Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: LittleBigPlanet
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Memory
Gra platformówka. smile.gif

Trailer - http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=4491
OsciBosci
Jak dla mnie Fenomenalna!!
peknietypaznokiec
Woaaaaaaaaaah, dzizas zakochalem sie ja chce ta gre biggrin.gif
mczaper
Haha niezle sie usmialem przy tym trailerze smile.gif Swietna gierka
Emet
Gierka wywarła na mnie OGROMNE wrażenie.
Ale jest to gra online czy jak?? Bo tymi wszystkimi ludzikami sterują chyba żywe osoby.
I ciekawy jestem ilu ich max będzie mogło jednocześnie grać.
mczaper
Wyglada na gre online i w dodatku wszscy co graja musza sobie pomagac, bo jak jeden nie przejdzie ktoregos momentu to reszta dalej nie moze isc biggrin.gif
Jakim
Haa świetna, pocieszna pozycja z fenomenalną fizyką;] W dodatku Online! Świetne patenty polegające na pracy zespołowej czynią tę pozycję w jakimś stopniu innowacyjną. Jesli nie wda się monotonia po jakimś czasie mamy małego killerka.
jasiumaster
Projektantem plansz będzie gracz!! Wypas! Już widzę mnóstwo ciekawych plansz.

http://www.gameonly.pl/newsy/11280/#new
CassSept
Moc - platformówka na co-opa od twórców RagDoll Kung Fu. Wreszcie na PS3 zaczynają pojawiac się gry które przekonują mnie do zakupu konsoli sony :<
Terrago
Ciekawe na czym beda polegac zasady gry, moze najlepszy czas na dany quest jak w Lemingach?
Moja lepsza polowa niezle sie bawila patrzac na ten filmik biggrin.gif
Mikes
heheheh bez sprawdzania czyja to gra wiedziałem ze to gra od ludzi z Rag Doll Kung Fu, bedzie naprawde zacna gierka, jesli to bedzie do sciagniecia z PS Store to PS3 z flOwem i LBplanet jak dla mnie wymiata biggrin.gif
Axonn
Przesłodka ta gra! (pipi) klimat, widać to będzie klimatycznie Loco Roco na konsole stacjonarną. Jak dla mnie wypas!
YETI
GDC: LittleBigPlanet 'Full Demo Run'
http://www.gamevideos.com/video/id/9860

Jeszcze nie widziałem tego filmikow, ale sadzac po relacjach graczy na zach. forach, gra ma wielki poteciał (ludzie sa zachwyceni)

Zabieram sie do oglądania smile.gif
nightrunner
Świetna gierka!!!! Fizyka rządzi na maxa!!! Jak myślicie multi będzie na jednej konsoli czy online?
YETI
http://img81.imageshack.us/img81/627/sackboyguitarfx2.gif
lol smile.gif

Chyba podczas rozgrywki bedzie mozna robic fotki na pamiątke smile.gif

PS. Muzyka w tej grze bardzo szybko wpada w ucho, zupełnie jak w LocoRoco.
Blim
Nie moglem przestac sie usmiechac ogladajac trailer z tej gry. Swietne! happy.gif
McDrive
CYTAT(Blim @ 8 03 2007, 11:54) *
Nie moglem przestac sie usmiechac ogladajac trailer z tej gry. Swietne! happy.gif

Przyłączam się do twoich słów. Rewelacja.
mucika
CYTAT(YETI @ 8 03 2007, 11:21) *
http://img81.imageshack.us/img81/627/sackboyguitarfx2.gif
lol smile.gif

Chyba podczas rozgrywki bedzie mozna robic fotki na pamiątke smile.gif

PS. Muzyka w tej grze bardzo szybko wpada w ucho, zupełnie jak w LocoRoco.

Muzyka w filmiku jest autorstwa zespołu The Go! Team i mam tylko nadzieje, że to nie tylko na potrzeby owego filmiku i że te właśnie piosenki usłyszymy w samej grze. smile.gif
Orange
pierwsza gra ktora mnie przekonuje do kupna PS3 biggrin.gif.Naprawde bardzo ciekawie wyglada ta kooperacja na 4 osoby.
Memory
Oficjalna strona - http://www.mediamolecule.com/ Bardzo fajna szata graficzna.
rkBrain
PlayStation może jeszcze zarządzić. Ta gra pozamiatała wszystko. Jest genialna w swojej prostocie. Cały gameplay opiera się na fizyce liczonej w czasie rzeczywistym. Microsoft powinien zacząć się bać o przyszłość Xbox'a. good.gif
wortigern
nie wiem czemu ale ten pokaz wynagrodzil mi brak informacji na temat innych killerow PS'a. A najsmieszniejsze jest to ze dopiero PSHome i LBP przekonalo mnie do tego ze PS3 jest najlepsza konsola, i ze XBOX nawet jesli posiadalby lepsza grafe nie wygra z nowatorstwem gier z repertuatu ps3.

PS. Przeczytałem z 200 opini o tej grze i nie znalazlem ZADNEJ wypowiedzi w ktorej ktos krytykuje w jakikolwiek sposob ta gre!
Blim
CYTAT(wortigern @ 9 03 2007, 17:25) *
nie wiem czemu ale ten pokaz wynagrodzil mi brak informacji na temat innych killerow PS'a. A najsmieszniejsze jest to ze dopiero PSHome i LBP przekonalo mnie do tego ze PS3 jest najlepsza konsola, i ze XBOX nawet jesli posiadalby lepsza grafe nie wygra z nowatorstwem gier z repertuatu ps3.

PS. Przeczytałem z 200 opini o tej grze i nie znalazlem ZADNEJ wypowiedzi w ktorej ktos krytykuje w jakikolwiek sposob ta gre!

Jeżeli porównując ten tytuł do np. takiej Vivy Pinaty (sorry ale lepszego porównania z gra na 360 znalezc nie moglem), to grafika w Pinatkach wypada tak sobie. Mnie Mala Duza Planeta urzekła, po prostu bajka.

"this is the reason to buy PlayStation 3"
Slashdot

No podpisuje się, kupie to czarne ścierwo specjalnie dla tej gry. FUN!
Orange
ja osobiscie nie podzielam waszego entuzjazmu.
Owszem gra zapowiada sie swietnie i nie mam co do tego watpliwosci ale uwazam ,ze troche przykre jest to ,ze marka jaka jest playstation musi ratowac sie takimi tytulami i to little big planet jest system sellerem a nie jakis wypasiony killer app jak to bylo za czasow chociazby ps2.
Kiedys wybor byl oczywisty ,biore playstation bo jest na nia duzo gier i mnostwo ciekawych exclusiwow a dzisiaj taką wielka radosc sprawia jedna w miare nowatorska gra,dla mnie jest to zastanawiajace.
Uwazam ,ze jedna taka gra i odwracanie uwagi Homem to umiarkowane powody do takiej radosci choc zarazem jest sie z czego cieszyc bo juz od miesiecy nie bylo takiej fali pozytywnych opini na temat zwiazany z ps3.
Miejmy nadzieje ,ze bedzie ta konsole warto kupic wink.gif.

Deadeye
Orange - tu chodzi o nowe killery, a o te coraz trudniej, bo wszystko, co bylo dobre na ps2, bedzie na ps3 jako kontynuacja - ale to juz nie podnieca (az tak) jak nowe, innowacyjne exclusive'y.
a viva pinata to zupelnie inna gra, jedynie grafika nieco podobna - choc to chyba jedyna gra w ktora m$ zainwestowal nie majac pewnosci ze to bedzie killer, a stawiajac na oryginalnosc.
YETI
Jezeli ktos jeszcze nie widział to tu macie całą prezentacje.
http://www.youtube.com/results?search_quer...pwneduDeOrglrQ=

Sama gra urzeka grafiką jak i muzyką. Dodac do tego OGROMNE mozliwosc tworzenia własnych plansz lub swojego "pluszaka"(ten z prezentacji w powbijanymi gwiazdkami rzadził biggrin.gif heh). No i ta FIZYKA, obecnie zaden next-genowy tytuł nie posiada takiej fizyki.
Juz dawno nie widziałem tak orginalnego tytułu.

PS. Gra ma sie ukazac dopiero pod koniec roku, bedzie do sciagniecia z PS Store.
Mendrek
Ta gra mogłaby się ukazać nawet za rok, chwała temu kto wpadł na ten pomysł, bowiem to on tworzy magię tej gry. Ta gra jest wręcz idealna na online party, albo na zabawę w czterech przy konsoli smile.gif Już czuję te hasła: "Ej, Stefan no kurde czekamy na Ciebie, weź się schowaj z tym cieniasem!". Motyw z deskorolką mnie zabił biggrin.gif Jeden zaczął - o jedzie - dawaj wszyscy biggrin.gif Ten pomysł jest tak banalny, a zarazem tak genialny, plus prostota silnika - aż dziw bierze, że jeszcze nikt na niego nie wpadł. Oby to nie była tylko "ciekawostka" bo gra ma potencjał, a ogółem sądzę że przy takim prostym silniku edytor plansz i modów sprawi, że każdy w wolnych chwilach będzie mógł zapuścić tą grę i grać, grać, grać...

A fizyka owszem, ale nie tak bardzo - postacie wszak od wszelkich przeszkód typu ściana, odbijają się bez obrażeń, ot tak po prostu smile.gif Mam nadzieję, że popracują nad kolizją.
wortigern
a pamietam jeszcze jak niektorzy narzekali (!) ze PS3 nie potrzebnie obsluguje wiecej niz 4 pady (7 na BT i 4 na USB?), chociaz w tej grze sa tylko 4 postacie to jednak widac ze mozna stworzyc dobra gre z mozliwoscia grania dla wiecej niz 4 graczy, aczkolwiek IMO w LBP 4 graczy to swietny kompromis, przy wiekszej ilosci postaci na ekranie bylby straszny chaos.
Mendrek
Ale już dwie drużyny przeciwko sobie, która pierwsza do mety z dwóch różnych miejsc na planszy - to by było coś.
wortigern
CYTAT
która pierwsza do mety z dwóch różnych miejsc na planszy

albo poprostu druzyny po dwuch stronach sciany i split screen. Jedni widzieli by drugich na trzecim planie.
Memory
"LittleBigPlanet is perhaps one of the most dazzling demos I've seen in the last 10 years."
BBC

"This could be something very special"
1UP

"If you really need comparisons, the game is like Line Rider meets Garry's Mod meets Super Mario Bros. meets an orgasm."
Kotaku

"LittleBigPlanet is the epitome of imagination"
IGN

"easily the best PlayStation 3 game that Sony has ever shown off"
Wired

Slashdot

smile.gif
dzieciol4
CYTAT
Slashdot

no tutaj to lekko przegięli smile.gif
mczaper
Microsoft: LittleBigPlanet is Very Cool
http://gameplanets.blogspot.com/2007/03/mi...-very-cool.html
the_m
Phil, a raczej Sony pozamiatalo mna. Opad szczeny do samej ziemi, dobrze ze siedzialem na lozku bo upadek by mnie bolal. MalaDuzaPlaneta to genialny pomysl, uwielbiam takie "gry" (nie wiem czy to jest jeszcze gra) gdzie moge sobie potworzyc, a potem pokazac to ludziom i co wiecej, kazdy moze w to zagrac. Genialne w swojej prostocie i super wy(pipi)ane w kosmos w wykonaniu (sadzac po pokazie) smile.gif
LBP + Home to mega plus dla Sony i jak dla mnie szala w konkursie na najlepsza konsole przesowa sie w storne PlayStation 3 biggrin.gif LittleBigPlanet moze nie jest najinowacyjniejszym pomyslem ale i tak robi wrazenie, pewnie nie unikniemy porownan do VP ale jak dla mnie to dwie rozne gry. LBP to taki swoisty RPG Maker, z ktorym to spedzilem naprawde duuuuzo czasu (zatracajac sie w tym calkowicie ;P) i mam nadzieje ze MalaDuza tez mi da tyle zabawy.
To jest dopiero killer! biggrin.gif

A tak pozytywne opinie wcle mnie nie dziwia - wkoncu Sony pokazalo ze oprocz opcji copy->paste, ma tez opcje new ideas smile.gif
VascoDa
Powiedzieliscie juz prawie wszystko o trzeba biggrin.gif
Chce tylko dodac, ze po tych zachwyconych recenzjach widze wyraznie, ze do szczescia przy konsoli nie jest potrzebny jedynie duzy gnat i tona krwi z pily mechanicznej na twarzy i to mnie BARDZO cieszy smile.gif

Geba mi sie usmiecha od kiedy widzialem LBP, bo juz widze jak z moim synem siedzimy nad tym cale godziny kombinujac i robiac demolke na ekranie. Pierwszy raz nie boje sie, ze bede kompletnie oglupial chlopaka.

lol_.gif
CELL7777
jestem pewny ze bedzie wiecej innowacyjnych tytułow na ps3 a LittleBigPlanet jest jedna z pierwszych wiecej pewnie pokazą na przyszłym E3.
YETI
CYTAT(the_m @ 11 03 2007, 00:14) *
pewnie nie unikniemy porownan do VP

Przeciez to dwie zupełnie inne gry, to tak jakyby ktos porównywał PES do Tekkena.

Wie ktos gdzie moge znalexc pełna prezentacje LBP? (ta na gamevideos nie działa confused.gif )
the_m
CYTAT
Przeciez to dwie zupełnie inne gry, to tak jakyby ktos porównywał PES do Tekkena.
No tak, ale obie maja w sobie cos z popierdulkowatosci i obie sa o tworzeniu swojego swiata ale nvm

CYTAT
Wie ktos gdzie moge znalexc pełna prezentacje LBP? (ta na gamevideos nie działa confused.gif )
Streamingowa nie dziala ale przeciez mozesz sciagnac sobie z gamevideos - cos kolo 250mb tongue.gif
kermit
pierwsza całkowicie ORYGINALNA gra na next geny - do teraz same stare pomysły podane w świeżej jakości.
jestem pod ogromnym wrażeniem - widać że w dziedzinie gier już nie ma ograniczeń na pomysły ale szkoda że narazie mało z nich się realizuje tak jak ten tytuł na ps3.
Memory
GDC 07 Customization and Level Demonstration HD Ponad 400 MB

http://www.gametrailers.com/gamepage.php?id=4491
CELL7777
giera zapowiada sie z dnia na dzien coraz bardziej ciekawie jezeli tylko tworcy dobrze pomyśla tyutuł bedzie mogł ewoluowac w nieskończonośc poprzez uaktualnienia online smile.gif
YETI
Download: LittleBigPlanet theme song
http://rapidshare.com/files/20870567/Theme...Planet.zip.html

Swietny kawałek smile.gif
Gemi
Ta gra bedzie swietna ciekawa wesola inna rodzinan i generalnie fajna ale moim zdaniem co poniektorzy zbyt optymistycznie podchodza do tego i moga sie zawiesc w dniu premiery ;/ imo jest to bardzo ciekawa propozycja ale sama mechanika rozgrywki nie jest zbyt wyszukana i mysle e to sie przelozy na zywotnosc tej pozycji. To bedzie swietna odskocznia na kilka chwil ale z czasem wydaje mi sie ze bedzie sie nudzic. jedynie edycja leveli moze byc niezlym miejscem dla ujscia naszych artystycznych zapedow wink.gif Bo w sumie jesli nie bedzie jekis straszych ograniczen mozemy sie spodziewac naprawde wyszukanych i artystycznie zabarwionych "wyzwan".
jedna jesli chodzi o sama rozgrywke to bedzie dobra gra dla dzieci jednak na dluzsza mete imo bedzie sie nudzic.
Mikes
Jakby ten main theme ktoś mi pokazał i nie powiedział co to powiedział bym ze to z loco roco, cholernie podobne.
Bardzo fajna wesoła muzyka. Takiego czegoś można słuchać i się zapomina o problemach ^^
the_m
Gemi ale pesymistycznie jestes nastawiony (wlasciwie do wszystkiego wink.gif ). Przeciez nie wiadomo o tej grze za duzo wiec po co zakladac ze wszystko spartola i gra bedzie na dluzsza meta nudna. To co pokazali nastarja pozytywnie do tej gry dlatego tyle dobrych opinii na jej temat smile.gif LBP ma duzy potencjal juz ze wzgledu na sam pomysl i wyglad prezentowany na pokzie.

CYTAT
jedna jesli chodzi o sama rozgrywke to bedzie dobra gra dla dzieci jednak na dluzsza mete imo bedzie sie nudzic.
Poprostu mnie rozwaliles. Cudowne rozumowanie, gra dobra dla dzieci ale dlaczego? Skad wiesz ze jest dobra dla dzieci, bo jest kolorowa, bo grasz szmacianka? Rownie dobrze mozesz powiedziec ze gry w ogole sa dla dzieci i lepiej sie tego nie dotykac.
Zacznij myslec pozytywnie, mniej sie potem rozczarujesz biggrin.gif

EDIT Muzyczka z LBP jest swietna biggrin.gif
Gemi
Ehh przeciez napisalem ze to swietna gra fajna ciekawa interesujaca ale jest zbyt prosta na pierwszy rzyt oka... zbyt schematycnz i zbyt infantylna by przyciagnac bardziej powanzego (leciwego) gracza na dluzej niz tych kilka chwil.. dlatego pisze o dzieciach bo dzieci uwielbiaja cos takiego.. a ze bedzie mozna stopniowac trudnosc leveli i to dosc znaczaco (od rpstych przeszkod przez ktore poprostu nalezy przeskoczyc po bardzo skomplikowane zadania zespolowe... ) to wlasnie utrzyma szkraby przy tym tytule.. juz nie bede wspominal jaka radosc moze sprawic takiemu brzdacowi umieszczenie fotki jakiegos znajomego przedmiotu, zwierzaka czy nawet rodzicow lub babci na scianie czy tez upodobnienie jakiegos stworka do mamy tongue.gif

A ze jestem nastawiony "optymistycznie" to zadna nowosc.. sczegolnie ostatnio sad.gif

Gra dla dzici bedzie wypas.. dla doroslych jako odskocznia i zabawa na roznego rodzaju party.. imo sprawdzi sie tez jako ergument ZA przy probie przekonania naszych lepszych polowek do grania na konsoli chytry_.gif Nie wmowicie mi ze bedziecie w stanie siedziec po 5-10h przy tego typu grze (samemu) i przechodzic jakies tam zakrecone levele.. to nie Final Fantasy czy Silent Hilll. Juz nie wspomne o PRAWDZIWYCH platformerach typu Spyro, Crash, Jak itp... ehh swoja droga LDACZEGO DO JASNEJ CIASNEJ nikt jeszcze nie wpadl na jakies sensowne multi w tego typu grach!!!!? smile.gif Mam nadzieje ze przyklad LBP poslozy jako wzorzec i w przyszlosci bedziemy sie cieszyc tego typu grami w bardzo rozbudowanych trybach online i multiplaer wink.gif
Blim
CYTAT(YETI @ 13 03 2007, 21:10) *

Yeti, dzięki wrzucenie nutki, jest doprawdy mistrzowska. Nie porównujcie tego nawet do loco roco, bo tam muzyka (przynajmniej dla mnie) to popierdółka. tongue.gif
Terrago
CYTAT(Blim @ 14 03 2007, 07:13) *
CYTAT(YETI @ 13 03 2007, 21:10) *

Yeti, dzięki wrzucenie nutki, jest doprawdy mistrzowska. Nie porównujcie tego nawet do loco roco, bo tam muzyka (przynajmniej dla mnie) to popierdółka. tongue.gif

Ten kawalek jest zajefajny, swietnie nastraja z rana (kojarzy mi sie z akcjami z trailera smile.gif)
Puszczalem ten filmik paru osobom z mojej rodzinki i teraz jestem zasypywany pytaniami kiedy w to beda grac ohmy.gif .

Gemi - slusznie the_m zauwazyl (niestety) 90% twoich wypowiedzi jest pesymistyczna. Nawet post gdzie sie wydaje ze jestes z czegos zadowolony puentujesz czarnymi myslami sad.gif
WIECEJ OPTYMIZMU BRACIE!!!
Mihau_ALU
CYTAT(Gemi @ 14 03 2007, 00:20) *
Ehh przeciez napisalem ze to swietna gra fajna ciekawa interesujaca ale jest zbyt prosta na pierwszy rzyt oka... zbyt schematycnz i zbyt infantylna by przyciagnac bardziej powanzego (leciwego) gracza na dluzej niz tych kilka chwil.. dlatego pisze o dzieciach bo dzieci uwielbiaja cos takiego.. a ze bedzie mozna stopniowac trudnosc leveli i to dosc znaczaco (od rpstych przeszkod przez ktore poprostu nalezy przeskoczyc po bardzo skomplikowane zadania zespolowe... ) to wlasnie utrzyma szkraby przy tym tytule.. juz nie bede wspominal jaka radosc moze sprawic takiemu brzdacowi umieszczenie fotki jakiegos znajomego przedmiotu, zwierzaka czy nawet rodzicow lub babci na scianie czy tez upodobnienie jakiegos stworka do mamy tongue.gif

A ze jestem nastawiony "optymistycznie" to zadna nowosc.. sczegolnie ostatnio sad.gif

Gra dla dzici bedzie wypas.. dla doroslych jako odskocznia i zabawa na roznego rodzaju party.. imo sprawdzi sie tez jako ergument ZA przy probie przekonania naszych lepszych polowek do grania na konsoli chytry_.gif Nie wmowicie mi ze bedziecie w stanie siedziec po 5-10h przy tego typu grze (samemu) i przechodzic jakies tam zakrecone levele.. to nie Final Fantasy czy Silent Hilll. Juz nie wspomne o PRAWDZIWYCH platformerach typu Spyro, Crash, Jak itp... ehh swoja droga LDACZEGO DO JASNEJ CIASNEJ nikt jeszcze nie wpadl na jakies sensowne multi w tego typu grach!!!!? smile.gif Mam nadzieje ze przyklad LBP poslozy jako wzorzec i w przyszlosci bedziemy sie cieszyc tego typu grami w bardzo rozbudowanych trybach online i multiplaer wink.gif

Z doswiadczenia wiem ze nie powinno sie oceniac gier jeszcze nei wydanych, po szczegolach ktore kraza w necie. A i moze wlasnie wspomniany przez Ciebie "infantylizm" tej gry sciagnie do siebie rzesze graczy, ktorzy beda zapominac o bozym swiecie... Gdybac mozna, ale z sensem.
Pozdro wink.gif
Gemi
Ej no nie pradwa ... biggrin.gif Juz nie robcie ze mnie takiego ponuraka tongue.gif Gra bedzie swietna bo bede mogl ze swoja ukochana pograc (o ile ja bedem ial tongue.gif)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.