Bleach znowu zchodzi na psy przez te fillery. Najpierw "seria" Bounto, a teraz to...Do tego dali taki ED, że pożal się Boże. Ta Eriko Hashimoto śpiewa jak po libacji alkoholowej. Myślałem, że gorszego ED od "My Pace" nie dadzą. Jak bardzo się myliłem...
Z tego powodu nie marnuję już czasu i miejsca na Bleach'a. Skupiam się natomiast na nowych seriach, czyli:
Higurashi no Naku Koro ni Kai
Zero no Tsukaima: Futatsuki no Kishi
Sky Girls
Lucky Star
School Days
Zastanawiam się tylko czy nie zacząć oglądać Zombie Loan, bo wydaje się ciekawe.
mord00k
24 07 2007, 19:55
Samurai Champloo i Afro Samurai

Afro jestem po 3 ep. ,a Champloo po 1 i się wkręciłem

Poleci ktoś jeszcze jakieś dobre anime o tematyce samurajskiej? Oprócz Kenshina bo to znam.
Oprócz Samurai Pizza Cats (nie pytać czemu to włączyłem ok?).
Killabien
30 07 2007, 16:23
Ooo basilisk też fajne anime.
Ja oglądam d gray man'a jak wyjdzie blicza naruto i teraz sie zabieram za darker than black.
Łykam: Fate Stay Night oraz Seto no Hanayome [dawno sie nie poplakalem ze smiechu xD]
Monster. Naprawdę świetne anime ale opening i ending kuleje.
CYTAT(mord00k @ 24 07 2007, 20:55)

Samurai Champloo i Afro Samurai

Afro jestem po 3 ep. ,a Champloo po 1 i się wkręciłem

Poleci ktoś jeszcze jakieś dobre anime o tematyce samurajskiej? Oprócz Kenshina bo to znam.
Oprócz Samurai Pizza Cats (nie pytać czemu to włączyłem ok?).
The Hakkenden -
Ninja Scroll
Ninja Resurrection
Nie polecam "Samurai 7", bo to szmira straszliwa
Ja ostatnio napaliłem się na The Grenadier, spodobało mi się jak panienka przeładowuję rewolwer za pomocą swych piersi

Jestem w trakcie oglądania ...
Dr.Czekolada
10 08 2007, 22:40
Oglądam: Naruto Shippuuden, Bleach (BTW nie wiem jak wy ale ja po usłyszeniu po raz pierwszy BLEACH pomyślałem że to odgłos rzygnięcia

, narazie jestem po 2 epkach, ale anime mało mi się podoba, Ichigo to kawał cymbała, a sceny które miałby być śmieszne....), Samurai Champloo, Shin Angyo Onshi - Ostatni Strażnik Magii, Devil May Cry, troche też Full Metal Alchemist.
Czytam: Full Metal Alchemist, Neon Genesis Evangelion, Hellsing.
Zaczne Oglądać/Czytać: Slayers !!

, chyba skusze się na Chobits i Death Note.
Polecam obczaić w/w tytuły

.
Darker than Black odc. 11, 12 - trochę smutne epizody, za wiele się nie wyjaśnia, nadal jest więcej pytań niż odpowiedzi. Jak dla mnie anime na wysokim poziomie.
Colorful - polecam!!
Tutaj jest recenzja z kadrami
The Melancholy of Haruhi Suzumiya Zostało mi 5ep..
Zarathustra
21 08 2007, 23:22
Aktualnie oglądam a raczej czekam na nowe odcinki Claymore i Darker Than BLACK (w obu przypadkach jestem przy 20 odcinku bo tyle się narazie ukazało)
Wkręciłem się też w tasiemca BLEACH narazie dobiłem do 18 epizodu i może być nawet, chociaż co z tym będzie koło 140 odcinka to ja niewiem : )
ogladam GTO
CYTAT(Tytus @ 21 08 2007, 22:45)

dobre ?
CYTAT(Burth @ 28 08 2007, 00:10)

CYTAT(Tytus @ 21 08 2007, 22:45)

dobre ?
Dobre, dobre.
Przeczulona ekscentryczka, esper, kosmitka, dziewczyna podróżująca w czasie, gadający kot i szkolny klimat. Ludziom lubiącym takie zakręcone historie się spodoba. Zostały mi jeszcze 4 epy.
Kończę Gokusen- 4 epki, które najprawdopodobniej dziś skończę. Dalej: Great Teacher Onizuka (3epki za mną dopiero) i Jungle wa itsumo Hale nochi Guu Final cały mi został.
Z nudów Lucky Star ale specjalnie śmieszne dla mnie nie jest.
CYTAT(Dante @ 30 08 2007, 16:14)

ale specjalnie śmieszne dla mnie nie jest.
True... true... podobnie jak w przypadku Haruhi, nie wiem czym się ludzie tak zachwycają. W większości przypadków trzeba być nieźle obeznanym z kulturą, obyczajami, życiem codziennym Japonii, a także grami i M&A aby cokolwiek zrozumieć. A nawet jeśli, to same żarty nie są specjalnie porywające. Większość anime sprawia wrażenie niczym robionego dla dzieci, ewentualnie lolicon-maniaków. Można obejrzeć, ale po tylu pozytywnych opiniach ludzi spodziewałem się czegoś o niebo lepszego.
W chwili obecnej "oglądam" nadal Claymore i DMC. Oba mocno przynudzają a Claymore to chyba najbardziej przewidywalne anime jakie kiedykolwiek stworzono... DMC natomiast jedno z najgorszych...
W planach mam Cowboy Bebop, pierwszy Mobile Suit Gundam (seria) i Patlabory (na razie ukończona tylko pierwsza OVA).
mario87
31 08 2007, 14:44
No Suavek, teraz jak idziesz w stare klimaty to weź się za Legend of Galactic Heroes i Votoms
A u mnie:
Darker Than Black, szczerze mówiąc myślałem że będzie to trochę przereklamowane ale jak już się za to wzią to nieźle wciąga.
Gurren Lagann, chyba najlepsze anime tego roku
Zero no Tsukaima 2, pierwsza część była nawet fajna, ta też może być.
Higurashi no Naku Koro Ni 2, kolejna dawka przesadzonej cukierkowości i drastyczny zwrot w stronę gore, krew, tortury dzieci, itp., chociaż tutaj musi się jeszcze rozkręcić, ale samo opowiedenie histori jest IMO lepsze niż w pierwszej części
Naruto, ot tak od biedy i z sentymentu, ale z każdym kolejnym odcinkiem coraz bardziej mnie to wku.rwi.a i irytuje
Cromartie High School, trochę inny humor, nie każdemu podejdzie, ciekawe postacie
Gundam 08th MS Team, stary dobry Gundam, okazja do odświeżenia dzięki wersji remastered
Mam jeszcze na dysku do obejżenia resztę z serii Shin Getter Robo, Armagedon i vs Neo Getter Robo, i dwie krótsze OVA'y Legend of Galactic Heroes
CYTAT
weź się za Legend of Galactic Heroes
Trochę długie aby się teraz brać, ale kiedyś chyba na pewno ;>
CYTAT
Votoms
Płyty leżą i się kurzą. "Kiedyś na pewno"

. W ogóle jak tak sprawdziłem moje wpisy na AniDB to mam Watched 36.39% z całości ściągniętych... starczy na parę lat oglądania ;p
CYTAT
Gundam 08th MS Team, stary dobry Gundam, okazja do odświeżenia dzięki wersji remastered
Lekki offtop, czy wersja remastered jest już gdzieś dostępna w sieci sklepów torrent/emule?

Królestwo za remastera 0080 i wydanie DVD w ludzkim języku ;>
mario87
31 08 2007, 16:55
Narazie się robi, dostępnych jest 5 odcinków, ale idzie to w miarę sprawnie, nie tak jak z Vicotry, dostępne sieci sklepów Torrent

Jeszcze żeby ktoś wypuścił oryginalnego gundama z nowych DVD...
CYTAT
Jeszcze żeby ktoś wypuścił oryginalnego gundama z nowych DVD...
Są RAWy (od BR-RAWs), ale niestety subów nigdzie nie widać. Dziwne, że grupy potrafią subować anime, które zdążyło już ukończyć kilka innych zespołów podczas gdy reszta dobrych serii pozostaje nietknięta...
Aktualnie wziąłem się za oglądanie właśnie MSG. Wcześniej znałem tylko filmy kompilacyjne i już po kilku pierwszych odcinkach widać, że seria była bardziej "super robotowa" niż filmy i sequele. Nie czyni to jednak anime gorszym - jak na razie jest świetnie, choć ciągłe walki chwilami potrafią przynudzić.
Tylko ten dubbing... yuck...
Próbowałem zabrać się za Lucky Star lecz nie mogę pojąć sensu tego anime. Nawet jeśli rozumie się te rzekome żarty to jakoś do śmiechu mi nie jest. Przypomina mi się Haruhi - tyle pozytywnych opinii i ogólnego szumu a ja tu nic wyjątkowego nie dostrzegam.
No i zostały mi trzy odcinki Claymore... ale o tym już nic nie napiszę bo znowu z pazurami na mnie ktoś wyskoczy

.
Azumanga Daioh
Mocno japoński, z lekka głupawy humor. Oglądać się da.
Ostatnio ciągle oglądam Devil May Cry i Dead Note o ile Devila lubię bo lubię Dantego to DN to mistrzostwo świata jeśli chodzi o budowanie intrygi i niepewności, dawno już tak dobrze nie bawiłem się przy anime
Kornolio
6 10 2007, 14:28
Naruto Shippuuden, Bleach, no i zaczne oglądać "chyba" darker than black
Ja tam aktualnie zajmuję się zbieractwem
....taki mały prywatny ranking:
1. Fullmetal Alchemist
2. Fullmetal Panic! Fummoffu
3. Berserk
4. Cowboy Bepop
5. Ghost in The Shell
6. Stay Night (nie widziałem żeby sie pojawiło - polecam

)
7. Hellsing
8. Noir
9. Ergo proxy
10. Chobits
.......teraz poluję na Green Green'a ale niestety coraz częściej nasz kochany p2p
gwałcony jest bezlitośnie przez fake'i
Thomas_PL
16 12 2007, 19:37
Aktualnie: Lucky Star i Clannad.
Ostatnio zdobyłem FLCL, Fate Stay Night i Green Green więc raczej się nie nudzę ...
Genshiken 2 plus jakieś pojedyńcze epy różnych serii które mam na psp
Samurai Champloo- 1wsze dvd. Fajnie, że Polskie wydanie jest tak kozackie- i lektor i napisy. Do tego jeszcze nawet trochę dodatków. Cena mogłaby szacować się na jakieś 30 zł, ale cóż... chce się komfortu to trzeba dać te 40 zł.
...'Darker than black'. 8/10
Trochę brakuje mi koncepcji za co się teraz zabrać......
...jakieś sugestie??
.............'Great Teacher Onizuka' 9/10 XD
bywam w tym dziale raz 'na jakis czas' no ale sie dopisze

aktualnie: wszystkie produkcje studia ghibli - przypominam sobie to co juz kiedys widzialem + cala reszta [zgodnie z datami premier]
Właśnie obejrzałem 4 epizod "Welcome to the NHK" i jest do dobre anime o wyalienowanym gościu który spotyka kobietę która proponuje mu podpisanie kontraktu do Projektu a w nim on nauczyłby się jak przestać być otaku. Jest też wątek (ważny, przynajmniej do 4 epa) tworzenia gier erotycznych. Nie żeby bolał brzuch ze śmiechu po każdym odcinku ale jest to przyjemne anime. Dobra, ściągnął się 5.
HikiQmori
29 03 2008, 11:33
Pomimo tego że zazwyczaj nie trawie komedii NHK obejrzałem z przyjemnością. Świetne anime, polecam jak cholera.
Niedawno też skończyłem Honey&Clover, anime przedstawiające losy japońskich studentów, również bardzo dobre, ba! pomimo praktycznie braku scenariusza jest to jedna z najlepszych serii jakie dane mi było oglądać. Świetny humor, wyraziste postacie z którymi można się zżyć i sporo rozkminy. Aktualnie oglądam Serei No Moribito, obejrzałem dopiero 4 odcinki więc trudno mi powiedzieć na jego temat coś sensownego poza tym że ma rewelacyjne walki i olśniewającą grafike. Powoli próbuje też przekonać się do Bleacha.
...'Ruroni Kenshin' - klasyk
Wkręciłem się w Welcome to NHK -mimo że z założenia miała być to chyba komedia porusza też dość ważne sprawy japońskiego (i nie tylko) społeczeństwa.
Spoiler:
Uzależnienie online, piramidy, kluby samobójców czy ludzie usilnie odcinający się od rzeczywistego świata
wyszedł jakis afro samurai director cut
widział ktoś? Sa jakieś zmiany czy to tylko te pare odcinkow sklecone w film?
Aktualnie kończę Night Head Genesis. Fajne anime, pomimo tego, że później robi się trochę shounenowo (akcja na pustyni Shouko). Fajne schizy, fajne udżwiękowienie, które pomimo skromnego repertuaru utworów spełnia swoje zadanie, jest krew, bywa golizna itd. Mam nadzieję, że zakończenie będzie konkret.
Mushishi
Pozytywny opening, nie ma tu wiele akcji (przez pierwsze 5 odcinków nie ma jej prawie wcale), ale mimo to chce się zobaczyć kolejny odcinek.
Powoli kończę Higurashi Kai i powiem tylko że jest mooocno ok

.
mario87
12 04 2008, 02:15
CYTAT(SzC @ 10 04 2008, 22:04)

Mushishi
Pozytywny opening, nie ma tu wiele akcji (przez pierwsze 5 odcinków nie ma jej prawie wcale), ale mimo to chce się zobaczyć kolejny odcinek.
I się akcji nie doczekasz. Mimo to anime fajne, dosyć szybko obejżałem całość. Jeżeli ktoś przetrwa przez pierwsze odcinki to seria mu się spodoba

U mnie Ergo Proxy. Już trochę stare, ale w końcu mam trochę czasu na nadrobienie. Fajny klimat i jak narazie podsyca ciekawość. Oglądam jeszcze Spice and Wolf, a właściwie muszę obejżeć ostatni odcinek(i czekać na odcinek dodawany do wydania DVD). Anime też trochę inne, akcji niewiele ale przyciąga do siebie.
Haibane Renmei. Jestem dopiero po trzecim odcinku, ale zapowiada się całkiem fajnie.
skąd ztargałes bo jakos nigdzie znaleść nie mogę ;[
CYTAT(koval @ 20 04 2008, 22:53)

skąd ztargałes bo jakos nigdzie znaleść nie mogę ;[
Z torrentów. Jak chcesz to daj znać, to Ci na PW linka podam
EditJakby ktoś jeszcze chciał, to pisać
Mi też, mi też bo mam chrapkę na te anime

Aktualnie oglądam Ergo Proxy. Wrażenia? ... Średnie.
W Ergo Proxy najfajniejszy jest imo motyw Iggy'iego później.
Teraz nie oglądam, a czytam - manga Suzuka.
Aktualnie oglądam Lucky Star. O ile pierwsze trzy odcinki nie były jakies ambitne (poza paroma scenami), to z kolejnych brechtam non stop. Nie jest to anime zbyt wymyślne, ale przesympatycznie sie ogląda.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.