Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nowy engine do fizyki
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
stona
Filmik z pokazu

Co o tym sądzicie? Dla mnie to jest to na co czekam od ładnych kilku lat. Od czasu kiedy grafika stała się palstikowa. To nie ograniczony silnik H/L , to nie trochę śmieszna AGEIA. To realistyczna fizyka w grach. Kurcze, niech ktoś to wykorzysta w jakiejś grze na dużą skalę. Wystarczy że zrobi to jeden wydawca a reszta będzie już musiała iść za nim bo wydaje mi się że jeśli raz zakosztujemy takiego "świata" już nie będziemy chcieli grać w ograniczone gierki. Dla mnie ten filmik to prawdziwy NEXT-GEN. Nie odpicowana grafa ale właśnie fizyka świadczy o kolejnym etapie w rozwoju gierek.

..cholercia, rozmarzyłem się. Skończy się tak samo jak na AGEIA'i sad.gif
Orange
ten silnik ma byc wykorzystany w Star Wars: The Force Unleashed.
Nie wiem czy w 100% ale napewno jakas jego czesc.
Na GameTrailers sa jeszcze jakies filmiki pokazujace mozliwosci tego silnika ,choc nie wiem czy inne niz na youtube.
Pablo el
CYTAT(stona @ 23 02 2007, 04:41) *
Skończy się tak samo jak na AGEIA'i sad.gif

najlepsze jest to ze ageia na dobra sprawe sie jeszcze nie zaczela. Pamietaj ze ten uklad zostal wykorztany w X360 i PS3 smile.gif

No i robi wieksze wrazenie niz ten nowy Havoc. Chociaz to wlasnie Havoc bedzie bardzo, bardzo powszechny smile.gif
bajej
w komentach pisze ze to jest silnik Euphoria a nie havok.. czyzby pomylka?
koniol21
Euphoria-posluchajcie poczatku wypowiedzie tego goscia. Havok to starszy silnik, tylko nie moge go teraz pod konkretna gre podpiac...Half-Life2 a pozniej Oblivion ?
Orange
CYTAT
Havok to starszy silnik, tylko nie moge go teraz pod konkretna gre podpiac...Half-Life2 a pozniej Oblivion ?

ominales pare tytulow tongue.gif

tutaj jest lista ,Havok jest naprawde rozpowszechniony i ciagle udoskonalany.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_games...physics_engines

kat_robert
na początku chciałbym zaznaczyć, że nie jestem żadnym specem i to bedzie wypowiedź laika, który lubi "grać w gry":

wygląda to bardzo zachęcająco, ale zwróćcie uwagę, ze na tym filmiku praktycznie wszystko oprócz szkieletu dinozaura było jednym elementem: jedna deseczka, jeden kryształ, jedna szyba. a teraz wyobrazcie sobie pamiętny pojedynek snejka z ninja z pierwszego mgsa(oczywiscie z uzyciem tego silnika): snejk rzuca granat, po czym strzela w innym kierunku: i teraz mamy szyby rozbijane nabojami, meble rozwalone wybuchem granatu, monitory które niszczą kawałki mebli no i kartki papieru, które porusza ninja.
next-gen? z pewnością, ale chyba jeszcze nie teraz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.