OK, trochę wrażeń z singla i multi - po partyjce w triala od razu łyknąłem fulla

W oryginał grałem kilkanaście lat temu na 486DX (taki stary komputer jakby co:)), więc niektóre wrażenia i wspomnienia mogły się zatrzeć.
Ofkoz geniusz robaków nie podlega dyskusji - tym bardziej teraz, bez wielkich modyfikacji i w HD - więc nie ma się bardzo nad czym rozwodzić. To wciąz ten sam miód, genialny gameplay i humor.
Co mnie boli:Cluster (odłamkowy) nie robi praktycznie krzywdy, jeśli nie dostaniemy centralnie odłamkiem - zawsze tak było?

Praktycznie żadna broń (poza tymi z dużym obszarem rażenia jak miny czy TNT), jeśli nie trafi centralnie to nie zabiera nawet 1 pkta, mimo zniszczeń terenu, wywrócenia robaka i trzęsienia ziemi

Trochę to bez sensu, bo obliczając np. trajektorię lotu takiej bazooki mamy 5% szans na headshota - za to CPU ma 100% szans, nawet strzelając pod wiatr (halny) i spod przeszkody. Boli jak cholera.
Niepotrzebne są animacje "myślenia" drużyny CPU - każdy robak zanim wykona ruch, musi spłodzić 3 komiksowe "dymki" i strzelić parę głupich min, co trwa dobrych 10 sekund, a my dłubiemy w nosie z nudów. Po kiego to?
Język rzucanych tauntów czasami samoczynnie ulega zmianie (w singlu) - robiąc Challenge, przy trzecim już mi wszyscy gadali po włosku

, poza okazjonalnym "surprise!". Same Challenge to niezły hardkor - 25 poziomów, na pierwszym CPU mają po 10 pkt zdrowia, przy piątym po 50 - i już jest prze.s.rane, bo każdy ich strzał, z czegokolwiek, trafia nas w czoło

Cieszy możliwośc edycji nazwy drużyny/robaków, co działa także w multi. Nie cieszą problemy z dołączeniem do gry przez XL (można wejść do lobby, ale wywala w chwili startu) - udało mi się za 10 razem, a i tak wywaliło mnie na początku 3 meczu (ale drugi wygrałem

).
Muza bez polotu - polecam wyciszenie i Custom OST z HDD, od razu miło się robi...
Co mi się marzy jako download/update? Generowanie map/aren na tle własnych fotek oraz pakiety znanych wokali zamiast defaultowych, które znamy na pamięć po godzinie - np. z filmów (na PC można np. było podłożyć cytaty i głosy z Monty Pythona, Beavis & Butthead, itp.).
Tak czy inaczej - dobrze zainwestowane 800 MSP.