Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najbardziej znany piłkarz z Twojego miasta
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2
Cris
Jeszcze nie było takiego tematu.

Pochwalcie się jaki jest najbardziej znany , najlepszy piłkarz z waszego miasta.Taki z którego jesteście dumni.

Miło by było gdybyście napisali jego karierę zawodniczą.
canabis
U nas są tylko imitacje piłkarzy, nie znam praktycznie nikogo, chyba jakiś Pyskło jest dobry. lol
whitesand
canabis, co ty opowiadasz ? a Boguski, Truszkowski (obydwaj BOT Bełchatów, wcześniej ŁKS Łomża) ? Grzeszczyk (ŁKS Łomża, wcześniej Wisła Płock)
Kalinho
Mr Franek Łowca Bramek- Jagielonia Białystok
canabis
No niby tak ale ja ich znam tylko z ksyw najwyżej (Kokos itp), a poza tym ja się interesuję tylko dobrą piłką więc wiesz 4 liga jakby to powiedzieć , nie za bardzo mi leży confused.gif
Poza tym Cris napisał "tych z których jesteśmy dumni", a "dumni" to w tym przypadku za duże słowo.
platzek
jerzy dudek smile.gif szkoda że powoli stacza się jak hiv ze schodów
kanguru2002
Uuu... dużo tego!
-Mirosław Bulzacki
-Marek Dziuba
-Marek Chojnacki
-Antoni Gałecki
-Rafał Pawlak
-Marek Saganowski
-Wojceich Łazarek
-Jacek Płuciennik
-Tomasz Wieszczycki
-Igor Sypniewski
-Jacek Ziober
-Radosław Matusiak
-Euzebiusz Smolarek (urodzony w Łodzi, kariera niestety za granicami kraju)
A i to nie wszyscy...
whitesand
CYTAT(canabis @ 5 03 2007, 15:18) *
No niby tak ale ja ich znam tylko z ksyw najwyżej (Kokos itp), a poza tym ja się interesuję tylko dobrą piłką więc wiesz 4 liga jakby to powiedzieć , nie za bardzo mi leży confused.gif
Poza tym Cris napisał "tych z których jesteśmy dumni", a "dumni" to w tym przypadku za duże słowo.

Jaka liga, taka duma canabis. Liczy się sam fakt, że chłopcy grają trochę wyżej niż ta nasza IV liga tongue.gif
Ölschmitz
Jarosław Maćkiewicz

niedlugo skonczy 37 lat i nadal sadzi bramki. gral nawet w pierwszej lidze kiedy, w lechu i tam tez sadzil bramki.

jest dobry w sadzeniu bramek!

kopaa
Miroslav klose
sir_ryszard
Zbigniew Boniek - i tak jak autor prosi w temacie, tutaj macie coś o popularnym 'Zibim' http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Boniek
Linek
Żurawski, Rasiak (tongue.gif), REISS, Bąk, Wichniarek, Szymkowiak - to tacy popularniejsi wink.gif
Musiolik
Paweł Wojak - ale to odległe czasy, zasłynął z tego, że posłał bramkarza drużyny przeciwnej do piachu (cyt:"Wojak słynął z atomowych strzałów, przed którymi drżeli bramkarze. - Kiedyś, po wykonaniu karnego, bramkarz trafiony piłką w żołądek został odwieziony z boiska i zmarł w szpitalu. Po tym wypadku, podczas meczu z AKS, po podyktowaniu rzutu karnego bramkarz z Chorzowa ze strachu opuścił posterunek i stanął tuż przy słupku, a ja strzeliłem do pustej bramki - wspominał nieżyjący już Wojak.")

Teraźniejsi to tylko Krzysztof Król, ten który niedawno został kupiony przez Real Madryt.
janol
CYTAT(Linek @ 5 03 2007, 23:16) *
Żurawski, Rasiak (tongue.gif), REISS, Wasilewski, Bąk, Wichniarek...

Twierdzisz, że Marcin Wasilewski i Bąk (Jacek, Arkadiusz, nieważne) urodzili się w Poznaniu? Rasiak też w Poznaniu się nie urodził no ale tutaj zaczął grać w piłkę więc na siłę jestem w stanie go zaakceptować.
Cris
Tomasz Radzinski ( Polak z Kanadyjskim paszportem) urodzil sie w Poznaniu , potem gral w dwoch klubach u mnie w miescie(Inowrocław,najprawdopodobniej za dzieciaka) .... Goplanii (Najlepsza jest biggrin.gif ) i Cuiavii ( ch w d biggrin.gif ) .... gral w Anderlechcie , Evertonie a teraz ....( chyba ) Fulham Londyn.
Rusek
Tomasz Kłos- Grał kiedyś w Borucie Zgierz tongue.gif
Ludwa07
Irek Jeleń =D pamietam jak grywał w IV-ligowym KS PIAST CIESZYN rolleyes.gif (btw. kumpel mieszkał z nim w bloku i się wymieniali grami na Pegazusa tongue.gif )
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ireneusz_Jele%C5%84
krzystofik
Dariusz Brytan jest jedynym znanym piłkarzem z mojego miasta tzn. z Janowa Lubelskiego.
Grywał w 1 lidze w KSZO.
Senshi
Radek Majdan
Dariusz Adamczuk
Grzegorz Matlak

Grzegorz Rasiak - nie urodzony w szczecinie ale bardzo bym chcial wub.gif
rikardo85
Rafał Siadaczka, szczelił nawet bramkę Izraelowi w towarzyskim meczu Reprezentacji
1988/89(w) Broń Radom
1989/90 Broń Radom
1990/91 Broń Radom
1991/92 Legia Warszawa
1992/93 Broń Radom
1993/94 Radomiak Radom
1994/95 Petrochemia Płock
1995/96 Widzew Łódź
1996/97 Widzew Łódź
1997/98 Widzew Łódź
1998/99(j) Widzew Łódź
1998/99(w) Austria Wiedeń
1999/00(j) Austria Wiedeń
1999/00(w) Legia Warszawa
2000/01 Legia Warszawa
2001/02(j) Legia Warszawa
2001/02(w) Legia II Warszawa
2002/03(j) Legia Warszawa
2003/04(j) Mazowsze Grójec
2003/04(w) Broń Radom
2004/05 Mazowsze II Grójec
2005/06(j) Mazowsze II Grójec

Karol Grgorek - kiedyś grywał w Amice a teraz nie wiem, w Lechu?
janol
W Wiśle Płock.
I "strzelił" na litość boską, no ;/ Siadaczka mi zawsze imponował siłą strzału. Swego czasu nie miał sobie równych pod tym względem w lidze..
Saunter
Michał Janota - Feyenoord wink.gif (juniorzy)
Łukasz Juszkiewicz
lukasz
wojtek kowalczyk-na zawsze
No Maciek
Boniek oczywiście
Mendrek
Jerzy Ernest Wijas - polski piłkarz, 17-krotny reprezentant Polski w latach 1983-1989. Zdobywca Pucharu Polski z Widzewem Łódź i Izraela z Hapoelem Kfar Saba.

Wojciech Grzyb - przez cały okres kariery grał w śląskich klubach. Karierę zaczynał w Ruchu Chorzów. Przeszedł do drużyny Górnik 09 Mysłowice. W I lidze grał od sezonu 1998/1999 w Ruchu Radzionków. Potem, od sezonu 2002/2003 reprezentował barwy Odry Wodzisław, w sezonie 2005/2006 powracając do drużyny z Chorzowa. W ekstraklasie rozegrał łącznie 160 meczów, strzelając 11 bramek.

Grał u nas jeszcze brat Waldemara Matysika - Staszek. No ale on z Katowic smile.gif No i Zygfryd Wende, polski bokser, pierwszy Polak na ME, w Sztokholmie 1925. Podobnie grali też Józef Fabian i Henryk Mikunda.

Poza tym mamy klub, który powstał w 1906, a więc jeszcze tylko Cracovia i Wisła może się pochwalić tak długą tradycją smile.gif
Olsen
Tomasz Frankowski, Wojciech Kowalewski, Radosław Sobolewski biggrin.gif
Linek
janol chodziło mi o to, że zaczęli tutaj swoją karierę - a Wasilewskiego faktycznie nie wiem dlaczego wpisałem, pewnie dlatego, że czytałem akurat o nim tongue.gif on oczywiście jest z Krakowa wink.gif BTW dopisałem Szymkowiaka - on w Olimpii zaczynał.
Looper
Zibi Boniek.
Cris
Krzysztof Kretkowski -wychowanek Goplanii Inowrocław , teraz gra w Wisle Płock , w lidze jeszzcze nie zadebiutował, ale w pucharze strzelał juz bramki.
ranus maximus
Grzegorz Mielcarski - on nie jest z Papowa tylko z Chełmna ale to rzut beretm odemnie - zresztą teraz pracuję w Chełmnie więc może być biggrin.gif
first99
Igor Gołaszewski były kapitan Polonii Wa-wa
Sawin
Nie wiem czy kojarzycie RADOSŁAW GILEWICZ jak był małym chłopacem to chodziłz moim starym do jednej szkoły wiem ze w Austri Wiedeń grał smile.gif a obecnie nie wiem co sie z nim dzieje najprawdopodobniej juz zakonczył kariere bo juz pare lat temu był wiekowym zawodnikiem ale kto wie... peace_.gif
Watsu
Bak i Zmuda. I nie wiem jak dlugo bym sie zastanawial nic wiecej nie wymysle.
Spoko, jeszcze Lublin wychowa pilkarzy... kiedys wink.gif
okser
W Starogardzie Gdańskim urodził się i zaczynał piłkarską karierę Kazimierz Deyna. Myślę, że nie trzeba przybliżać jego sylwetki...
modest
Darek Dudka

mój wujek mieszkał z nim w jednej klatce i mówi że Dudka nic nie robił tylko biegał za piłką koło bloku tongue.gif
Sikor
I teraz umie tylko biegać za piłką koło bloku
Odin91
Podolski ;>
Menda jedna Niemiecka biggrin.gif czasem nawet przyjeżdża do sąsiedniego osiedla na wakacje. Ma szczęście że nam jeszcze gola żadnego nie strzelił bo bym mu nogi połamał wink.gif
siwy120
Były bramkarz reprezentacji polski i bramkarz chyba borussi ale nie jestesm pewien Adam Matysek (Wałbrzych)
Kame
Babcia Kuszczaka, ale to chyba się nie liczy biggrin.gif . Czasem do Turku przyjedzie (raz na rok happy.gif ) nawet słyszałem, że jakieś kolesie grali z nim w kosza na osiedlu smile.gif.

ps. Oczywiście Kuszczak grał, a nie babcia happy.gif .
alienator
Marcin Adamski (ur. 20 sierpnia 1975 w Świnoujściu), polski piłkarz, zawodnik-obrońca Floty Świnoujście (1995), następnie Warty Poznań (1996-1997), Zagłębia Lubin (1997-2001), Rapidu Wiedeń (2002-2004, 2006), francuskiego Angers SCO (2005), i niemieckiego klubu Erzgebirge Aue (2006-2007). Mistrz Austrii z Rapidem Wiedeń. 3-krotny reprezentant Polski.
Don Vito
Andrzej Niedzielan i Mariusz Liberda ;]

Z jednym piłem piwo a z drugim się ścigałem autkiem na mieście ;]
h.head
Heeej. U nas w Świebodzicach mamy klub- "Victoria", który gra w V-lidze (tzw. okręgówce). Wypromowało się z niego kilku dosyć dobrych piłkarzy. A oto i oni:

Marcin Kokoszka:
-do 2003 Victoria,
-2003 Tur Turek,
-połowa 2003 wypożyczony do Koszarawy Żywiec,
-2004+ Odra Wodzisław

-mecz (73. minuty) w Reprezentacji Polski U-21 (przeciwko Litwie, mecz zakończył się remisem)

Jarosław Krzyżanowski:
-do 1993 Victoria,
-1993 Lechia Dierżoniów,
-1995 Zagłębie Lubin,
- później: AEL Limassol, AS Lilas Vassilikou ( 23 mecze/ 3 bramki), Miedź Legnica,
-2007+ Wisła Płock

A także:

Mieczysław Kopycki (jeden z najlepszych obrońców Śląska Wrocław w historii):

- do około 1970: Victoria,
-1970 Śląsk Wrocław (289 meczów w 1 lidze- klubowy rekord)
-1985 Chrobry Głogów (4 bramki z karniaków)

Innym dosyć sławnym sportowcem od nas jest Mariusz Cieślinski (Kick-boxing)- ale my tu nie o tym.

Za jakiekolwiek błędy z góry przepraszam. Moim źródłem wiadomości na ten temat była strona Victorii:

www.victoriaswiebodzice.strefa.pl
golab
ten no... polski beckham Majdan, nawet szczecińskim radnym został <śmiech na sali>
trebuh111
Tomasz Radziński
urodził isę w Poznaniu, ale kariere rozpoczał w Cuiavi Inowrocław, nastepnie wyjechał z rodzicami do Niemiec ai grał w czyms (nie pamietam gdzie) a potem Anderlecht i niezapomniane bramki w lidze mistrzów, nastepnie everton, fulham, a obecnie nie wiem.
Cris
Po Cuiavii gral rowniez w Goplanii Inowrocław smile.gif
w tej chwili jest graczem Skody Xanthi (Grecja)
trebuh111
nie wiedziałem ze grał w goplanii?
dzieki za info. skoda xanthi, to z olisadebe tam gra?
nareszcie ktos z inowrocławia na forum biggrin.gif
Litwin25
Ode mnie z miasta Bledzewski,co do Murawskiego to nie z Gdyni ale z 3miasta
yasiekk
Ze wsi jestem, wiec tylko jeden.

http://pl.wikipedia.org/wiki/Jacek_Zieli%C..._%28ur._1967%29
Kozera
Zibi Boniek ; )
-Topek-
Nie warty wspomnienia rzsa zdrajca - Krakow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.