sprawa jest taka gdy ściągam pliki(gry). transfer wynosi ok2 kb, czasem zwiększa się do 6klb, ale to strasznie wolno. Co trzeba zrobić aby te ściąganie było szybsze??
Komunikat jest mniej więcej taki: "Brak połączenia.
Zapora ogniowa lub router ogranicza twoją łączność.Musisz otworzyć port, przez który inni będą mogli komunikować się z tobą".
CO POCZĄĆ ???
mario87
24 02 2007, 14:10
czego nie rozumiesz w tym komuniakcie?
to jest tak firewala mam wyłączonego dla tego programu.
jak router może blokować połączenie i jak go odblokować??.
sprawdzałem czy port jest otwarty, i nic, zmieniłem na inny port, to samo nie mogę otworzyć portu do komunikacji innymi. jakies pomysły????
mario87
24 02 2007, 22:22
wejdz do ustawień routera i tam szukaj zakładki gdzie możesz odblokować porty, wyłącz windowsowski firewall i jeżeli masz jakiś dodatkowy to wyklucz program który używasz do torrentów
wiesz, kompa mam od paru dni i jestem kompletnym noobem, możesz mi to wyjaśnić krok po kroku. Z góry dzięki!
jezeli używasz utorrenta (imo najlepszy i najprzystepniejszy w obsludze) tam jest do tego opcja.
jezeli nie looknij tu:
http://portforward.com/english/routers/por...routerindex.htmjezeli uzywasz LiveBoxa TP to odrazu tutaj patrz
http://portforward.com/english/routers/por...st3202index.htmw prosty i czytelny sposob pokazuja jak odblokowac port - wymagana znajmosc angielskiego
no mam tego pcf config, trza wybrać routera, ale nie wiem jakiej firmy mam, nie wiem jak sprawdzić z jakiej jest.
Nie śmiejcie się ze mnie

to poważny problem!
kwiatekgracz
14 03 2007, 15:26
Ja mam podobny problem a jestem bardzo zielony jeżeli chodzi o neta. mam radiówkę 512 kabel dochodzi do access point'a. Mój problem z torrentami polega na tym, że w ogóle mi sie nic nie dzieje (nic nie ściąga, a doszedłem do tego, że mam problem z portami). banalne pytanie: Access point to nie jest router?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.