Problem w tym Zeratul, że znowu jest podział na regiony - jak w Army of Two.
acha to pogram z jakimis ziomkami z US i sprzedam gre w cholere. Acha, spodziewajcie sie w niej masy drobnych bledow, ktore wprawdzie nie wplywaja na rozgrywke, ale po prostu wygladaja niesmacznie. Zadnych wiekszych bugow nie zauwazylem. Just Cause jakos bardziej mi podeszlo. I jasne sa tu fajne akcje, jak... musisz dostac sie na druga strone muru, to po prostu zakladasz C4 na mur i go wysadzasz... ogolnie moje narzekanie bierze sie tez z tego, ze nie jestem wielkim fanem gier typu GTA. Nie gralem nigdy w jedynke wiec nie wiedzialem jak to do konca wyglada. Jakbym zdawal sobie z tego sprawe moze w ogole bym gry nie kupil i rzucil sie na Tales of Vesperia albo Infinite Undiscovery. Too Human zdecydowanie mi bardziej podszedl.
Do tego wszystkiego gra jest dosyc prosta... dostajesz z bazooki, to nie giniesz tylko twoj health spada do 2... wiec musisz jeszcze dostac z karabinu by zginac. Ogolnie bez wiekszych staran zginalem raz wczoraj, bo nawet nie wiedzialem ze zginac sie da... latalem po planszy z healthem 2 i zabijalem kolesi. W koncu jednak 5 mnie otoczylo i zabilo. Jezeli taki poziom sie utrzyma to nie bedzie problemu z przejsciem gry nie umierajac. Graficznie jest slabiej niz w GTA, pewnie przez to, ze otoczenie jest bardziej podatne na zniszczenia. Prowadzenie pojazdow wyglada ok, ale nie wiem dlaczego gaz wrzucono pod A, a hamulec pod X zamiast ustawic pod triggerami.
Slupek88
4 09 2008, 16:19
Jezus, nie cierpię takiego sterowania pojazdami, minus jak cholera.
Zginąć w tej grze jest ciężko. Wylądowałem na jakimś wieżowcu, skoczyłem i... 2hp :|
Do tego gdy mamy 100hp to 1 strzał z bazooki zabiera 98hp, 2 1hp i jak dobrze pójdzie to 3 cie w końcu zabije.
Trochę mnie drażni to, że np. gdy przewrócimy drzewo/słup to po kilku sekundach (5-10) znika...
Bugów jest sporo, ale dosyć zabawnych, np. helikopter z posiłkami ląduje na dachu budynku a wychodzący z niego ludzie popełniają masowe samobójstwo skacząc na dół. Przed chwilą rozpędziłem się motorem i walnąłem w ścianę. Efekt? Koleś wbił się głową w ścianę i jedynym rozwiązaniem była opcja medevac lub load game ;]
Ech... czekam na kody bo w 1 części za używanie kodów dostawało się specjalne bronie, typu przenośna wyrzutnia rakiet która 1 strzałem potrafiła rozwalić kilka wieżowców na raz

IMO takie gry to tylko do zabawy, na rozluźnienie się po szkole/pracy. Fabuła nie wciąga, przynajmniej mnie.
PS. Ta misja wymiata ;]
http://pl.youtube.com/watch?v=O78jnfvve-s Devastator
Nitro619
4 09 2008, 19:31
CYTAT(wojnar @ 4 09 2008, 19:03)

haHA dobre

a co do bug'ów w grze to jedynka była taka sama (tez masa błędów) a jednak grało sie jakoś i czerpało masę radochy i tak

wiec myślę że będzie też ok (jutro ma do mnie kurier dotrzeć

to się zobaczy)
Super Big Boss
5 09 2008, 09:42
Wczoraj trochę pograłem i jest dokładnie tak jak sie spodziewałem

Gra nastawiona na maksymalną rozwałkę, zginąć w niej trudno i dobrze. Niszczenie otoczenia daje radę, tak samo jak arsenał. Oprawa jak na taką grę może być, sterowanie pojazdami mogło być lepsze ale idzie się przyzwyczaić. Ogólnie gierka dosyć dobra ale nie jest to żaden hit na miarę GTA4 i tez chyba nikt się takiego nie spodziewał
Właśnie lecą mi napisy końcowe... a tu dopiero 62%

Teraz trzeba poodkrywać wszystkie bombki, pojazdy, itp. i można się bawić.
I jeszcze mały filmik z demolki miasta:
http://pl.youtube.com/watch?v=EwOmGOHSR44Ostatnio zaczęła mi się walić karta TV i często dodaje czarny pasek na dole ;/
TheBesTia
5 09 2008, 16:08
Ile zajmuje przejście gry?
Przejście głównego wątku w granicach 6-8 godzin.
BTW, teraz wykonuje wszystkie "dodatki" i mam problem z 2 achivementami.
Tattooed Millionaire (25) Earn $1 million
To powinno wejść praktycznie na początku gry. Teraz mam 80 milionów a archiva nie...
...And Justice For All (50) Verify all high value targets.
Zabiłem wszystkich których miałem na mapie(chyba po 10 na każdą frakcje) i nie zaliczyło mi
Ktoś ma to samo?
Nitro619
5 09 2008, 19:15
Musze przyznac ze to prawda co do wszech obecnych BUG'ów, dziwne odejmowanie HP także kuje w oczy, ale jak sie na to wszystko przymknie oko to radocha jest z gry na maksa

Podobnie jak jedynka ma mase niedociągnięć ale daje za to jeszcze więcej FUNu

Media
ja tam lykne gdy bedzie za ok 100
CYTAT(wojnar @ 5 09 2008, 18:12)

Przejście głównego wątku w granicach 6-8 godzin.
BTW, teraz wykonuje wszystkie "dodatki" i mam problem z 2 achivementami.
Tattooed Millionaire (25) Earn $1 million
To powinno wejść praktycznie na początku gry. Teraz mam 80 milionów a archiva nie..
Zabiłem wszystkich których miałem na mapie(chyba po 10 na każdą frakcje) i nie zaliczyło mi
Ktoś ma to samo?
achievementy są zglitchowane. Część nie wpada jak się gra offline i np. te n za 1mln dostałem dopiero jak z kimś zagrałem. Z tego co czytałem to totalnie losowo się zdobywa np. te za frakcje.
SierraPL
6 09 2008, 12:17
Witam
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w misjach jakie mozemy otrzymac od naszego pilota smigłowca, co mam zrobić z tą paczką?
Pzdr @ll
SierraPL
6 09 2008, 12:45
CYTAT(wojnar @ 5 09 2008, 18:12)

Ktoś ma to samo?
Tyle tylko że to nie jest achiv za zabicie wszystkich HVT a za ich zweryfikowanie, jak dochodzisz do gościa powinieneś usłyszeć głos Fiony że cel został potwierdzony, i lepiej go nie zabija lecz aresztować, bo masz jeszcze achiva za aresztowanie wszystkich HVT
Pzdr
CYTAT(SierraPL @ 6 09 2008, 13:17)

Witam
Czy ktoś może mi wyjaśnić o co chodzi w misjach jakie mozemy otrzymac od naszego pilota smigłowca, co mam zrobić z tą paczką?
Chodzi o to, żeby z tych dużych kontenerów stojących obok zbudować "wieżę" o odpowiedniej wysokości i na końcu położyć na niej tą małą paczkę. Kontenery i paczkę łapiesz i puszczasz wysięgnikiem z helikoptera (chyba przycisk w lewo na d-padzie).
SierraPL
6 09 2008, 13:07
CYTAT(malcher @ 6 09 2008, 13:55)

CYTAT(SierraPL @ 6 09 2008, 13:17)

Witam
Chodzi o to, żeby z tych dużych kontenerów stojących obok zbudować "wieżę" o odpowiedniej wysokości i na końcu położyć na niej tą małą paczkę. Kontenery i paczkę łapiesz i puszczasz wysięgnikiem z helikoptera (chyba przycisk w lewo na d-padzie).
Wielkie dzieki
Pzdr
Jaki jest system walki w tej grze? na jakims filmiku widzialem ze sie da rzucac wrogami
CYTAT(htp @ 6 09 2008, 14:34)

na jakims filmiku widzialem ze sie da rzucac wrogami

To chyba nie w tej grze.
Jedynie można przywalić kolbą, no chyba że chodzi o jakieś rzuty w trakcie QTE gdy przechwytujemy jakiś pojazd
jak dolaczyc do gry multi? daje na quick match albo custom i nic sie nie dzieje... lol
A wcześniej wyskakuje info, że połączyłeś się z serwerem EA?
Czasem mi też nic się nie dzieje jakbym nie wybrał niczego i trzeba cofnąć się do menu.
i gre juz sprzedalem na ebayu, zanim mnie do konca zbrzydla udalo mi sie zrobic pare achv i pograc co-opa. Jest nudna, zbugowana i krotka. Schemat goni schemat.... ble
Zeratul, po prostu NIE MOŻE BYĆ TAK TRAGICZNIE!!! Jak myślisz, czy "dwójka" by podpasowała osobie, która bardzo lubiła pierwszą część (wiem, że nie grałeś w poprzednika)? O jakich dokładnie bugach piszesz (poza tymi z achievementami, które mam głęboko gdzieś (achivy))? Czy warto łyknąć tą gierkę za ok. stówkę (złotych)?
Jeżeli poprzednik ci się podobał to nowa część cię wciągnie. Sama gra ma dość dużo bugów itp. ale spokojnie można pograć zwłaszcza z jakimś ziomkiem na co-op. Co prawda sama gra nie wydaje się za długa. Po jakimś tygodniu giercowania po 2-3 godziny dziennie można wyciągnąć pewnie prawie 100% mimo że jest dość dużo rzeczy do zbierania i jakichś pomniejszych zleceń.
Stupid pytanie - co-op na split-screenie czy przez XBL też da radę?
CYTAT(aux @ 2 09 2008, 09:10)

W nowym Neo ocenka 8,5/10 i koleś napisał że w sumie bardziej mu się podoba ta gra niż GTAIV. Zastanawiam się teraz co wybrać SWFU czy M2.
Porównanie wersji:
http://www.gametrailers.com/player/39321.htmlLol, nie wierze ;p ten koleś to chyba Gulash ? Jak jemu się może podobać ten tytuł lepiej od GTAIV ? omg.
Kasandra
8 09 2008, 06:10
Normalnie.
Wyobraź sobie, że ludziom moga się podobac różne rzeczy, np niektórym się podba "Czarny kwadrat" a innym "Mona Lisa"
Nowi Najemnicy po kilku godzinach grania prezentują sie naprawde fachowo. Zachowano klimat poprzedniej części, czyli klimat nieskrępowanej rozwałki (wyjątkiem jest strzelanie do cywili, za które musimy płacić i dobrze).
Patent z zamawianiem sprzętu sprytnie rozwinięto, przez koszt nie tylko w kasie, ale i w paliwie.
Bardzo lubiłem poprzednią część, Mercenaries 2 z miejsca tez polubiłem.
Eksplozje są jeszcze piekniejsze niż w pierwowzorze, no i wzorem GTA4 mamy GPSa, który znacznie ułatwia podróżowanie.
Po głębszym obadaniu wydam pełniejsza opinię, po tych kilku godzinach grania mogę powiedzieć, że dostalem to czego się spodziewałem i jestem zadowolony.
Jak wielka jest mapa? ala Just Cause czy IV ?
2razyjot
8 09 2008, 10:02
CYTAT(Kasandra @ 8 09 2008, 07:10)

Normalnie.
Wyobraź sobie, że ludziom moga się podobac różne rzeczy, np niektórym się podba "Czarny kwadrat" a innym "Mona Lisa"
Nowi Najemnicy po kilku godzinach grania prezentują sie naprawde fachowo. Zachowano klimat poprzedniej części, czyli klimat nieskrępowanej rozwałki (wyjątkiem jest strzelanie do cywili, za które musimy płacić i dobrze).
Patent z zamawianiem sprzętu sprytnie rozwinięto, przez koszt nie tylko w kasie, ale i w paliwie.
Bardzo lubiłem poprzednią część, Mercenaries 2 z miejsca tez polubiłem.
Eksplozje są jeszcze piekniejsze niż w pierwowzorze, no i wzorem GTA4 mamy GPSa, który znacznie ułatwia podróżowanie.
Po głębszym obadaniu wydam pełniejsza opinię, po tych kilku godzinach grania mogę powiedzieć, że dostalem to czego się spodziewałem i jestem zadowolony.
No i widac ze pisze to ktos, kto lubil 1 czesc - czytajac tego posta odnioslem nawet wrazenie ze jedynka "Mercow" podobala mu sie z b. podobnych przyczyn.

"2" juz w drodze, koncze "Assasins Creed PL" i chwytam za sequell jednej z najlepszych gier IMO na starego boxa; doczekac sie nie moge.
Kasandra
8 09 2008, 11:06
CYTAT(2razyjot @ 8 09 2008, 11:02)

No i widac ze pisze to ktos, kto lubil 1 czesc - czytajac tego posta odnioslem nawet wrazenie ze jedynka "Mercow" podobala mu sie z b. podobnych przyczyn.

"2" juz w drodze, koncze "Assasins Creed PL" i chwytam za sequell jednej z najlepszych gier IMO na starego boxa; doczekac sie nie moge.

Łykaj łykaj JJ.
Gierka jest zacna.
Zwłaszcza jeśli podobala Ci się poprzedniczka.
Tutaj przemodelowano trochę system z helikopterem, moim zdaniem in plus.
Teren walki też jest lepszy. Szaro-bura Korea nie może sie równać z przypiekaną słońcem Venezuelą.
Soczyste barwy, bardzo daleki horyzont (fakt że mocno rozmazany, ale w poprzedniej częsci byla mgła, co wyglądalo gorzej IMHO), świetna muzyczka i świadomość że jesteśmy największym kozakiem w okolicy

Bezcenne.
Jedynka to moja druga najlepsza gra na kloca (zaraz po Star Wars Battlefront 2 i tuż przed Stranger's Wrath). Nowych Mercsów właśnie kitram w plecaczku, szef skończył w łikęt i uprzejmie podrzucił swojemu murzynowi :D
Jeżeli szpil będzie choć w połowie tak dobry jak oryginał, to wybaczę mu nawet znikające helikoptery i randomowo wpadające acziwy :]
Nitro619
8 09 2008, 19:46
CYTAT(Sasori @ 8 09 2008, 12:17)

Jeżeli szpil będzie choć w połowie tak dobry jak oryginał, to wybaczę mu nawet znikające helikoptery i randomowo wpadające acziwy

jest, i to nawet lepszy

także uwielbiałem jedynkę , i teraz zagrywam się w dwójkę nie rozumiejąc rozczarowania wielu Graczy (wyjściowo ten tytuł miał mieć taki klimat, nie wiem co im nie pasuje)
CYTAT(XM16E1 @ 8 09 2008, 09:50)

Jak wielka jest mapa? ala Just Cause czy IV ?
chyba wieksza... nie pamietam za bardzo Just Cause
Just Cause miał większą mapę. Tyle tam co 2 budynek był taki sam, uczucie deja vu praktycznie przez całą grę. W M2:WiF na szczęście udało się zrobić dość dużą i bardzo rozbudowaną planszę. Yeah, dziś puściłem z dymem platformę wiertniczą, czuję się jak młody Bóg!
Czy tak jak w 1, kontynuacja oferuje "talie kart"?
Nie, teraz mamy bad guya i robiąc zadania dla różnych ekip namierzamy go. Są opconalne cele na podobnej zasadzie jak dawniej karty tylko, że widać je już na mapie i nie ma zabawy z namierzaniem(wtedy było tylko napisane w okolicach czegi jest dany koleś jeśli dobrze pamiętam)
a jak wyglada sytulacja ze zniszczeniami budynkow? Chyba Zera lub ktos inny pisal ze wysadzil platforme wiertnicza, to gdy pojade /polece w jakies inne miejsce daleko od niej to ew. wlacze ponownie gre to ona znow bedzie cala? Czy moze jest powoli odbudowywana lub cos takiego?
Z tego co zauważyłem, to każdy, większy budynek który rozwalisz (nawet nieistotny dla fabuły), do końca gry będzie w gruzach. Wyjątkiem są koszary, wieżyczki strzelnicze w przejmowanych bazach - od razu są naprawiane, oraz mniejsze hacjenty czy jakieś szopy na prowincjach (jest ich zatrzęsienie i ciężko żeby gra uwzględniała ich zrównanie z ziemią przy każdej nowej grze.
Dziobak_
10 09 2008, 16:01
CYTAT(Jared @ 8 09 2008, 03:06)

CYTAT(aux @ 2 09 2008, 09:10)

W nowym Neo ocenka 8,5/10 i koleś napisał że w sumie bardziej mu się podoba ta gra niż GTAIV. Zastanawiam się teraz co wybrać SWFU czy M2.
Porównanie wersji:
http://www.gametrailers.com/player/39321.htmlLol, nie wierze ;p ten koleś to chyba Gulash ? Jak jemu się może podobać ten tytuł lepiej od GTAIV ? omg.
Polska prasa, co się dziwisz. Ale owszem, to że gra mu sie podoba, nie znaczy że jest lepsza, zwłaszcza dla ogółu
Czy w M2 jest coś na wzór kolekcjonowania Talii Kart z pierwszej części? Pytam ponieważ uważam, że był to najbardziej rajcujący element M1, a czytając niezbyt pochlebne opinie na temat World In Flames zaczynam się zastanawiać czy nie odłożyć kupna tej gry do czasu, aż jej cena spadnie do około 100 zoli.
Colin84
10 09 2008, 20:06
Wystarczy zerkąć na poprzednią stronę.
CYTAT(Pomezz @ 10 09 2008, 20:54)

Czy w M2 jest coś na wzór kolekcjonowania Talii Kart z pierwszej części? Pytam ponieważ uważam, że był to najbardziej rajcujący element M1, a czytając niezbyt pochlebne opinie na temat World In Flames zaczynam się zastanawiać czy nie odłożyć kupna tej gry do czasu, aż jej cena spadnie do około 100 zoli.
wlasnie tego juz nie ma

a bylo by calkiem spoko dostac acziva za pojmanie wszystkich czy tez zabicie bo w 1 staralem sie miec ich zywych :}
To jak wszyscy zadają pytania, to i ja się dołączę:
Czy wiadomo coś o ukrytych postaciach (przypominam, że w jedynce był to Harrison Ford w roli Indiany i Hana Solo)? Jak narazie żadnych tego typu informacji nigdzie nie widziałem, ale w przypadku poprzednika owe info również ukazało się po jakimś czasie, więc może...Ale raczej nie

.
Są tylko kostiumy dla naszej wesołej kompaniji: każdy po ukończeniu 3 levelu weapons challenge u Fiony w PMC.
CYTAT(signap @ 10 09 2008, 21:47)

wlasnie tego juz nie ma

a bylo by calkiem spoko dostac acziva za pojmanie wszystkich czy tez zabicie bo w 1 staralem sie miec ich zywych :}
jest to
Aces High 50
You captured all high value targets.
Nitro619
11 09 2008, 06:29
CYTAT(signap @ 10 09 2008, 21:47)

wlasnie tego juz nie ma

w world in flames (jak napisal Dante) jest wlasnie takie Osiagniecie, tyle ze nie ma znanej Talii Kart. Ale high value targets sa dalej i tez mamy np. achievementa za zlapanie wszystkich celów Alive
Oki, popykałem sobie trzy wieczory, skrobnę cosik.
oko
Pierwszy zonk to grafa nieco poniżej oczekiwań, obiekty dorysowujące się o rzut kartofla od nas, postaci drewniane, jakby przemycały w odbycie kilo kolumbijskiej koki. Kolorystyka Korei Północnej bardziej mi podchodziła niż Wenezuelskie krajobrazy, ale to już wyłącznie kwestia preferencji. Animacja potrafi przyciąć (ale ja jestem z tych, co mają rwanie animacji tam, gdzie postaci z M2 trzymają kolumbijską kokę). Zdarza się, że obiekty się przenikają, zdarza się, że komuś wyświetlają się trzy nogi (bo gra nie potrafi zdecydować, czy ziom siedzi czy stoi i wyświetla oba "obrazki" na przemian). Wszystkie te minusy mówią koce heloł, kiedy dostajemy w łapy swoje tools of destruction. Noż kobieta lekkich obyczajów mać! To zrobili, tak jak trzeba. M2 to gra o rozpieprzaniu i rozpieprzanie wygląda pięknie. Wybuchy, terraforming (lol) i poginanie wozem bojowym przez kszaczory wywołują banana na ryju.
ucho
Wybuchy jak wybuchy, wiadomo, ale dialogi trochę położyli. Na początku miałem WTF, kto to mówi? Maciej? To ty, kruca? Bez jaj, głos naszego najemnika nie dochodzi z jego ust, tylko z jakiegoś innego miejsca (koka?). Dodatkowo dorzucili naszej postaci drętwe odzywki (każde, KAŻDE podejście do czołgu kończy się tekstem "OOOOO, czołgi, moje ulubioneee") a Fiona co 10 minut informuje nas, że jak nie wiemy gdzie iść, to zawsze możemy do niej wrócić i poprosić o kolejną misję. Namolna baba.
mózg na ścianie
Rozgrywkę wzbogacono o naszą bazę wypadową, do której kołujemy sobie specjalistów (piloci śmigłowca i myśliwca, mechanik, byc może ktoś jeszcze), w której składujemy zdobyczne (lub kupione u którejś z frakcji) zrzuty i paliwo. Rozbudowujemy sobie tę bazę, wyłazimy z niej i robimy, co chcemy. Wykonujemy misje dla frakcji, werbujemy członków zespołu, latamy za HTV (odpowiedniki kart z jedynki; teraz to nie tylko "ci źli", celami są ludzie z różnych frakcji; ponadto nie trzeba ich szukać, są od razu widoczni na mapie), niszczymy cele frakcji (każda ma ich op kilkanaście, też są na mapie), wykonujemy głupawe challenge naszej drużyny (poustawiaj skrzynki helikopterem, postrzelaj na czas i wygraj ciuchy, takie tam) lub ogólnie ganiamy dżipem po lesie. Rozpieprzanie jest przyjemne, zginąć w walce jest ciężko (w walce z timerem już nie tak ciężko, ale też nie najgorzej).
bugi
Nie taki diabeł straszny, jak na forum udaje. Przez jakieś 10h gry trafiłem tylko na dwa (zahaczyłem o jakieś drzewo lufą czołgu i wykonałem nim beczkę oO; drugi to brak jednego acziwa - nie wskoczył mi ten za milion dolców, mimo że mam ich już ze 15). Poza tym nic poważnego - a już na pewno nie ma żadnych przypadkowych eksplozji pojazdów (to helikoptery walą, czasem ciężko przyuważyć).
Podsumowując - gra może nie za 200pln, ale za 150 już jak najbardziej ;) Wygląda jakby nie była wydana po rocznym poślizgu, tylko o rok za wcześnie. Dla fana jedynki must have.
Multi nie ruszałem, nie moja para kaloszy, więc nie wiem jak to wygląda.
[InSaNe]
16 09 2008, 15:40
Jest demo na marketplace, jakby Ktos nie wiedzial ;]
SierraPL
17 09 2008, 12:06
Witam
Bugi w samej rozgrywce moze tak często nie występują, no moze poza jednym olbrzymim zwiazanym ze zbieraniem partow (wystarczy zebrac ok. 50, zrobic save'a, zaladowac go i spowrotem leciec w miejsca gdzie zebralismy wczesniejsze party i juz mamy komplet czesci), natomiast achivy wpadaja losowo, po zakonczeniu gry na 100% dostalem, zeby nie sklamac, chyba 7 aczikow, w tym oba za kase (1milion i 1 bilion, mimo ze na koncie mialem 90mln) i za wyscigi w co-opie gdzie caly czas gralem offline
Pzdr @ll
Pogralem w demo. Graficznie jak na skale dzialan jest dobrze, wszystko czytelne, pop up nie zauwazylem, animacja tez trzyma fason. Pojazdy i male budynki wybuchaja zawodowo, ale niszczac cos wiekszego naszym oczom ukazuja sie slabo wykonane "chmury" gruzu i widzimy rozwalony budynek, slabizna.Ogolnie wszystkie efekty kurzu, dymu, nie sa za fajne, vide tumany kurzu gdy startujemy helikopterem chociaz fajnie na prace lopat reaguja drzewa), czy juz wspomniane zawalanie sie budynkow. Gameplay mnie nie urzekl, ot fajnie sobie pobiegac i postrzelac, design glownych bohaterow jest slaby. Dla mnie nic specjalnego, na pewno nie gra, na ktora warto wydac pieniadze.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.