jade złożyć pre-order i zgarnąć kody na Kratosa, Meduzy i Minotaura

CYTAT(Emet @ 11 10 2008, 18:58)

Wiadomo czy poziomy stworzone w becie beda dostepne potem w pelnej wersji, czy przepadna?
gdzies czytalem (najpewniej w tym temacie), ze przepadna, dlatego nikt nie stara sie na razie stworzyc "dziela sztuki" tylko raczej cos na szybko
CYTAT(.... @ 11 10 2008, 20:10)

Wiadomo czy poziomy stworzone w becie beda dostepne potem w pelnej wersji, czy przepadna?
gdzies czytalem (najpewniej w tym temacie), ze przepadna, dlatego nikt nie stara sie na razie stworzyc "dziela sztuki" tylko raczej cos na szybko
Będą dostępne. Link na potwierdzenie.
http://www.psu.com/LittleBigPlanet-beta-le...a0005040-p0.php
mam pytanie co do tej wersji z ultimy Jezeli kupie wersje US to czy pozniej bede mogl sciagac i grac w mapy zrobione w wersji EU wiem ze nie ma blokad ale nie wiem jak to z tymi mapami bedzie
i jeszcze jedno skad Ultima wezmie LBP 14.10 jak wszedzie premiera jest na 21.10
Same ochy i achy na LBP to ja troche ponarzekam. Wiem, ze to beta, ale:
-fizyka nieraz szwankuje i rozpedzonemu do duzej predkosci sackboyowi zdarza sie dosyc czesto przeleciec przez sciane
-edytor czasami sprawia, ze chce sie rzucic padem: masz zrobiony dosyc spory kawalek levelu do ktorego masz przyczepiony przelacznik, ale chcesz zmiecnic jego lokalizacje. Zaznaczasz go, wciskasz trojkat i podnosisz w gore, a wtedy okazuje sie, ze nie podnosisz przelacznika tylko caly level, ktory odczepil sie od podlogi i gdzies poza ekranem zniszczyl jakis element zrobiony z korka lub rozwalil jakas misterna konstrukcje z kawalkow drewna ulozonych jeden na drugim (bo fizyka oddzialywuje a przedmioy takze w edytorze). W koncu udaje Ci sie przeniesc przelacznik wiec mocujesz iksem caly level do podloza i w trakcie testowania okazuje sie, ze przyspawane zostaly rowniez elementy, ktore mialy lezec luzem i dac sie przesuwac. Raz juz pozniej takiego elementu w ogole nie moglem zaznaczyc.
-wkurzazjace rowniez jest jak chce zaznaczyc np silnik rakietowy i przez 15 prob z rzedu zaznaczam kabel od przelacznika podlaczony do tego silnika.
wiem, ze to beta i mam nadzieje, ze poprawia te elementy w finalnym produkcie
Undo i redo by się przydało z tego co mówisz
No była przecież taka opcja, podczas pauzy krzyżak w lewo cofał wykonaną akcję (można było nawet kilka akcji w tył wykonać)
jest możliwość cofnięcia/przewijanie do tylu do przodu , pauza itp
wie ktoś kiedy dokładnie jest europejska premiera ?
kazuya1994
13 10 2008, 12:01
21 lub 24 października premiera europejska
wiem o mozliwosci przewijania czasu, ale nieraz nim sie zorientowalem, ze cos zniszczylem w innym miejscu levelu to zdazylem juz zrobic kilkanascie "ruchow"
a w nieskonczonosc czasu sie nie da cofac
no nic, czekamy na premiere
mam pytanie odnosnie wersji US jak kupi sie taka to czy bedzie mozliwosc grania na wszystkich serwerach czy tylko na US
CYTAT(jaro @ 13 10 2008, 13:15)

mam pytanie odnosnie wersji US jak kupi sie taka to czy bedzie mozliwosc grania na wszystkich serwerach czy tylko na US
Content, plansze, zawartość jakby tego nie nazwać nie będzie regionalizowana. Nawet kupując grę w Zimbabwe, możesz grać z niemieckimi fanami Tokio Hotel.
Wiadomo coś o co kaman z premierą LBP ver. US na Ultimie? Jutro premiera? WTFIGO?
mord00k
13 10 2008, 14:50
Jeśli tak jest ,że multi nie jest podzielone na regiony to chyba warto kupować. W sumie różnica 20 zł w stosunku do allegro nie straszy aż tak bardzo.
Tylko czy premiera worldwide nie jest 21?
Slupek88
13 10 2008, 15:45
Premiera 21/24 październik, kur.. to gdzie ja wyczytałem, że w grudniu. A z innej beczki, można wrzucać swoją muzę, do stworzonych plansz??
CYTAT(Slupek88 @ 13 10 2008, 16:45)

Premiera 21/24 październik, kur.. to gdzie ja wyczytałem, że w grudniu. A z innej beczki, można wrzucać swoją muzę, do stworzonych plansz??
Nie. Prawa licencyjne i te sprawy.
CYTAT(Slupek88 @ 13 10 2008, 16:45)

w extrimie pisali ze nie bedzie mozna wrzucac wlasnych pilow muzycznych
Jest recenzja na IGN:
http://ps3.ign.com/articles/919/919111p6.htmlNie wiem czemu ale jestem troche zawiedziony ocena
CYTAT(Lem @ 13 10 2008, 16:34)

Jest recenzja na IGN:
http://ps3.ign.com/articles/919/919111p6.htmlNie wiem czemu ale jestem troche zawiedziony ocena

TAKA ocena i jestes zawiedziony? You're sick ya know
CYTAT(Lem @ 13 10 2008, 17:34)

Jest recenzja na IGN:

9.5/10 to mało?

Po cichu mi się marzyło by średnią LBP zrobiło atak na najwyżej oceniane gry w historii gamerankings ale od początku wiedziałem ,że to będzie nierealne.Jednak z miejsca wg mnie to będzie najwyżej oceniana gra na PS3 i być może w pierwszej 5 najwyżej ocenianych w tej generacji
BTW. IGN to amerykański serwis ,a powszechnie wiadomo ,ze u nich jeśli w grze nie broni się świata,ameryki,nie ma przemocy i ostrej zadymy,ociekających testosteronem bohaterów i giwer większych od nich samych to 10/10 nie będzie
Jacobss
13 10 2008, 20:28
Nie chcę być niegrzeczny, ale komuś się chyba we łbie poprzewracało. 9.5/10 to jest słaba?!!!! Boże święty, to jest najlepsza ocena jaka może być. 10/10 jest nierealne (IGN tylko dwa razy w całej karierze dał taką ocenę). Ja widzę, że od tego hype'u i natłoku 10 u niektórych przehypowanych produkcji się w du.pach poprzewracało. 9 to jest fantastyczna ocena, must have, świetna gra, a 10 to jest majstersztyk, tego jeszcze nie było, rewolucja itd. itd.
CYTAT
BTW. IGN to amerykański serwis ,a powszechnie wiadomo ,ze u nich jeśli w grze nie broni się świata,ameryki,nie ma przemocy i ostrej zadymy,ociekających testosteronem bohaterów i giwer większych od nich samych to 10/10 nie będzie tongue.gif
To nie ma nic do rzeczy. Gry z cyklu Mario, które dostają fenomenalne oceny, też tak wyglądają? Daj spokój. Nie bądź typowym "polaczkiem", który jest anty USA. Proszę cię

.
Może warto się także zapoznać z recenzją? Przytoczę cytat:
As you can see, I had a ton to say in this review, but that's because there's a ton to this game. LittleBigPlanet is a massive game, one that is essentially two parts intertwined so well that they're practically inseparable. Media Molecule has created a brilliant platformer, and then given you the tools to recreate the whole thing over again, or better yet, to create your own ideas from scratch
If you own a PlayStation 3, you cannot miss this. If you don't have a PS3 yet, this is the reason to get one.
Dr.Czekolada
13 10 2008, 20:31
CYTAT
9 to jest fantastyczna ocena, must have, świetna gra, a 10 to jest majstersztyk, tego jeszcze nie było, rewolucja itd. itd.
Na konsolowe realia, ocena 10 chyba nie istnieje nawet

(bo nawet największy hicior jest przehypowany, albo niedoceniony przez większość).
CYTAT
If you own a PlayStation 3, you cannot miss this. If you don't have a PS3 yet, this is the reason to get one.
A więc mamy do czynienia z (chyba ?) pierwszym prawdziwym system sellerem ?.
CYTAT(Jacobss @ 13 10 2008, 21:28)

CYTAT
BTW. IGN to amerykański serwis ,a powszechnie wiadomo ,ze u nich jeśli w grze nie broni się świata,ameryki,nie ma przemocy i ostrej zadymy,ociekających testosteronem bohaterów i giwer większych od nich samych to 10/10 nie będzie tongue.gif
To nie ma nic do rzeczy. Gry z cyklu Mario, które dostają fenomenalne oceny, też tak wyglądają? Daj spokój. Nie bądź typowym "polaczkiem", który jest anty USA. Proszę cię

.
W moim zdaniu zażartowałem,nie bierz go dosłownie(stąd

na końcu).Jednak mimo tego serio uważam,że gry w takim stylu w Ameryce mają większą szansę na wysoką ocenę(np GTA4,Halo3,GoW) i popularność wśród obywateli niż takie LBP.
CYTAT(Sep @ 11 10 2008, 20:25)

CYTAT(.... @ 11 10 2008, 20:10)

Będą dostępne. Link na potwierdzenie.
http://www.psu.com/LittleBigPlanet-beta-le...a0005040-p0.php http://polygamia.pl/beta-littlebigplanet-zakonczona#responddrugi akapit
Właśnie dzwoniłem do sklepu gameover.pl
Otrzmali już przesyłkę z LBP i rozpoczynają wysyłkę gry !!
Słyszałem o "nienajlepszej" reputacji tego sklepu - i sam nie wiem czy zamawiać u nich
Ja właśnie zamówiłem LBP w GameOver.pl i mają dziś wysłać. Zobaczymy. Dam znać co i jak z tym sklepem.
Ciekawostka mała: jak grałem z betę, moja dziewczyna stwierdziła że to jakaś porażka jest i nie wie co w tym fajnego. Natomiast bardzo lubi Pain...
Mihau_ALU
14 10 2008, 15:03
Witam.
Ja kulka razy kupowalem w gameover.pl i przewaznie odbieralem osobiscie gry. Moge stwierdzic ze nie bylo najmniejszych klopotow

Polecam
Dr.Czekolada
14 10 2008, 17:39
A wiecie może dokąd będzie trwała beta ?. JESZCZE nie maiłem okazji sam zagrać na moim PS3

(nowy egzemplarz przyjdzie do mnie dopiero jutro/pojutrze) niemniej kodzik mam.
CYTAT(Dr.Czekolada @ 14 10 2008, 18:39)

A wiecie może dokąd będzie trwała beta ?. JESZCZE nie maiłem okazji sam zagrać na moim PS3

(nowy egzemplarz przyjdzie do mnie dopiero jutro/pojutrze) niemniej kodzik mam.
Beta już sie skończyła.
mord00k
14 10 2008, 23:21
Także już zakupiłem , w Electronic Dreams.
Ciekawie mnie tylko skąd te wybrane sklepy mają tak wcześnie. Premiera w USA przecież jest 21.
Sklepy zawsze maja towar wczesniej...nawet miesiac. Siec Argos (UK) np. wystawila do sprzedazy Metal Gear Solid 4 o 3 tygodnie za wczesnie. Po dwoch dniach wycofali ze sprzedazy.

Ale kto zdazyl kupic to jego
Dr.Czekolada
15 10 2008, 13:06
CYTAT
Wiesz co niektórzy zrobiliby za ten kod?! A ty żeś go zmarnował...
Nie całkiem, na aukcjach było/jest ich od **** i jeszcze więcej.
Jestem totalnie zażenowany, nie pograłem w LBP, i nie czuje żadnego parcia na ten tytuł

(taki joke).
CYTAT(Dr.Czekolada @ 15 10 2008, 14:06)

CYTAT
Wiesz co niektórzy zrobiliby za ten kod?! A ty żeś go zmarnował...
Nie całkiem, na aukcjach było/jest ich od **** i jeszcze więcej.
Jestem totalnie zażenowany, nie pograłem w LBP, i nie czuje żadnego parcia na ten tytuł

(taki joke).
Dawac CASH za kod do bety? Placic za demo jeszcze tak, ale cos takiego?
Dr.Czekolada
15 10 2008, 14:12
Wiesz ja akurat miałem taki problem iż przez dłuższy czas w wydarzeniach byłem zacofany (PS3 dead) praktycznie w ostatnim momencie dowiedziałem się o becie LBP, Sony nie podało mi pomocnej ręki no i teraz mam pasztet

.
BTW 5 pln to taki duży wydatek ?, żeby sobie spokojnie pograć w LBP ? bez przesady !

.
Czy LBP ma jakieś bariery regionalne?
nie ! jest tylko jeden Little Big Region
mord00k
15 10 2008, 21:02
Pojechałem po swoją kopię i jestem zauroczony. Dwie godziny zleciały migiem. Naprawdę świetna gra, jest w niej cały pokład ogromnego funu.
Rozumiem, że skoro mam wersję z US to, żeby móc później sciągać ewentualne dodatki z PSS to powinienem grać na koncie US. Czy może te z US będa działać z grą "graną" na koncie PL ? Orientuje się ktoś może jak to jest ?
Dr.Czekolada
16 10 2008, 09:03
Dodatki z wersją US będą działać tylko na PSStore US.
CYTAT(Dr.Czekolada @ 16 10 2008, 10:03)

Dodatki z wersją US będą działać tylko na PSStore US.
Tzn jak? Mając LBP USA ściągać muszę dodatki z PSS USA to wiadome, ale żeby te dodatki wykorzystać(żeby wogóle działały) w grze muszę grać na koncie z amerykańskim PSS czy na polskim?
Obojętnie na jakim koncie, jak masz stardusta HD to powinieneś wiedzieć

zakupione dodatki z US działają na innych kontach, tylko konto US musi być obecne na konsoli. nya.
Arkady mozesz grac spokojnie na polskim koncie, zreszta nie wiadomo czy dodatki EU nie beda dzialaly na amerykanskiej wersji gry
hixx360
16 10 2008, 10:35
TA gra to masakra!!!!!!!!!!mam od wczoraj i powiem szczerze ze wiele sie spodziewalem ale to przeszlo moje wyobrazenia,najlepszy tytuł tego roku !!!!!!!!! ps3 rulezzz, przez 15 minut sikalem ze smiechu to co mozna wyprawiac tymi facjatami to masakra polecam!!!
nightrunner
16 10 2008, 14:54
W nowym PE LBP dostało 9+...
Z tego co pamiętam (poprawcie mnie jeśli się mylę) to takie Halo3 dostało 10. Ciekaw jestem jakich kryteriów gra nie spełniła skoro IMO jest takim świeżym powiewem na platformówki (i gry w ogóle)... Co takiego rewolucyjnego jest w Halo3 skoro to sequel i zbiera 10/10 a LBP, który jest totalnie czymś nowym i mega grywalnym nie zbiera pełnej oceny.
Grigori
16 10 2008, 18:54
Powiedzcie mi, serwery są jeszcze nieaktywne, prawda?
Nadal nie działają - pewnie 21.10 otworzą
tak podobno maja wlaczyc 21.10.08 jak premiera w usa przynajmniej tak trabia ludzie na forum neogaf ktos tam pisal maila do mm bo tez sie niemoga polaczyc
grzybiarz
17 10 2008, 11:42
CYTAT(nightrunner @ 16 10 2008, 15:54)

W nowym PE LBP dostało 9+...
Masz juz nowego "Extrima"?
LBP jest swietne. Zadna postac w grach nie wywolala u mnie tak pozytywnych uczuc jak Sackboy. Grajac caly czas pewnie siedzialem usmiechniety jak debil

Zadna postac od Nintendo nie wprawi mnie w dobry nastroj, a Sackboy'owi sie to udaje.
Zabralem sie za robienie wlasnego levelu i po tutorialu jest juz sporo rzeczy dostepnych potrzebnych do majstrowania, ale takiego OGROMU mozliwosci budowania sie nie spodziewalem. Bedzie co robic, oj bedzie

Muzyczka w LBP wspaniale pasuje do gry(szczegolnie lubie ta LBP theme) i nieraz sie zatrzymywalem by Sackboy wywalil jezyk i zrobil maly Sack-dance
Little BIG Planet dostarczy zaprawde mase Little BIG Fun
hixx360
17 10 2008, 15:16
mam pytanie czy wy takze nie mozecie pograc online ?bład serwera 404???
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.