Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: LittleBigPlanet
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25
Grigori
CYTAT
Do momentu publikacji lvl są "offline" o to mi chodziło, więc dlaczego moderują ludziom coś co nikt inny jeszcze nie widział?
Nic takiego nie ma miejsca.

Mm i Sony badają nowy dla gier wideo grunt - ziemie na które pełno jest min i innych trapów prawnych, nie ma się co dziwić że przezornie moderują kontrowersyjny content skoro stąpają po omacku. Lepiej być przewrażliwionym niż później płakać. Uwierz mi Sakiu, ta gra nadal jest fenomenalna! Ale rób jak chcesz, tylko nie płacz później że Cię tyle zabawy ominęło. wink.gif
Styku
Pytanie... zaczelm pstrykac elvele na 100% i niektore oczywiscie sa na 2 graczy lub na czterech... i teraz.... czy jelsi wejede z jakas osoba z netu do plansz ze story mode i np bede chcial zrobic cos na 100 to jak to sie liczy po ukonczeniu levelu jak np moj kompan zebral sam pare np stickersow... bede mial wtedy tego maxa czy on pomagaja mi nie moze nic zbierac??? moze banalne pytanie ale wczoraj dziewczyna choc bawila sie switnie prz 2h ( drugi raz miala pada w rece w calym zyciu) to jednak potrzebuje kogos kto ma wieksze umiejetnosci....
Ficuś
liczy się ogólna liczba zebranych stickerów na planszy-nie ważne czy podczas rozgrywki zbierzesz go Ty czy kolega.Przykłądowo gramy we dwóch-ja wyczyszczę planszę z wszystkich stickerów,a Ty nie zabierzesz ani jednego to w statystykach zarówno ja jak i Ty będziemy mieli 100% skarbów smile.gif
Styku
Ok dzieki smile.gif ech ale boje sie co bedzi ejak dojde do ostaniego levelu przeciez to w penym sensie koszmar... pad splywal mi potem .. ale gra dalej miazdzy biggrin.gif
-=FEISAR=-
Plansza "Frozen Tundra" (czy jakoś tak) i reszta z tego działu potrafią nieźle wkurzyć. O 100% ukończeniu mapy już nawet nie wspominam. Jednak ta gra nie jest przeznaczona dla jednego gracza, bo nic nie daje takiej frajdy jak śmiganie po planszach z kumplem online.
ziemia1
CYTAT(Ficuś @ 10 11 2008, 12:45) *
liczy się ogólna liczba zebranych stickerów na planszy-nie ważne czy podczas rozgrywki zbierzesz go Ty czy kolega.Przykłądowo gramy we dwóch-ja wyczyszczę planszę z wszystkich stickerów,a Ty nie zabierzesz ani jednego to w statystykach zarówno ja jak i Ty będziemy mieli 100% skarbów smile.gif

Jest też taka możliwość, zdarzyło mi się kilka razy, że wejdziesz do gry w charakterze widza, bo pozostali minęli już punkt w którym mozesz dołączyć. Wszystko co oni zbiorą zalicza się też tobie.
Grigori
Też tak macie że Wam opcja play online nie działa? Wyświetla mi się "failed to list cośtam". Play on my own mogę normalnie. Specjalnie wróciłem wcześniej na stancje żeby sobie popykać. confused.gif
YETI
Wczoraj po kilku dniach przerwy wróciłem do LBP. Niektóre plansze graczy są naprawdę świetne GoW2 PL, chyba najlepsza polska plansza. Ucieczka z Alcatraz bardzo fajny level, ale chyba najlepsza do tej pory plansza na której grałem to ICO (od tego samego kolesia który stworzył muzyczną plansze ICO).
Level jest długi, świetne pomyślany, a na samym końcu czeka nas walka z matką Yordy. Nawet jest dobrze znany miecz. Genialny level, chylę czoła przed autorem.

Grigori jak trzeba pokonać bossa w twojej planszy? smile.gif
Grigori
Ma na ramionach swoje te no, no nie wiem co to są ale ma je na ramionach, wystarczy doskoczyć tańcząc między piorunami. wink.gif Katapulta jest oczywiście mobilna.
Serio, trudno do tego dojść? Bo chyba muszę w takim razie pomyśleć nad jakimiś uproszczeniami. sad.gif
YETI
Nie zauważyłem tego na ramionach, ale na usprawiedliwienie dodam, że byłem po kilku leszkach wink.gif
izon
A ja wczoraj mialem duzy problem z grą. A mianowicie w momencie kiedy to ja bylem hostem planszy po jej zakonczeniu ja jak i inni gracze nie moglismy wyjsc do poda. Dzialo sie tak za kazdym razem poprostu odliczalo od 10 do 0 i wszyscy dalej zostawalismy na koncu planszy nie mogąc nic zrobic orpocz restartu konsoli/gry przez quit game.. Wie ktos OCB??
rosnomak
sry nie dam rady przebrnąc przez wszystkie strony tematu, da sie w koncu wrzucac w edytorze fotki z hdd konsoli ??
Heviro (Fanboy BDG)
Z tego co ja próbowałem da się tylko wrzucać zdjęcia tylko z kamerki .

Dostałem swoja wersje LBP w piątek i co mogę powiedzieć? Gra fenomenalna, Gra w story na każdym kroku urzeka fenomenalnymi pomysłami i niespotykanym desingiem Cieszy fakt ,że tryb fabularny nie jest dodany na odwal się, a stanowi mocny punkt gry ,no i zaliczenie na 100% każdej z plansz jest niezłym wyzwaniem a nie tylko spacerkiem . No i został edytor w którym na razie nie spędziłem dużo czasu, ale po samych samouczkach widać ,że ma olbrzymie możliwości , i nie jeden początkujący level desingier wsiąknie tutaj na wiele godzin . Fenomenalny tytuł , wkurzają tylko malutkie bugi( które mam nadzieje zostaną naprawione )Pozostaje tylko grać i bawić się swoimi sackboyami!

A jak ktoś potrzebuje kompana do LBP , to niech pisze moje PSN id : Heviro

Zeratul : I właśnie te problemy z serwerami są największą bolączką LBP. Ja w niedziele nie moglem normalnie pograć .Mam nadzieje ,że jak najszybciej z optymalizują te serwery .
Zeratul
nie no wczoraj tragedia z serwerami byla... myslalem ze mnie trafi. Ale ogolnie i tak bylo fajnie. Szkoda, ze bylem zmeczony jak cholera.
Grigori
Dziś już działa. No przynajmniej na tyle że nie ma problemów z zakończeniem planszy. Chociaż dwa razy mnie już dziś kick'owało z gry samo z siebie...

Ale wreszcie wpadł Share. cool.gif

Czyli już tylko Create i mam platynę. No, to kto mi nie dał jeszcze serduszek? wink.gif
Ficuś
Super no to jeszcze jedna osoba i pucharek pęknie-powiedz mi Grigori w share definitywnie trzeba 150 plansz użytkowników skończyć czy wystarczy zagrać?
Grigori
Skończonych. I na wszelki wypadek je też taguj.
rosnomak
a ja ponawiam pytanie (do osob ktore graja juz dluzszy czas), czy da sie (tak ajk zapowiadano) wrzucac image z dysku konsoli,
jesli nie to załamka
thx
Grigori
Nie da się.
t3xz
Patch w drodze. Podobno umożliwi wstawianie własnych obrazków. Choć szczerze w to wątpię, patrząc choćby na ostatnie akcje w stylu usuwania treści z materiałami obcych IP.
izon
No to jakim sposobem widzialem plansze gdzie byly obrazki kratosa??
Grigori
Ja natomiast słyszałem dwie różne wersje, jedna że będzie, druga że nie. Na dzień dzisiejszy nic nie wiadomo.

A to że widzieliście jakieś obrazki to tylko atut posiadanie PS Eye. Można wstawić coś robiąc temu zdjęcie w realu. Ewentualnie parę dodatkowych stickerów z God of War'a jest w paczce z jego kostiumem który miałem przyjemność wygrać. wink.gif
Zeratul
jakbym wiedzial, ze tam sa jeszcze jakies stickery, to bym konkursu nie zrobil.

ogolnie zwalilem swego czasu sprawe, bo moglem w Gamestop poprosic o wiecej kodow (jak zrobilem z GoW2 - chlopaki dali bez problemu) jak jechalem po gre... ale coz teraz juz za pozno. Najgorsze, ze wypuscilem z rak kod na Nariko confused.gif
Ale jutro jak pojade po mirrors edge to spytam moze jeszcze jakies im sie ostaly
Grigori
Noriko ma zajefajny miecz. Dziś widziałem kolesia z nim.
Sephirath
Orientuje się ktoś czy Sony mówiło coś o cenach add-onów do LBP? Bo skoro cwaniaczą kasę już na suitach, aż strach pomyśleć co będzie za naprawdę przydatne featurki :?
kamon
Cud mjut ;-) ale mam problem z grą we dwójkę (po prostu nie pojawia się drugi Sackboy). Nie wiem czy coś zle robię , czy to wina drugiego kontrolera (Logitech), którego gra jakby nie widzi. W innych gierkach wszystko w porządku.
Czyżby Sony wymagało własnego joypada ?
Zeratul
lol badajcie po ile te kody chodza...
http://shop.ebay.com/?_from=R40&_trksi...-All-Categories

Vril_Dox
Witam,
Zauważyłem pewien problem w LBP. Po utworzeniu planszy i jej opublikowaniu
po kilku godzinach jak sam w nią grałem to zauważyłem że niektóre elementy
są poprzemieszczene i niepoprzyklejane tam gdzie miały być pierwotnie a niektóre
nawet zniknęły, choć ich nigdy nie usuwałem w edytorze.
Po wejściu do edytora wszystko było w najlepszym porządku, więc zapisałem level,
nadpisałem na starym i spróbowałem w nim zagrac. Wszystko było na swoim miejscu.

Znów po paru godzinach wskoczyłem w swój level i znowu to samo. A w edytorze
wszystko ok.
Co to może być? Czy ktoś się z tym spotkał już?
Prosze o odpowiedz jak ktoś coś miał podobnego.

Mój level to HAPPY GARDEN.
grzes_l
CYTAT(kamon @ 11 11 2008, 19:19) *
Cud mjut ;-) ale mam problem z grą we dwójkę (po prostu nie pojawia się drugi Sackboy). Nie wiem czy coś zle robię , czy to wina drugiego kontrolera (Logitech), którego gra jakby nie widzi. W innych gierkach wszystko w porządku.
Czyżby Sony wymagało własnego joypada ?

Moze byc ze wymaga sixaxisa, bo sackboye patrza tam gdzie przechylasz kontroler...

A ja mam pytanie - w story jest taki level Dark cos tam gdzie jest ciemno i jest pies z lampa i takie tam. Dochodzi sie do jakiegos lezacego bobra czy cos i co wtedy? Rozumiem ze trzeba go gdzies przeniesc? Ale jak? Trzeba w czworke? We dwojke nie dawalismy rady...
Grigori
Musisz uruchomić most przeskakując po czaszkach na drugą stronę. Zaciągniesz gościa w pojedynkę do końca planszy.

Nie obrażę się jak dasz mi serduszka za tą podpowiedź. wink.gif
grzes_l
Dzieki.

Obiecuje wink.gif pod warunkiem ze masz taki sam PSN ID.
Grigori
Taki sam. Możesz szukać też po levelu " Angel Of Storm - Boss Battle ".
Butcher
Szczerze mówiąc jak zobaczyłem koszulkę dla sackboya (!!) "First Day" w PSS za 18 zł, to się zgiąłem. Aż strach pomyśleć, jakie będą ceny konkretnych DLC...
A jak przeczytałem na US blogu płacze Amerykanów, że oni takiej koszulki nie dostali, to się zgiąłem drugi raz. Ze śmiechu nad ludzką głupotą...
Arkady
U nas byłoby to samo, gdyby na PL Store nie było jakiegoś ubrania, ludzka rzecz narzekać nawet przez największą głupotę.
BTW zagrałem dziś w lokację z ICO o której wspominał Yeti na poprzedniej stronie, jeden z najlepszych leveli!!
Usiłuję również zagrać online na 4 graczy bo brakuje mi trofea za wszystkie przedmioty w Story, niestety od 2 tygodni same przeszkody, jak nie mój net działa dziadowo, to servery padają, to wypada coś innego, irytacja sięga zenitu dry.gif
izon
Co najlepsze to ta koszulka to nic specjalnego. To juz lepszy jest darmowy stroj astronauty:)
Łebi
No ja tez nie wyrobiłem jak zobaczyłem za ile te barachło opychają !! Dodatkowe levele to pewnie w cenie GT5 Prolog będą hehehe wink.gif (3 razy odpukałem bo jeszcze zapeszę hehe)

@Grigori

Świetne są te twoje plansze, bardzo fajnie zaprojektowane i świetny, spójny design. Serduszka wraz z 5-ma gwiazdkami oczywiście poleciały smile.gif

Zeratul
Nowe kostiumy juz jutro!!
http://www.trofeaps3.com/trophies/news.php?readmore=58
pink
powie mi ktoś jak się uderza drugiego sackboy'a? bo kurcze ludzie mnie biją, a a ja nie umiem oddać biggrin.gif
izon
Ja wogole rozkminiam jaki ta gra ma potencjal tez dla innych tworcow ze stajni Sony!!. Np nie wiem kilka tygodni do premiery nowego Jak and Daxter i Naughty Dog w ramach zajawki wypuszcza level wraz z ciuszkami w LBP. Kazda firma moglaby sobie zatrudniac specjalistow od tworzenia leveli i postaci w LBP. Pomyslcie ze to by nawet poprawialo wizerunek firmy. Czekamy na jakas gre a oni sa tak mili i daja nam zajawke w formie LBP. Wiem troche niespojnie to napisalem ale moze rozkminicie o co mi chodzi..W skrocie po do wypuszczac np Lego Kaczor Donald skoro Disney moze zrobic cos za(pipi)istego w LBP itd itd..(oczywiscie to tak obrazowo oczywiscie ze to niemozliwe bo przeciez Disney musi zarabiac:) )
Styku
pink: jelsi chcesz uderzyc np: prawą reką sackboya to naciskasz L2 i porpsotu tak jakbys robil zamach , najpeirw galka do klatki pierwsiowej a pozniej w strone zewnetrzej... sproboj serio tak jakbys robil zamach smile.gif
Grigori
Śmiejecie się z koszulki... Wyobraźcie sobie jaką ja miałem polewkę jak spotkałem online kolesia który nagle się przebiera w ten ciuszek i zaczyna się chwalić. Ludzie to mają w głowach...

Dzięki za pozytywne opinie o moich levelkach.

A tu coś o wykasowanych planszach. 0.5% Of LBP Levels Modded
Oceńcie sami.
stoodio
Oj robicie smaka Panowie. Powoli zaczynam mieć mentlik w głowie (heh rym). Już miałem brać Bioshock'a a tu czytam takie rewelacje nt LBP, mam na uwadze moja drugą Połówkę, pewnie byśmy mieli razem mnóstwo radochy z tym małym słodkim Sackboy'em smile.gif A gdzie tu czas na Dead Space'a.. ? Pozdro dla grających, niedługo razem posmigamy! smile.gif
VViking
Jak przejść pierwszy level (ten samouczek) bez ani jedengo zgonu? Mam na myśli moment, w którym zapada się most, wpadam do środka i żeby się wydostać muszę wybuchnąć i zacząć od kolejnego checkpoint'a. Jak to przejść żeby dostać bonusy za przejście levelu bez straty ani jednego życia? Help!
fredybizkit
Mi się wydaje , że on nie jest brany pod uwagę ale głowy za to nie dam smile.gif
VViking
CYTAT(fredybizkit @ 12 11 2008, 20:05) *
Mi się wydaje , że on nie jest brany pod uwagę ale głowy za to nie dam smile.gif

Tam na dole w menu odblokowanych nagród są wolne chyba dwa sloty na tą nagrodę
ziemia1
CYTAT(VViking @ 12 11 2008, 19:45) *
Jak przejść pierwszy level (ten samouczek) bez ani jedengo zgonu? Mam na myśli moment, w którym zapada się most, wpadam do środka i żeby się wydostać muszę wybuchnąć i zacząć od kolejnego checkpoint'a. Jak to przejść żeby dostać bonusy za przejście levelu bez straty ani jednego życia? Help!

może spróbuj przeskoczyć, mnie się udało
Heviro (Fanboy BDG)
Tam przecież wisi gąbka trzeba jej się tylko złapać
hetros
na samym początku będziesz miał miejsce gdzie wkleisz nalepkę buta - odblokuje Ci się wyścig (dodatkowo za to złapiesz jedno trofeum) i i nad tą przepaścią opuści się ten ptaszek co się go można złapać
Grigori
A gdyby się nie opuścił tuż przed przeszkodą aktywuj drugiego pada, wskocz nim do dziury i wyłącz. Nie zalicza się to jako śmierć. Ja tak zrobiłem bo nie łączyłem sobie tego że wyścig opuszcza ptaszka. tongue.gif

Momentami przerasta mnie fenomen tej gry. Pierwszy raz w życiu gram z noobami i mam z tego satysfakcje bo za pomaganie łatwo wysępić serduszka. tongue.gif
Heviro (Fanboy BDG)
Grigori ,ach ty wredoto , ładne to tak od biednych noobków serduszka sępić ?( BTW dzięki za pomysł )

Tak poza tym dzisiaj próbowałem zaliczać plansze bez zgonu .masakra..a tu jeszcze czeka 100% znajdek ech .. nie ma co Trudnałatwa gra .

@ down Grigori: Jaja sobie robię (hehe),
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.