Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Aktualnie ogladam...
Forum PSX Extreme > Niezależni > Grupowce > Manga & Anime
Stron: 1, 2, 3, 4
Stachu
nadrabiam zaległosci:]

Death Note, skonczyłem na epie 20. Fajne, szkoda tylko ze zaczeło robic sie dziwnie:]

Afro samurai, najlepsza rzecz jaka ogladałem:P Jest cos podobnego w tych klimatach? i czy to ma tylko 5 krotkich epow? :| Planuja cos wiecej?

Odyn
Pare dni temu po raz pierwszy obejrzalem Neon Genesis Evangelion. Zaczyna sie jak power rangers, a konczy jak kwas pod jezykiem. Prze-anime ;] Ale wyjadaczej uz pewnie widzieli :>

Jesli nie, polecam :>
RoL
Wlasnie wrocilem do 2 serii po dlugiej przerwie (fillery) - Bleach i Naruto. Poza tym zaczalem ogladac nieco kiszkowata serie Busou Renkin (nic specjalnego, ale juz zaczalem wiec obejrze do konca). Obejrzalem tez niedawno 6 czy 7 odcinkow Samurai Champloo, ale ta seria nie wciagnela mnie tak, jak Cowboy Bebop, planuje jednak obejrzec do konca.

CYTAT
Pare dni temu po raz pierwszy obejrzalem Neon Genesis Evangelion. Zaczyna sie jak power rangers, a konczy jak kwas pod jezykiem. Prze-anime ;] Ale wyjadaczej uz pewnie widzieli :>

Jesli nie, polecam :>

Mowisz o filmie, czy serii TV? Jesli ktos jest zainteresowany, to radze zaczac wlasnie od serii TV. Pierwsze odcinki nie sa moze zbyt ciekawe, ale fabula stopniowo sie rozkreca i pod koniec mamy sporo nieoczekiwanych zwrotow akcji. Jest to jedna z najlepszych serii jakie widzialem.
Burth
Death Note, Full Metal Alechemist i wlasnie serie tv NGE, niedlugo bede mial jakies nowe miesko biggrin.gif

Co do DN to faktycznie powoli spada na psy, ale z tego co sie orientuje to sytuacja ma powrocic do tej sprzed 16 odcinka (mowie tak okreznie bo nie chce spojlowac)
kubicz
Tasiemca "Bleacha" (dzisiaj powinien byc nowy odcinek smile.gif), "Death Note" (Misa zarzadzila w najnowszym odcinku) oraz last but not least "Kindaichi Shounen no Jikenbo", szkoda tylko ze na miesiac przypada jeden przetlumaczony odcinek przygod Kindaichiego confused.gif
SzC
Z tasiemców: Bleach i Naruto Shippuuden, ostatnio zacząłem też z Death Note. Tak poza tym to Cowboy Bebop, jako że wcześniej nie miałem okazji oglądać tego anime.
Arox
Death Note i czekam na drugą serię Afro Samuraja (będzie na bank... musi być)

Mendrek
Green Green TV - takiego fan serwisu dawno nie widziałem. Co z tego, że ecchi i golizna plus balonów jak na gimbusowej imprezie, ktoś kto to tworzył, to jakiś niewyżyty salaryman ;p W każdym bądź razie, niektóre rzeczy tam to masakra, nie dla każdego ten humor przejdzie (nawet ja krzyczałem czasami: "O Jeezuuu, co oni wyprawiaja!"), ale ogółem kupa śmiechu i wszystko jakieś takie totalnie zboczone biggrin.gif Wątek jest jakiś taki typowo shojowaty, ale szybko zostaje zalany falą zboczeń tongue.gif W każdym bądź razie, Green Green podobnie jak Chobits, działa na mnie o tyle magicznie, że zawsze kiedy obejrze nawet jeden odcinek, to nawet jakbym miał największego doła w życiu, to pewnie po nim uśmiechałbym się.

Ayatsuri Sakon - dziwne anime, wygląda na tasiemca, trąci jakimś badziewiem typu Shaman King, ale z drugiej strony czuć w nim psychodelę jak w Silent Hill ninja.gif Cała historia jest o hm "lalkarzach", mamy głównego bohatera i jego lalkę, a jak oglądałem pierwsze odcinki, to wraz z grupą zwykłych ludzi, zostaje zamknięty w opuszczonej szkole, gdzie jakiś inny psychodeliczny lalkarz zaczyna się nimi bawić. Są odcięci też od świata, a próby ucieczki poza teren, kończą się wpadnięciem w pułapkę (i śmiercią). Szukam dalszych epków, zobaczymy co to za dziwoląg... smile.gif
Dark koki
Jak większość osób także Death note wink.gif , oczywiście z tasiemców bleach i naruto. Poza tym zaczynam oglądać kenshina, gdyż lubie "samurajskie" klimaty.
Shinji-kun
ofkoz tasiemiec Bleach ; P Noir, Wolf's Rain i narazie wsio ^^
Dante
Higurashi no Naku Koro ni i Hack Roots
Grindy
Aktualnie oglądam Samurai Champloo, Death Note oraz Naruto Shippuuden i Bleach.
Gasei
Bleach obecnie 80 ep. (a co ! filery nie są takie złe) oraz Death Note a potem polowac bede na Full Metal Alchemist.
Arox
Jest już 22 odcinek Death Note
banny
Ghost in The Shell: innocence

(niezłe)
lolo99
Ichigo Mashimaro, humor rodem z Azumanga Daioh. ^^

Black Lagoon, ktoś mówił że niezłe więc postanowiłem sprawdzić. Póki co... niezłe.

A, i btw Stachu, sądząc po ostatnim epku a raczej jego zakończeniu, można się spodziewać kontynuacji. Ale biorąc pod uwagę że wyprodukowanie każdego jednego odcinka kosztowało 1mln $ (wiedziałeś o tym? smile.gif ) to pewnie czekają aż im się wkład zwróci.
STIVI
ja oglądam Afro samurai, troche to zamerykańszczone no ale dość ciekawe
Dante
ostatnio Lamune kolejne anime o miłości itp.
Coati
tasiemce: Bleach, zaczynam Haibane Renmei
poluje na: księżniczke mononoke... ogladalem to kiedys w TV i jakos znowu mnie do tego ciągnie
dark_grzyb
Ostatnimi czasy:
na bieżąco Death Note
nadrobiłem Code Geass
DGray Man
Ergo Proxy i Tokyo Majin.
Arkady
Na bieżąco Naruto, Welcome to the NHK no i w pogotowiu czeka 300 epów One Piece crazy.gif
Burth
Higurashi no Naku Koro ni - wczoraj zaczalem ogladac zaliczylem juz kilka epkow, zapowaida se bardzo smakowicie
Mastachi
Wie ktos moze co to GANTZ? Dostalem aktualnie i nie wiem czy ogladac... Przelecialem pierwszy epizod i zapowiada sie fajnie
koval
Tak sobie tu czytam że ten no... Def Nołt czy cuś bo niby fajne i tak prz okazji od kolegi zakosiłem...

I kurva przepadłem biggrin.gif Zajefajne anime, oderwać się nie mogę od monitora xD

Lecę dalej oglądać icon_twisted.gif
mario87
Dzisiaj skończyłem Honey & Clover, po różnych opisach myślałem że mi się nie spodoba, ale gdy już je dorwałem to mnie wciagneło, świetne anime, animacja super (2 sezon w HD), postacie bardzo fajne (Morita po prostu rozwala, świetna postać, jest u mnie na liście ulubionych postaci), muzyka niezła, fabuła też fajna smile.gif jest też film Live Action, trochę przerobione anime, odpowiednio pocięta fabuła i ułożona na potrzeby filmu.
Obecnie G Gundam, z gundama mozostanie mi tylko SD i G-Saviour, chociaż nie wiem czy zabiorę się za to, szczególnie zaierzam unikać filmu ;p
wessało mnie zupełnie Legend of Galactic Heroes, anime po prostu miażdży, niestety jest raczej mało znane sad.gif
na bierząco oglądam Code Geass, Naruto, Bleach i Death Note

następnie(jak tylko się ściagnie) zabieram się za Ideona smile.gif po tym sprawdzę penie L-Gaim albo Getter Robo smile.gif
jakby ktoś jeszcze nie zauważył to mój ulubiony atunek to /m/echa tongue.gif

jeszcze słowo o Higurashi no Naku Koro ni, anime sobie nie równe, z jednej strony typowe przesłodzone anime, a z drugiej rozwalanie koleżankom głów kijem bejzbolowym i inne(gore)... i do tego do samego końca za bardzo nie wiadomo o co chodzi jakby, anime sobie leci, kończy się i zaczyna od nowa z przeriobioną historią, czy ze zmienioną perspektywą, po czesci każda kolejena hisoria jest tak jakby rozwinięciem poprzednich, chociaz niekoniecznie, a wszystko jest wyjaśnione na końcu jednym zdaniem, które mi niezabardzo wystarcza confused.gif I do tego zakończeni, a raczej ostatni odcinek, totalni z(pipi)any confused.gif
tona cukru i masa sadyzmu ;p
Burth
CYTAT(mario87 @ 21 03 2007, 07:06) *
jeszcze słowo o Higurashi no Naku Koro ni, anime sobie nie równe, z jednej strony typowe przesłodzone anime, a z drugiej rozwalanie koleżankom głów kijem bejzbolowym i inne(gore)... i do tego do samego końca za bardzo nie wiadomo o co chodzi jakby, anime sobie leci, kończy się i zaczyna od nowa z przeriobioną historią, czy ze zmienioną perspektywą, po czesci każda kolejena hisoria jest tak jakby rozwinięciem poprzednich, chociaz niekoniecznie, a wszystko jest wyjaśnione na końcu jednym zdaniem, które mi niezabardzo wystarcza confused.gif I do tego zakończeni, a raczej ostatni odcinek, totalni z(pipi)any confused.gif
tona cukru i masa sadyzmu ;p

pierwsza historia (pierwsze 4 epy) sa wg mnie rewelacyjne: powoli budowane napięcie i hitchcockowskie zagrania, ogladam duzo horrorow i raczej sie przy nich nie boje, a tutaj przy scenach "obserwowania" mialem gesia skorke ;p bardzo mnie wkrecilo.

PS dzieki za posta ma teraz mala liste nieznanych anime do sprawdzenia, jak mozesz to podrzuc mi jeszcze jakies niekoniecznie o mechach.
kubicz
Ostatnio widzialem GUNNM (Battle Angel Alita) i musze powiedziec, ze tytul ten nie przypadl mi do gustu. Nie wiem ile tomow ma manga ale chyba starczyloby tego na wiecej, niz na 2 odcinki po 30 minut. Fabula moze byc, natomiast styl w jakim narysowano postacie strasznie mnie irytowal. Jak dla mnie, jest to anime na jeden raz.
Coati
CYTAT(kubicz @ 22 03 2007, 13:40) *
Ostatnio widzialem GUNNM (Battle Angel Alita) i musze powiedziec, ze tytul ten nie przypadl mi do gustu. Nie wiem ile tomow ma manga ale chyba starczyloby tego na wiecej, niz na 2 odcinki po 30 minut. Fabula moze byc, natomiast styl w jakim narysowano postacie strasznie mnie irytowal. Jak dla mnie, jest to anime na jeden raz.

ogladadajac to, zbeszczesciles świetną mange smile.gif zachecam do przeczytania mangi, a anime i kilka klipow traktowac jako... hmm taki maly bonus:)
koval
CYTAT(kubicz @ 22 03 2007, 11:40) *

w sumie dziwna sprawa, bo w sieci są tylko 2epy do ściągnięcia a kiedyś w Kawaii że owych epów jet 8 albo 9 (nie pamietam dokładnie) strange.. O_o
dark_grzyb
Z tego co wiem to tomów mangi jest 9 [nie licząc Last Order'a ] a anime właśnie 2. Może Ci się pomyliło [albo ja się myle]
Dante
CYTAT(Mastachi @ 20 03 2007, 23:29) *
Wie ktos moze co to GANTZ? Dostalem aktualnie i nie wiem czy ogladac... Przelecialem pierwszy epizod i zapowiada sie fajnie

Wersje ocenzurowaną czy Uncut. Ta druga jest lepsza. Co do samego anime jest całkiem całkiem plus nie ma za dużo innych pozycji w tej stylistyce.

Na chwile obecną Tonagura! kolejne ecchi anime
jakbu
Naruto, Pokemony smile.gif i GTO
chinczyk
Bleach i Naruto party23.gif
Killabien
Obecnie ogladam naruto nałogowo, przymierzam się do full metal alchemist i czekam na school rumble sangakki( ma ktoś jakieś info kiedy będzie i czy w ogóle).
Jakuza
Na bieżąco oglądam, o ile wychodzi co tydzień :

Naruto, Bleach, Death Note, Eyeshield 21, NANA, Pumpkin Scissors, Venus Versus Virus oraz Tokyo Tribe smile.gif
tk
"full metal alchemist" i "soul hunter"
koval
Black Lagoon epy 1-10

Zajefajne anime biggrin.gif Dużo strzelania, przeklinania i palenia papierochów cool.gif Hell yeah !
Czy tylko mi Balalaika przypomina Big Bossa z MGSa ? (zwłaszcza po 10 epie)
Burth
CYTAT(koval @ 2 04 2007, 12:11) *
Black Lagoon epy 1-10

Zajefajne anime biggrin.gif Dużo strzelania, przeklinania i palenia papierochów cool.gif Hell yeah !
Czy tylko mi Balalaika przypomina Big Bossa z MGSa ? (zwłaszcza po 10 epie)

no i Two-handed Ravy smile.gif ze swoimi niezapietymi szortami ;p
Coati
Bleach na bierzaca, zaczynam Death Note'a i chyba beda ogladal Fate/Stey Night
banny
Bleach, jestem w 5iątym epie tongue.gif

Od czegos trzeba zacząć.
Tokar
A na 60 najlepiej skończyć ;p
banny
Czemu?

Dla mnie w tej bajce mogłoby nie być walki, lub tylko troszeczkę, gdyż elementy humorystyczne są świetne biggrin.gif
jade 15ep... tongue.gif
Tokar
CYTAT(banny @ 28 04 2007, 21:13) *
Czemu?

Bo później poziom niebezpiecznie zaczyna się zbliżać do Naruto, a humor, kóry rzeczywiście do pewnego momentu jest rewelacyjny, zaczyna sprowadzać się do pluszowych maskotek trzepiących głupie miny. Poza tym z zapowiedzianych początkowo 120 epów zrobi się nie wiadomo ileset ;p
banny
A z takich humorystycznych co możecie polecić?
Wiem, że offtop, ale chu,j ;]
Suavek
Z serii, które są dopiero emitowane tylko Claymore.

Z serii, które mam zaczęte i niedokończone:
- Gundam X
- Victory Gundam
- Fafner

A się chyba za Elfen Lied wezmę... ;>
Tokar
Oooo, to mogę z czystym sumieniem polecić. Mix chobbits z ostrą rzeźnią naprawdę się udał. Tylko czemu studenci uniwersytetu wyglądają na dwunastolatków ? o_O
koval
CYTAT(banny)

szczerze polecam anime Great Teacher Onizuka - nieziemski nauczyciel biggrin.gif i do kompletu GoldenBoy - nieziemski zboczuch ^^
Suavek
CYTAT(banny @ 28 04 2007, 21:26) *

Full Metal Panic? Fumoffu! - najlepsza komedia jaką widziałem w życiu.
RoL
Banny: zajrzyj tutaj - http://www.psxextreme.info/index.php?showt...=50063&st=0
Kilka osob wymienilo tam komedie ktore warto obejrzec.
banny
Dzieki wielkie, wracajmy już do tematu.Zatem oglądam dalej bleach tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.