Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Zgubiłem cod aktywacyjny do oryginalnego windowsa:(
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Stachu
a teraz powaznie

Mam taki problem. Automatyczna aktualizacja sciagneła mi 'poprawke' dry.gif do windowsa xp o nazwie
Windows Genuine Advantage Notyfications. Nzawa kijowa ale to w koncu M$. Chodzi o to ze nie moge tej aktualizacji usunac w normalny sposob a jest ona bardzo wkurzajaca. Wykrywa ze mam niby piracki system a jak juz mowiłem zbubiłem moj klucz aktywacyjny:(

JAK SIE TEGO POZBYC?

szukanie klucza aktywacyjnego nie wchodzi w gre bo chyba pies mi zjadł

pomocy
alienator
1. Lauch Windows Task Manager.
2. End wgatray.exe process in Task Manager.
3. Restart Windows XP in Safe Mode.
4. Delete WgaTray.exe from c:\Windows\System32.
5. Delete WgaTray.exe from c:\Windows\System32\dllcache.
6. Lauch RegEdit.
7. Browse to the following location:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
8. Delete the folder ‘WgaLogon’ and all its contents
9. Reboot Windows XP.

http://programy.pcworld.pl/pc/programy/11721.html
albo tym programem próbuj
babciahania
polecam Ci ściagnięcie tej aplikacji co ją alienator podał -> wga remove.
Pomaga.
kiedyś ją chwiciłem
i już zapomniałem, że mój klucz także zjadł pies.. ;>
Stachu
QUOTE(alienator @ 27 02 2007, 22:30) *

1. Lauch Windows Task Manager.
2. End wgatray.exe process in Task Manager.
3. Restart Windows XP in Safe Mode.
4. Delete WgaTray.exe from c:\Windows\System32.
5. Delete WgaTray.exe from c:\Windows\System32\dllcache.
6. Lauch RegEdit.
7. Browse to the following location:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\
Windows NT\CurrentVersion\Winlogon\Notify
8. Delete the folder ‘WgaLogon’ and all its contents
9. Reboot Windows XP.

http://programy.pcworld.pl/pc/programy/11721.html
albo tym programem próbuj

dziekuje piekny chłopcze

ta aplikacja pozwala tez zainstalowac Windows Media Playera 11 czy trzeba uzyc czegos innego

ze skorzystam z okazji poki temat otwarty. Jak zainstalowac tego WMP11?

Mackal21
Kup oryginalny Windows
stona
Dobra, sprawa wygląda tak.

1.

W pracy na kompach są naklejki z CDkeyami do WIN XP pro. Teraz tak, jak spiszę sobie taki CD key to mogę go jakoś podmienić u mnie w windzie ? smile.gif Bo te kompy nie są podpięte do neta (tzn są ale nie są wink.gif ).

2.

Kumpel kupił nowego kompa. Dostał do niego Vista home premium czy jakoś tak. Teraz tak , jeśli sobie to zainstaluje z jego CD keyem a późnej on zainstaluje to czy będzie jakiś zonk z autoupdatem czy coś? Czy mikrozonk się zorientuje że są w użyciu dwa te same CDkeye? Bo nie chcę brać cdkeja żeby nie było że on nie będzie późnej mógł z niego korzystać.
Stachu
CYTAT(Mackal21 @ 9 03 2007, 08:19) *
Kup oryginalny Windows

juz mowiłem ze pies mi zjadłsad.gif

uwielbiam jak ktos sie odzywa niepytany a nie ma nic inteligentengo do napisania

STRETCH
poszukaj programu ktory pokazuje wszystkie podzespoly i przydatne statystyki twojego kompa. znalazlem kidyz jeden taki ta dobreprogramy.pl ale nie pamietam juz nazwy sad.gif. on pokazuje wszystkie klucz windowsa.
Linek
stona nie rób tego - później kumpla posądzą o piractwo, bo Ty pierwszy zarejestrujesz ten serial w ich sieci biggrin.gif
Co do seriali z kompów w pracy - jeśli nie były rejestrowane na witrynie microsoftu, to możesz sobie takowy zarejestrować i będziesz miał oryginał. Ale nie sądzę, żeby ktoś był na tyle głupi, żeby nie dokonywać szybkiej prostej rejestracji oryginalnego klucza, więc pewnie i tak Ci się nie uda wink.gif
stona
Kumpel to matoł tongue.gif I ma pryszcze tongue.gif No z tej pracy to jest zonk bo tam są OEM a ja mam inną wersje chyba :| Z resztą kij z tym, wygram milion w lotka to se kupie oryginała biggrin.gif Dzięki za info smile.gif
El Loco Chocko
Bump smile.gif
Na przyszlosc:
http://www.michaelstevenstech.com/ViewKeyXP.htm

Ten maly programik wyswietli ci aktualny CD KEY.
Play3rrr
Ej ja mam coś podobnego tylko że mam Win XP Home Edition i po reinstalacji zauwazyłem sie że nie mam klucza confused.gif A jest takie gówienko że musisz zarejestrować sie czy coś takiego w ciągu 30dni bo inaczej Win sie nie odpali ... co robić ?? Jest jakiś sposób żeby to wyłączyć ??
Mike
CYTAT(Stachu @ 10 03 2007, 02:20) *
CYTAT(Mackal21 @ 9 03 2007, 08:19) *
Kup oryginalny Windows

juz mowiłem ze pies mi zjadłsad.gif

uwielbiam jak ktos sie odzywa niepytany a nie ma nic inteligentengo do napisania

Jak sie nie mysli, to trzeba cierpiec - bylo trzymac w miejscu niedostepnym dla psa.

A temat i porady w nim udzielane to czyste promowanie piractwa.
sentinel
QUOTE(Stachu @ 27 02 2007, 20:22) *
Zgubiłem cod aktywacyjny do oryginalnego windowsa:(, co robic?:(

najprościej skontaktować się z ms (help desk).
temat zamykam i przestrzegam przed otwieraniem podobnych.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.