Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: LittleBigPlanet
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Gerath
Po pierwsze to beta, a po drugie ludzie dopiero startują. Zawsze tak jest z user generated content. Pamiętam czasy map typu UMS w SC czy WIII - początki to były jakieś proste mapki czy zrecznosciowe gierki, a później powstawały prawdziwe RPGi czy takie perełki jak np DoTA.
JackFrost
Eh mój level nie ujrzy światła dziennego, beta LBP właśnie zabiła mi konsole happy.gif
Wiolku
CYTAT(JackFrost @ 3 10 2008, 10:59) *
Eh mój level nie ujrzy światła dziennego, beta LBP właśnie zabiła mi konsole happy.gif

A weź nie strasz ludzi tongue.gif W sumie przestałem już grać w demo, za dużo ograniczeń w edytorze mnie denerwuje.No i fulla chyba jednak szybko bardzo nie kupie , za dużo czasu zżera to LBP.
Gooralesko
CYTAT(ziemia1 @ 29 09 2008, 17:01) *
Little Big Planet - Red Rings of Burninating
http://pl.youtube.com/watch?v=UUNgGhOsJRM

po kolei space invaders
http://www.gametrailers.com/player/usermovies/271454.html
Sweet Child O Mine by LittleBigPlanet
http://uk.youtube.com/watch?v=Yd2fXaqtZMM&...429&page=42

Piękne. Ale ta gra ma niesamowite możliwości.
JackFrost
CYTAT(Wiolku @ 3 10 2008, 11:51) *
za dużo ograniczeń w edytorze mnie denerwuje

Tzn. jakich ograniczeń? Ograniczeń? huh.gif
Wiolku
CYTAT(JackFrost @ 3 10 2008, 12:53) *
CYTAT(Wiolku @ 3 10 2008, 11:51) *
za dużo ograniczeń w edytorze mnie denerwuje

Tzn. jakich ograniczeń? Ograniczeń? huh.gif

Tak ograniczeń, w demku jest choćby dosyć mało rodzajów "budulca", mało "naklejek", gotowych przedmiotów, to bardzo ogranicza gdy się chce stworzyć jakiś mono tematyczny level(np. ja inspirowałem się Castlevanią i ogólnie Draculą, u mnie jest Sackulla smile.gif )
Zeratul
o LOL...

snilo mi sie dzisiaj, ze gralem LBP... problem polega na tym, ze nigdy nie gralem, wiec nie wiem skad taki sen... w ogole to nie za czesto snie o grach.
Anyway do tych co grali w bete. Czy gra zaczyna sie od zalozenia i ubrania sobie sackboya? Do wyboru mamy rozne wlosy, kolor materialu(ciala) i ubranka? A nastepnie mozemy przejsc do budowy leveli? Jesli tak to mam prorocze sny wink.gif
Drobs
Grę zaczyna się w kartonie, ktory jest bazą wypadową. Edytować wygląd sackboy'a można w absolutnie każdym momencie gry. Można np stanąc sobie w środku levelu wcizsnąć kwadrat i wybrać edycję postaci. Mozna też na początku w kartonie. Z kartonu mamy do wyboru 3 planety. Ta polewej to edytowanie swojego profilu, avatara itp. Po srodku mamy planete leveli. Mozna wybrać mian story( tworzone przez MM), cool levels (to te tworzone przez graczy) i quick story (losowe wrzucenie do levelu). Po prawej jest ksiezyc gdzie sa tworzone i zapisywane wlasne levele.
JackFrost
CYTAT(Wiolku @ 3 10 2008, 14:02) *
Tak ograniczeń, w demku jest choćby dosyć mało rodzajów "budulca", mało "naklejek", gotowych przedmiotów, to bardzo ogranicza gdy się chce stworzyć jakiś mono tematyczny level(np. ja inspirowałem się Castlevanią i ogólnie Draculą, u mnie jest Sackulla smile.gif )

No fakt, w tej kwestii jest dosyć ograniczone ale z tych materiałów można zrobić naprawdę bardzo dużo, no i stickery można sklejać samemu z innych i robić fotkę (najlepiej chyba na szkle, kolory są wtedy pozostają mocne, tak to można np. zrobić skomplikowany obiekt ściany zbudowanej z kamieni i zamiast ją powielać zrobić z niej sticker, nakleić, odpowiednio podświetlić i wygląda naprawdę fachowo). Po coś przecież są te jednokolorowe kwadraty i koła, świetne do własnych wzorów. Ze śmieci które zrobiłem to jakieś pojazdy, skaczące cactuary, Snake'a chodzącego w pudle i chowającego się gdy sackboy jest blisko laugh.gif taka popierdułka a cieszy biggrin.gif
Welsper
Pytanie do osób grających w betę: jak jest rozwiązana komunikacja w multi? Voice chat? Jakieś ustalone z góry odzywki w menu w stylu "za mną!" "czekajcie na mnie" "spadaj ty n00bie grać nie umisz!!!11"? Czy w edytorze można korzystać z myszy do konstruowania levelu?
Drobs
Nie ma predefiniowanych odzywek. Mozna wpisywać wypowiedzi lub używać voice chata - wtedy sack boy porusza ustami gdy sie cos mówi tongue.gif
theGrimReaper669
http://www.fileplanet.com/promotions/littl.../index_reg.aspx

kto jeszcze nie ma bety

edit:juz koniec
marcin0903
Mam betkę LBP i chciałbym podzielić się wrażeniami. Gra jest przyjemna, Sackboy rządzi, grafa super, całe te edytory, poziomy itp... też spoko, ale jedno pytanie, ile może nas bawić tworzenie poziomu i chodzeniem Sackboyem po różnych levelach i skakanie? Bo mi się to szybko by znudziło, dla mnie ta gra jest bardziej jako dodatek, niż jako gra póki co.
theGrimReaper669
http://www.fileplanet.com/promotions/littl.../index_reg.aspx

ostatnia szansa ludzie

i padlo..kto zdazyl ten zdazyl
GrimReaperO
Skąd można zassać tą betę? Mam już klucz do niej ale nie wiem skąd ją ściągnąćconfused.gif
marcin0903
Account Managment ---> Transaction... (coś tam) ---> Reedem PSN Card or Promotional Code, zwróć uwagę czy kod jest na us czy eu
pawelgr5
To generalnie dajcie znać czy faktycznie jest na co czekać. Ja się nastawiam na solidny platformer z zajefanym edytorem. Ewentualne kupno rozwarze po obniżce ceny. Chyba że gra okaże się naprawde sporym hitem.
YETI
5 plansz od graczy, naprawdę świetne!
http://www.ps3site.pl/lbp-tworczosc-graczy/
fredybizkit
Pograłem i jestem bardzo mile zaskoczony super gierka poprawia humor w kilka sekund ,fajne intro , graficznie bardzo ładnie, proste sterowanie które da się w kilka chwil ogarnąć kolejny must have
....
nie wiem czy to ja jestem niedorobiony czy to niedorobka bety, ale mam czasami (dosyc czesto nawet) problemy z "planami"
tj jestem w głębi ekranu i chce przepchnąć jakiś przedmiot i mnie wyrzuca na pierwszy plan, tak, ze przechodze przed tym przedmiotem
mijam go zamiast pchac

tez tak macie?

Wieslawa
CYTAT(.... @ 6 10 2008, 08:04) *
nie wiem czy to ja jestem niedorobiony czy to niedorobka bety, ale mam czasami (dosyc czesto nawet) problemy z "planami"
tj jestem w głębi ekranu i chce przepchnąć jakiś przedmiot i mnie wyrzuca na pierwszy plan, tak, ze przechodze przed tym przedmiotem
mijam go zamiast pchac

tez tak macie?

Jak chcesz coś pchać to najpierw to złap odpowiednim przyciskiem. Sackboy domyślnie zawsze stara się omijać różne przeszkody, żeby nie utknąć.
....
to wiem
ale chce podejsc, by chwycic i nagle pyk juz jestem z przodu
no nic, moze to jednak moja nieudolnosc
Wiolku
Jeśli skasuje demo to klucz będzie na powrót do użycia?
da$io
CYTAT(marcin0903 @ 5 10 2008, 14:12) *
Mam betkę LBP i chciałbym podzielić się wrażeniami. Gra jest przyjemna, Sackboy rządzi, grafa super, całe te edytory, poziomy itp... też spoko, ale jedno pytanie, ile może nas bawić tworzenie poziomu i chodzeniem Sackboyem po różnych levelach i skakanie? Bo mi się to szybko by znudziło, dla mnie ta gra jest bardziej jako dodatek, niż jako gra póki co.

Zgadzam się z przedmówcą! Jako gra nie ma w niej nic odkrywczego! Poza tym ma specyficzny design który nie każdemu przypasuje! Grałem wczoraj ok 3h i niestety nie poczułem magii tego tytułu! Sackboy i jego gesty rozwalą każdą dziouchę ale obawiam się że to nie wystarczy!
Jak macie możliwość sprawdźcie koniecznie przed zakupem! Oglądanie a granie w ten tytuł to dwa różne bieguny co boleśnie odczułem!
Oblesny
CYTAT(da$io @ 6 10 2008, 12:55) *
Jako gra nie ma w niej nic odkrywczego!

Nic odkrywczego? Czasem caly ten tytul nie jest czyms calkowicie nowym wypuszczonym na rynek? Inaczej: gdzie wczesniej widziales juz cos takiego, ze uwazasz ze LBP nei jest niczym odkrywczym?

Sackboy i jego gesty rozwalą każdą dziouchę ale obawiam się że to nie wystarczy!

TU sobie troche zazartuje ;p ale zeby sie do "dziouchy" dobrac to ci sackboy nei wystarczy ;]
froniu
Zgadzam się z przedmówcą! Jako gra nie ma w niej nic odkrywczego! Poza tym ma specyficzny design który nie każdemu przypasuje! Grałem wczoraj ok 3h i niestety nie poczułem magii tego tytułu! Sackboy i jego gesty rozwalą każdą dziouchę ale obawiam się że to nie wystarczy!
Jak macie możliwość sprawdźcie koniecznie przed zakupem! Oglądanie a granie w ten tytuł to dwa różne bieguny co boleśnie odczułem!

oj jest dużo rzeczy odkrywczych cala rozgrywa i jej przedstawienie, używanie fizyki , przesuwanie rzeczy itp, edytor leveli pozwalający zrobić niespotykane pułapki przeszkody... tego nie było dawno , ja bete mam już tydzień i sie nie mogę od niej oderwać i tak ma większość , jesteś w dużej mniejszości osób którym nie podpasowala gra no ale to zrozumiale jednemu sie spodoba innemu nie
da$io
Gdyby wszystkim wszystko odpowiadało świat byłby nudny;)
Grigori
Nie no, tej gry to nie trawią tylko ludzie pozbawieni wyobraźni. Koleś z tego filmiku z pewnością się do nich nie zalicza.
Nie chce nikogo urazić, w końcu konstytucja gwarantuje Wam wolność wyznania i innych bzdur, ale ta gra jest największym przełomem od czasu grafiku 3D i dokąd ludzie będą używać wyobraźni właśnie, ta gra będzie bawić.
Hysz
E tam gadasz. Ja bym to odebrał jako obelgę. Ja akurat mam trochę wyobraźni, ale jakoś mnie do tej gry nie ciągnie... Kwestia człowieka, wolę poważne gry, dawno mnie nie rozbrajają takie ryjce wygięte [wole te w hyde parku xD].
Jeśli jednak gra będzie miała wersję demo, to chętnie obada, sprawdzę na żywo, póki co jestem sceptyczny.
PS: niektórzy wolą GRAĆ, niż konstruować lvle.
Dr.Czekolada
CYTAT
Jako gra nie ma w niej nic odkrywczego!

Powiem tak dopiero co tutaj weszłem i przeczytałem takie posty jak ten powyżej .... .
Przepraszam, jako GRA ? tzn co ?, rozumiem że chodzi o sam gameplay ?, bez zabawy w budowę poziomów (nie wspominając na jaką skale !!), bez community online (1-wsza platformówka online chyba ?) i przyszłe pomysły związane z home np ?. Taak macie świętą racje, jako "GRA" nie ma w sobie NICZEGO odkrywczego .... .

CYTAT
PS: niektórzy wolą GRAĆ, niż konstruować lvle.

Chryste panie, a czy fanatyk FPS-ów kupiłby strategię ?? O_O,
LBP os samego początku pokazywał w jakim kierunku ma przesył, na twórczość !!, nie liczy się w niej granie w stworzone jakieś tam poziomy przez twórców, ale o tworzenie tej gry dalej przez NAS !.
Hysz
CYTAT
Chryste panie, a czy fanatyk FPS-ów kupiłby strategię ?? O_O,

no.
Sęk w tym, że ludzie już szaleją na punkcie tej gry, oraz zaczynają odnosić się do kogoś, kto tej gry po prostu nie trawi/czai/lubi jako do kogoś gorszego/głupszego. Trochę dziwne. Zresztą, pożyjemy, zobaczymy.
....
CYTAT(Grigori @ 6 10 2008, 20:14) *
Nie no, tej gry to nie trawią tylko ludzie pozbawieni wyobraźni. Koleś z tego filmiku z pewnością się do nich nie zalicza.
Nie chce nikogo urazić, w końcu konstytucja gwarantuje Wam wolność wyznania i innych bzdur, ale ta gra jest największym przełomem od czasu grafiku 3D i dokąd ludzie będą używać wyobraźni właśnie, ta gra będzie bawić.

bajer polega na tym, ze aby ta gra stala sie tym czym sie moze stac to potrzeba ludzi
kupujesz uncharteda i masz 100% tego co oferuje gra
kupujesz tekkena i potrzebujesz co najmniej jednego kolege do gry by czerpac z tego tytulu to co najlepsze
do cod4 potrzebujesz juz kilka takich osob

a jesli chodzi o LBP to musza sie znalezc ludzie, ktorzy beda tygodniami dopieszczali swoje levele, a nie tworzyc je hurtowo "na kolanie" (pare leveli przegladnalem i jak na razie jeden nadawal sie do grania)
musza sie znalezc plansze, ktore kazdy bedzie chcial przejsc na 100% i zapisac sie w czolowce jesli chodzi o punkty(mam nadzieje, ze tworcy co jakis czas beda dostarczac nowe levele), bo inaczej nie bedzie to mialo sensu

fajnie, by bylo rowniez, zeby sprawnie dzialalo ocenianie cudzych prac (i moze usuwanie najslabsszych), bo kto ma buzza trafil z pewnoscia na pytania o bandzie idiotow i wie jak potrafia zepsuc zabawe

troche chaotycznie to wyszlo, ale z grubsza chyba wiadomo o co mi chodzilo
Dr.Czekolada
CYTAT
troche chaotycznie to wyszlo, ale z grubsza chyba wiadomo o co mi chodzilo

Ale wiesz to działa i w 2 stronę, oznacza to zatem że gry bardziej że tak powiem "ambitne" nie mają prawa/ nie powinny wychodzić ? tongue.gif.
Tak można pisać o każdej grze, COD np wymagłby community - klanu by czerpać z niego to co najlepsze, Tekken - nauczenie się grać na światowym poziomie i wyjazdy na turnieje - to się nazywa czerpanie 100 % z gry.

No niestety trzeba czasem pokombinować by było, prawda ?
Grigori
Powiedzmy że grę kupi milion osób (na pewno więcej, dużo więcej) z czego 10% wkręci się w robienie plansz na poważnie. Masz 100 tysięcy osób które robią levele o jakiejś jakości. Powiedzmy że jesteś wybredny i strawisz 10% z nich - nadal masz 10 000 plansz! To będzie jak Youtube - jest szajs, ale są i perełki. A system oceniania będzie zbudowany na pewno dobrze. Nie na darmo uwzględniono ocenianie w trofeach.
Dr.Czekolada
Grigori - Ale tak jest ze wszystkim !, jak myślisz, czy na rynku 90 % gier to hiciory, wspaniałe tytuły ?, nie to średniaki wypełnaijące lukę.
W tym morzu średniaków należy wyłapać owe perełki, i o to tu chodzi biggrin.gif.
Grigori
Ale ja nie do Ciebie tylko do czterech kropek mówiłem. tongue.gif

Są ludzie - niech sobie będą - którym to nie podejdzie, ale ta gra jest rewolucyjna i tego nikt nie może jej odmówić. Tak samo jak nikt nie odmówi rewolucyjności YouTubowi albo stronom Rapidowym.
famas_kg
A mnie jakoś te postaci zalatują bohaterami reklam nowego Opla Corsy, odkąd przeczytałem o tym tytule w PE i zobaczyłem zdjęcia baby.gif

Dalej, gra jakoś dziwnie przedstawiona jest w trailerze, strasznie wolno wszystko się porusza, przynajmniej w moim odczuciu ale mogę się mylić i jeżeli będzie ona także tak wolna, to niestety nie przypadnie mi do gustu. Fakt, że znajdzie wielu odbiorców jest nieunikniony, ale ja dziękuje, postoję.
Grigori
Ja też jestem wyznawcą produkcji dla hardcorowców, ale ta gra jest wyjątkowa. W pewnym sensie też dla hardcorowców, ale w innym wymiarze. Po Wipeoucie i Bioshocku będzie miłą odmianą.
Dr.Czekolada
CYTAT
A mnie jakoś te postaci zalatują bohaterami reklam nowego Opla Corsy, odkąd przeczytałem o tym tytule w PE i zobaczyłem zdjęcia

To są maskotki zespołu rockowego C'mon, ja tam nie widze w nich inspiracji.

CYTAT
ale ta gra jest wyjątkowa. W pewnym sensie też dla hardcorowców

Otóż to, poza tym powiedziałbym że dla hardcore'owców-kombinatorów smile.gif (dla takich maniaków nawet LBP ani Garry's Mod nie jest potrzebny).
fredybizkit
Ogólnie to miła odmiana po krwawych strzelankach czy wyścigach odprężająca i rozśmieszająca, innowacyjna a pod wieloma względami rewolucyjna warto na nią czekać

I pytanie do tych co pykają w bete czy możecie w edytorze używać np: ognia zabójczego dla sackboya kiedy on go dotknie???
famas_kg
CYTAT(Dr.Czekolada @ 6 10 2008, 22:01) *
CYTAT
A mnie jakoś te postaci zalatują bohaterami reklam nowego Opla Corsy, odkąd przeczytałem o tym tytule w PE i zobaczyłem zdjęcia

To są maskotki zespołu rockowego C'mon, ja tam nie widze w nich inspiracji.

W takim razie ja mam jakiś poryty garnek ( biggrin.gif ), bo ja widzę ich mnóstwo i kojarzę je ze sobą....

CYTAT
ale ta gra jest wyjątkowa. W pewnym sensie też dla hardcorowców

Jasne, że się zgadzam, ponieważ jest to nowe spojrzenie na gry i jestem pewien, że teraz takowe będą zasypywać Nasze półki. Nimniej jednak szacunek za odważny krok jakby nie było w przód, bo ile można patrzeć na kolejną ewolucję wielkich dinozaurów, kolejną odmianę "dżi-jaj-dżejn" oraz na kolejną część Tekken'a, w której się okazuje, że jednak Heniek kręcił z Gon'em i nie rozstają się w kolejnej części thumbsup.gif

Nie wiem czy macie podobne odczucia, ale z niektórymi seriami gier robi się już taka "Moda na sukces", co osobiście mnie nurtuje i czekam z niecierpliwością na kolejne, pozytywnie zakręcone pomysły gier.
....
CYTAT(fredybizkit @ 6 10 2008, 22:20) *
I pytanie do tych co pykają w bete czy możecie w edytorze używać np: ognia zabójczego dla sackboya kiedy on go dotknie???

tak,
robisz jakis przedmiot z drewna, zelaza czy czego tam chcesz, a potem ustawiasz, zeby płonął, raził prądem lub wydzielał zabójczy gaz
właściwie to tylko z ogniem się bawiłem, ale te dwie opcje też są i pewnie na takiej samej zasadzie działają
da$io

Tylko ludzie pozbawieni wyobraźni mogą pisać takie bzdury! Pisząc że nie ma w niej nic odkrywczego - tak chodziło mi o gameplay! I jeżeli ktoś pisze że jest rewolucją od czasów 3D no to stwierdzam że gra wybitnie się komuś podoba i nie muszę używać inwektyw by zabłysnąć!
Szerokich horyzontów i zdrowego rozsądku życzę!
ziemia1
CYTAT(.... @ 6 10 2008, 20:57) *

bajer polega na tym, ze aby ta gra stala sie tym czym sie moze stac to potrzeba ludzi
kupujesz uncharteda i masz 100% tego co oferuje gra
kupujesz tekkena i potrzebujesz co najmniej jednego kolege do gry by czerpac z tego tytulu to co najlepsze
do cod4 potrzebujesz juz kilka takich osob

a jesli chodzi o LBP to musza sie znalezc ludzie, ktorzy beda tygodniami dopieszczali swoje levele, a nie tworzyc je hurtowo "na kolanie" (pare leveli przegladnalem i jak na razie jeden nadawal sie do grania)
musza sie znalezc plansze, ktore kazdy bedzie chcial przejsc na 100% i zapisac sie w czolowce jesli chodzi o punkty(mam nadzieje, ze tworcy co jakis czas beda dostarczac nowe levele), bo inaczej nie bedzie to mialo sensu

takich modeli jak sądzę nie zabraknie
http://www.youtube.com/watch?v=ZiRgYBHoAoU
....
CYTAT(ziemia1 @ 7 10 2008, 08:53) *
takich modeli jak sądzę nie zabraknie
http://www.youtube.com/watch?v=ZiRgYBHoAoU

moja reacja
popierdółka, ciekawe tylko jak to zrobil...
<kamera idzie w gore>
je.bany... blink.gif
Wiolku
Przegiął konkretnie, jak na razie najbardziej zbieram szczenę ze wszystkich zobaczonych "plansz". Gdzie by mi się chciało robić coś takiego i tracić cenny czas.(chyba, że za kasę wink.gif )
stabik
Koleś napisał na filmiku z kalkulatorem, że nie jest to mechaniczny tylko elektroniczny kalkulator 8 bitowy. Czy to znaczy, że będziemy mogli zabawić się w małego fizyka, czy jest to wyjątek bo dużo więcej "elektronicznych" przedmiotów nie ma?
YETI
I nowa oferta GameStop - level z God of War!
http://www.ps3site.pl/littlebigplanet-i-pl...a-z-god-of-war/

Jak nie wrzucą tego na PSS to będzie lipa confused.gif
fredybizkit
ohmy.gif wow naprawdę super szkoda tylko ze z tym pre-orderem czy w zwykłej wersji tak będzie albo coś pobrać
Alfred
kalkulator w lbp. Obejrzyjcie do końca, bo później przechodzi na edytor poziomu i pokazuje jak to zrobił.

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.