Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Mercenaries 2: World in Flames
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Sarge
QUOTE("onlygames.pl")
Mercenaries 2 – platformy
[PC, X360, PS3, PS2] Znane są już wszystkie platformy na jakie zawita Mercenaries 2. Electronic Arts ogłosiło, iż World in Flames zasili, poza PS3 o którym już było wiadomo również Xboxa 360, PlayStation 2 oraz blaszaki, szerokim łukiem omijając Wii.

Do tej pory spekulacje mówiły tylko o najnowszym sprzęcie Sony, ale jak widać Pandemic i EA nie mają zamiaru ograniczać się tylko do jednej platformy. Zgodnie z tym co mówi CEO studia stojącego za produkcją Mercenaries 2, Andrew Goldman, jego firma ma zamiar wykorzystać wszystkie mocne strony konsol na jakich World in Flames powstaje. Dzięki temu gracze na każdej z platform mają dostać niesamowitą, wartką akcję oraz sporą wolność na terenie Wenezueli, gdzie rozgrywają się wydarzenia zawarte w grze. [Siergiej]

Dla mnie świetna wiadomość biggrin.gif ! Mercenaries było jednym z większych pozytywnych zaskoczeń na PS2, a tymczasem nagle zapowiedziano sequela również na Czarnulę smile.gif . Jak tak dalej pójdzie, zastanowię się nad reanimacją mojej konsoli, która ledwie dyszy i od jakiegoś czasu tylko leży i się kurzy dry.gif ...
Solid_Snake_1
Damn, a ja nawet w jedynkę nie grałem confused.gif . Muszę coś z tym zrobić biggrin.gif .
banny
Bardzo dobra wiadomosc, Czarnula nadal swietnie sie trzyma i trzymać bedzie, jesli tlyko beda wychodzic na nia takie tytuły smile.gif
PESinter
Piekna sprawa. cool.gif
Mikes
no ciekawe, niech to tylko bedzie wyzszy poziom niz inne konwersje z NG(Just cause) i niech niczego nie wycinają
Wiatrak
SUPER w 1 gram do dzis chodziaz na chwilke a squel na ps2 jea tego sie nie spodziewalem !!
Sarge
QUOTE(Mikes @ 23 02 2007, 20:37) *

no ciekawe, niech to tylko bedzie wyzszy poziom niz inne konwersje z NG(Just cause) i niech niczego nie wycinają

Z tego co mówi Andrew Goldman (CEO studia odpowiedzialnego za grę), autorzy chcą wykorzystać maksymalnie możliwości każdej z platform, więc jest nadzieja że przypadek Just Cause i pochodnych się nie potwórzy. Chociaż oczywiście to mogą być tylko przedpremierowe przechwałki dry.gif ...
Konar$ky
Ludzie, jakieś nienaturalne rzeczy się dzieją. PS2, który powinien już umierać, moim zdaniem trzyma się lepiej niż PS3 blink.gif Hehe, a pamiętacie mój temat z wahaniem się którą konsolę kupić? Widać, lepiej wybrać nie mogłem, hihihi biggrin.gif

Ehhhh.........chciałbym jeszcze takich gier przez 2 latka (niepoprawny marzyciel tongue.gif )
Colio
Ciekawa sprawa. Jako że raczej PS3 w najbliższym czasie nie nabędę, mogę spróbować tej gry na PS2. Oby tylko cena była w miarę dobra. Model rozgrywki jest nad wyraz kuszący, w sam raz dla mnie ;] Oby tylko wycisnęli jeszcze coś z Czarnuli. Chociaż wątpię, żeby był to jakiś specjalny majstersztyk - gra jest wydawana na kilka platform, głównie męczą się nad wersją na 'Chlebaka', więc spodziewam się tylko lekko poprawionej grafiki z pierwszej części. No, ale zobaczy się. Wiadomo już coś o dacie premiery?
ShtaS
grafika w pierwszej części stała na bardzo dobrym poziomie, dlatego dla mnie wystarczy jeżeli twócy dodadzą parę nowości : ) dotychczas grałem jedynie w demo jedynki, planowałem kupić pełną, jednak teraz poczekam na premierę sequela.
wiki1993
Świetna wiadomość! W pierwszą część nie grałem, ale na pewno nadrobię to przy sequelu wink.gif
Memory
Mercenaries 2 dla PS2! Bardzo się cieszę! cool.gif
Sarge
QUOTE("Colio")
Wiadomo już coś o dacie premiery?

Gra w wersji na wszystkie systemy jest zapowiedziana na IV kwartał tego roku. Zapewne dopiero z czasem doczekamy się dokładniejszych danych...

QUOTE("Colio")
Oby tylko wycisnęli jeszcze coś z Czarnuli. Chociaż wątpię, żeby był to jakiś specjalny majstersztyk - gra jest wydawana na kilka platform, głównie męczą się nad wersją na 'Chlebaka', więc spodziewam się tylko lekko poprawionej grafiki z pierwszej części.

Aj tam, wystarczy że zostawią oprawę na tym samym poziomie co w części pierwszej, a będzie świetnie biggrin.gif !
szarakps
Pierwsze screeny z Mercenaries 2 z wersji PS2 ! . http://media.ps2.ign.com/media/887/887411/imgs_1.html .
XM16E1
CYTAT(szarakps @ 31 07 2007, 19:26) *
Pierwsze screeny z Mercenaries 2 z wersji PS2 ! . http://media.ps2.ign.com/media/887/887411/imgs_1.html .

bardzo ładna grafika!!!dlamnie must-have.Przypomina ze screenów GTA SA(te same kolory).
Yano
troche chyba poziom gta, jak dla mnie całkiem ok, tylko ciekawe jak bedzie z niszczeniem otoczenia (na pozostale platformy wszystko ma byc zniszczane)
i ciekawe czemu taka duza rozdziałka screenow, to sugeruje ze to nie jest 100% wersja ps2 tongue.gif
Agent_Man
Patrząc na perfidnie rozmazane tekstury można stwierdzić,że to screeny z PS2. Przynajmniej "na oko"

Yano - Rozdziałka screenów ma tu niewiele do rzeczy. Wystarczy dobry progs do obrabiania grafiki i trochę skilla. Tyle.
wiki1993
Już w pierwszej części można praktycznie wszystko zniszyć, o to bym się nie martwił wink.gif
Pan S.
a grafa będzie pewnie na poziomie 'jedyneczki', bo więcej z ps2 już się chyba nie wyciśnie, screeny to potwierdzają (na next genowe screeny to to nie wygląda).
Kornolio
Jeśli śmiga na tym samym silniku co jedynka (nie wiem) to jest dobrze. Choć ten rozmazany tatuaż... ale lepszy rydz niż nic jak mawia stare porzekadło smile.gif
Sarge
Nie ma co narzekać, bo jest dobrze - faktycznie trochę poziom GTA wink.gif . Posiadacze PS2 mogą mieć jeszcze sporo uciechy z tego tytułu tongue.gif .
Pan S.
ano. solidnie pewnie będzie się prezentowac, chociaz i tak żal dupsko będzie ściskac widząc wersje na 360 albo ps3;]
estel
No pierwsza czesc skutecznie mnie uspila. Ciekawy jestem jak bedzie z druga ;]
Wiatrak
ktos wie kiedy ma byc ??
raven_raven
Google wie.
szarakps
Premiera gry Mercenaries 2: World in Flames dopiero w przyszłym roku
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=36336
Niestety poczekamy jeśli to prawda. mad.gif
szarakps
Nowe Wideo z Mercenaries 2 na PS2! http://media.ps2.ign.com/media/887/887411/vids_1.html i nowe screeny http://media.ps2.ign.com/media/887/887411/imgs_1.html to może być ostatni hit na PS2!
raven_raven
Hah, dziś napisałem, że na PS2 nie wyjdzie już nic wielkiego. Kto wie, może to naprawdę ostatnia dobra gra na PS2? Byleby tylko się do niej przyłożyli, bo niestety ostatnio widać tendencję spadkową na PS2, gry obniżyły loty niestety. Mam nadzieję, że się dorwę do niej po zakupie PS2 i będzie to ostatni wielki hit...
mate5
Jak patrzę na te screeny to wydaje mi się, że jedynka miała lepsza grafę confused.gif
Burgund
CYTAT(mate5 @ 7 08 2008, 19:44) *
Jak patrzę na te screeny to wydaje mi się, że jedynka miała lepsza grafę confused.gif

masz rację... wydaje ci się.

Na pewno poprawili małe conieco.
koniol21
Ktoś już grał w hamerykanską wersje ? Warto się bawić w import ?
Burgund
Gra sprawiła dobre pierwsze wrażenie.
Grafika na poziomie jedynki, minimalnie gdzieniegdzie poprawiona. Cośtam było pogrzebane w modelach postaci...
Wybuchy się ładnie prezentują...
QTE które występują w wersji Next-Gen nie zostały wycięte, także zmiana z C4 (można nim rzucać i się przykleja) obecna na nowszych platformach tutaj jest obecna...
Dodane zostało pływanie, i łódki...
Tylko ilość misji mnie zaniepokaja... przeszedłem 3 misje i już na starcie mam 16% gry. Ale na szczęście pojawiły się poboczne kontrakty, nie nabijające procentów.
Z kolejnych zmian to no można kupić wsparcia przez PDA. Trzeba jeździć do odpowiednich kolesi i kupować. Wtedy z menu można już przywołać sobie zrzut...
Dodatkowo dostaliśmy (chociaż trafniejszym jest "wzięliśmy sobie") własną chawirkę.
Najważniejsze, że gra się całkiem fajnie i dynamicznie.

Później nagram trochę gameplayu i wrzucę na YT.

EDIT:
Jak obiecałem - nagrałem trochę gameplay'u.

http://pl.youtube.com/watch?v=_FFKwPoRawg

Filmik przedstawia intro i pierwszą misję, oraz słynny "Bullet into Ass".
kamil
oł siet. widzialem lepsze gry. ta pukanka jest niespecjalna. ihaaa koniku
xylaz
IGN oceniło wersję z PS2 na 3.9, a mercenaries 1 dostało kiedyś 9.1
nic już z tego nie rozumiem...
Sonotori
CYTAT(xylaz @ 4 09 2008, 23:52) *
IGN oceniło wersję z PS2 na 3.9, a mercenaries 1 dostało kiedyś 9.1
nic już z tego nie rozumiem...

Ogólnie rzecz biorąc gra dostaje niskie oceny, jak na sequel tytułu generalnie ocenianego wysoko. Czego tu nie rozumieć? Eurogamer przyznał 5/10 wersji na Kloca 360, co u nich oznacza, że gra jest w ich mniemaniu średnia (można pograć, o ile nie ma się niczego lepszego do roboty). Na PS2 zawsze można sobie odkurzyć coś starszego. Żyje się dalej...
P.S. Właśnie jestem po dłuższej sesji Total Overdose na PC. Głupie po głupie, ale wysoce grywalne. Nie wiem jak tam wersje konsolowe. Na kompie strzelaniny wypas. Jako klon GTA gierka jest wątła, ale jako szuter TPP swego czasu wysoko zawiesiła poprzeczkę konkurencji.
wyzga rafal
Zdobyłem i po 30 minutach mam zaliczone 18% to jest troche dziwne.
Wady:
loading bardzo długie
podobne do just case
mała zniszczalność terenu
gra się dorysowuje
lubi się wieszać

Wydaje mi się że nie jest dobrze dopracowana po prostu zły port na PS2
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.