Jeszcze nie było takiego tematu.
Pochwalcie się jaki jest najbardziej znany , najlepszy piłkarz z waszego miasta.Taki z którego jesteście dumni.
Miło by było gdybyście napisali jego karierę zawodniczą.
U nas są tylko imitacje piłkarzy, nie znam praktycznie nikogo, chyba jakiś Pyskło jest dobry. lol
whitesand
5 03 2007, 15:01
canabis, co ty opowiadasz ? a Boguski, Truszkowski (obydwaj BOT Bełchatów, wcześniej ŁKS Łomża) ? Grzeszczyk (ŁKS Łomża, wcześniej Wisła Płock)
Mr Franek Łowca Bramek- Jagielonia Białystok
No niby tak ale ja ich znam tylko z ksyw najwyżej (Kokos itp), a poza tym ja się interesuję tylko dobrą piłką więc wiesz 4 liga jakby to powiedzieć , nie za bardzo mi leży

Poza tym Cris napisał "tych z których jesteśmy dumni", a "dumni" to w tym przypadku za duże słowo.
jerzy dudek

szkoda że powoli stacza się jak hiv ze schodów
kanguru2002
5 03 2007, 16:07
Uuu... dużo tego!
-Mirosław Bulzacki
-Marek Dziuba
-Marek Chojnacki
-Antoni Gałecki
-Rafał Pawlak
-Marek Saganowski
-Wojceich Łazarek
-Jacek Płuciennik
-Tomasz Wieszczycki
-Igor Sypniewski
-Jacek Ziober
-Radosław Matusiak
-Euzebiusz Smolarek (urodzony w Łodzi, kariera niestety za granicami kraju)
A i to nie wszyscy...
whitesand
5 03 2007, 16:19
CYTAT(canabis @ 5 03 2007, 15:18)

No niby tak ale ja ich znam tylko z ksyw najwyżej (Kokos itp), a poza tym ja się interesuję tylko dobrą piłką więc wiesz 4 liga jakby to powiedzieć , nie za bardzo mi leży

Poza tym Cris napisał "tych z których jesteśmy dumni", a "dumni" to w tym przypadku za duże słowo.
Jaka liga, taka duma canabis. Liczy się sam fakt, że chłopcy grają trochę wyżej niż ta nasza IV liga
Ölschmitz
5 03 2007, 17:55
Jarosław Maćkiewicz
niedlugo skonczy 37 lat i nadal sadzi bramki. gral nawet w pierwszej lidze kiedy, w lechu i tam tez sadzil bramki.
jest dobry w sadzeniu bramek!
sir_ryszard
5 03 2007, 21:28
Zbigniew Boniek - i tak jak autor prosi w temacie, tutaj macie coś o popularnym 'Zibim'
http://pl.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Boniek
Żurawski, Rasiak (

), REISS, Bąk, Wichniarek, Szymkowiak - to tacy popularniejsi
Musiolik
5 03 2007, 23:43
Paweł Wojak - ale to odległe czasy, zasłynął z tego, że posłał bramkarza drużyny przeciwnej do piachu (cyt:"Wojak słynął z atomowych strzałów, przed którymi drżeli bramkarze. - Kiedyś, po wykonaniu karnego, bramkarz trafiony piłką w żołądek został odwieziony z boiska i zmarł w szpitalu. Po tym wypadku, podczas meczu z AKS, po podyktowaniu rzutu karnego bramkarz z Chorzowa ze strachu opuścił posterunek i stanął tuż przy słupku, a ja strzeliłem do pustej bramki - wspominał nieżyjący już Wojak.")
Teraźniejsi to tylko Krzysztof Król, ten który niedawno został kupiony przez Real Madryt.
CYTAT(Linek @ 5 03 2007, 23:16)

Żurawski, Rasiak (

), REISS, Wasilewski, Bąk, Wichniarek...
Twierdzisz, że Marcin Wasilewski i Bąk (Jacek, Arkadiusz, nieważne) urodzili się w Poznaniu? Rasiak też w Poznaniu się nie urodził no ale tutaj zaczął grać w piłkę więc na siłę jestem w stanie go zaakceptować.
Tomasz Radzinski ( Polak z Kanadyjskim paszportem) urodzil sie w Poznaniu , potem gral w dwoch klubach u mnie w miescie(Inowrocław,najprawdopodobniej za dzieciaka) .... Goplanii (Najlepsza jest

) i Cuiavii ( ch w d

) .... gral w Anderlechcie , Evertonie a teraz ....( chyba ) Fulham Londyn.
Tomasz Kłos- Grał kiedyś w Borucie Zgierz
Ludwa07
10 03 2007, 18:12
Irek Jeleń =D pamietam jak grywał w IV-ligowym KS PIAST CIESZYN

(btw. kumpel mieszkał z nim w bloku i się wymieniali grami na Pegazusa

)
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ireneusz_Jele%C5%84
krzystofik
11 03 2007, 11:32
Dariusz Brytan jest jedynym znanym piłkarzem z mojego miasta tzn. z Janowa Lubelskiego.
Grywał w 1 lidze w KSZO.
Radek MajdanDariusz AdamczukGrzegorz MatlakGrzegorz Rasiak - nie urodzony w szczecinie ale bardzo bym chcial
rikardo85
11 03 2007, 19:56
Rafał Siadaczka, szczelił nawet bramkę Izraelowi w towarzyskim meczu Reprezentacji
1988/89(w) Broń Radom
1989/90 Broń Radom
1990/91 Broń Radom
1991/92 Legia Warszawa
1992/93 Broń Radom
1993/94 Radomiak Radom
1994/95 Petrochemia Płock
1995/96 Widzew Łódź
1996/97 Widzew Łódź
1997/98 Widzew Łódź
1998/99(j) Widzew Łódź
1998/99(w) Austria Wiedeń
1999/00(j) Austria Wiedeń
1999/00(w) Legia Warszawa
2000/01 Legia Warszawa
2001/02(j) Legia Warszawa
2001/02(w) Legia II Warszawa
2002/03(j) Legia Warszawa
2003/04(j) Mazowsze Grójec
2003/04(w) Broń Radom
2004/05 Mazowsze II Grójec
2005/06(j) Mazowsze II Grójec
Karol Grgorek - kiedyś grywał w Amice a teraz nie wiem, w Lechu?
W Wiśle Płock.
I "strzelił" na litość boską, no ;/ Siadaczka mi zawsze imponował siłą strzału. Swego czasu nie miał sobie równych pod tym względem w lidze..
Saunter
11 03 2007, 20:25
Michał Janota - Feyenoord

(juniorzy)
Łukasz Juszkiewicz
wojtek kowalczyk-na zawsze
No Maciek
11 03 2007, 22:07
Boniek oczywiście
Mendrek
12 03 2007, 11:16
Jerzy Ernest Wijas - polski piłkarz, 17-krotny reprezentant Polski w latach 1983-1989. Zdobywca Pucharu Polski z Widzewem Łódź i Izraela z Hapoelem Kfar Saba.
Wojciech Grzyb - przez cały okres kariery grał w śląskich klubach. Karierę zaczynał w Ruchu Chorzów. Przeszedł do drużyny Górnik 09 Mysłowice. W I lidze grał od sezonu 1998/1999 w Ruchu Radzionków. Potem, od sezonu 2002/2003 reprezentował barwy Odry Wodzisław, w sezonie 2005/2006 powracając do drużyny z Chorzowa. W ekstraklasie rozegrał łącznie 160 meczów, strzelając 11 bramek.
Grał u nas jeszcze brat Waldemara Matysika - Staszek. No ale on z Katowic

No i Zygfryd Wende, polski bokser, pierwszy Polak na ME, w Sztokholmie 1925. Podobnie grali też Józef Fabian i Henryk Mikunda.
Poza tym mamy klub, który powstał w 1906, a więc jeszcze tylko Cracovia i Wisła może się pochwalić tak długą tradycją
Tomasz Frankowski, Wojciech Kowalewski, Radosław Sobolewski
janol chodziło mi o to, że zaczęli tutaj swoją karierę - a Wasilewskiego faktycznie nie wiem dlaczego wpisałem, pewnie dlatego, że czytałem akurat o nim

on oczywiście jest z Krakowa

BTW dopisałem Szymkowiaka - on w Olimpii zaczynał.
Krzysztof Kretkowski -wychowanek Goplanii Inowrocław , teraz gra w Wisle Płock , w lidze jeszzcze nie zadebiutował, ale w pucharze strzelał juz bramki.
ranus maximus
5 04 2007, 08:48
Grzegorz Mielcarski - on nie jest z Papowa tylko z Chełmna ale to rzut beretm odemnie - zresztą teraz pracuję w Chełmnie więc może być
Igor Gołaszewski były kapitan Polonii Wa-wa
Nie wiem czy kojarzycie RADOSŁAW GILEWICZ jak był małym chłopacem to chodziłz moim starym do jednej szkoły wiem ze w Austri Wiedeń grał

a obecnie nie wiem co sie z nim dzieje najprawdopodobniej juz zakonczył kariere bo juz pare lat temu był wiekowym zawodnikiem ale kto wie...
Bak i Zmuda. I nie wiem jak dlugo bym sie zastanawial nic wiecej nie wymysle.
Spoko, jeszcze Lublin wychowa pilkarzy... kiedys
W Starogardzie Gdańskim urodził się i zaczynał piłkarską karierę Kazimierz Deyna. Myślę, że nie trzeba przybliżać jego sylwetki...
Darek Dudka
mój wujek mieszkał z nim w jednej klatce i mówi że Dudka nic nie robił tylko biegał za piłką koło bloku
I teraz umie tylko biegać za piłką koło bloku
Podolski ;>
Menda jedna Niemiecka

czasem nawet przyjeżdża do sąsiedniego osiedla na wakacje. Ma szczęście że nam jeszcze gola żadnego nie strzelił bo bym mu nogi połamał
siwy120
18 07 2007, 19:56
Były bramkarz reprezentacji polski i bramkarz chyba borussi ale nie jestesm pewien Adam Matysek (Wałbrzych)
Babcia Kuszczaka, ale to chyba się nie liczy

. Czasem do Turku przyjedzie (raz na rok

) nawet słyszałem, że jakieś kolesie grali z nim w kosza na osiedlu

.
ps. Oczywiście Kuszczak grał, a nie babcia

.
alienator
19 07 2007, 14:51
Marcin Adamski (ur. 20 sierpnia 1975 w Świnoujściu), polski piłkarz, zawodnik-obrońca Floty Świnoujście (1995), następnie Warty Poznań (1996-1997), Zagłębia Lubin (1997-2001), Rapidu Wiedeń (2002-2004, 2006), francuskiego Angers SCO (2005), i niemieckiego klubu Erzgebirge Aue (2006-2007). Mistrz Austrii z Rapidem Wiedeń. 3-krotny reprezentant Polski.
Don Vito
29 07 2007, 22:52
Andrzej Niedzielan i Mariusz Liberda ;]
Z jednym piłem piwo a z drugim się ścigałem autkiem na mieście ;]
Heeej. U nas w Świebodzicach mamy klub- "Victoria", który gra w V-lidze (tzw. okręgówce). Wypromowało się z niego kilku dosyć dobrych piłkarzy. A oto i oni:
Marcin Kokoszka:
-do 2003 Victoria,
-2003 Tur Turek,
-połowa 2003 wypożyczony do Koszarawy Żywiec,
-2004+ Odra Wodzisław
-mecz (73. minuty) w Reprezentacji Polski U-21 (przeciwko Litwie, mecz zakończył się remisem)
Jarosław Krzyżanowski:
-do 1993 Victoria,
-1993 Lechia Dierżoniów,
-1995 Zagłębie Lubin,
- później: AEL Limassol, AS Lilas Vassilikou ( 23 mecze/ 3 bramki), Miedź Legnica,
-2007+ Wisła Płock
A także:
Mieczysław Kopycki (jeden z najlepszych obrońców Śląska Wrocław w historii):
- do około 1970: Victoria,
-1970 Śląsk Wrocław (289 meczów w 1 lidze- klubowy rekord)
-1985 Chrobry Głogów (4 bramki z karniaków)
Innym dosyć sławnym sportowcem od nas jest Mariusz Cieślinski (Kick-boxing)- ale my tu nie o tym.
Za jakiekolwiek błędy z góry przepraszam. Moim źródłem wiadomości na ten temat była strona Victorii:
www.victoriaswiebodzice.strefa.pl
ten no... polski beckham Majdan, nawet szczecińskim radnym został <śmiech na sali>
trebuh111
14 10 2007, 22:48
Tomasz Radziński
urodził isę w Poznaniu, ale kariere rozpoczał w Cuiavi Inowrocław, nastepnie wyjechał z rodzicami do Niemiec ai grał w czyms (nie pamietam gdzie) a potem Anderlecht i niezapomniane bramki w lidze mistrzów, nastepnie everton, fulham, a obecnie nie wiem.
Po Cuiavii gral rowniez w Goplanii Inowrocław

w tej chwili jest graczem Skody Xanthi (Grecja)
trebuh111
14 10 2007, 23:00
nie wiedziałem ze grał w goplanii?
dzieki za info. skoda xanthi, to z olisadebe tam gra?
nareszcie ktos z inowrocławia na forum
Litwin25
21 11 2007, 15:19
Ode mnie z miasta Bledzewski,co do Murawskiego to nie z Gdyni ale z 3miasta
yasiekk
21 11 2007, 16:05
-Topek-
22 11 2007, 01:40
Nie warty wspomnienia rzsa zdrajca - Krakow
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.