kwiatekgracz
28 02 2007, 11:15
Cchaiłbym, abyście podawali w jakie tytuły naprawde warto zagrać a o których ludzie zapomnieli i na jaką platformę wyszła najciekawsza wersja gry.
Ja polecam The Legend of Zelda: Ocarina of Time i Majora's Mask (Obydwie na N64) i Another World (tylko nie wiem właśnie na jaką platformę wyszła najciekawsza wersja-podpowiedzi mile widziane)
Ty pytasz, w jakie gry W OGÓLE warto zagrać? Jest tego trochę... Ocarina of Time zapomniana? Lol.
arkossss
10 03 2007, 22:06
Super Metroid SNES
ja osobiście polecam final fantasy 5 na snes-a.
Setezer
21 03 2007, 13:47
Nie znam osoby która by nie słyszała o Ocarina Of Time, Majora's Mask i Another World, podobnie z Super Metroid i Final Fantasy V, to są gry bardzo znane. Po prostu dużo ludzi w nie nie grało (w Polsce), ale słyszał chyba każdy. Ciężko zdobyć je po przystępnej (jak na 10letnie tytuły) cenie. Szczególnie FFV.
Another World w każdej wersji jest równie ciekawy, wielkich cięć graficznych nigdzie nie ma.
Chase the Express na psx'a.
Właśnie sobie gram w Adventure Island i w Żółwie Ninja 3, normalnie czuje się jak za gnoja, i powiem wam że w te gry dalej warto zagrać, maja te coś , coś co cię przyciąga do ekranu że nie możesz się oderwać. Coś pięknego, tego nie kupisz kartą master card xD
Gural666
7 04 2007, 22:01
Chyba nie mowie/pisze niczego odkrywczego ale MGS1. Jezeli psx to oldskul
logan40
29 05 2007, 12:32
SNES:
-Yoshi's island
-super turrican 2
-cosmo gang the video
Ja obecnie na emulatorach na moim N-Gage'u zagrywam sie w :
Comix Zone i Vectorman - 2 genialne pozycje na Sege Genesis które zdecydowanie polecam
Jinxters
30 05 2007, 14:56
Wiem ,że na Pieca... ale pierwsza częsc Deus ex oraz Mafia(wersja PC)..bardzo mi przypadły do gustu te gry
Setezer
30 05 2007, 19:43
CYTAT
Comix Zone i Vectorman - 2 genialne pozycje na Sege Genesis które zdecydowanie polecam
Pomijając wysoki poziom trudności, to można śmiało powiedzieć, że Comix Zone każdemu się spodoba. Ten styl, ta oryginalność - wspaniała gra. Już nie będę taki jak zwykle i nie doczepię się tego: "Ja obecnie na emulatorach".
CYTAT
Wiem ,że na Pieca... ale pierwsza częsc Deus ex oraz Mafia(wersja PC)..bardzo mi przypadły do gustu te gry
Mafia na konsolach nieco gorzej wypadła, a Deus Ex nie ma wcale, a to są bardzo dobre gry. Szczególnie "Bóg z...".
Wydaje mi sie że Deus Ex wyszedł na PS2. Ale głowy nie dam.
A na emulatorze bym nie grał gdyby ktoś skonwertował te gry na Symbiana
Jinxters
31 05 2007, 19:18
CYTAT(Dud.ek @ 31 05 2007, 19:41)

Wydaje mi sie że Deus Ex wyszedł na PS2. Ale głowy nie dam.
A na emulatorze bym nie grał gdyby ktoś skonwertował te gry na Symbiana

Deus ex (pierwsza część) nigdy nie ukazał się na żadnej konsoli ( a szkoda, ojj bardzo)...właśnie sobie go "odświerzam" i nadal się świetnie bawie

(a ta gra ma już 7 lat!)
Deus Ex wyszedł na PS2 z podytułem
The Conspiracy i z tego co wiem był poprawioną wersją jedynki z PC.
Megadrive:
-Comix Zone
-Zero Tolerance (bynajmniej nie jest to gra o ministrze edukacji)
-Story of the thor
-Sonic the hedgehog
mega wymiataczem jest Silent Bomber z PSX, kupiłem go niedawno po długich poszukiwaniach i gra miażdży.
Ceglash
10 06 2007, 21:32
Ja z kolei polecam grę "Super Robin Hood" na NESA. Gra notabene wchodziła w skład składanki "Quattro Adventure". Jeśli ktos jakims cudem ominął ten tytuł to niech nadrabia zaległości. Naprawdę, jeśli napiszę, że przygody Robin Hooda to najlepsza gra na 8 bitową konsolę Nintendo, to nie będzie to przesada.
Rotting carcass
21 06 2007, 08:45
CYTAT(Ceglash @ 10 06 2007, 22:32)

Ja z kolei polecam grę "Super Robin Hood" na NESA. Gra notabene wchodziła w skład składanki "Quattro Adventure". Jeśli ktos jakims cudem ominął ten tytuł to niech nadrabia zaległości. Naprawdę, jeśli napiszę, że przygody Robin Hooda to najlepsza gra na 8 bitową konsolę Nintendo, to nie będzie to przesada.
Do(pipi)ałeś poprostu. Gra mojego dzieciństwa z której wszyscy sie zbijali(szczególnie z muzyczki) ale rozumiem że to ironia była. Czy to ta gra?
MasterShake
23 06 2007, 19:24
psx - little big adventure - świetna gra bodajże pierwszy oryginał który kupiłem i mam do dzisiaj, z 10 lat to już ma a dalej bawi ( zwłaszcza że na psx w przeciwieństwie do pieca zderzenie ze ścianą nie ściąga energii )
była jeszcze dwójka ale nie wiem czy była na konsole
Sengoku 1-2 : platforma : NeoGeo (arcade i NG gold system) - świetna chodzona bijatyka, w której główny bohater przenosi się między zdewastowanym , współczesnym miastem, a metafizycznym światem feudalnej Japonii. Genialny klimat, możliwość przywołania jednego z 3 wcieleń (każdy ma swoje ataki), świetni zrealizowani bossowie i japoński dubbing.
-Sengoku 2, to poszerzenie pomysłów z jedynki. W tej części bohater nie walczy za pomocą pięści, ale od razu startujemy z kataną w rękach. Zaczynamy od czasów "barbarzyńskich" - feudalna Japonia, po drugą wojnę światową i przyszłość, gdzie stoczymy walkę z "głównym złym".
Istnieje jeszcze trzecia część. Niestety prócz świetnej grafiki, gra straciła cały swój klimat. Do tego ciągłe starcia z tymi samymi przeciwnikami i posuwanie się o milimetr do przodu może być frustrujące. Pomysł z poprzednich części, czyli zmianę wcieleń głównego bohatera porzucono i dano nam do wyboru jedną z 3 postaci. Każda z nich różni się wyglądem, specialami i to w zasadzie wszystko....
Lukastec
1 08 2007, 12:20
Kto kupi sobie Sega Mega Drive Collection (tak jak ja) ten będzie miał dużo dobrych gier. Jak chcecie tym grać na multi to polecam Golden Axe I-III a z dobrymi graczami to pograjcie w Gain Ground.
Dziwuje się, że nikt jeszcze nie wspomniał o Contra'e na NESa, lub kto woli na Pegasusa.
Sephirath
13 01 2008, 18:22
Pegazus (błehehehe) - Contra. Godziny zabawy, szczególnie na co-opie

edit: O, lol, nie zwróciłem uwagi nad post nade mną, czytam teraz i podziwiam własnego skilla w przepowiadaniu przeszłości
Double Dragon
Platforma:NES/Pegaz
Chodzona bijatyka z 2 grywalnymi postaciami + do tego przejmowanie bossów. Fajne ciosy, combosy i masa zabawy. Coop included.
Cybercotlet
17 01 2008, 23:52
Panzer Dragoon Saga - Sega Saturn ;P
Olimpiadki z Kunio Kun (nie znam dokładnego tytułu).
Pięć dyscyplin: bieg 400 metrów przez płotki, rzut kulą, pływanie, tor przeszkód (nazywane tak przeze mnie), i karate. Gra ma multiplayer na 4 [tyle, że rozgrywany po dwóch (jeden na jednego)], ale i w singlu jest super.
Dla mnie najbardziej grywalna pozycja na NES-a/Pegazus-a.
ja proponuje serie battle toads
mega zabawna , trudna ,bardzo urozmaicona w roznego rodzaje pojazdy skutery serfing statki i mega rozpierdu....cha

oczywiscie platforma NES
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.