Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: W jakie tytuły Oldschool warto zagrać
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro
kwiatekgracz
Cchaiłbym, abyście podawali w jakie tytuły naprawde warto zagrać a o których ludzie zapomnieli i na jaką platformę wyszła najciekawsza wersja gry.
Ja polecam The Legend of Zelda: Ocarina of Time i Majora's Mask (Obydwie na N64) i Another World (tylko nie wiem właśnie na jaką platformę wyszła najciekawsza wersja-podpowiedzi mile widziane)
ogqozo
Ty pytasz, w jakie gry W OGÓLE warto zagrać? Jest tego trochę... Ocarina of Time zapomniana? Lol.
arkossss
Super Metroid SNES cool.gif
soki95
ja osobiście polecam final fantasy 5 na snes-a.
Setezer
Nie znam osoby która by nie słyszała o Ocarina Of Time, Majora's Mask i Another World, podobnie z Super Metroid i Final Fantasy V, to są gry bardzo znane. Po prostu dużo ludzi w nie nie grało (w Polsce), ale słyszał chyba każdy. Ciężko zdobyć je po przystępnej (jak na 10letnie tytuły) cenie. Szczególnie FFV.

Another World w każdej wersji jest równie ciekawy, wielkich cięć graficznych nigdzie nie ma.
Wyjebo
Chase the Express na psx'a.
canabis
Właśnie sobie gram w Adventure Island i w Żółwie Ninja 3, normalnie czuje się jak za gnoja, i powiem wam że w te gry dalej warto zagrać, maja te coś , coś co cię przyciąga do ekranu że nie możesz się oderwać. Coś pięknego, tego nie kupisz kartą master card xD
Gural666
Chyba nie mowie/pisze niczego odkrywczego ale MGS1. Jezeli psx to oldskul
logan40
SNES:
-Yoshi's island
-super turrican 2
-cosmo gang the video

tongue.gif
Dud.ek
Ja obecnie na emulatorach na moim N-Gage'u zagrywam sie w :

Comix Zone i Vectorman - 2 genialne pozycje na Sege Genesis które zdecydowanie polecam
Jinxters
Wiem ,że na Pieca... ale pierwsza częsc Deus ex oraz Mafia(wersja PC)..bardzo mi przypadły do gustu te gry
Setezer
CYTAT
Comix Zone i Vectorman - 2 genialne pozycje na Sege Genesis które zdecydowanie polecam

Pomijając wysoki poziom trudności, to można śmiało powiedzieć, że Comix Zone każdemu się spodoba. Ten styl, ta oryginalność - wspaniała gra. Już nie będę taki jak zwykle i nie doczepię się tego: "Ja obecnie na emulatorach".

CYTAT
Wiem ,że na Pieca... ale pierwsza częsc Deus ex oraz Mafia(wersja PC)..bardzo mi przypadły do gustu te gry

Mafia na konsolach nieco gorzej wypadła, a Deus Ex nie ma wcale, a to są bardzo dobre gry. Szczególnie "Bóg z...".
Dud.ek
Wydaje mi sie że Deus Ex wyszedł na PS2. Ale głowy nie dam.
A na emulatorze bym nie grał gdyby ktoś skonwertował te gry na Symbiana smile.gif
Jinxters
CYTAT(Dud.ek @ 31 05 2007, 19:41) *
Wydaje mi sie że Deus Ex wyszedł na PS2. Ale głowy nie dam.
A na emulatorze bym nie grał gdyby ktoś skonwertował te gry na Symbiana smile.gif

Deus ex (pierwsza część) nigdy nie ukazał się na żadnej konsoli ( a szkoda, ojj bardzo)...właśnie sobie go "odświerzam" i nadal się świetnie bawie biggrin.gif (a ta gra ma już 7 lat!)
Di
Deus Ex wyszedł na PS2 z podytułem The Conspiracy i z tego co wiem był poprawioną wersją jedynki z PC.
logan40
Megadrive:
-Comix Zone
-Zero Tolerance (bynajmniej nie jest to gra o ministrze edukacji)
-Story of the thor
-Sonic the hedgehog
biggrin.gif
jurget
mega wymiataczem jest Silent Bomber z PSX, kupiłem go niedawno po długich poszukiwaniach i gra miażdży.
Ceglash
Ja z kolei polecam grę "Super Robin Hood" na NESA. Gra notabene wchodziła w skład składanki "Quattro Adventure". Jeśli ktos jakims cudem ominął ten tytuł to niech nadrabia zaległości. Naprawdę, jeśli napiszę, że przygody Robin Hooda to najlepsza gra na 8 bitową konsolę Nintendo, to nie będzie to przesada.
Rotting carcass
CYTAT(Ceglash @ 10 06 2007, 22:32) *
Ja z kolei polecam grę "Super Robin Hood" na NESA. Gra notabene wchodziła w skład składanki "Quattro Adventure". Jeśli ktos jakims cudem ominął ten tytuł to niech nadrabia zaległości. Naprawdę, jeśli napiszę, że przygody Robin Hooda to najlepsza gra na 8 bitową konsolę Nintendo, to nie będzie to przesada.

Do(pipi)ałeś poprostu. Gra mojego dzieciństwa z której wszyscy sie zbijali(szczególnie z muzyczki) ale rozumiem że to ironia była. Czy to ta gra?
MasterShake
psx - little big adventure - świetna gra bodajże pierwszy oryginał który kupiłem i mam do dzisiaj, z 10 lat to już ma a dalej bawi ( zwłaszcza że na psx w przeciwieństwie do pieca zderzenie ze ścianą nie ściąga energii )

była jeszcze dwójka ale nie wiem czy była na konsole
Guts
Sengoku 1-2 : platforma : NeoGeo (arcade i NG gold system) - świetna chodzona bijatyka, w której główny bohater przenosi się między zdewastowanym , współczesnym miastem, a metafizycznym światem feudalnej Japonii. Genialny klimat, możliwość przywołania jednego z 3 wcieleń (każdy ma swoje ataki), świetni zrealizowani bossowie i japoński dubbing.

-Sengoku 2, to poszerzenie pomysłów z jedynki. W tej części bohater nie walczy za pomocą pięści, ale od razu startujemy z kataną w rękach. Zaczynamy od czasów "barbarzyńskich" - feudalna Japonia, po drugą wojnę światową i przyszłość, gdzie stoczymy walkę z "głównym złym".

Istnieje jeszcze trzecia część. Niestety prócz świetnej grafiki, gra straciła cały swój klimat. Do tego ciągłe starcia z tymi samymi przeciwnikami i posuwanie się o milimetr do przodu może być frustrujące. Pomysł z poprzednich części, czyli zmianę wcieleń głównego bohatera porzucono i dano nam do wyboru jedną z 3 postaci. Każda z nich różni się wyglądem, specialami i to w zasadzie wszystko....
Lukastec
Kto kupi sobie Sega Mega Drive Collection (tak jak ja) ten będzie miał dużo dobrych gier. Jak chcecie tym grać na multi to polecam Golden Axe I-III a z dobrymi graczami to pograjcie w Gain Ground.
FLooK
Dziwuje się, że nikt jeszcze nie wspomniał o Contra'e na NESa, lub kto woli na Pegasusa.
Sephirath
Pegazus (błehehehe) - Contra. Godziny zabawy, szczególnie na co-opie wink.gif

edit: O, lol, nie zwróciłem uwagi nad post nade mną, czytam teraz i podziwiam własnego skilla w przepowiadaniu przeszłości tongue.gif
FLooK
Double Dragon
Platforma:NES/Pegaz
Chodzona bijatyka z 2 grywalnymi postaciami + do tego przejmowanie bossów. Fajne ciosy, combosy i masa zabawy. Coop included.
Cybercotlet
Panzer Dragoon Saga - Sega Saturn ;P
Wyso
Olimpiadki z Kunio Kun (nie znam dokładnego tytułu).
Pięć dyscyplin: bieg 400 metrów przez płotki, rzut kulą, pływanie, tor przeszkód (nazywane tak przeze mnie), i karate. Gra ma multiplayer na 4 [tyle, że rozgrywany po dwóch (jeden na jednego)], ale i w singlu jest super.
Dla mnie najbardziej grywalna pozycja na NES-a/Pegazus-a.
CIGEN
ja proponuje serie battle toads
mega zabawna , trudna ,bardzo urozmaicona w roznego rodzaje pojazdy skutery serfing statki i mega rozpierdu....cha tongue.gif
oczywiscie platforma NES
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.