
No chyba nie myślisz, że bubla wypuszczą.
Jak wydadzą gniota (możliwe? nie...) to zrobimy im Wenezuelę w siedzibie Pandemic icon_twisted.gif

Zanim to zrobisz, to poczekaj troche i daj im skończyć nowe Destroy All Humans bo czekam na to. A co do gry, to przyznam że w jedynke nie grałem, ale patrząc po screenach to chyba zapowiada się ogień z dupy biggrin.gif Must-have kiedy kupie x'a
2razyjot
CYTAT(Butcher @ 18 01 2008, 09:20) *

Mam tylko nadzieję, że poprawili tą paściarską animację która straszyła na trailerze z XLM, czyniąc z tej gry farsę w stosunku do dzisiejszych standardów...

Jak siegne pamiecia do czesci pierwszej na iXiaka i co tam sie dzialo, ze nie wspomne o helikopterach i mega zadymach to chyba na 360tke nie powinno byc z tym problemu! Czekam, czekam, czekaaaaaam i jestem niemal pewien mocnej rozrywki!

Btw: jak bedzie haczyc animka to bedzie zonk. Oo'
popiol
CYTAT(2razyjot @ 17 01 2008, 11:16) *
Temat nieco ucichl i przez prawie pol roku nikt nic nie skrobnal. A tu w najwnowszym PSX-E cytacik:

CYTAT
A zatem do przeczytania za miesiąc, 15 lutego, kiedy to zrecenzujemy Burnout Paradise, Devil May Cry 4, Lost Odyssey, Mercenaries 2: World in Flames, Dark Sector

Premiera tuz tuz. icon_twisted.gif

Kwiecień to wcale nie tak tuż tuż sad.gif

Fajne te nowe screeny, jeszcze ich nie widziałem, macie jeszcze jakieś (nowe) ?

Edit. Jak oglądałem wcześniejsze gameplaye to strasznie denerwował doczytujący się teren, mam nadzieję, że to poprawią !
signap
czy sa jakies nowe filmiki pokazujace gameplay?
2razyjot
CYTAT(signap @ 19 01 2008, 16:56) *
czy sa jakies nowe filmiki pokazujace gameplay?

To zalezy co juz widzieliscie robaczki. wink.gif

SHOTY

FILMY itp.
komar737
CYTAT
Kwiecień to wcale nie tak tuż tuż

W Game Informerze pisali 8 Feb.

Jak sie ucze angielskiego, tak powiedzialbym ze chodzilo chyba o 8 dzien lutego.
popiol
Gry-online pokazują, że premiera w kwietniu, a GameSpot, że w Q2 2008...
jiloo
CYTAT(popiol @ 20 01 2008, 21:36) *
Gry-online pokazują, że premiera w kwietniu, a GameSpot, że w Q2 2008...

no to akurat obie wersje sie zbiegaja bo kwiecien jest wlasnie w drugim kwartale ;-)
popiol
no wiem przecież, dlatego niech gościu mi nie wmawia, że premiera w lutym :| bo może mu się coś przyśniło, albo chodziło o to, że w lutym GI zrecenzuje Mercenaries 2, a nie, że będzie wtedy premiera...
deb
Premiera ma byc w kwietniu
2razyjot
Obecnie zagrywam sie w Mercenaries z Xboxa na 360-tce, grafika wydaje mi sie lepsza, jakies tam filtry podochodzily i generalnie poza problemami z emulacja (okazjonalne zwiechy gry, bugi z mapa) wszystko jest tak pieknie, ze az chce sie zyc! Gra jest WIELKA i tak, jak zagrywalem sie za czasow pierwszej konsoli Microsoftu tak teraz mluce jak oszalaly!! MOOOOC!

Na "2" juz doczekac sie nie moge, obok GTA IV to dla mnie absolutny must have!!! icon_twisted.gif

A tutaj porownanie i tak swietnej grafiki z pierwszej czesci (mam gdzies skoki animacji, bugi i mgle na drodze - freestyle dzialania w tej grze urywa jaja):

I z nadchodzacego sequella, trzymam sie mocno krzesla i juz chce w to wbic pazury, GRRRRRRRRRAW:

Kiedy premiera? Ja juuuuuz chceeeee... slinotok.gif
kulak4
2razyjot, skoro już poruszyłeś temat "jedynki", to muszę stwierdzić, iż zwiechy w emulacji tego tytułu po części zabijają klimat tej gry!
U mnie było tak, że przy co większych zadymach następowała "zwiecha" - gdy wracałem z jakiejś misji do punktu końcowego, to niemal modliłem się, żeby gra się nie zacięła...W pewnych momentach 360 miała tendencję do zwiech - pamiętam, jak jedną misję musiałem ukończyć skradzionym z jakiejś "pipidówy" helikopterem (cud, że go znalazłem), bo inaczej dotrzeć do danego punktu bez zwiechy się nie dało ;( (to nie wina płyty - bez rys; Xa też nie).
A co do samego gameplayu - po prostu GTA na wojnie. Możliwości dotarcia do celu i ukończenia misji na swój sposób rządzą! Do tego ciekawe smaczki ("zabawki" w namiotach typu rowerek ;D ), prawdziwy KLIMAT WOJNY (rzut granatu "czerwonego", ostrzeliwanie się na resztce życia i błaganie o szybki przylot helikoptera...ADRENALINA WZRASTA!), całkiem śmieszne niektóre dialogi ("Hope you've got a plan this time? A plan? Fiona, I AM the plan!" biggrin.gif biggrin.gif) i niesamowita grywalność. Gra wciąga i zasysa.
Nawet jeżeli "dwójka" okaże się tylko nieco lepszą "jedynką" z podrasowaną grafą - ja idę na taki układ i zaopatruje się w swoją kopię "Merców".
PS: 2razyjot, odkryłeś już postać Hana Solo bądź Indiany? Czy różnią się one jakoś charakterystykami czy to po prostu skiny Harrisona Forda (czy gra jest warta świeczki?)?
2razyjot
CYTAT(kulak4 @ 27 03 2008, 21:02) *
2razyjot, skoro już poruszyłeś temat "jedynki", to muszę stwierdzić, iż zwiechy w emulacji tego tytułu po części zabijają klimat tej gry!
U mnie było tak, że przy co większych zadymach następowała "zwiecha" - gdy wracałem z jakiejś misji do punktu końcowego, to niemal modliłem się, żeby gra się nie zacięła...W pewnych momentach 360 miała tendencję do zwiech - pamiętam, jak jedną misję musiałem ukończyć skradzionym z jakiejś "pipidówy" helikopterem (cud, że go znalazłem), bo inaczej dotrzeć do danego punktu bez zwiechy się nie dało ;( (to nie wina płyty - bez rys; Xa też nie).

U mnie podobnie, tyle, ze przy wiekszych zadymach raczej ubolewam na skaczaca animacje, ktora gubi klatki. Zawiesza sie najczesciej przy wjezdzie do HQ zolnierzykow USA, ale mam patent - trzeba wjezdzac od dolu mapy a nie z gory albo wlatywac helikopterem. Serio! o_O'

A podczas polowan na ziomow z talii modle sie zeby mi sie nie zwiesila, bo ja wszystkich na zywca lapie a jak przypadkiem zginie to od nowa jade, nie ma zmiluj!

A co do samego gameplayu - po prostu GTA na wojnie. Możliwości dotarcia do celu i ukończenia misji na swój sposób rządzą! Do tego ciekawe smaczki ("zabawki" w namiotach typu rowerek ;D ), prawdziwy KLIMAT WOJNY (rzut granatu "czerwonego", ostrzeliwanie się na resztce życia i błaganie o szybki przylot helikoptera...ADRENALINA WZRASTA!), całkiem śmieszne niektóre dialogi ("Hope you've got a plan this time? A plan? Fiona, I AM the plan!" biggrin.gif biggrin.gif) i niesamowita grywalność. Gra wciąga i zasysa.

Dla mnie to jedna z najlepszych gier na 1xboxa i obecnie rowniez sie zagrywam.

Nawet jeżeli "dwójka" okaże się tylko nieco lepszą "jedynką" z podrasowaną grafą - ja idę na taki układ i zaopatruje się w swoją kopię "Merców".

Zgadzam sie, chociaz po cichu licze na moc nowych patentow, ktore urwa mi glowe! smile.gif

PS: 2razyjot, odkryłeś już postać Hana Solo bądź Indiany? Czy różnią się one jakoś charakterystykami czy to po prostu skiny Harrisona Forda (czy gra jest warta świeczki?)?

Ja nawet nie wiem co trzeba zrobic by zdobyc te postaci - powiedz nooooo! smile.gif
signap
Enter this code on the Factions screen in your PDA. (The costume codes do not work until the correct amount of National Treasure/Blueprints have been found.)

Left, Left, Right, Right, Up, Down, Up, Up Play As Han Solo
Left, Left, Right, Right, Up, Up, Down, Down Play as Indiana Jones

zgadzam sie z wami (raczej malo kto sie nie zgodzi tongue.gif) Merce na poprzednia generacje byly jedna z lepszych gier wydana na te systemu oraz calkiem orginalny klon GTA
2razyjot
CYTAT(signap @ 28 03 2008, 09:48) *
zgadzam sie z wami (raczej malo kto sie nie zgodzi tongue.gif) Merce na poprzednia generacje byly jedna z lepszych gier wydana na te systemu oraz calkiem orginalny klon GTA

Klonem mozesz nazwac Saint's Row co najwyzej, "Najomnik" byl IMO zupelnie oddzielnym tworem, ktory poza ujeciem kamery i mozliwoscia poruszania sie pojazdami zmotoryzowanymi wiele wspolnego nie mial. wink.gif

Czy w sieci sa jakies filmy pokazujace gameplay? Wypowiedzi ludzi, ktorzy grali?? Cos ucichlo o premierze... dry.gif
Diabeu
jeśli chodzi o nowe nagrania to nie ma nic jeszcze
pewnie szlifują
Kroolik
A może jakieś demo? Wie ktoś coś, bo gra to Must Have IMO. Zrównanie z ziemią całego kraju leży w mojej naturze i z chęcią nakarmię wroga kilotonami ołowiu. Ciekawe jak będzie wyglądać destrukcja budynków, bo w M1 na X była to moja "ulubiona" zabawa.
Keymaker
Kroolik, ogarnij filmiki z gameplay'u to się dowiesz, jak będzie wyglądała rozpierducha budynków ;] Jest GRUUUUBO ninja.gif
2razyjot
Info ze str. oficjalnej, potlumaczylem to i owo.

http://www.mercs2.com/press.php - links do opinii prasy branzowej nt. "Mercow 2"

Design IMO przerysowanych najemnikow z czesci 1 poszedl do przodu - Mattias wyglada swietnie!!! smile.gif

Laseczka wyglada jak Natalia Kukulska! Oo Jakby jednak jej nie przyrownac, w porownaniu do poprzedniej czesci w koncu ma cechy kobiece, bije od niej subtelnosc. ;p

A wyglad pana afroamerykanina mnie zgial! icon_twisted.gif

A teraz kilka niusow, ktore mna wstrzasnely (nie moglem wszystkiego przetlumaczyc w 100 %, oryginalny tekst dla znawcow j. angielskiego - ):

PYTANIE: czy wciaz istnieje mozliwosc ogolnej destrukcji otoczenia?
ODPOWIEDZ: jak najbardziej:
- mozna wciaz niszczyc budynki
- drzewa rowniez podatne sa na sile naszego arsenalu
- nie mozesz miec zrzuconego zamowionego sprzetu bo gesty las ogranicza mozliwosc dostarczenia supportu? uzyj "Daisy Cutter bomb" zeby wyczyscic teren z drzew, na plaskim, odkrytym terenie latwiej o dostarczenie zamowienia! icon_twisted.gif

PYTANIE: co sie stalo z EXOPS?
ODPOWIEDZ: W Mercenaries 2 jestes szefem dla samego siebie! Kluczowa czescia rozgrywki jest umiejetnosc stworzenia swojego wlasnego militarnego oddzialu. W czasie gry spotkasz na innych najemikow, ktorzy beda mogli przylaczac sie do twojego PMC. Dodatkowo nowi czlonkowie ekipy, ktorych zwerbujesz beda mieli unikalne dla siebie umiejetnosci.
Jeszcze jedna ciekawa opcja bedzie rozmowa z innymi najemnikami, ktorzy przebywaja w bazie glownej.

PYTANIE: czy w sequellu powroci "talia 52"?
ODPOWIEDZ: W sequellu powraca opcja "polowania" na cele wytyczone tym razem przez kazda z frakcji (a nie przez jedna jak bylo w "Mercenaries"). Nowoscia beda rowniez zroznicowane nagrody za wykonanie "zlecenia" zaleznie od sposobu wykonania jaki preferuja "pracodawcy" (w 1 czesci cena zroznicowana za pojmanie zywego celu badz martwego).

PYTANIE: Ile zajmie przejscie sequella?
ODPOWIEDZ: Czas przejscia jest porwnywalny z czescia pierwsza jesli chodzi o glowne zadania. Jednakowoz zadania poboczne i zaliczenie calej gry zajmie o wiele wiecej czasu.

PYTANIE: czy bedziemy mogli plywac?
ODPOWIEDZ: nie tylko plywac, ale rowniez przejmowac pojazdy!

PYTANIE: jak duzy jest teren w Mercenaries 2?
ODPOWIEDZ: swiat w Mercenaries 2 jest o wiele wiekszy niz wszystkie mapy z "jedynki" razem wziete! Ciekawym aspektem jest fakt, ze nie bedzie juz loadingow miedzy kolejnymi czesciami mapy jak mialo to miejsce w 1 czesci.

PYTANIE: na jakie nowosci mozemy liczyc w sequellu?
ODPOWIEDZ:
- potezne miasta, niesamowicie wysokie drapacze chmur a w dole tetniace zyciem miasto
- oceany, rzeki, ktore mozesz eksplorowac zarowno na powierzchni jak i pod
- Amazonska dzungla pelna przeciwnikow i pulapek
- wyspy na oceanie gdzie mozesz spotkac nowych klientow i tajne organizacje

PYTANIE: jaki jest balans miedzy glowna sciezka gry a freeplayem?
ODPOWIEDZ: generalnie pol na pol. Z pewnoscia trzeba zachowac rownowage miedzy tym a tym ze wzgledu na zarabiane pieniadze od swoich pracodawcow, budowanie reputacji oraz rozbudowa swojego NPC.

PYTANIE: czy sequell worzy ekipa odpowiedzialna za czesc pierwsza?
ODPOWIEDZ: ludzie odpowiedzialni za "Mercenaries" sa odpowiedzialni za sequell, doszlo rowniez wiele nowych utalentowanych programistow, designerow i ludzi odpowiedzialnych za grafike

Z pozostalych newsow:
- Fiona Taylor powraca w tej samej roli, nie jako grywalna postac;
- Mamy te same postaci do wyboru co w czesci 1;
- Mercenaries 2 bedzie rowniez dostepne na PS3 i PC;
- Na obecna chwile nie zostalo potwierdzone wykorzystanie mozliwosci sixaxisa dla PS3;

Najnowsze screeny: http://www.mercs2.com/media_screens.php

FAQ w oryginale: http://www.mercs2.com/faqs.php
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.