Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Skate
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4
Prime Hunter
CYTAT(GMB @ 10 09 2007, 16:43) *
CYTAT(Prime Hunter @ 10 09 2007, 15:48) *
Kiedy porównywałeś GRAWA, Skate i Dirta na konsolach podpiętych pod HDTV, a do tego na żywo? shifty.gif

Skate na żywo nie wiedziałem ale GRAW2 i Dirt widziałem na Bravi V2500 (X0-component, PS3-HDMI)) na obu konsolach i jeśli o GRAW2 można powiedzieć że jest troszke lepszy na PS3 (pisze o demkach) tak Dirt na PS3 śmiga znacznie lepiej co widać gołym okiem od pierwszego odpalenia.

X360
9.0 Graphics
Despite a fluttering framerate, this is the best-looking racer on Xbox 360 to date. Superb damage modeling and lush environments make every stage gorgeous.
PS3
9.0 Graphics
Superb damage modeling and lush environments make every stage gorgeous.

Widocznie, był to za słaby powód, by podwyższyć ocenę za grafikę whistling.gif
Yaxa
Pamietajmy, ze PS3 to sprzet nowszy i (wg. pewnych osob) majacy lepsza technologie wiec automatycznie oczekuje sie od niego wiecej. Tak jak bylo z ps2 i xboxem tylko ze teraz jest odwrotnie.
Emet
IMO insteniją 3 (2-a,b i 3) opcje.
1. Skate (i niektóre inne przypadki) wygląda lepiej na PS3, ale ocene ma gorszą/taką samą bo:
a. Przyjęto że PS3 stać na więcej wiec mimo lepszego wyglądu stosunkowo obniżyli notę.
b. IGN daje ciała (i być może faworyzuje konsolę M$).
2. Na tym porówaniu wydaje się, że na PS3 wygląda lepiej ale w rzeczywistości wcale tak nie jest (może być wina filmiku tak a nie inaczej nagranego).

Osobiście nigdy nie sugerowałem się ocenami z IGN ani z GameSpot'u (sprawdzam czasami jedynie z ciekawości) i raczej nie zacznę tego robić wink.gif
Yaxa
Wlasnie ogladam to miejsce w demku na x360 i zdecydowanie nie ma takich zabkow jak na tym screenie. Moze jest to spowodowane ze gram w 480p ale te screeny to tez nie hd.
GMB
CYTAT(Yaxa @ 10 09 2007, 21:03) *
Wlasnie ogladam to miejsce w demku na x360 i zdecydowanie nie ma takich zabkow jak na tym screenie. Moze jest to spowodowane ze gram w 480p ale te screeny to tez nie hd.

Bo w ruchu może nie być widać takich rzeczy. Tyle że to samo tyczy się portów gorzej wyglądających na PS3 gdzie tylko na screen'ach widać słabszą grafę dla PS3 a w ruchu to niknie. Tyle że wtedy wszyscy fanboy'e M$ dają te porównania i pieją z zachwytów jakie to PS3 jest słabe itp. Teraz jest odwrotna sytuacja to co się dziwicie że jadą po IGN? Odstawili lipe tak jak w przypadku Colin'a i oceny za grafikę, która na PS3 prezentuje się lepiej.
Yaxa
Em ale ja nie bylem w ruchu, zatrzymalem postac i dokladnie sie temu przjrzalem, nie ma takich zabkow. Screen sciemniany.
froniu
CYTAT(Yaxa @ 11 09 2007, 06:31) *
Em ale ja nie bylem w ruchu, zatrzymalem postac i dokladnie sie temu przjrzalem, nie ma takich zabkow. Screen sciemniany.

Ale ty mówisz o obrazie w 480p puść sobie na 720p na lcd to wtedy możesz komentować czy screen ściemniany czy nie bo jest różnica i to spora w wyświetlanym obrazie miedzy tymi rozdzielczościami. A screeny o których tu mowa są zrobione z filmiku który jest w hd i był chyba nawet link tutaj wklejony. Ale i tak niema co sie spierać która lepiej wygląda bo wiadomo ze w filmikach jest kompresja i to tez może mieć wpływ na te zniekształcenie ! a i jeszcze widziałem w tym temacie na ps3forum ze ludzie pisali ze podobno ign recenzował wersje ps3 z preview build'a ale czy to prawda to nie wiadomo pewnie tylko gadanie jak wyjdą obie gry to wtedy tak naprawdę dopiero sie okaże
GMB
CYTAT(Yaxa @ 11 09 2007, 06:31) *

Hehe no tak to wszystko sprawka Kaczyńskich. Retuszowali screen'y bo przecież kiedyś Jarek trzymał reklamówke od Sony więc pewnie jakiś tam "ukłd" tongue.gif mają. Kurde jakież to zabawne, gdy gra na PS3 wypada gorzej to wszystko jest jak najbardziej prawdziwe itp. ale jak na X0 jest słabiej no to oczywiście screen'y są ściemniane.
Soul
GMB wiesz , czemu Skate dostał lepszą ocenę na X360? Dzięki lepszemu framerate, nie samą grafą człowiek żyje ;)
GMB
CYTAT(Soul @ 11 09 2007, 17:23) *
GMB wiesz , czemu Skate dostał lepszą ocenę na X360? Dzięki lepszemu framerate, nie samą grafą człowiek żyje wink.gif

No popatrz a Colin:Drift jest płynniutki na PS3 w przeciwieństwie do wersji X0 a dostał taką samą ocenę za grafikę na tym dziwnym serwisie. Jak to jest, że Skate za płynność dostaje więcej a Dirt nie? To jest właśnie IGN, ten sam badziew co Gamespott.
Shadow864
CYTAT(GMB @ 11 09 2007, 23:00) *
CYTAT(Soul @ 11 09 2007, 17:23) *
GMB wiesz , czemu Skate dostał lepszą ocenę na X360? Dzięki lepszemu framerate, nie samą grafą człowiek żyje wink.gif

No popatrz a Colin:Drift jest płynniutki na PS3 w przeciwieństwie do wersji X0 a dostał taką samą ocenę za grafikę na tym dziwnym serwisie. Jak to jest, że Skate za płynność dostaje więcej a Dirt nie? To jest właśnie IGN, ten sam badziew co Gamespott.

Boban daj spokoj. To nie ma sensu , ja juz dawno sobie odpuscilem. W poniedzialek pogram w HSa ktory dostaje srednie oceny na calym swiecie , ale jakos mi to nie przeszkadza, cieszyc sie jak nigdy ze wkoncu ta gra wyladuje w moich lapkach. A to jakie oceny gry dostaja na IGN i GS i innych pro stronach olej. Neo+ i Psx to najbardziej sprawdzone zrodla jesli chodzi o gry. Jak ocenia Skate to zobaczymy jak to jest naprawde a teraz popsrtu olej sprawe i niech soul sie cieszy.
Mastah27
Screeny:

http://www.gamersyde.com/news_4952_en.html
WESKER-DL
I jednak padło wybieram Skate. Zawsze brałem Tone'ego ale wkońcu trzeba łyknąć coś innego, system jazdy mi się bardzo spodobał. Pamiętacie grę Thrasher na PSX'a? Kiedy zrobiłem przerwę od Jastrzębia pykałem w tą dechę, strasznie przypadła mi do gustu jeżeli chodzi o sam realizm rozgrywki, bo Street Sk8tera jakoś nie trawiłem, dwójka dawała radę ale jedynka to była poracha. Grind Session również był do pogrania a MTV skateboarding to dno. Przez cały czas monopol utrzymywał Hawk, ale teraz dam szansę Skate a Ground'a zakupię w późniejszym czasie
Amer
gameplay z wer na PS3:

http://www.gametrailers.com/player/24892.html

problemy z animacją? gdzie?
froniu
no ale sa i to wielkie tak samo 'more aliasing' jakos tego nie widać tylko niewielki w tle na niektórych elementach ale to właśnie ign podobno recenzowali wersje ps3 z preview builda tak na neogafie ludzie pisali ale czy to prawda to nie wiem !
adamcky
Dobra dosyc biadolenia!! Po obadaniu demka na XO jestem BARDZO MILE zaskoczony!! Skate jest rewelacyjny!! Wkocnu mamy cos nowego w dziedzinie deski Panowie.
I sorry za pytanie, ale nie moge znalezc (albo mi sie nie chce)- kiedy premiera na PS3??
Ryo-San
wiadomo cos o demku na PS Store? dlaczego demo ukazalo sie na Marketplace a na PS Store pusto?;/ content na PS Store mozna okreslic jednym slowem - zenada
froniu
oficjalnie nic nie wiadomo kiedy sie pojawi na PSS ale gdzieś na zachodniej stronie czytałem nie pamiętam dokładnie gdzie ze demko ma być w najbliższym czasie to pewnie za tydzień będzie w czwartek lub piatek
Mastah27
CYTAT(adamcky @ 15 09 2007, 12:28) *
I sorry za pytanie, ale nie moge znalezc (albo mi sie nie chce)- kiedy premiera na PS3??

24 września w USA, 5 październik Europa.
WESKER-DL
W sklepie Extrima 12, ale cena jest bojowa happy.gif
Ryo-San
demko ostro napalilo mnie na full'a. SKATE deklasuje Tony'ego praktycznie pod kazdym wzgledem. Jezeli ktokolwiek mial do czyneinia z deska od strony praktycznej to juz wogole same superlatywy cisna sie na usta....kapitalny tytul....
jedyne minusy to gdzieniegdzie spadki animki i brak AA
SM1
CYTAT(Ryo-San @ 24 09 2007, 10:54) *
demko ostro napalilo mnie na full'a. SKATE deklasuje Tony'ego praktycznie pod kazdym wzgledem. Jezeli ktokolwiek mial do czyneinia z deska od strony praktycznej to juz wogole same superlatywy cisna sie na usta....kapitalny tytul....

Mając TV Full HD problem braku AA znika:) (skate, przynajmniej demo jest w 1080p u mnie gra prezentuje się bajecznie)
GMB

Losie okrutny. Czemu ja nie widzę żadnych spadków animacji? Owszem brak AA wali po gałach ale wyczytałem o spadkach animacji i zacząłem na to zwracać uwagę. Na prawdę ja takowych nie zauważyłem.
Amer
demko potrafi przyciąć jak cholera, niestety.
Jakim
w dodatku kilka kiepskiej jakości tekstur też daje po gałach.

Sama gra jest prześwietna! Gram w to demko codziennie i jeśli porównując dema to Skate zjada nowego Tonego pod każdym względem.
LoCKer
zamowilem szkejt z us i a smile.gif we wtorek gosciu wraca to bede mial za niedlugo... a co do samej gry to fpyte rzadzi nad tonym, ale jednak nie odbierze tonemu klimatu i wspomnien za czasow THPS3
GMB
CYTAT(Amer @ 24 09 2007, 12:38) *
demko potrafi przyciąć jak cholera, niestety.

Ale jajca! U mnie na prawdę nie zauważyłem żeby coś przycinało. Z tego co wiem to u Yeti'ego też nic nie tnie.
Incognitos
Genialne DEMO - Geanialny tytuł... od czasów Trasher'a na PSX nie było dobrej deski (nienawidzę arcadowego Tony Hawka) . AA daje po oczach ale styl grafiki w klimatach deskorolkowych jest po prostu za(pipi)isty, no i muzyka jeździ się przy niej wyśmienicie nie mówiąc już o trikach, które rozwiązali w fenomenalny sposób i naprawdę żeby coś konkretnego pokazać trzeba poćwiczyc skilla....dla mnie must have łykam razem z Pro Evo jak wyjdzie z USA.

PS: Też nie uświadczyłem spadku animacji...???
Faranell
Skate miazdzy!!!! Zakochalem sie w tej grze,nowy Tony jest wg.mnie troszke gorszy,ale to taki kotlet.

PS.Gdzie te spadki animacjiiiii??
Incognitos
Wie ktoś może jak zrobić helflip bądź kickflip verial?? Kieruję gałkę do dołu później lekko w lewo i następnie prawy skos w górę ale rzadko wychodzi... za to nauczyłem sie shove vita 360 (360 obraca się deska) ale tego veriala za cholerę nie mogę rozkminić...
Ryo-San
CYTAT(GMB @ 24 09 2007, 12:27) *

Losie okrutny. Czemu ja nie widzę żadnych spadków animacji? Owszem brak AA wali po gałach ale wyczytałem o spadkach animacji i zacząłem na to zwracać uwagę. Na prawdę ja takowych nie zauważyłem.

wystarczy porzadnie sie rozpedzic i chociazby jezdzic w kolko zeby zobaczyc jak wszystko "plynnie" przesuwa sie wzgledem nas - animacja dlawi sie jak cholera, sa widoczne przeskoki i jakies 15-20 fps max....zapomnialem tez dodac o dalekich obiektach ktore czasami lubia sie dorysowac z nienacka....jednak i tak nie zmienia to faktu, ze od dema wprost nie mozna sie oderwac
FIFI_PL
Po demku napaliłem się na tą grę jak cholera biggrin.gif Tutaj akcja: kickflip+grind+kickflip niezmiernie rajcuje, a w takim Tony'm na takie "drobiazgi" nie zwraca się uwagi... Realizm sprawił, że stawiam tą grę wyżej niż serie TH smile.gif
Burth
Demko jest przegrywalne pytane czy to sie nie nudzi po kilku godzinach ?
FIFI_PL
Ja gram za każdym włączeniem konsoli i nie 5 minut, a do końca demka smile.gif
adamcky
Mowilem, ze skate zadzi. Ludzie, ktorzy jeszcze maja watpliwosci i zastanawiaja sie czy nie brac tonego musza jak najszybciej zagrac w skate.
Dla prawdziwych skaterow (kiedys sie jezdzilo...;]) TO GRA OBOWIAZKOWA!! Jesli sie komus nie spodoba- oddaje pieniadze z wlasnej kieszeni;]
Burth
Nie kwestionuje ze skate to liga wyzej nad tonym bo widac od razu. Chodzi mi bardziej o to czy ten power nie wynika ze sterowania i jak sie z nim obejdzie to gra sie straci. Nie raz bywalo ze demko bylo przekoksane a pelna wersja juz mniej (nie mowie o ps3)
Ryo-San
wiesz jezeli enty raz jezdzi sie po tej samej miejscowce to niczym dziwnym nie bedzie jezeli demko Ci sie znudzi...
filmik ktory mozna obejrzec po zakonczeniu demowki rozwiewa takie watpliowsci: ]
Faranell
Hahaha nic dodac nic ujac;d;d;d;d Zajawka z tymi trikami musi miazdzyc;d Jutro bede je rozkminial;d
Sojer
Nie wiem czy ktoś z was pamięta Grind Session - stara, jara pozycja z "szaraka", która różniła się nieco od Tonego Hawka, gdyż bliżej jej było do symulacji. Pokłady miodu jakimi dysponowała ta produkcja sprawiły, iż przez pewien okres czasu, rzuciłem "jastrzębia" w kąt, gdyż byłem nieziemsko podjarany nowym podejściem do tematu - zdecydowanie bardziej poważnym i wymagającym. Tak samo czuję się szarpiąc w demko Skate... Z utęsknieniem wypatruję na full-wersję. Oby poprawili framerate, bo ten póki co daje sie we znaki! closedeyes.gif
Incognitos
CYTAT(Slizer @ 24 09 2007, 21:10) *

DZIĘKI DZIĘKI DZIĘKI smile.gif

CYTAT(Sojer @ 24 09 2007, 22:16) *
Nie wiem czy ktoś z was pamięta Grind Session - stara, jara pozycja z "szaraka", która różniła się nieco od Tonego Hawka, gdyż bliżej jej było do symulacji. Pokłady miodu jakimi dysponowała ta produkcja sprawiły, iż przez pewien okres czasu, rzuciłem "jastrzębia" w kąt, gdyż byłem nieziemsko podjarany nowym podejściem do tematu - zdecydowanie bardziej poważnym i wymagającym. Tak samo czuję się szarpiąc w demko Skate... Z utęsknieniem wypatruję na full-wersję. Oby poprawili framerate, bo ten póki co daje sie we znaki! closedeyes.gif

Był jeszcze Trasher też wypasiony...
CHINDOOS
Demo mnie zabiło! TH może Skate'owi co najwyżej deskę czyścić. Nowatorski system sterowania sprawia że najprostsze triki dają wiele radochy (nawet najzwyklejszy nose grind). Trzeba będzie się zaopatrzeć w full wersję happy.gif SK8 is GR8 cool.gif
LoCKer
mi brakuje jednak troszke speeda jakiego mozna poczuc w THPG (aggro kick) ale zjazd z rampy i po sprawie, ciekawe jak sie inne miejsca sprawdza... (street)

jak do mnie dojdzie (jeszcze w tym tyg.) to zdam relacje
tenchi2
bardzo się jaram system trików w skate. chciałbym w głębi duszy aby EA zabrało się również za jakąś "symulację" snowboardu czy twin-tipów ze sterowaniem wprost ze Skate.
saptis
Dzisiaj sciagnalem Demo na Playstation 3 i jestem bardzo mile zaskoczony ta gra. smile.gif
Po pierwsze co rzuca sie w oczy to naprawde bardzo dobra grafika - od wygladu postaci az po caly level - podoba mi sie bardziej niz to co zobaczylem w Demo Tony Hawk's Proving Ground, do tego w Skate animacja postaci jest rowniez bardzo dobra, wszystkie ruchy wykonywane sa bardzo naturalnie i plynnie. smile.gif Sterowanie trudniejsze niz w TH, co nie znaczy jednak, ze gorsze, triki wykonuje sie trudniej, ale wszystko jest calkiem dobrze rozwiazane. smile.gif
Machel
CYTAT(Slizer @ 24 09 2007, 21:10) *

Dzieki happy.gif

Skate jest naprawde dobry, ma jednak troche rys. Irytujace chrupanie animki sux, upadki animowane sa naprawde srednio, postac wala sie jak kukla, animacja samej postaci tez w moim mniemaniu jest taka hmm "pecetowa" tongue.gif . Of koz zabawa z gra jets tak rewelacyjna, ze to szczegoly.
Naturalnie wszyscy beda porownywac Skate do Tonego. Czy jest lepszy, ciezko powiedziec. Moim zdaniem wszystko zalezy od tego na co czlowiek ma ochote. Skate moze dac wielka radoche z klecenia trikow, ale nie pozwala juz na tak szalone run'y, i arcadowa dzikosc jak Tony. Co kto lubi smile.gif
Trzeba tylko pamietac, ze realizm nie musi byc wcale lepsza alternatywa dla arcade'owego klimatu dechy, ktory ewidentnie dominuje w grach.
Burth
jak sie nazywa piosenka ktora leci w demku, taka w klimatach reagge bym powiedzial ?
Incognitos
CYTAT(Burth @ 26 09 2007, 20:26) *
jak sie nazywa piosenka ktora leci w demku, taka w klimatach reagge bym powiedzial ?

Taka co wchodzi po jakiś 7-10 minutach dema ... też chcę wiedzieć! smile.gif
LoCKer
ta muzyczka byla tez w jakims skaterskim filmie... na koncu dema macie soundtrack, jak se przypomne z filmu to podam
Burth
Jedyna piosenka ktora spiewa kobieta, muzyczka leci tak: tam tam ti ram ta ram tam tam ;p

Tutaj jest cala tracklista moze ktos skojarzy ktora to ?

# Agent Orange :: No Such Thing
# Airbourne :: Let's Ride
# Bad Brains :: I Against I
# Band Of Horses :: The Funeral
# Beat Beat Beat :: Sinking Slow
# Black Flag :: Six Pack
# Booker T & The MG's :: Green Onions
# Challenger :: Input The Output
# Cheap Trick :: Surrender
# Children Of Bodom :: Hate Crew Deathroll
# David Bowie :: Queen Bitch
# Dead Prez :: Hip Hop
# Devo :: Gut Feeling/Slap Your Mammy
# Eddie Rap Life :: Push Your Wood
# Eric B & Rakim :: Juice (Know The Ledge)
# Escalera :: Go It Alone
# Filthy Thieving Bastards :: ...Lords Of The Avenues
# Gang Starr :: Now You're Mine
# H.I.T. :: Drama
# Mac Mall :: Perfect Poison
# Motorhead :: We Are Motorhead
# Nirvana :: Lounge Act
# N.W.A. :: Express Yourself
# Renee Renee :: Stand Up Talk Easy
# Rick James :: Give It To Me Baby
# Rick Ross :: Hustlin'
# River City Tanlines :: Black Knight
# S.T.R.E.E.T.S. :: Georgia St.
# Sicker Than Others :: Face Away
# Sister Nancy :: Bam Bam
# Slayer :: Raining Blood
# The Briefs :: Poor And Weird
# The Coup :: Ride The Fence
# The Dwarves :: Massacre
# The Exploding Hearts :: Your Shadow
# The Falcon :: Blackout
# The Mag Seven :: Dick Cemetery
# The Ramones :: Psycho Therapy
# The Returnables :: Teenage Imposters
# The Sex Pistols :: Pretty Vacant
# The Stars Misplaced :: Prophets And Kings
# The White Stripes :: Girl, You Have No Faith In Medicine
# Trouble Andrew :: Chase Money
# Valient Thorr :: Man Behind The Curtain
# ZZ Top :: Just Got Paid
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.