CYTAT
z tego cos tu naskrobał wynika, ze esencją mangi/anime są POKEMNY, tam pełno tego bawiewia dla uposledzonych japonskich dzieci. Widac, ze specjalnie na rzeczy sie nie znasz. Kwintesencją anime jest sam styl kreski i sposob wykonania rysunkow a wielkie oczka i dziecinna fabuła to kwestia danego podbatunku anime. Nie mowie, ze tego nie lubie.Poprostu afro samurai to cos innego, imo znacznie lepszego i dojrzałego.
Czy jedyne anime z tymi "dziecinnymi dużymi oczami i dymkami" jakie oglądałeś to Pokemony? Jeśli tak to nawet nie czytaj dalej, idź sobie włącz twoje "Afro Samurai". Bo to takie dojrzałe. I głupot nie ma nawet! A gdzie tam poważny i szanujący się człowiek będzie jakieś tam pokemonki oglądał!
CYTAT
sam sie sobie dziwie, polonizuje z kims kto ogladał jeden odcinek i ocenia na jego podstawie całosc, ale jako, ze cierpie na bezsennosc...
Chcesz przez to powiedzieć że przez cztery odcinki kreska ulega przemianie, soundtrack jest zupełnie inny, fabuła zaczyna opowiadać o kosmitach? Gdyby ta seria liczyła nieco więcej odcinków chętnie obejrzałbym ją. Ale po co tracić czas skoro po obeznaniu się z ogólnym zar ysem fabuły stwierdziłem że jest nieciekawa, brak jej zaskakujących zwrotów akcji, barwnych postaci? Pewnie twoim kolejnym (genialnym) argumentem będzie to że fabuła mnie nieciekawi bom głupi. Ok.
CYTAT
a czy to zle? Porowananie afro samuraia z filamiami tarantiono jest jak najbardziej na miejscu. Jak je ogladasz to tez widzisz niz ciekawego poza krwia, flakami i ciekawym ost? pewnie tak, wiec faktycznie polemika z toba bedzie sie opierac na wymianie 'ty chyba sie kurva nie znasz'
Po pierwsze, chyba nie doczytałeś mojego postu. Krew, flaki i takie tam bajery nie są czymś co mi w tym anime przypadło do gustu, przykro mi. A czy poza tym ciekawym OST (wspominałem jeszcze o kresce) widzę coś ciekawego? Chyba o to chodzi, że NIE.
CYTAT
gdyby nie dyskusja o gustach byłoby nudno. Zreszta jak pwoiedziałes, nie ogladałes tego serialu, wiec sam sobie zrobiłes krzywde. A moze poprostu wolisz pokemony, kij cie tam wie.
Tak jest, Pokemony, Digimony i inne dziwactwa. That's my thing! Ciężko jest polemizować z kimś kto z góry cię szufladkuje.
CYTAT
'dla niektorych sie podoba' aj? no mi sie podoba i to bardzo, mam dosc kolorowych stworkow z wielkimi oczami, dla mnie to jest własnie kicz i tandeta. Ale jak sam powiedziałes. 'O gustach sie nie dyskutuje(przynajmniej z toba) Dla mnie jest to cos swiezego i niezwykle klimatycznego, inni wola digimony - spoko.'
Podoba ci się? To oglądaj! A o ile wiem forum jest do tego aby wyrazić własną opinię i z głową podyskutować. Zanim następny raz zaczniesz mnie określać "geniuszem" zastanów się parę razy.
Zrobił tu się offtop. Jeśli masz jeszcze coś do przedyskutowania drogi Stachu wal na mój PM. I zanim klikniesz button 'wyślij', wklej tekst do Worda i sprawdź go autokorektą. Z góry dzięki, dobranoc.
Pokój.
Edit (odnośnie postu pode mną):Skoro nie czytałeś dalszej części postu to skąd wiedziałeś że proponowałem dyskusję na PM? Może czytasz od końca?
"nie mam polskich czacionek lolku" - nie chodziło mi o ś, ć, ż (o dziwo udało ci się znaleźć ł na klawiaturze... bez komentarza) tylko o to że piszesz jak dziecko z przedszkola. Nie ma to jak logiczne rozumowanie i mocne argumenty.

Zostawiam cię już w spokoju żebyś się nie dołował. Bajdełej, dzięki za powód do śmiechu.