Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: LittleBigPlanet
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Trzcina
A ja dla odmiany zgodze sie z Gemim.

Nie uwazam aby taki tytul byl system sellerem. Ani jakims killer appem... Oczywiscie gra wyglada swietnie, pomysl jest super... ale gameplay jest ubogi. Ot przejscie z lewa na prawo, przez przeszkody... Nie na takie doznania licze kupujac konsole nowej generacji smile.gif

Oczywiscie nie przeszkadza to byc tej grze najlepsza gra na multi, ktora sie wlacza jak chce sie zrelaksowac (mozliwe ze taka wlasnie bedzie). Ale nie jest to gra ktora jest warta ceny ps3, oczywiscie IMHO.

Ja wypowiedz gemiego o 'grze dla dzieci' odebralem wlasnie w ten sposob, ze gra ma ubogi i malo zrozniocowany gameplay... No chyba ze misio z gwiazdkami i misio z grzybkami calkowicie zmienia gre... W co watpie wink.gif

Nie zrozumcie mnie zle, jestem pelen zachwytu nad ta gra, ale podobnie jak Gemi uwazam ze znudzi sie dosc szybko.
the_m
CYTAT(Gemi @ 14 03 2007, 00:20) *
Ehh przeciez napisalem ze to swietna gra fajna ciekawa interesujaca ale jest zbyt prosta na pierwszy rzyt oka... zbyt schematycnz i zbyt infantylna by przyciagnac bardziej powanzego (leciwego) gracza na dluzej niz tych kilka chwil.. dlatego pisze o dzieciach bo dzieci uwielbiaja cos takiego.. [...]
Gra dla dzici bedzie wypas.. dla doroslych jako odskocznia i zabawa na roznego rodzaju party.. imo sprawdzi sie tez jako ergument ZA przy probie przekonania naszych lepszych polowek do grania na konsoli chytry_.gif Nie wmowicie mi ze bedziecie w stanie siedziec po 5-10h przy tego typu grze (samemu) i przechodzic jakies tam zakrecone levele.. [...]

Dalej uwazam ze myslenie ze gra jest dla dzieci jest bezsensu. Gra przeciez polega na tworzeniu samej gry wiec co w tym jest nie przystepne dla starszego gracza. Przeciez ten, taki juz bardziej leciwy gracz moze tworzyc bardziej skomplikowane poziomy. Co jest w niej schematycznego? Pokaz mi gre podobna do tej n jakiejkolwiek platformie do grania? Infantylna jest bo pewnie taka miala byc, poprostu ludzie latwiej sie przekonuja do milusiej zabawnej szmacianki niz do pokrwawionego i szkaradnego ogra wink.gif O ile to o taki infantylizm Ci chodzilo smile.gif
Uwazasz ze nie posiedzisz 5-10h przy LBP, a ja Ci mowie ze ludzie beda siedziec cale dnie i tworzyc swoje platformowki marzen. Ja przynajmniej tak to widze i wiem ze jak juz bede mial ta gre to tez bede sleczal wiele godzin na swoim projektem/ami. Mi sie wydaje ze granie, w sensie przechodzenia gier zrobionych przez innych, w LBP bedzie na drugim miejscu smile.gif

Edit Trzcina z ta gra bedzie jak z Loco Roco, niby popierdulka ale fanow ma cale rzesze wink.gif
VascoDa
a ja sie zgadzam z Gemim i nie zgadzam z Trzcina biggrin.gif

Mam jeszcze prosbe abysmy darowali sobie slogan "gra dla ktorej warto kupic konsole", bo konsoli nie kupuje sie dla jednej gry chocby niewiem jaka byla, ale dla calego swiata gier.
Wiele genialnych gier nigdy nie sprzedalo sie za dobrze z prostej przyczyny, ze ludzie najczesciej siadajac do konsoli nie chca uzywac mozgu, a wrecz przeciwnie wink.gif

Okami, Psychonauts, LocoRoco...to najprostsze przyklady tego, ze piekne i madre zawsze przegra walke o kase z Bang, (pipi), Dup..
Ludzie szukaja glownie emocji i akcji. Wiekszosc mlodziakow nie ma pojecia o tym jak duzo rozrywki mozna miec z uzywania glowy a nie tylko pompowania adreanaliny. Tylko jak ich do tego przekonac? LBP jest szansa.

LBP jest proste, ale dzieki tak dobrej fizyce, interaktywnosci, trybowi online, publishing`u, multiplayerowi, grafice... ma szanse cieszyc bardzo dlugo.

Nawet jak bedziecie miec po 80 lat (chociaz zyjac trybem gracza 60 to chyba max wink.gif ) to dalej w kazdym z was bedize siedzial dzieciak, ktory chetnie pobawi sie w LBP.
Wiekszosc z was nie ma raczej dzieci, ale latka leca i jak kiedys bedziecie je mieli, to zrozumiecie jak duzo znaczy takie LBP smile.gif

Jechalem ostatnio 4h w pkp z synem. Burnout - znudzil sie, Fifa - nuda..
Wygralo budowanie domu dla LocoRoco. 4h non stop.
Widze swiatelko w tunelu good.gif
abradab75
CYTAT
Mi sie wydaje ze granie, w sensie przechodzenia gier zrobionych przez innych w LBP bedzie na drugim miejscu

Według mnie granie w sensie "przechodzenia" stworzonych przez kogoś/siebie plansz (gameplay) w ogóle będzie na drugim miejscu. Myślę, że (tak nieco brutalniej) tę grę można porównać do do jakiejś tępej gry wyścigowej z efektownym tuningiem: posiedzisz 2 godziny pimpując bryczkę a następnie pojezdzisz nią 10 minut...

takie są moje wrażenia po oblookaniu trailerów
Mihau_ALU

A ja powiem tylko ze o gustach sie nie rozmawia wink.gif
Gemi
Trzcina ohmy.gif W szoku jestem... jakies swieto? tongue.gif
A tak serio to wlasnie o to mi chodzi... mechanizm tej gry jest na tyle prosty (za prosty) by mogla doroslego czlowieka przyciagnac na dluzej. Ale juz jesli bysmy mieli bawic sie w kilka osob lub z mlodsza siostra/bratem, wlasnym dzieckiem to zapewne nabierze ta gra innego wymiaru chytry_.gif

ale..
CYTAT
Mam jeszcze prosbe abysmy darowali sobie slogan "gra dla ktorej warto kupic konsole", bo konsoli nie kupuje sie dla jednej gry chocby niewiem jaka byla, ale dla calego swiata gier.

W zyciu sie z tym nie zgodze. Dla wielu osob jedynym wyznacznikiem czy kupic dana konsole jest np. to czy wyjdzie na nia Final Fantasy albo czy bedziemy mogli cieszyc sie nowa czescia Tekkena (np. dla mnie tongue.gif)... Nie dla wszystkich, ale dla maniakow niektorych gier wystarczy jedna gra dla ktorej kupia oni konsole. VascoDa rozumiam twoje podejscie i rozumiem dlaczego masz takie zdanie, ale nie zgadzam sie z nim bo sam jestem/bylem takim maniakiem chytry_.gif Niektorzy graja bo lubia sie czasem rozerwac i Ty do takich ludzi nalezysz... inni natomiast graja bo uwielbiaja rywalizacje.. zajmuja sie tym niemal profesjonalnie (chociaz w przypadku konsol ciezko o tym mowic) lub poprostu sa wielkimi fanami jakiejs serii.

CYTAT
Edit Trzcina z ta gra bedzie jak z Loco Roco, niby popierdulka ale fanow ma cale rzesze

Wiele gier ma fanow.. np. Okami albo God of war.. itp. itd. ale sa to gry w ktore grasz przechodzisz i odstawiasz. Jednak pozostawiaja bardzo pozytywne wrazenie i dlatego mowisz o nich ciagle, ale sa to gry ktore nie przyciagaja na zbyt dlugi czas. Taki GoW poprostu sie konczy ... podobnie zreszta jak Okami.. a gry typu Loco Roco, LBP itp nudza sie bo sa proste ZA PROSTE smile.gif Oczywiscie ich magia polega na tym ze mozna zawsze do nich wrocic by sie odprezyc.. Ale nie sa to gry przy ktorych spedza sie codziennie po kilka godzin jak to ma miejsce w przypadku wszelkiej masci Tekkenow, Finalow, GT, czy nawet DMC ktory tez niby sie konczy aludzie graja w to non stop bo chca np. zrobic lepszy czas. Te gry poprostu pozwalaja na odkrywanie za kazdym razem czegos nowego.. Grasz w to po kilkadziesiat czasami i kilkaset godzin a ciegle napotykasz cos nowego.

CYTAT
A ja powiem tylko ze o gustach sie nie rozmawia

Nie wiem kto to wymyslil ale twierdzenie takie jest zupelnie bez sensu. A o czym mamy rozmawiac jak nei o gustach? LOL Gusta wiaza sie ze wszystkim bo mozna miec gusta polityczne, gusta kulinarne, gusta odnosnie jakiegos sprzet elektronicznego, czy gier smile.gif Po to czlowiek ma rozum by z niego korzystac wink.gif
Mihau_ALU
CYTAT(Gemi @ 14 03 2007, 14:28) *
CYTAT
A ja powiem tylko ze o gustach sie nie rozmawia

Nie wiem kto to wymyslil ale twierdzenie takie jest zupelnie bez sensu. A o czym mamy rozmawiac jak nei o gustach? LOL Gusta wiaza sie ze wszystkim bo mozna miec gusta polityczne, gusta kulinarne, gusta odnosnie jakiegos sprzet elektronicznego, czy gier smile.gif Po to czlowiek ma rozum by z niego korzystac wink.gif

Dziekuje ze uswiadamiasz mnie jak roznorodne moga byc gusta, ale nie masz racji mowiac, ze to stwierdzenia nie ma sensu. Dlaczego? Chyba nie musze mowic, bo i tak bys napisal odpowiedz odwrotna do moich przekonan... wink.gif

Trzcina
Lols ;] Ostatnio w Onimusha 4 jest mozliwosc wspolnego przechodznia gry i rozwiazywania zagadek oraz zabijania stworow O_O

Bez przesady, ale sama idea LBP nie jest jakas ultrasupernowa, co innego realizacja jej...

Ja po prostu nie uwazam tej gry za killer appa i na pewno nie kupilbym dla niej konsoli, tak jak niektorzy tutaj piszacy. Co wiecej, mogloby jej w ogole nie byc a zamiast niej mogliby wydac FF13 w tym roku a nie za 2 ;] Ot gusta i gusciki. Fajna gra, ale zadna rewolucja smile.gif Przynajmniej po tym co widzialem.

Oczywiscie mozna dyskutowac czy mozna rozmaiwac o grze po krotkim filmiku, ale interesuje sie grami od tak dawna... i rzadko sie myle ze swoimi odczuciami, ostatnio tak bylo przy God of War 1, gdy mowilem ze nei ma szans konkurowania z DMC... smile.gif
VascoDa
Glowna idea jaka przyswieca LBP to interaktywnosc+kreacja+online. Warto zwrocic na to uwage. Nintendogs sprzedaje sie w milionach, bo tworzy sie zwiazek miedzy graczem i postaciami.(postawili na to tez ludzie od Fable2, tylko szkoda ze potem psina zagryza ofiary a ty dobijasz ich z guna).
Game 3.0 to nie zarty bo ida za tym gigantyczne sumy. SecondLife juz zaczyna mieszac na swiecie. Tymczasem LBP to dla mnie najmilsza wersja virtual life and game jaka do tej pory widzialem.

hm.. czy moge spytac kto z was kupil konsole dla jednego tytulu? bo mowi sie o tym sporo. Dla mnie pojecie system seller odnosi sie glownie do marketingu i nakrecania ludzi do kupienia konsoli. Malo to ma wspolnego z osobistymi pragnieniami gracza.
Blim
Mówcie sobie co chcecie, ale dla mnie to jest system seller, bo tym tytułem Sony przekonało mnie do zakupu PS3 i gdy tylko gra się ukaże na rynku zaopatrzę się w czarnulę.
Gemi
CYTAT
hm.. czy moge spytac kto z was kupil konsole dla jednego tytulu? bo mowi sie o tym sporo. Dla mnie pojecie system seller odnosi sie glownie do marketingu i nakrecania ludzi do kupienia konsoli. Malo to ma wspolnego z osobistymi pragnieniami gracza.

No np. ja wink.gif Kupilem PS2 mimo ze bylo strasznie drogie i musialem strasznie dlugo na ta chwile czekac smile.gif A zakupilem ja dla TTT. jak sie pozniej okazalo byl to najlepszy zakup jakiego moglem dokonac smile.gif Do tego stopnia bylem zdesperowany ze katowalem wersje PAL tej gry.. (wtajemniczeni wiedza jakie to poswiecenie tongue.gif) bo nie bylo mnie stac na przerobke no i sie balem ze moze cos sie stac z konsola za taka kase tongue.gif Oczywiscie gralem i gram w inne gry ale samo kupno bylo podyktowane tylko i wylacznie checia gry w TTT. W innym wypadku bym sobie spokojnie poczekal na tytuly takie jak FFX itp itd. i az konsola stanieje.

Na PS3 niestety nie widze gry dla ktorej mogl bym sie zdecydowac by ja kupic. A juz napewno taka gra nie jest LBP tongue.gif
OsciBosci
CYTAT(Gemi @ 14 03 2007, 22:31) *
CYTAT

No np. ja wink.gif Kupilem PS2 mimo ze bylo strasznie drogie i musialem strasznie dlugo na ta chwile czekac smile.gif A zakupilem ja dla TTT. jak sie pozniej okazalo byl to najlepszy zakup jakiego moglem dokonac smile.gif Do tego stopnia bylem zdesperowany ze katowalem wersje PAL tej gry.. (wtajemniczeni wiedza jakie to poswiecenie tongue.gif) bo nie bylo mnie stac na przerobke no i sie balem ze moze cos sie stac z konsola za taka kase tongue.gif Oczywiscie gralem i gram w inne gry ale samo kupno bylo podyktowane tylko i wylacznie checia gry w TTT. W innym wypadku bym sobie spokojnie poczekal na tytuly takie jak FFX itp itd. i az konsola stanieje.

Na PS3 niestety nie widze gry dla ktorej mogl bym sie zdecydowac by ja kupic. A juz napewno taka gra nie jest LBP tongue.gif

Wez Gemi juz nie psuj innym radosci z grania i czekania na PS3. Jest 10 gier na krzyż to w czym chcialbys wybierac??

A co do LittleBigPlanet to najlepsza jest akcja jak łapią razem slimaka i go wrzucaja tam na gore, no i oczywiscie zjazd na desce...
the_m
CYTAT(Gemi)
Wiele gier ma fanow.. np. Okami albo God of war.. itp. itd. ale sa to gry w ktore grasz przechodzisz i odstawiasz. Jednak pozostawiaja bardzo pozytywne wrazenie i dlatego mowisz o nich ciagle, ale sa to gry ktore nie przyciagaja na zbyt dlugi czas. Taki GoW poprostu sie konczy ... podobnie zreszta jak Okami.. a gry typu Loco Roco, LBP itp nudza sie bo sa proste ZA PROSTE smile.gif Oczywiscie ich magia polega na tym ze mozna zawsze do nich wrocic by sie odprezyc.. Ale nie sa to gry przy ktorych spedza sie codziennie po kilka godzin jak to ma miejsce w przypadku wszelkiej masci Tekkenow, Finalow, GT, czy nawet DMC ktory tez niby sie konczy aludzie graja w to non stop bo chca np. zrobic lepszy czas. Te gry poprostu pozwalaja na odkrywanie za kazdym razem czegos nowego.. Grasz w to po kilkadziesiat czasami i kilkaset godzin a ciegle napotykasz cos nowego
W tej chwili sie zgubilem w twoim rozumowaniu. bo piszesz ze do takich DMC czy inych TK mozesz wrocic zeby cos tam wymasterowac ale czy tak nie moze byc z grami pokroju Loco Roco czy LBP (wlasciwie wrzycanie tych dwoch ger do jednego wora to tez blad)? poza tym LBP na inne zalozenie niz takie np GT wiec przyrownywanie malejduzejplanety do tego typu gier jest, no, bezsensu i tyle.
Ja nie twierdze (tu sie zgadzam z Trzcina) ze ta gra to jakis kozacki killer dla ktorego ludzie rzuca sie do sklepow po PS3 ale jest to napewno argument za kupnem tej konsoli (argument ktorych ostatnio Sony brakuje) przynajmniej jak dal mnie narazie smile.gif

CYTAT(VascoDa)
Game 3.0 to nie zarty bo ida za tym gigantyczne sumy. SecondLife juz zaczyna mieszac na swiecie. Tymczasem LBP to dla mnie najmilsza wersja virtual life and game jaka do tej pory widzialem.
W tym momencie zgodze sie z Vascoda. Gier pokroju LBP na rynku konsol do tej pory nie bylo (no niby jet RPG Maker ale to troche inna bajka), to jest nowosc, wlasciwie nie wiadomo jak na takie cudo ludzie zareaguja. Narazie mamy mase pozytywow (no i negatywy od malkontentow i lanserow wink.gif ), bo to jest swierze, nie wiadomo tak naprawde czym LBP jest to jest tez moca tej gry.

Jezeli LBP bedzie robudowane, nie zostanie porzucone samo dla siebie po premierze i wytworzy sie w okol tego jakias sensowna spolecznosc, to ta gra moze byc czyms naprawde fajnym. Ja rozumiem ludzi ktorych nie kreci zabawa w tworzenie swojego swiata gry a wola oni sobie pomasterowac czasy na trasach GT ale przeciez jest tez masa ludzi ktorzy uwielbiaja bawic sie w tworzenie, a dodatkowo te swoje twory pokazywac i dla nich takie gry to istne killery smile.gif Ja naleze do tych tworczych i dla mie ta gra z odpowiednim rozwinieciem bedzie prawdziwym pozeraczem czasu smile.gif
tobi149
Strasznie komplikujecie sprawę. To chyba oczywiste, że to nie jest gra dla wszystkich. Jeśli ktoś kupił ps2 dla TTT to całkiem możliwe, że nie kupi jej dla LBP. Mnie osobiście TTT wogóle nie przypasował, podobnie jak wszelkie ścigałki czy piłke kopałki za to bardzo zainteresowały mnie gry typu Katamari Damacy i inne tzw popierdólki. Aktualnie przyszła pora na zmianę konsoli, czekałem na ps3 ale to co się na niej pokazało przybiło mnie do ziemi. FPS to ja mam na pc, sporty? nie lubie i dopiero LBP ponownie przykuło moją uwagę. Może to wiek, może znudzenie sztampą, ale lubię popierdółki i oryginalnośc. Niech wydadzą jeszcze ze dwa takie tytuły a nie będę się zastanawiał nad tym którą konsolę wybrac.
Trzcina
Alez oczywisice ze kazdy moze miec swoje zdanie i moje jest wlasnie taki wink.gif Nie no wybaczcie, ale od gry oczekuje czegos wiecej niz 'ah jak fajnie sie chodzi w prawo i lewo, dodatkowo czasem skaczac'. Na taka przypadlosc zachorowalo u mnie loco roco, ktore po 4 stage'ach odlozylem na polke. To samo bedze tutaj. To jest jakby nie patrzec moja SUBIEKTYWNA opinia i nikt nie musi sie z nia zgadzac. Ale FAKTEM jest ze jest uboga w gameplay i tutaj nawet edycja swiatow nie pomoze... Gry tego rodzaju cierpia na takie przypadlosci. Lemmingi, wormsy... mnostow gier pozwalalo na kreowanie wlasnych swiatow, niektorzy potrafia dlubac w tym godzinami ja nie z powodu o ktorym ciagle pisze, MALO ZROZNICOWANY GAMEPLAY. Co skutecznie uniemozliwia mi dluzsze granie...

Oczywiscie to jest tylko moje zdanie, i podkresle to jeszcze raz MOJE ZDANIE. Co wiecej uwazam ze jak na tego typu gre to ta jest chyba najlepsza. Ale zeby tak jak blim kupowac dla niej PS3? No way smile.gif
VascoDa
Warto poznac tworcow:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/technology/6450099.stm
Mazur13
Jeżeli trailer z gdc nie jest jakiś fake'owy - to ta gra zabija - klimatem,grafiką,muzyką...Przecież to wygląda lepiej niż np. taki Shrek! - dla ludzi kochających platformówki + chcących przy okazji grania zająć czymś 2-3 letnie dziecko - ideał smile.gif
Edit - ta gra dziwnie kojarzy mi się z legendarnym Yoshi's Island...
VascoDa
Trailer nie jest fake`owy. Mozesz spac spokojnie.
Zawsze jednak jest obawa, ze dev. beda stosowac jakies uproszczenia wprowadzajac wiecej opcji, grafiki, modeli do gry.
Mimo to wyglada na to ze PS3 takie "drobiazgi" wizualne pociagnie bez mrugniecia.
YETI
Dzis na PS Store Sony umiesciło trailer tej gierki (cos ponad 500mb!).
Dopiero po odpaleniu tego trailera mozna docenic jak ta gra jest bajkowo piekna. Masa kolorow ktore az wylewaja sie z tv.
goggy
a jaki jest adres do stronki ps store dla PC?
z tego co było filmiki można zasysac
Pablo el
CYTAT(YETI @ 13 04 2007, 12:48) *
Dopiero po odpaleniu tego trailera mozna docenic jak ta gra jest bajkowo piekna. Masa kolorow ktore az wylewaja sie z tv.

Grafika jest bardzo ladna ale przydalby sie jakis AA - ot taki ostatni szlif wink.gif
sam
Nie narzekajcie już na to, że ta gra może się szybko zacząć nudzić. Pomyślcie tylko o tym, że będziecie mogli tworzyć plansze, które będą wyzwaniem dla innych graczy. Powstanie na pewno swego rodzaju liga twórców najtrudniejszych plansz i liga team' ów najszybciej je przechodzących. Zresztą czas pokaże ...
YETI
CYTAT(sam @ 17 04 2007, 23:41) *
Powstanie na pewno swego rodzaju liga twórców najtrudniejszych plansz i liga team' ów najszybciej je przechodzących. Zresztą czas pokaże ...

Z tego co wiem to cos takiego ma byc.
Osobiscie jestem tym tytułem oczarowany, ta gra oferuje ogroooomne mozliwosci. Juz widze mase plansz na necie z gołymi babami smile.gif (co masz na HDD mozewsz wrzucic do swojej planszy)
To musi sie udac!

PS. Najnowszym PSXE podali ze gra bedzie miała swoja premiere w 2008, wydawało mi sie ze gra jest planowana na 2007, a tu jeszcze tyle czekania.

Twórca LittleBigPlanet o PS3
http://www.ps3site.pl/ps3-news/media-molec...s3-t1601.0.html
Goldi69-PL-
CYTAT(YETI @ 13 04 2007, 18:48) *

Na ktorym PS Store , ja na UK nie moge znalesc
Gawlick
Na US jest. Wygląda obłędnie hehe smile.gif
Goldi69-PL-
oni chyba specjalnie to robia ze wrzucaja wszedzie co innego zeby pozakladal kazdy po 3-4 konta i sztucznie liczbe userow w sieci podbic

edit: konto zalozylem, jest duzo wiecej stufu do sciagniecia, a co do samego dema to mnie nie powalilo, myslalem ze naprawde jakies kosmiczne bedzie a tu sredni platformer choc nieco innowacyjny, jednak zeby sie zachwycac. Nie wiem moze juz wyroslem z gier ale ani Lair ani to ani nawet nic co ma wyjsc na x360 mnie nie jara sad.gif chyba na Bad Company najbardziej czekam
YETI
Goldi jak nic wyrosłes z gier wink.gif
Jezeli chodzi o gameplay, nie jest to jakas rewolucja, po prostu gra ktora stawia na multiplayer z bardzo dobra fizyka. W LBP chodzi o kreatywnosc, to od ciebie zalezy jak twoj sack-boy bedzie wygladał, jaka uda ci sie "posklejac" plansze.
Gra bedzie oferowała ranking najlepszych plansz, ktore bedzie mozna oceniac, komentowac i oczywiscie sciagac (rewelacja!!!). Juz widze mase ludzi ktorzy siedza kilka dni nad jedna plansza i maja nadzieje ze ich plansza zostanie dobrze oceniona i wiele razy pobrana. Czegosc takiego jeszcze nie było i to jest głowny atut tej produkcji.
Oczywiscie sama gra takze dostarczy mase zabawy, czterech graczy na planszy ktorzy MUSZA wspołpracowac ze soba aby ukonczyc poziom.
Czyli LBP RULEZ!
wink.gif
Goldi69-PL-
a no zapomnialem ze tu masz miec tez edytor, to fakt tez nieco lepiej to wyglada, jednak fajnie jak by byla tez opcji odwrotna czyli zamiast cooperacji, rywalizacja (cos jak w starym dobrym KungFu Chaos)
Mikes
CYTAT(YETI @ 20 04 2007, 07:45) *
Czegosc takiego jeszcze nie było i to jest głowny atut tej produkcji.

Trackmania rolleyes.gif
YETI
Demo LittleBigPlanet już jesienią?
http://www.ps3site.pl/ps3-news/demo-little...ia-t1858.0.html
ziemia1
Pojawiło się kilka nowych info na temat
http://www.edge-online.co.uk/archives/2007...oring_littl.php
Sterowanie postacią
d-pad - sterowanie twarzą wink.gif sad.gif i takie tam
tilt w sixaxis - machanie łebem , podobno sposób w jaki bądziemy machać padam determinuje ruchy głową czyli machając przód - tył z peruką z czterema takimi samymi kolegami mamy Acid Drinkers w trzecim utworze na koncercie
prawa gałka - machanie obiema rekami, + R2 lub L2 machanie prawą lub lewą
R1 - chwytanie innych postaci lub rzeczy
i kilka ciekawostek bo artykuł długi
można będzie nie tylko dzielić się całym stworzonym przez siebie levelem ale też jego częścią (wyobraźcie sobie mix najlepszych częsci leveli - superplansza)
będzie sprzedawana jako wersja pudełkowa (to dobrze bo jak sądzę polski PsStore to szybko nie ruszy)
co dziwne padło zapenienie że nie bedzie żadnych opłat za korzystanie online (no chyba że nie umiem czytać ze zrozumieniem), tworzenie za darmo. Ale nie wiadomo co ze stworzonymi levelami przez graczy, autor sugeruje że powinny być za darmo, ale Sony tego nie potwierdziło.
Sony daje sobie prawo do cenzury leveli ze względu na prawa autorskie, mały cytat co można by bez cenzury remaking a level of Super Mario Bros, say, and pasting pornographic images all over it. Zapewne tak jak dzieje się to w youtube
reszty mi się już nie chce tłumaczyć może inni cwaniak_.gif

YETI
haha ten screen z szkicami mnie rozwalil...Mario
lol
A tak w ogole to dobrze ze sie zdecydowali tylko na wydanie gry na BR.
YETI
Sony Gamers Day trailer
http://download.gametrailers.com/gt_vault/...planet_gd07.wmv

Same tworzenie naszego Sack-boya daje maaaase mozliwosci. No i jak to bywa przy ogladaniu jakis materiałow z LPB mozna sie usmiac smile.gif
Blim
Najlepszy patent to własne tekstury z plików graficznych jakie mamy na dysku konsoli, to dopiero się nazywa kustomizacja! Każdy sackboy będzie unikalny smile.gif.
VascoDa
Ta gra powoduje, ze chyba zamiast slowa "COOL" bede uzywal "LBP" biggrin.gif

LBP MAAAN!!

YETI
http://s94618188.onlinehome.us/upload/uplo...ower_avatar.gif
http://i56.photobucket.com/albums/g186/Num...BigAwesome2.gif
LOL smile.gif thumbsup.gif

THIS IS SPARTA! SPARTA? THIS IS LitlleBigPlanet!
hehe;)

screeny
http://www.playsyde.com/news_4345_en.html

PS. Muzyka w tym nowym trailerze rzadzi!
the_m
wub.gif po prostu wub.gif genialna wub.gif jest wub.gif ta wub.gif gra wub.gif ! Brak mi slow. Ja juz chce to demkoa tu jueszcze do konca roku trzeba czekac ...
YETI
Sprawdzcie ten temt

My SackBoy smile.gif
http://forums.e-mpire.com/showthread.php?t=73605
niektore projekty sa naprawde orginalne smile.gif

Raiden smile.gif

Ocelot

Bóg wojny ^^ heheh

Tego pana nie trzeba przedstawiac wink.gif
YETI
Skradzione z forum GO

though there is a cap of four players per PS3, that number will be higher online.
http://www.edge-online.co.uk/archives/2007...oring_littl.php

http://www.gametrailers.com/umwatcher.php?id=70613
Wiec w sieci bedzie wiecej sack-boyow niz tylko 4.
ziemia1
zapowiedź na www.gry-online.pl http://www.gry-online.pl/S022.asp?ID=4192&STR=3
YETI
Dobra zapowiedz, miło sie czytało.
"Wszyscy będziemy uzależnieni od tej gry. I nic na to nie poradzimy."
oj tak, włąsnie tak bedzie smile.gif

Ten fragment jest dobry:
"Wszyscy będziemy uzależnieni od tej gry. Choć może „gra” to nie do końca odpowiednie słowo. LittleBigPlanet to wynik kooperacji Sony z Szatanem. To kilkanaście gigabajtów danych, przez które ludzie będą prosić swoich szefów o nadgodziny, by mogli zarobić na PlayStation 3. A potem będą zwalniać się z pracy, by mieć więcej czasu na zabawę."

Jednak Ken miał racje wink.gif hehe
abradab75
mogę dać sobie jądra poucinać, że gra zassie na co najwyżej kilka dni mimo swej "never ending" koncepcji - chyba, że ktoś już czuje ten gameplay ...
Sialala
CYTAT(abradab75 @ 13 06 2007, 15:09) *
mogę dać sobie jądra poucinać, że gra zassie na co najwyżej kilka dni mimo swej "never ending" koncepcji

jesli nic nie schrzania, to szykuj sie na kastracje wink.gif

1. genialna fizyka - takiego odwzorowania fizyki jeszcze nie widzialem w zadnej grze
2. mozliwosc kooperacji
3. otwarta struktura
4. juz w tej chwili pokazali bardzo fajne i pomyslowe poziomy - ponad pol roku przed premiera
5. brak przemocy (?)

tylko te elementy skladaja sie w calosc, ktora nie moze nie odniesc sukcesu. a jak dojda do tego fani, tworzacy coraz to nowe (i zapewne o coraz wiekszym stopniu skomplikowania) plansze, plus ide o zaklad, ze producent bedzie wzbogacal gre o nowe elementy (takie jak pomarancze, deskorolki, zelazka), byc moze umozliwiajac graczom wlasne ich tworzenie... ta gra moze przebic Super Mario Bros w dziedzinie "niesmiertelnosci". na to licze.
VascoDa
oprocz tego co wymieniasz, potrzeba jeszcze kilku rzeczy:

- mozliwosc rywalizowania w grupach (np 2na2 albo 3na3) (czas, punkty, cokolwiek) + ranking (klany?)
- duzo przygotwanych leveli i logicznych zagadek dla solistow
- system nagradzania najlepszych kreatorow leveli.
- moze kategorie leveli, zeby kazdy cos dla siebie znalazl.. np: [FUN - do skakania] , [BRAIN - do kombinowania], [ART - do wydziwiania artystycznego]
- upgrade`owanie postaci np o nowe gadzety i ozdoby za punkty w rankingu..ew. ilosc punktow od innych userow.
- przemoc jest konieczna smile.gif ale taka jak pokazana..nic nie robi drugiemu graczowi, po prostu bawi.. (to powinno dzialac jak emotikony..odpalasz przeciecie siekiera i postac tnie kolege siekiera, ale po tej akcji wszystko wraca do normy. nikomu nic sie nie dzieje)

tyle przyszlo mi do glowy narazie... mam nadzieje ze choc kilka rzeczy sie pojawi z tej listy. to jedyna szansa na dlugi zywot tej gry. inaczej bedzie perelka ale w niszy..tylko dla koneserow.

Sialala
niby masz racje, ale moim zdaniem przemoc wcale konieczna nie jest - praktycznie kazda gra online opiera sie wlasnie na robieniu krzywdy blizniemu - moze czas to w koncu zmienic i zamiast zmuszac gracza do zwyciezania nad przeciwnikiem, moze sklonic go do wspolpracy z drugim graczem? natomiast co do pomyslow na rozne kategorie rankingowe - pelna zgoda. wyzwalac to bedzie wspolzawodnictwo nie w "zalatwianiu" przeciwnika, tylko w kreatywnosci. to by bylo mila odmiana, szczegolnie jak czytam, ze w kolejnym Guitar Hero online polegac bedzie na nekaniu przeciwnika przeszkadzajkami i podrzucaniu mu swin... nie tedy droga! (IMO)
VascoDa
ja pisze o przemocy symbolicznej i humorystycznej.
Zobacz na ta ikone : chair.gif albo [382]bow.gif czy smile_viking.gif Teraz wyobraz sobie ze robi to sackboy. jesli developer zadba o setki roznych zachowan dla postaci, to gracz bedzie mogl sie wyrazic nie tylko za pomoca machania lapami na boki ale tez bardziej ekspresyjnie i z humorem.
Sialala
taka "przemoc" masz juz w Worms wink.gif
a tak na serio, to wprowadzenie czegos takiego moze spowodowac pojawienie sie osobnikow, ktorych celem nadrzednym bedzie wlasnie "kill'em all" czy cos w ten desen. moga zwyczajnie wkurzac i przeszkadzac...
YETI
CYTAT(abradab75 @ 13 06 2007, 16:09) *
mogę dać sobie jądra poucinać, że gra zassie na co najwyżej kilka dni mimo swej "never ending" koncepcji - chyba, że ktoś już czuje ten gameplay ...

Nie wiem jak inni ale ja juz czuja tą ogromna swobode i kreatywnosc. Ludzie beda siedziec po nocach aby ich sack-boy był lepszy, ładniejszy, bardziej orginalny od "workowego chłopca" twojego kumpla z listy. To samo edytor plansz. Tak rozbudowanego edytora nie oferowała jeszcze zadna gra. Mozliwosc wrzucania fotek z twardziela PS3 tylko poszerzy nasze mozliwosci w tworzeniu plansz. Jestem przekonany ze ta gra odniesie ogromny sukces.

CYTAT(VascoDa @ 13 06 2007, 18:52) *
- mozliwosc rywalizowania w grupach (np 2na2 albo 3na3) (czas, punkty, cokolwiek) + ranking (klany?)

IMO bedzie cos takiego. Ograniczania sie tylko do ukonczenia planszy z kumplem, przeciez to nie w stylu ekipy odpowiedzialnej za tak orginalny i nowatorski tytuł smile.gif

CYTAT(VascoDa @ 13 06 2007, 18:52) *
- system nagradzania najlepszych kreatorow leveli.

Juz zostało to potwierdzone. Przypuscmy ze siedziałes nad jakas plansza 3 dni, wrzucasz ja na server ludzie ja pobieraja i oceniaja smile.gif Czym wyzsza oceny tym twoj level jest wyzej na liscie. Kazda plansze mozna takze skomentowac. Genialne prawda? To wymusi naprawde ogromny nakład pracy od nas graczy. Co bardziej ambitne osoby beda podchodziły do tego w stylu, "moja plansza musi byc wyrzej na liscie" ;P

CYTAT(VascoDa @ 14 06 2007, 15:27) *
ja pisze o przemocy symbolicznej i humorystycznej.

Chetnie cos takiego bym widział w LBP. Wiemy juz ze sack-boy moze sprzedac "liscia" co wyglada komicznie i wywołuje od razu smiech laugh.gif . To teraz wyobraźcie sobie 8 sack-boyów wygladajacych w ten sposob okładajacych sie nawzajem przy okrzykach graczy...this is sparta!
buhaha laugh.gif
YETI
Trailer z E3
http://www.ps3site.pl/ps3-news/bedziecie-u...ry-t3305.0.html

Z kazdym kolejnym trailer ta gra pokazuej jak jest rozbudowana i ile niesie ze sobą mozliwosci!
Sarge
Heh, mnie może to tak bardzo nie interesuje, ale dla fanów edytowania/budowania może to być świetny tytuł!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.